Wat is de beste bal die er is?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

Joep is een echte ballenhond, hij is dol op alles wat rolt. Maar...

 

Van tennisballen slijten de tanden. 

Voetballen en andere kunststof balletjes bijt hij stuk. 

Als ik met een massif rubberen bal gooi ben ik altijd bang dat ik hem raak, die die dingen zijn loodzwaar. 

Ik heb zelfs al Chuckit ballen met gaatjes er in... al is die Chuckit Erratic wel erg leuk.

 

Welke bal moet ik voor hem kopen die goed stuiteren, niet al te zwaar zijn en die hij niet kapot bijt? 

 

 

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

https://www.bol.com/nl/p/kong-jumbler-ball-l-bal-153-x-150-x-140-mm-assorti/9200000046271441/?Referrer=ADVNLGOO002041-G-49220674700-S-577499937832-9200000046271441&gclid=EAIaIQobChMI55CxiMj_2QIVGy0ZCh1S6AJuEAkYBSABEgKHDfD_BwE&gclsrc=aw.ds

506936.jpg

 

Aizen is helemaal gek op deze bal van kong hp-thumbsup  Bijt die ook niet snel kapot. Hij krijgt hem dan ook alleen als we ff naar het veldje gaan om de bal te gooien want als ik hem alleen zou laten gaat die hem wel slopen hp-frusty

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Aizen is helemaal gek op deze bal van kong   Bijt die ook niet snel kapot. Hij krijgt hem dan ook alleen als we ff naar het veldje gaan om de bal te gooien want als ik hem alleen zou laten gaat die hem wel slopen  "

Hier worden tennisballen ook alleen kapot gebeten als we thuis zijn. Buiten is het toch of dragen of apporteren.

 

Dat verhaal dat tandenslijten van tennisballen neem ik toch met een snufje zout. Momo is altijd een ballenhond geweest en heeft ontzettend veel met een bal gespeeld en er op gekauwd. Ook op schenkels trouwens. En ze heeft op haar leeftijd als bejaarde nog steeds een prachtig gebit wat niet te geloven is als je ziet hoe ze zelfs keiharde botten dus echt sloopt door het knagen. Elsa krijgt geen ballen maar dat heeft met het schapendrijven te maken en niet met haar tanden. Ook zij kan hard tekeer gaan op een schenkelbot.

 

Als ik kijk hoe de adviezen zich ontwikkelen krijg ik toch een beetje het gevoel dat er een commerciële drive achter zit. Alleen duur spul uit een dierenspeciaalzaak zou nog goed zijn voor je hond. Voor al het andere worden we gewoon bang gemaakt.

honden page profiel Myrthe en DiegoMyrthe en Diego

honden foto van Myrthe en Diego

Hier ook zo'n sloper, dit is onze beste aankoop tot nu toe geweest: https://dierencompleet.nl/shop/beeztees-snackbal-rubber/

Hij kauwt er veel op, hij stuitert het hele huis door(in het gras zal hij niet zo goed stuiteren alleen) en we doen er zelfs trekspelletjes mee (alle flostouwen sneuvelen te snel, dan maar improviseren :p). We hebben hem nu een halfjaar en er is praktisch geen slijtage te zien terwijl hij er altijd mee kan spelen, en dat doet hij veel, ook als er geen snoep in zit is hij er helemaal gek van :). Ik vind het een wonder ding.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Als hij de bal alleen heeft tijdens het gooien zou ik gewoon een tennisbal nemen. Van dat eventjes per dag gaan zijn tanden heus niet kapot hoor.

Heeft hij de bal de hele dag dan wordt het een ander verhaal. Ziva heeft tennisballen ook in no time kapot. Of ze plukt de pluisjes eraf om op te eten hp-frusty

 

Misschien twee ballen? Een onverwoestbare, massief rubberen bal (wij hebben er een van Kong in het zwart, dus de extreme versie) en één lichte maar wel redelijk stevige om te gooien? Bijvoorbeeld de chuckit.

 

Wat wij voor Ziva ook hebben, en we zijn er zeer tevreden over maar ze zijn inmiddels heel moeilijk te vinden want uit het assortiment, is een balletje van Woof.

Ik weet niet of je ze kent, ze komen van de jumper. De grotere ballen zijn nog wel in het assortiment maar die zijn zachter en had Ziva op een gegeven moment ook kapot. Maar er zijn ook kleinere, ik denk een cm of 5-7 doorsnee, die zijn echt knetterhard, onmogelijk met de hand in te knijpen. Ziva heeft hem sinds pup en hij is nog steeds niet kapot. Het is haar favoriete bal. Bij de Jumper hebben ze een bak met speeltjes die uit het assortiment gaan en daar kun je er misschien nog een in vinden. Hoewel ik de laatste keer pech had, bij mijn jumper waren ze op. Heb wel nog een paarse 'rugbybal' gevonden van hetzelfde materiaal, ook klein.

