Aangifte gedaan voor bijten wat nu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SproetjeSproetje

Hallo,

Mijn pleeghond heeft iemand een hapje gegeven (geen volledige beet) we waren beste vriendinnen maar ze wilde dat ik de hond liet inslapen omdat zij vond dat die vals was. Maar hij hapte niet uit het niets. Hij vond de situatie bedreigend vandaar de hap. Het is van een boven gebitje misschien 2 cm. Nu heeft ze de politie erbij gehaald in de hoop dat hij in beslag genomen wordt en dat hij wordt afgemaakt. De politie zei tegen mij dat ik bezoek ga krijgen met een gedragsdeskundige. Heeft iemand hier al eens mee te maken gehad. Ik wil graag weten wat ik kan verwachten. Ze zeiden dat er dan wordt gekeken hoe agressief die is en of er maatregelen genomen moeten worden.

:(

honden page profiel lyannelyanne

honden foto van lyanne

http://www.hulpinbeslaggenomenhonden.nl/

 

kijk hier op! veel informatie over het proces en wat je moet /kan doen.

Eerst beginnen met relativeren denk ik. een hapje gegeven is niet hoe je vriendin er tegen aan kijkt.

Ik begrijp het hoor het is bijna nooit de schuld van de hond.bij mij is er ook een keer een bijtincident geweest omdat iemand mijn hond aan zijn baard trok. Alleen bij mij geen politie geweest gelukkig.

 

 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Ik denk dat je eerst een paar dingetjes op een rij moet zetten. 

Wat voor jou een hapje is kan voor je vriendin een trauma zijn. 

 

Welk ras is je hond? 

Heeft ie al eerder gebeten?

Waar komt je hond vandaan ( verleden) ? 

Wat is het karakter van je hond , angstig of iets anders? 

 

Je zegt dat je hond zich bedreigd voelde in deze situatie. 

Je weet dus wel van signalen af die een hond afgeeft. 

Kon je je hond niet uit die situatie halen? 

 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Mijn hond heeft ooit iemand gebeten,  niet erg maar wel wat schade.  Dat is toen via de verzekering geregeld,  gelukkig geen politie bijgekomen. 

(Ze heeft overigens ooit 2 maal iemand van de politie gebeten,  heerlijke hond was het toch laughing )

 

Fijne vriendin wel zeg.. ..  Volgens ik al verhalen gelezen heb uit Nederland,  kan het alle kanten op,  van niets tot in beslag name. .  Hopelijk kom je er goed uit en kun, je dergelijke situaties in de toekomst voorkomen. 

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Ik volg even.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik heb nooit een hond gehad die zoiets geflikt heeft. Dus ik kan je wat dat betreft geen advies geven. Maar om wat voor hond gaat het? Om een beter beeld te krijgen van de omvang van de wond? Is er echt een wond of is het meer een blauwe plek? 

 

Ik vind dit wel een erg opmerkelijke situatie. "Beste vriendinnen" schrijf je. Ik kan vanuit mijn eigen situatie geen scenario bedenken waar iemand die zo close met mij is/ of zou zijn.  Mijn (voor mij) ontzettend dierbare hond ter dood zou veroordelen om 1 voorval omdat hij (hoe ik dit nu begrijp) een zeer onschuldige wond veroorzaakt heeft. In een situatie die overduidelijk al aan het escaleren was, bijna een begrijpelijke (evengoed geen goede!) reactie van de hond. Woede snap ik, angst ook en dat je dingen roept "in the heat of the moment".  Maar als je als vriendin zoiets eist en meteen de politie belt en met een aangifte zwaait dan ben je al heel wat stappen verder en vraag ik mij af of dat wel redelijk is. Maar ik ken de situatie niet en was er niet bij. Maar het lijkt me niet dat dit dan alles is wat er gebeurd is. Of dat deze persoon in normale verhouding staat tot TS. Ik zou de hond even laten voor wat het is met 1 incident lijkt me niet dat er gehoor gaat worden gegeven aan haar eisen. En anders is het zo en doe je er nu niets meer aan, ( dus beter gewoon meewerken met de verplichte GT etc.) en  beter opletten in het vervolg. Of er moet eerder met anderen ook al vanalles zijn voorgevallen. "En nu bijt de hond mij ook, dit is de druppel...."  Ik zou het er eens proberen over te hebben met haar op een normale manier. Als ze echt een "goede vriendin" is geeft ze ook om jou en je gevoelens. En vriendschap is normaliter niet *pats boem*  over na 1 vervelend voorval. Natuurlijk hoort een hond niemand pijn te doen. Maar een hond is geen robot het is een dier met emoties en een eigen wil. Honden maken ook fouten... Ik zou gewoon rustig eens proberen te praten met der. Informeer dan eerst hoe het gaat met haar wond en laat haar weten dat je er erg mee zit hoe dit gelopen is. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat naar, jullie zijn goede vriendinnen tot nu dus....jammer dat jullie het zelf niet op kunnen lossen, is de beet zo erg geweest dat zij met haar hond naar een dierenarts moest ? Ze kent toch jouw hond ook als jullie goede vriendinnen zijn, heeft jouw hond ooit al eens eerder gebeten ? Als dit allemaal niet waar is , heeft je vriendin wel grof geschut erbij gehaald, politie erbij en die beslist, gedragskundige....dan moet de beet toch wel ernstig zijn.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Wat naar, jullie zijn goede vriendinnen tot nu dus....jammer dat jullie het zelf niet op kunnen lossen, is de beet zo erg geweest dat zij met haar hond naar een dierenarts moest ? Ze kent toch jouw hond ook als jullie goede vriendinnen zijn, heeft jouw hond ooit al eens eerder gebeten ? Als dit allemaal niet waar is , heeft je vriendin wel grof geschut erbij gehaald, politie erbij en die beslist, gedragskundige....dan moet de beet toch wel ernstig zijn. "

