Ideen voor een naam voor een trimsalon?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ideen voor een naam voor een trimsalon? Poll

Ja, regelmatig (11)
 
Ja, maximaal 3x per jaar (4)
 
Niet nodig (10)
 
Nee, ik doe het zelf (4)
 
Nee, te duur (1)
 

Ga jij met je hond naar een trimsalon?

Ja, regelmatig
Ja, maximaal 3x per jaar
Niet nodig
Nee, ik doe het zelf
Nee, te duur

honden page profiel SharleneSharlene

honden foto van Sharlene

" Je bent nog niet begonnen  aan stage?
Vergis je niet hoor. Je bent vaak echt wel een lange tijd bezig met stage lopen. Ik loop nu 2.5 jaar stage en er komt zeker nog een half jaar bij.
 
oké ik heb faalangst en daardoor duurt het bij mij gewoon langer door de stress die ik op examen heb.
Mijn stagebegeleidster weet dat ik het kan, alleen op mijn examen verpest ik het door de stress.
 
bij welke trimschool volg je de opleiding? "

Ik heb me ingeschreven in Harderwijk. Wel al erg leuk contact gehad en zij verzorgen de stage in afwachting daarvan ga ik beginnen. Ik heb er zin in! Ik verwacht niet dat ik het binnen 6 maanden heb, maar bedankt voor de waarschuwing.

Maar voor jou lastig met je faalangst en daarom wel fijn te lezen dat je een stagebegeleider hebt die ermee om kan gaan. 

Als ik iets voor je kan doen, let me know! Ik heb je een vroendschapsverzoekje gestuurd. 

honden page profiel SharleneSharlene

honden foto van Sharlene

" Vriendschapsverzoeken mogen altijd 
Waar ga je de opleiding doen? "

Harderwijk!

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

" Ik heb me ingeschreven in Harderwijk. Wel al erg leuk contact gehad en zij verzorgen de stage in afwachting daarvan ga ik beginnen. Ik heb er zin in! Ik verwacht niet dat ik het binnen 6 maanden heb, maar bedankt voor de waarschuwing.
Maar voor jou lastig met je faalangst en daarom wel fijn te lezen dat je een stagebegeleider hebt die ermee om kan gaan. 
Als ik iets voor je kan doen, let me know! Ik heb je een vroendschapsverzoekje gestuurd.  "

Ik heb volgende week donderdag een knip examen. Ik moet dan een poedel meenemen. Ik hoop dat het goed gaat.

 

In september ben ik geslaagd voor het plukken. Maar voor effileren kreeg ik een 3 en voor knippen met rechte schaar een 5.

 

Bij het effileren had ik mijn eigen Maltezer mee en dat was mijn laatste examen van die dag dus ik was al even bezigembarassed. Ik moest haar kopje knippen en was bezig met haar oor en toen knipte ik in mijn eigen vinger. vanaf toen ging die onderdeel helemaal fout... na die knip in mijn vinger raakte ik volledig in de stress... vandaar dat ik toen een 3 kreeg.

 

Normaal knip ik nooit in mijn vinger hoorembarassed

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Ik heb volgende week donderdag een knip examen. Ik moet dan een poedel meenemen. Ik hoop dat het goed gaat.
 
In september ben ik geslaagd voor het plukken. Maar voor effileren kreeg ik een 3 en voor knippen met rechte schaar een 5.
 
Bij het effileren had ik mijn eigen Maltezer mee en dat was mijn laatste examen van die dag dus ik was al even bezig. Ik moest haar kopje knippen en was bezig met haar oor en toen knipte ik in mijn eigen vinger. vanaf toen ging die onderdeel helemaal fout... na die knip in mijn vinger raakte ik volledig in de stress... vandaar dat ik toen een 3 kreeg.
 
Normaal knip ik nooit in mijn vinger hoor "

Bekijk het positief; er zijn ook genoeg trimsters die in de hond knippen...
In je eigen vinger is super onhandig voor jezelf natuurlijk omdat je dan met dat wondje zit wat continue bloedt...kan me voorstellen dat dat stressvol is.

