Wat is dit? update: nog meer karper boilies

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Hey,

Ik vond vandaag in het losloopgebied terwijl ik met Penny liep wat vreemds. Penny wilde het op eten maar ik was snel genoeg om haar tegen te houden.

 

507540.jpg

507541.jpg

 

Het is een klein rond balletje en het stinkt heel erg. Het ruikt erg chemisch, sowieso niet naar eten. Er lijken zaadjes in te zitten.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Een oude voerbal voor vogels?

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

" Een oude voerbal voor vogels? "

Ik denk het niet, het is een heel klein balletje en de buitenkant heeft een andere kleur (meer rood/oranje achtig. Het ruikt ook echt vreemd, vetballen voor vogels ruiken anders.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

507542.jpg

Zo groot is het

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Was het in de buurt van water?  Qua grootte en vorm lijken het karper boilies. 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

" Was het in de buurt van water?  Qua grootte en vorm lijken het karper boilies.  "

Ja, het lag wel langs het water alleen niet echt op een plek waar je kan vissen. Ik ga die balltjes even opzoeken

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

@Hannah: ik heb het opgezocht en ik denk dat je gelijk hebt. Dit balltje lijkt er precies op. Ik wist niet dat die zo raar en chemisch ruiken. Ik ben nu wel opgelucht, ik was echt bang dat het gif was.

 

 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" @Hannah: ik heb het opgezocht en ik denk dat je gelijk hebt. Dit balltje lijkt er precies op. Ik wist niet dat die zo raar en chemisch ruiken. Ik ben nu wel opgelucht, ik was echt bang dat het gif was.
 
  "

Heb ik laatst ook gehad hoor! Beer kwam met iets uit het riet op een plek waar veel honden komen. Ik dacht dat het een spons was maar het bleek ergens een wortel van te zijnhp-angel  

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Boilies inderdaad! Wel voorzichtig mee zijn want het is zeker niet goed voor je hond.

in die boilies zitten bindmiddelen en (soms) boterzuur en dat is zeker voor honden die darmprobleempjes hebben zeer giftig.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Ik heb weer wat vreemds gevonden, deze keer maak ik me echt zorgen.

507595.jpg

507596.jpg

507597.jpg

Dit lag in het parkje. Penny was iets aan het eten, ik dacht eendenpoep want het was bij het water, maar toen zag ik wat paars liggen. Ze liep er eerst langs, maar nadat ik het had opgepakt wilde ze het heel graag eten.

Het ruikt heel zoet sterk naar lavendel, het is paars en er zitten zaadjes in.

Ik ben bang voor rattengif, maar ik weet niet of dat hier op lijkt

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Dat lijkt heel veel op balkebrij, zitten ook rozijntjes inlaughing

honden page profiel CodyCody 3 doggies

honden foto van Cody

Vind dat er maar vreemde voertjes gevonden wordt bij jullie. Wat t ook mag zijn of waar het ook op lijkt. Ik zou melding maken en elders gaan wandelen.

honden page profiel SharleneSharlene 3 doggies

honden foto van Sharlene

Het ziet er niet erg gezond uit, goed dat je zo alert bent!

honden page profiel LinLin 3 doggies

honden foto van Lin

Het lijkt wel zo’n lavendel bruisbal met pitten voor in bad...

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Er zitten dus s nachts bij jou karpervissers, dat doen ze vaak s nachts, ook dit heb ik gezien bij karpervissers, ze gebruiken allerlei smaak en geurstoffen en voeren de vissen om ze te lokken, dan komen alles karpers op 1 plek en dan gaan ze ze proberen te vangen, het ruikt heel chemisch en stinkt echt, je hebt van pepermunt tot bessen tot lavendel. zelfs zeep lusten ze.

Ik zou eens kijken of je die vissers ziet, en netjes vragen of ze hun troep willen op ruimen.

Een familielid van mij maakt dit allemaal, en verkoopt het dan aan karpervissers.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Als je op "karper boilie lavendel" googlet, krijg je plaatjes van nog paarsere dingen, maar ook dingen in deze tint.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

ja die brokken die je hebt gevonden die gooien ze dagenlang in het water voordat ze echt gaan vissen, dus grote kans dat jij ze gaat zien als ze zitten te vissen.

Dan zitten alle karpers op die plek en dan gaan ze uren zitten om een vis te vangen die ook nog eens heel moeilijk te vangen is omdat hij zo vecht, dan de vis meten op de foto en dan laten ze hem voorzichtig weer in het water.