Ik begrijp dat de hond een persoon gebeten heeft, geen andere hond. 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" Ik begrijp dat de hond een persoon gebeten heeft, geen andere hond.  "

Ja klopt dat staat in de op 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik neem aan dat als de politie zegt dat er een GT komt kijken bij jullie, dat ook zo gaat gebeuren.

Het ligt er ook aan welk ras en formaat je hond is hoe zwaar er aan het incident wordt getild, en natuurlijk wat de schade was. Kan je daar meer over vertellen?

 

Er is al eens iemand geweest op HP die vertelde zo'n bezoek gehad te hebben. Daar werd geoordeeld dat de hond prima gesocialiseerd was. Ik begreep dat die GT gewoon op bezoek kwam, praatje, kopje koffie en geen testen of zo had gedaan.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Mijn pleeghond heeft iemand een hapje gegeven "

een hapje gegeven? dat klinkt wel erg eufemistisch... als de wond twee centimeter diep was.

 

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" een hapje gegeven? dat klinkt wel erg eufemistisch... als de wond twee centimeter diep was.
 
 
  "

En de vraag is ook wat de hond dan zo bedreigend vond. Was ze met de hond aan het stoeien? Boos op de hond? Eten afpakken? Proberen vast te grijpen? Of stond ze op om naar de wc te gaan?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik volg. ik ben benieuwd naar de antwoorden van TS.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" een hapje gegeven? dat klinkt wel erg eufemistisch... als de wond twee centimeter diep was.
 
 
  "

Ja voor mij ook.  Als ik "een hapje" appel neem, mist er daarna een stuk uit de appel.... tongue-out

Hoop toch dat dat hier niet zo is. Het bericht laat erg veel ruimte voor interpretatie. Overigens weet ik niet zo goed wat ik me moet voorstellen bij "pleeghond". Wie is dan de (eind)verantwoordelijke voor de hond, niet TS? 

 

Wat ik me er nu bij voorstel is een snauw van de hond en een afdruk/schampwond van de voortanden in een hand of arm. Niet eens zo ernstig dat je een tetanus spuit zou moeten halen. En al helemaal niet vastgebeten of zo. Maar dat rijmt niet bij hetgeen wat volgt (en de aangifte). foot-in-mouth

 

Ts: Welke hond van je profielfoto's was het? Toch niet die snoezige beagle? 

honden page profiel JMJM

honden foto van JM

"dat heeft hij nog nooit gedaan" "je hebt misschien een bedreigend gebaar gedaan"

Kijk eerst eens naar jouw schuld vooraleer een excuus te zoeken om het af te schuiven.

Je attitude geeft aanleiding voor een ruzie.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Wauw apart hoe verschillend politie overal reageerd.. Toen ik ben gebeten kon ik geen aangifte doen "tegen een hond" ik kon alleen aangifte doen als de baas de hond op me af had gestuurd foot-in-mouth dit was niet het geval.. Toen via de gemeente een muilkorf plicht moeten aanvragen. Hier laten ze een hond echt niet zomaar inslapen omdat hij een keer gebeten heeft. En ik werd gebeten op de opgang naar mijn woning destijds terwijl ik de hond alleen maar voorbij liep undecided zou het heel raar vinden als er nu een GT langskomt en je hond wordt zo afgespoten als hij/zij die als vals bestempelt. Volgens mij werkt het zo echt niet. Niet in de gemeentes waar ik heb gewoond en woon in elk geval. 

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Tuurlijk Nederland weer zeker, wat een vriendin ook. Je kan schrikken maar zo reageren is beneden alle peil en wel duidelijk wat voor iemand zij is.

