Zoveel keuze, waar beginnen! Welk voer met allergie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel OsumiOsumi 3 doggies

honden foto van Osumi

Ik geef acana wild coast (voorheen pacifica) en wissel het af met een brok met eend,

ik zou elimineren, zo ben ik te weten gekomen raiko allergisch is aan rund,

kip en lam zou ik vermijden bij een hond met allergie.

honden page profiel Loes, baasje van Rori & RaicoLoes, baasje van Rori & Raico

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

" Mijn Momo is zo wat overal allergisch voor. Dat uit zich bij haar ook in ondragelijke jeuk.

 

Zij doet het erg goed op Dr. Clauder's lam en rijst. Hypoallergeen voer met hoge energiewaarde. Dat is bij haar handig omdat ze ook gaat spugen van te veel eten en ze hiervan dus maar weinig nodig heeft om voldoende voedingsstoffen en energie binnen te krijgen. Rijst heeft andere gluten dan tarwe/graan en mensen met een ernstige glutenallergie kunnen ook gewoon rijst eten. Lam is lichtverteerbaar en geeft minder vaak problemen dan kip.

 

Het valt mij op dat hier altijd een vast lijstje merken voorbij komt waarin Dr. Clauder's niet voorkomt terwijl het echt een heel goed merk is waar veel DA's en fokkers ook achter staan. Niet echt goedkoop, dat klopt wel. ik betaal €51,- voor 12,5 kg. Maar je voert dus ook gemiddeld de helft van wat je met een andere brok zou moeten voeren. Eigenlijk moet je bij het vergelijken dus uitgaan van €51.- voor 25 kg. "

 



Ziet eruit als een optie! prijs valt ook nog wel mee. K heb echt weinig verstand van de voeding merk ik nu.. Rori is gewoon heel makkelijk geweest met haar voer

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

" Ik zou eerst helemaal niks doen qua voer, maar het houden op wassen met een goede shampo (met bijvoorbeeld leisteen)

en eens even het vaccinatieboekje controleren wanneer er wat gegeven is de afgelopen tijd qua entingen, ontworming en ontvlooiing

Dat kunnen (voor gevoelige honden) enorme triggers zijn om jeuk van te krijgen

 

Heeft de DA iets gedaan tegen de jeuk, pillen, injectie of wat dan ook... of is de jeuk nog niet in die mate dat dat nodig was?

 

Raico is sinds 10 dgen bij jullie en heeft een heftige periode achter de rug en om de jeuk nu meteen al op voergebied te gaan zoeken lijkt mij niet verstandig

 

Daarnaast denk ik persoonlijk dat als hij echt allergisch is voor bepaalde eiwitten, er maar 1 manier is om daar achter te komen en dat is met versvoer .... en dan niet in de vorm van een KVV want dan weet je nog steeds niet wat er in zit (etiketjes zeggen niet zoveel helaas) .... maar voor nu zou ik het nog niet in die richting zoeken.

 

Eerst maar eens rust in dat lijf en een goede shampo die ook de huid rustig houdt

  "

 



Het voer switchen zou ook pas over een paar weken zijn maar ben me alvast aan het oriënteren (hij doet wrs nog 3 weken met deze zak)

Dus eerst indd alleen wassen. De laatste entingen zijn begin januari gezet.

De jeuk is nog niet zo erg dat hij zichzelf helemaal kapot maakt gelukkig. We hebben dan ook enkel de shampoo meegekregen en nog geen pillen ofzo.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Acana,orijen worden aangeklaagd.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^