 

Maar voor honden is het zeker niet goed om te ten, heel veel smaak en kleurstoffen, zoals ik al zei, een familielid maakt het zelf en mix ook smaken en kleuren, sommige karpers houden meer van aarbei dan lavendel hahaha ja rare werels die karpervissers.

 

Maar normaal laten ze geen troep achter, dat is wel normaal eigenlijk, dus je mag er best wat van zeggen.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Waarschijnlijk was het inderdaad weer van vissers.

We zijn nu langer 24 uur verder (rattengif begint dan vaak te werken). Ze gedraagt zich normaal, ze was vandaag tijdens wandelen echt heel erg druk, alleen maar rennen.

 

Ik ga op die plek niet meer lopen, er zijn daar inderdaad veel tentjes met vissers en ik kom er regelmatig vervelende honden tegen. Het is alleen moeilijk omdat Penny er altijd naar toe wilt. Als ik haar echt niet vooruit krijgt (wat gebeurt als ik haar al eerder lang heb uitgelaten) is het parkje wel handig. Ik hoef de naam maar te noemen en ze wilt er al naar toe rennen.

Maar we gaan er nu echt niet meer naar toe, gisteren was de laatste keer.

honden page profiel CodyCody 3 doggies

honden foto van Cody

Is er geen optie om dagelijks naar hei of bos te gaan? Hier maakt de hond je de kop gek zodra hij het woord bos hoort vallen. Hij komt er dan ook dagelijks een uur lekker los. Verder blijft hij hier in de woonwijk aan de riem. Je moest eens weten wat hier voor troep overal ligt. Daar komt hij niet meer los met zijn eetgedrag buiten. Dode vis, waterplanten, voer wat is neergelegd voor eenden, eten wat weggegooid wordt door fietsers....en bergen afval tussen de struiken naast het fietspad. En een park, wat ze totaal laten verwilderen, inclusief Bereklauw en nachtschade. De gemeente doet er totaal niks aan. Een Eco park noemen ze het. Bedacht door knappe koppen die hier niet wonen en er zelf dus geen last van hebben. Afval wordt niet door de gemeente opgeruimd en de omwonenden zijn daar ook wel klaar mee. Jaren geleden was dat wel anders hier en werd alles schoon gehouden door de gemeente. En de omwonenden zijn de dupe van de rotzooi van voorbijgangers die een extra verbinding hebben gekregen terwijl het vroeger een afgesloten wijk was.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

" Is er geen optie om dagelijks naar hei of bos te gaan? Hier maakt de hond je de kop gek zodra hij het woord bos hoort vallen. Hij komt er dan ook dagelijks een uur lekker los. Verder blijft hij hier in de woonwijk aan de riem. Je moest eens weten wat hier voor troep overal ligt. Daar komt hij niet meer los met zijn eetgedrag buiten. Dode vis, waterplanten, voer wat is neergelegd voor eenden, eten wat weggegooid wordt door fietsers....en bergen afval tussen de struiken naast het fietspad. En een park, wat ze totaal laten verwilderen, inclusief Bereklauw en nachtschade. De gemeente doet er totaal niks aan. Een Eco park noemen ze het. Bedacht door knappe koppen die hier niet wonen en er zelf dus geen last van hebben. Afval wordt niet door de gemeente opgeruimd en de omwonenden zijn daar ook wel klaar mee. Jaren geleden was dat wel anders hier en werd alles schoon gehouden door de gemeente. En de omwonenden zijn de dupe van de rotzooi van voorbijgangers die een extra verbinding hebben gekregen terwijl het vroeger een afgesloten wijk was. "

Er is hier helaas niet echt een bos of hei in de buurt, alleen een redelijk klein, druk recreatie gebied. Daar gaan we elke dag naar toe en dan wandelen we altijd minstens een uur, vaak meer. Als het rustig is loopt ze los, maar dat is momenteel een beetje ingewikkeld. Het losloopgebied is 's ochtends en 's middags niet zo fijn omdat er dan honden lopen die niet met Penny kunnen (en vooral eigenaren die dat niet begrijpen), tussen 12 en 13 uur is eigenlijk de enige optie maar dan ben ik vaak op school. In het aanlijngebied kan ze prima los lopen als het rustig is, ze luisterd echt perfect. Maar ik heb laatst meerdere boze mailtjes gestuurd over niet luisterende loslopende honden (met mooi weer is het echt niet te doen) en ze zijn nu eindelijk weer aan het controleren dus daar moet ik ook op letten. Als Penny aan de riem is en niet los gaat loopt ze aan een 5, 8 of 15 meter lijn.