 

Ik ben echt gebeten door een hond in het asiel die bang was, moest ik dan gelijk klacht gaan neerleggen ofzo. Sorry maar ik word echt kwaad om zoiets, dat mevrouw zich dan vooral binnen opsluit want het is buiten een stuk gevaarlijker qua mensen die echt niet te vertrouwen zijn.

Deze hond heeft niet eens gebeten en hij zal ook beslist niet uit het niets hebben gehapt, enkel hebben de mensen het niet opgemerkt.  Dat wordt iedere keer gezegd, hij of zij beet uit het niets, terwijl dit onzin is, wij mensen lezen de taal van de honden niet goed, de signalen zijn ook vaak erg subtiel. Trouwens iemand die nu zo reageert zal beslist geen hondenliefhebber zijn, wellicht voelde de hond dit ook aan.

Hier in Vlaanderen zou ze in ieder geval niet moeten komen aanzetten met haar verhaal. Als hij gehapt heeft, zal ze niet eens een wonde hebben. Ze zou hier snel worden weg gestuurd en niet meer dan normaal. Hoop dat dit in orde komt voor de hond en die vriendin, die zou ik nooit meer willen zien.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ho ho! We hebben het verhaal maar van één kant en als de politie al actie ondernomen heeft richting TS dan is er echt wel sprake geweest van schade.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Precies, als de wond 2 cm diep zou zijn, dan is dat wel flink bijten.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Precies, als de wond 2 cm diep zou zijn, dan is dat wel flink bijten. "

Een halve cm vind ik al echt bijten. Mijn Momo snept.. als daar al bloed bij zuo vloeien is er sprake van 2 minuscule speldenprikjes van nog geen millimeter diep. Dat is één keer gebeurd (bij de DA op het eind van een zeer lange pijnlijke behandeling waar ze een trauma van heeft opgelopen), de andere keren dat ze snepte was er zelfs geen schrammetje te zien.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Precies, als de wond 2 cm diep zou zijn, dan is dat wel flink bijten. "

2cm diep is veel ja. Op die diepte ligt ook bespiering en pezen. In mijn eigen dunne armpjes zit je dan zelfs al zowat bij het bot...

Dat lukt niet met een snauw dat is grof vastbijten. Maar ze heeft ook niet meer gereageerd. Misschien is het wel 2cm breed. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik begrijp dat de hond een persoon gebeten heeft, geen andere hond.  "

Verkeerd begrepen....

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

"Het is van een boven gebitje misschien 2 cm."

 

Ik lees nergens dat TS de breedte of de diepte bedoelde? Bij sneppen hoeft er niet te zijn doorgebeten....

 

Maar als er een gedragsdeskundige al meteen langs komt vraag ik me eerst af: is dit in NL of in België?

In NL zal beslist geen gedragsdeskundige langs komen als de hond voor het eerst gebeten heeft en het is geen diepe beet. Daar wordt dan vaak eerst een aanlijn- en muilkorf plicht gegeven. Als de hond echter al vaker gebeten heeft volgen andere stappen. Indien het een zeer ernstige beet is (ook al is het de eerste keer dat hij bijt) dan wordt een hond in beslag genomen en elders getest waarna een beoordeling komt over hoe verder. Gaat de hond terug met bepaalde adviezen/verplichtingen of gaat hij hemelen.

 

En wat versta je onder aangifte? Melding bij politie of een aangifte in de zin van een verzoek tot strafrechtelijke vervolging?

 

Is er dierenpolitie langs geweest of een wijkagent? En is er dan niks uitgelegd hoe en wat?

 

Jammer TS dat je in zijn geheel niet meer reageert.

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Bij een melding doet de politie niets. Dan komt het alleen in het systeem te staan voor het geval er ooit wel een aangifte komt.

Bij een aangifte onderneemt de politie als het goed is wel actie (maar vaak ook niet wegens overbelasting).

Of dat een strafrechtelijke zaak wordt is maar de vraag. Bij bijtincidenten blijft het de eerste keer vaak bij een agent op de stoep die verhaal komt halen en een waarschuwing geeft. Afhankelijk van de ernst natuurlijk.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Ik snap dat van pleeghond niet zo goed. bedoel je dat hij geadopteerd is, of dat je hem voor een stichting opvangt? Of voor kennissen die er niet zelf (meer) voor kunnen zorgen?