 

Deze bedoel ik: www.bol.com/nl/p/vinyl-bal-woof/9200000010927022/

 

honden page profiel mivymivy

honden foto van mivy

Ik gebruik gewoon tennisballen om buiten mee te gooien, ze mogen ze evt nog zelf naar huis dragen, maar bij de voordeur moeten ze hem neerleggen en dan ruim ik hem op tot de volgende wandeling. 

Voor binnen hebben ze dan kong, endless-fun-bal, en mica heeft een hele mooie rubberen bal gekregen in zijn puppy pakket.. stuitert en is tegelijk een voerbal.. zal eens kijken of er een merk op staat... 

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

" Hier worden tennisballen ook alleen kapot gebeten als we thuis zijn. Buiten is het toch of dragen of apporteren.
 
Dat verhaal dat tandenslijten van tennisballen neem ik toch met een snufje zout. Momo is altijd een ballenhond geweest en heeft ontzettend veel met een bal gespeeld en er op gekauwd. Ook op schenkels trouwens. En ze heeft op haar leeftijd als bejaarde nog steeds een prachtig gebit wat niet te geloven is als je ziet hoe ze zelfs keiharde botten dus echt sloopt door het knagen. Elsa krijgt geen ballen maar dat heeft met het schapendrijven te maken en niet met haar tanden. Ook zij kan hard tekeer gaan op een schenkelbot.
 
Als ik kijk hoe de adviezen zich ontwikkelen krijg ik toch een beetje het gevoel dat er een commerciële drive achter zit. Alleen duur spul uit een dierenspeciaalzaak zou nog goed zijn voor je hond. Voor al het andere worden we gewoon bang gemaakt. "

Een kennis hier in de straat heeft een toller met half afgesleten hoektanden van de tennisballen. Dus terwijl jij je snufje zout neemt, haal ik even de tennisballen weg. 

honden page profiel mivymivy

honden foto van mivy

" Een kennis hier in de straat heeft een toller met half afgesleten hoektanden van de tennisballen. Dus terwijl jij je snufje zout neemt, haal ik even de tennisballen weg.  "

Niet zo sarcastisch joh... laat je je hond dan ook maar niet meer zwemmen? Want dan kan ie wat oplopen... of loslopen, want stel dat ie wegloopt/aangereden word/iets opeet... de mijne van 11 speelt dagelijks met een tennisbal, en die van mijn moeder van 8 ook. Allebei mooie tandjes ;) 

voorzichtig zijn is goed, maar overdrijven is ook een vak :) 

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

" Ik gebruik gewoon tennisballen om buiten mee te gooien, ze mogen ze evt nog zelf naar huis dragen, maar bij de voordeur moeten ze hem neerleggen en dan ruim ik hem op tot de volgende wandeling. 
Voor binnen hebben ze dan kong, endless-fun-bal, en mica heeft een hele mooie rubberen bal gekregen in zijn puppy pakket.. stuitert en is tegelijk een voerbal.. zal eens kijken of er een merk op staat...  "

Tennisballen zijn inderdaad prima om te gooien, maar hier in huis kunnen ze uren samen spelen met balletjes. Dus er liggen er altijd wel een paar. 

 

Bij de Boerenbond waren de Kong massief rubberen ballen in de uitverkoopbak gegooid. Dus die heb ik maar gehaald. Die met die tennisbal er in van Kong is ook leuk, maar die piept mij te veel. 

honden page profiel mivymivy

honden foto van mivy

http://m.zooplus.nl/shop/honden/spel_sport/bezigheid/snackbal/59935

 

Deze heb ik, voor in huis. Bevalt heel goed. Maar vind hem

te kostbaar om mee naar buiten te nemen aangezien ze nogal es een balletje kwijt raken.. :P daarom buiten de (goedkopere) tennisballen..

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Niet zo sarcastisch joh... laat je je hond dan ook maar niet meer zwemmen? Want dan kan ie wat oplopen... of loslopen, want stel dat ie wegloopt/aangereden word/iets opeet... de mijne van 11 speelt dagelijks met een tennisbal, en die van mijn moeder van 8 ook. Allebei mooie tandjes ;-) 
voorzichtig zijn is goed, maar overdrijven is ook een vak :-)  "

Ach ja. Nog niet zo lang geleden kocht je een pup bij de boer verderop of kreeg je er eentje uit een oepsnestje.

En dan nam je die mee naar huis waar die vaak mee at met de pot of gewoon een simpele brok kreeg (of combi van die 2).

 

We gooiden met stokken en balletjes met jonge en oude honden

Gaven de hond het soepbot en de randjes van de ongekookte kip

We wandelden zoveel we wilden, veel of weinig, ongeacht de leeftijd van je pup.