Als ze geen zin heeft komt het omdat we eerder al lang hebben gewandeld, maar het park vind ze dan nog steeds leuk.

 

Jouw beschrijving van het gebied bij jou in de buurt is precies hoe het hier bij ons ook is, helaas is er bij ons echt geen andere wandel mogelijkheid. Het is hier met eten ook een probleem, Penny eet echt alles wat ze ziet. Gisteren had ze ook weer wat gevonden, ik schrok en schreeuwde naar haar dat ze het los moest laten. Gelukkig deed ze het en was het gewoon veevoer, maar ik vind het wel vervelend.

honden page profiel CodyCody 3 doggies

honden foto van Cody

Lastig ja als ze alles eten wat ze vinden. Hier luistert hij gelukkig naar Spuug Uit. cool Hij heeft een tijd gehad dat hij alles liet liggen, inclusief takken die hij altijd vrat. Ik gaf indertijd vaak vuile pens bedacht ik mij vorige week. Dus vandaag staat er sinds tijden weer pens op het menu. Heb sterk de indruk dat hij bepaalde bacteriën en vezels te kort heeft ondanks goede brok en gestoomd vlees.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Hier ook geen bos of heide in de buurt hoor, ik woon in de randstad, dan mag je blij zijn dat er nog groen is.

Ik ben zo blij dat ik wel Faro , los heb geleerd, al dat gezever over honden hun eten niet afpakken, nu zie je maar, als Faro wat pakt en ik zeg los, dan laat hij ook los.

Een kwestie van leren met beloning, hij krijgt altijd een snoepje daarna.

 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

" Hier ook geen bos of heide in de buurt hoor, ik woon in de randstad, dan mag je blij zijn dat er nog groen is.
Ik ben zo blij dat ik wel Faro , los heb geleerd, al dat gezever over honden hun eten niet afpakken, nu zie je maar, als Faro wat pakt en ik zeg los, dan laat hij ook los.
Een kwestie van leren met beloning, hij krijgt altijd een snoepje daarna.
  "

Bij Penny is dat moeilijker, zij is extreem op eten gericht en doet alles om het te krijgen. Speeltjes en dat soort dingen kan ze perfect los laten op commando, ook als we heel druk aan het spelen zijn. Grotere dingen waarvan ze weet dat ze het niet snel kan op eten (zoals een tomaat die ze een keer had gevonden en de hele wandeling vast hield) laat ze ook op commando vallen, maar de rest eet ze gewoon op. Het is bij haar ook niet simpel een kwestie van belonen als ze het laat vallen, als ze iets heeft is er niets lekkerders dan dat, zelfs kaas niet. Ik kan het onder haar neus duwen of voor haar gooien, het maakt niets uit.

De enige optie is heel hard schreeuwen als wat ze heeft gevaarlijk kan zijn, dan reageert ze vaak wel omdat ze het niet gewend is.

 

Poep eten doet ze ook en daar ben ik nu al een jaar mee bezig met de clicker. Het gaat veel beter, maar hoe hard ik er ook aan werk, het zal nooit stoppen.

 

----

 

Penny eet geen vers maar wel goede brokken, we hebben ook al supplementen en andere dingen probeert die het ook zouden op lossen, niets daarvan werkte.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Nee sommige honden doen het gewoon omdat ze het lekker vinden, daar werkt niks tegen.

Maar Faro komt uit Spanje en is ook een straathond geweest, ik heb daar wel heel hard voor moeten oefenen met hem, dat was er niet even snel uit, dat heeft heel lang geduurd.

Als mijn hond alles zou opvreten dan zou ik een muilkorf aan doen, beter dat dan een zieke hond.

 

Ik zou gewoon de vissers aanspreken, een echte karpervisser laat geen troep achter, geen lijnen, geen loodjes en geen voer voor de karpers, dan is een regel, waar de meeste karpervissers zich aan houden.

 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Nee sommige honden doen het gewoon omdat ze het lekker vinden, daar werkt niks tegen.
Maar Faro komt uit Spanje en is ook een straathond geweest, ik heb daar wel heel hard voor moeten oefenen met hem, dat was er niet even snel uit, dat heeft heel lang geduurd.
Als mijn hond alles zou opvreten dan zou ik een muilkorf aan doen, beter dat dan een zieke hond.
 
