Pup rijden op beer ????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Ha lieve hondenbaasjes,

Hoe gaat het met jullie viervoeter? Ik heb een vraagje betreft Louie, JRT van bijna vier maanden. Hij doet het goed en is gek op spelen, vooral de grote teddybeer. Maar ik merk - vooral de laatste tijd - dat hij hier heel veel op aan het rijden is. Afgelopen dinsdag naar puppy consult geweest bij de DA, die aanraadde het wel te stoppen. Volgens haar was het niet perse al seksueel of dominant, maar wat eigenlijk wel? Heb de beer maar even in de kast gelegd ;-) 

Dacht eerst dat het te maken had met prikkels verwerken, maar het is niet perse als hij moe is. Iemand ideeen? Fijne avond! Zal ondertussen even proberen een foto te uploaden...

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

Mijn ouders hun teefje doet het ook altijd bij een grote teddy beer als ze de kans krijgt. Ze halen de beer dan gewoon weg en dan is het klaar.

Mijn hond (Nia, teefje van 10 maanden) deed het 2 weken geleden een paar keer bij Ffion mijn andere pupje, teefje van 5 maanden. Ik leid haar dan gewoon af. Ze heeft het een aantal dagen 2 keer ofzo geprobeerd en toen was het klaar. Ze kan elk moment loops worden dus ik denk dat het bij haar daar mee te doen had.  

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Obi heeft dat rond die leeftijd ook gedaan maar dan op een voetbal. Gewoon dat ding weghalen, is vanzelf overgegaan waarschijnlijk meer overprikkeling ofzo. Nu doet hij dat soort dingen nooit meer..

honden page profiel Komi Komi

honden foto van Komi

Het is inderdaad overprikkeling. Vaak doen ze het wel na wild spelen oid beetje stress en opwinding vaak. 

Gewoon weg halen, en voorkom dat de hond het gaat doen wees voor met een pauze. Kijk goed naar de momenten waarop dit gebeurrt. 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Overprikkeling inderdaad

Beer weghalen en iets te kluiven geven zodat de hond zichzelf kalmeert..de spanning kwijt raakt op gezonde manier

ipv door nog meer opwinding

Daarna valt de hond vanzelf in slaap zal je zien..en gaat deze flink dromen (verwerken)

en de volgende keer iets minder doen met de hond...letterlijk zorgen voor minder impulsen

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Dank voor de antwoorden! Louie is er echt eentje die je tot rust moet dwingen, hij heeft een lang batterijtje ;-) nog even beter opletten dus!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^