Komt vast helemaal goed! Nieuwe ronde nieuwe kansen!wink

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

" Bekijk het positief; er zijn ook genoeg trimsters die in de hond knippen...In je eigen vinger is super onhandig voor jezelf natuurlijk omdat je dan met dat wondje zit wat continue bloedt...kan me voorstellen dat dat stressvol is.
Komt vast helemaal goed! Nieuwe ronde nieuwe kansen! "

dat is zeker zo. Ik heb op mijn stage geleerd dat ik heel voorzichtig moet zijn met knippen. Zeker als ik bij de oor tot de oorrand moet knippen. Ik heb daarbij geleerd dat ik met mijn vinger net boven de oorrand moet uit laten stelen zodat ik nooit in het oor kan knippen

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

" Pet is huisdier in het Engels! 
Zou je dan ook niet gaan naar Pets Place?  "

Pets place is/was een br00df0kker in belgië

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Pets place is/was een br00df0kker in belgië "

En gewoon een dierenwinkel...

Best een bekende ook nog. 

petsplace-aangepast.jpg

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

" En gewoon een dierenwinkel...
Best een bekende ook nog.  "

Ook al! Daarom altijd googlen voor je iets beslist hp-shiny

honden page profiel TrimmerTrimmer

honden foto van Trimmer

Lucia wat leuk dat je ook de opleiding doet, en inderdaad er gaat zeker minimaal een jaar overheen voor je je diploma hebt. Eerder 2 jaar. En dan moet je dus alles direct perfect in 1x afronden. Vaak doe je over een bepaald overdeel wel 2x examen, kan inderdaad door stress of wat dan ook. En aangezien de examens maar 2x per jaar zijn ben je dan weer een half jaar verder. Ik zou het perfect vinden als ze de examens 1x per 3 maanden zouden gaan doen, maarja wie ben ik ;) Ik werd helaas in het eerste half jaar van mijn opleiding geremd in mijn enthousiasme (ik had me voorgenomen binnen 1 jaar mijn diploma te halen en wilde eigenlijk 4/5 dagen per week stage lopen), maar balen voor mij werd dat 2 jaar ook ivm dat de examens maar eens per half jaar zijn. Heb wel na 1,5 jaar mijn salon geopend met 120+ stagedagen, en nooit klachten gehad. Wel plande ik in het begin ruim voldoende tijd per hond in, want ik ben pietje precies en slechte reclame achtervolgd je voor jaren.

En Lucia, in je eigen vinger knippen zal je nog vaker gebeuren. Ik heb zo vaak ineens sneetjes in mijn vingers die onverklaarbaar zijn haha. Voel ik niet eens gebeuren, die scharen zijn zo scherp. Zolang ik niet in de hond knip maakt het me niet uit.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Pet is huisdier in het Engels! 
Zou je dan ook niet gaan naar Pets Place?  "

Met het verschil dat er in die naam, Pets Place geen Engels en Nederlands verhaspelt worden, zodat er ook geen rare associaties kunnen zijn.

 

(En als in één woord al eens een Engels woord aan een Nederlands woord wordt geplakt, gebeurt dat volgens de regels met een streepje ertussen.)

 

Trimmen is gewoon Nederlands, in het Engels wordt 'to trim/trimming' met name gebruikt voor het knippen van de nagels van een hond. Het knippen, wassen, plukken van een hond wordt 'to groom/grooming' genoemd.

 

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

" Lucia wat leuk dat je ook de opleiding doet, en inderdaad er gaat zeker minimaal een jaar overheen voor je je diploma hebt. Eerder 2 jaar. En dan moet je dus alles direct perfect in 1x afronden. Vaak doe je over een bepaald overdeel wel 2x examen, kan inderdaad door stress of wat dan ook. En aangezien de examens maar 2x per jaar zijn ben je dan weer een half jaar verder. Ik zou het perfect vinden als ze de examens 1x per 3 maanden zouden gaan doen, maarja wie ben ik ;-) Ik werd helaas in het eerste half jaar van mijn opleiding geremd in mijn enthousiasme (ik had me voorgenomen binnen 1 jaar mijn diploma te halen en wilde eigenlijk 4/5 dagen per week stage lopen), maar balen voor mij werd dat 2 jaar ook ivm dat de examens maar eens per half jaar zijn. Heb wel na 1,5 jaar mijn salon geopend met 120+ stagedagen, en nooit klachten gehad. Wel plande ik in het begin ruim voldoende tijd per hond in, want ik ben pietje precies en slechte reclame achtervolgd je voor jaren.
En Lucia, in je eigen vinger knippen zal je nog vaker gebeuren. Ik heb zo vaak ineens sneetjes in mijn vingers die onverklaarbaar zijn haha. Voel ik niet eens gebeuren, die scharen zijn zo scherp. Zolang ik niet in de hond knip maakt het me niet uit. "

Dat vind ik dus ook. 1 keer per half jaar vind ik te weinig. 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^