Ik zou gewoon de vissers aanspreken, een echte karpervisser laat geen troep achter, geen lijnen, geen loodjes en geen voer voor de karpers, dan is een regel, waar de meeste karpervissers zich aan houden.
  "

Ik zie met veel subculturen dingen veranderen door de jaren heen. Meestal omdat de subcultuur opeens een ander publiek begint te trekken.

Motorrijden; Van jonge dwarsliggende idealist naar babyboomer met midlifecrisis

Waterskiën; Van vrijbuiters naar yuppen

IJslandse paarden; Van natuurliefhebbers naar grachtengordel-pennymeisjes

De rugbysport begint ook steeds meer voetballers te trekken

 

 

Ik denk dat dat vissen ook een ander publiek begint te trekken. Wat ik vooral veel hoor hier is dat Oostblokkers veel vissen om op te eten.

 

Met een nieuw publiek veranderen de normen en waarden binnen zo'n subcultuur ook.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Tegen de vissers ga ik niets doen, ik heb al vaak genoeg mensen aangesproken op dingen waar ik last van heb en ik heb nog nooit een normale reactie terug gekregen. Ik heb geen zin meer om uitgescholden en uitgelachen te worden, ik word niet serieus genomen. Ik loop daar gewoon niet meer, dat heb ik al besloten.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Ik zie met veel subculturen dingen veranderen door de jaren heen. Meestal omdat de subcultuur opeens een ander publiek begint te trekken.
Motorrijden; Van jonge dwarsliggende idealist naar babyboomer met midlifecrisis
Waterskiën; Van vrijbuiters naar yuppen
IJslandse paarden; Van natuurliefhebbers naar grachtengordel-pennymeisjes
De rugbysport begint ook steeds meer voetballers te trekken
 
 
Ik denk dat dat vissen ook een ander publiek begint te trekken. Wat ik vooral veel hoor hier is dat Oostblokkers veel vissen om op te eten.
 
Met een nieuw publiek veranderen de normen en waarden binnen zo'n subcultuur ook. "

Nou een karper niet terug gooien is een grote zonde, je kan daar van andere karpervissers echt klappies door krijgen.

De oostblokkers eten wel zelf gevangen vis, maar een karper is heilig, pff ik heb een karpervis familie, en de karper moet als Chinees porselein behandeld worden.

Karpervissen gaat echt om de sport, is ook heel moeilijk te vangen, dan eet een oostblokker liever een makkelijk visje die te vangen is, en niet uren zitten voor 1 vis.

Er bestaan karpersites, karper tijdschriften, karper films, tis echt een tak apart in de karperwereld, ze kennen de vissen, weet wie hem heeft gevangen, doen er soms maanden over om 1 bepaalde vis te vangen, omdat ze hem hebben zien zwemmen, de karper word ook meerdere malen gevangen.

Dan heb je ook nog een speciale dure hengel nodig om een karper te vangen, met een gewone hengel kan het bijna niet.

Nee karpers eten is met gevaar voor eigen leven, dat pikken de karpervissers niet.

Een heel apart wereldje is het.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Ik zie met veel subculturen dingen veranderen door de jaren heen. Meestal omdat de subcultuur opeens een ander publiek begint te trekken.
Motorrijden; Van jonge dwarsliggende idealist naar babyboomer met midlifecrisis
Waterskiën; Van vrijbuiters naar yuppen
IJslandse paarden; Van natuurliefhebbers naar grachtengordel-pennymeisjes
De rugbysport begint ook steeds meer voetballers te trekken
 
 
Ik denk dat dat vissen ook een ander publiek begint te trekken. Wat ik vooral veel hoor hier is dat Oostblokkers veel vissen om op te eten.
 
Met een nieuw publiek veranderen de normen en waarden binnen zo'n subcultuur ook. "

Schapendrijvers; van herders die de honden nodig hebben naar kortpittige aardappelkroketjes met een mening op een hondenforum. 

 

Die oostblokkers ook altijd. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Schapendrijvers; van herders die de honden nodig hebben naar kortpittige aardappelkroketjes met een mening op een hondenforum. 
 
Die oostblokkers ook altijd.  "

Oké. Heb je je nu bevredigd?

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Oké. Heb je je nu bevredigd? "

Irritant he ;)

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Stafford/pitbull vakantielanden?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^