 

Wat is de achtergrond van je hond? Waar komt hij vandaan? Weet je wat hij heeft meegemaakt voor hij bij je kwam? En welk ras is het?

honden page profiel --

honden foto van -

Toch logisch dat ze de hond vals vindt? Ze is notabene door hem gebeten. Ik snap de negatieve reacties over die "slechte" vriendin ook niet, wie is hier nou gebeten zeg.. "Een hapje" veroorzaakt geen wond van 2 centimeter. Neem je verantwoordelijkheid, je hond heeft alsnog schade toegebracht aan een persoon (of het 2 centimeter breed of diep is) en dat moet je wel serieus nemen. Bel je beste vriendin op, praat het uit en toon medeleven (mocht je dat nog niet gedaan hebben). Nu lijkt de schuld vooral bij haar te worden neergelegd op een openbaar forum, terwijl jij het had kunnen voorkomen door op tijd in te grijpen. Zij kent jouw hond niet zo goed als jijzelf en mogelijk heeft ze ook minder kennis over het gedrag van honden. Het is allemaal heel vervelend verholpen door miscommunicatie, volgende keer je hond beter in de gaten houden bij andere mensen. Vertoont hij stresssignalen, dan gelijk ingrijpen zodat hij ook niet de behoefte heeft om zijn laatste redmiddel te gebruiken. Ik zou me verder geen zorgen maken over het moeten inslapen van je hond als je hij geen gevaar vormt voor de omgeving en het duidelijk ging om zelfverdediging in een, voor de hond ogende, bedreigende situatie. Dit kan de gedragstherapeut prima inzien.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Het hondje van mijn vriends moeder had eens een voorbijkomende fietser gebeten. Fietser kwam verstrikt in flexilijn, kwam ten val, hondje schrok en beet. 

Die vrouw heeft toen aangifte gedaan en de politie heeft toen een gt geregeld, er moest een wandeling gemaakt worden waar de gt bij meeliep en toekeek. Dat was eigenlijk alles, er werd niets mis gevonden aan het gedrag van de hond tijdens een wandeling, dus geen verdere gevolgen voor de hond gelukkig.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Toch logisch dat ze de hond vals vindt? Ze is notabene door hem gebeten. Ik snap de negatieve reacties over die "slechte" vriendin ook niet, wie is hier nou gebeten zeg.. "Een hapje" veroorzaakt geen wond van 2 centimeter.


Neem je verantwoordelijkheid, je hond heeft alsnog schade toegebracht aan een persoon (of het 2 centimeter breed of diep is) en dat moet je wel serieus nemen. Bel je beste vriendin op, praat het uit en toon medeleven (mocht je dat nog niet gedaan hebben). Nu lijkt de schuld vooral bij haar te worden neergelegd op een openbaar forum, terwijl jij het had kunnen voorkomen door op tijd in te grijpen. Zij kent jouw hond niet zo goed als jijzelf en mogelijk heeft ze ook minder kennis over het gedrag van honden. Het is allemaal heel vervelend verholpen door miscommunicatie, volgende keer je hond beter in de gaten houden bij andere mensen. Vertoont hij stresssignalen, dan gelijk ingrijpen zodat hij ook niet de behoefte heeft om zijn laatste redmiddel te gebruiken.


Ik zou me verder geen zorgen maken over het moeten inslapen van je hond als je hij geen gevaar vormt voor de omgeving en het duidelijk ging om zelfverdediging in een, voor de hond ogende, bedreigende situatie. Dit kan de gedragstherapeut prima inzien. "

Nouja ik wel. Het bericht is zo open voor interpretatie geschreven dat je er je volle fantasie op los kunt laten. En dat is ook precies wat er nu gebeurd en iedereen hier heeft daar een "eigen" versie van.  2cm diep is iets anders als "een kras/schaafwond van 2cm, maar wél oppervlakkig". En als je het bericht leest kan beide de waarheid zijn. Maar 2cm diep met alleen het bovengebit ga je niet redden. Zonder onderkaak heb je toch niet veel beet gok ik zo.  Een kaak die niet dichtklapt die bijt niet, die schraapt meer. Daar kun je zeker ook wondjes voor krijgen maar nooit grote. 

Maar vervolgens schrijft ze dan wel weer dat de politie er bij gehaald is etc. Dat strookt niet met de rest van het verhaal want ze wekt zelf inderdaad de indruk dat het niet zoveel voorstelde en de vriendin zich aanstelt en het zelfs min of meer uitgelokt zou kunnen hebben. Dus dan zou de vriendin wellicht onnodig onredelijk zijn geweest. Dat komt natuurlijk voor... dat mensen die karaktereigenschap hebben. Al lijkt zelfs dat hier onwaarschijnlijk,  als het écht onredelijk zou zijn lijkt het me niet dat de politie zich hier voor leent/ eraan mee werkt. Kortom... zoveel tegenstellingen in één verhaal.... 

 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

""Een hapje" veroorzaakt geen wond van 2 centimeter."

Ook dat schrijft TS niet.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Dubbel post

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Trixie training discs
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^