Als je ging werken bleef de hond in de woonkamer of ging in een buitenkennel

Als hij niet luisterde dan gaf je hem op z'n donder, al was het maar met de stem

De hond zat los in de auto

Je ging naar de DA als je hond ziek was, niet ter controle oid

Honden speelden met elkaar en met kinderen

 

Tegenwoordig zijn ze nog kwetsbaarder dan onze prinsjes en prinsesjes van kinderen, krijgen ze een jas aan als ze naar buiten gaan, wordt iedere minuut dat je buiten bent op een goudschaaltje gewogen, mogen honden alleen nog maar onder zeer scherpe begeleiding aan elkaar snuffelen, een "Nee!" is dierenmishandeling, besteden we meer geld, tijd en zorg aan het eten van de hond dan van onszelf, staan ieder half jaar bij de DA op de stoep om te laten bekijken of Fifi wel gezond is, gaan naar de tandarts met de hond en poetsen zijn tanden, heeft een hond meer vierkante meter aan slaapplekken dan wij zelf, moet wij op cursus om te leren hoe wij onze honden het commando 'zit', 'lig', 'los', 'blijf' en 'kom hier' moeten aanleren, zijn er 'hondenveldjes' van een paar vierkante meter met een hek er omheen waar je je hond even 'los' mag laten met een Whatsapp groep over wie wanneer en hoe lang daar gebruik van mogen maken, doen we een hond een tuigje aan ipv te leren dat hij niet mag trekken, is een stok levensgevaarlijk, maakt een bal de tanden van je hond kapot en is het soepbot een martelwerktuig. O, en al hebben we zelf geen tijd meer om te sporten; de hond moet op sport en waag het niet een ander aan te spreken op het gedrag van zijn hond want dan kan je klappen krijgen.

 

Zucht smile

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

En toch staan de meesten vooraan te schreeuwen als we onze hondjes niet als prinsjes en prinsesjes behandelen. Tikje hypocriet. 

 

Maar goed, ik zie niet hoe dat te maken heeft met het zoeken naar een handige bal voor Joep. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Een kennis hier in de straat heeft een toller met half afgesleten hoektanden van de tennisballen. Dus terwijl jij je snufje zout neemt, haal ik even de tennisballen weg.  "

Hier hetzelfde - uit eigen ervaring dus. Om tennisballen zit een soort glaswol, als daar modder en zand in blijft hangen en een hond gaat daar ook nog eens op liggen kauwen, kan het echt heeeel snel gaan met de slijtage.

 

Voortaan dus een Kong Squeezz of de noppenballetjes van Action

9200000010752317.jpg  9200000089646818.jpg

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .


Maar goed, ik zie niet hoe dat te maken heeft met het zoeken naar een handige bal voor Joep.  "

Ik gebruik als balspeeltje de grote zwarte kong, de grootste maat, de kong stuiterd alle kanten op, en is een heel graag geziene balspeeltje....wanneer we uitgespeeld zijn, haal ik de kong weg of er gaat wat pindakaas in, daarna leeg gesabbeld haal ik hem weg en berg de kong op.....ideaal als balspeeltje en als sabbelspeeltje...en sterk...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

19153.jpg    Als balspeeltje ook ideaal, stuiterd alle kanten op.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Black zijn favoriete balletjes zijn de Kong squeeze, deze gaan ook lang mee!

Hij heeft allerlei speeltjes, maar de Kong squeeze is het enige wat hij er altijd tussenuit pakt.

 

496358.jpg

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

" Hier hetzelfde - uit eigen ervaring dus. Om tennisballen zit een soort glaswol, als daar modder en zand in blijft hangen en een hond gaat daar ook nog eens op liggen kauwen, kan het echt heeeel snel gaan met de slijtage.
 
Voortaan dus een Kong Squeezz of de noppenballetjes van Action
  "

Die heb ik ook een gehaald, ik was bang dat ie te veel zou piepen, maar dat viel mee en Joep vindt m fantasties!

honden page profiel Loes, baasje van Rori & RaicoLoes, baasje van Rori & Raico

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

"     Als balspeeltje ook ideaal, stuiterd alle kanten op. "

 



Hier ook een Kong voor Raico!
Rori geeft niks om ballen wel een kong senior voor Rori om te vullen. ;-)

honden page profiel mivymivy

honden foto van mivy

" Hier hetzelfde - uit eigen ervaring dus. Om tennisballen zit een soort glaswol, als daar modder en zand in blijft hangen en een hond gaat daar ook nog eens op liggen kauwen, kan het echt heeeel snel gaan met de slijtage.
 
Voortaan dus een Kong Squeezz of de noppenballetjes van Action
  "

Botten en kluiven zijn om op te kauwen ;) en anders misschien een kong of andere voerbal. Maar een tennisbal? Die is om te gooien.... als je je hond daar op laat kauwen dan ontbreekt het je sowieso aan inspiratie, en een gezond stel hersens, want de meeste honden laten geen vezel heel van zo’n balletje. 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Een hond hoeft niet op een tennisbal te kauwen om versleten tanden te krijgen, Penny heeft jaren met tennisballen gespeeld zonder dat ze er op ging kauwen of er mee rond ging lopen. Toch zijn haar tanden duidelijk afgesleten. Het valt gelukkig mee maar het komt wel echt door tennisballen, de dierenarts zei dat ook.

 

Ik heb een tijdje een rubbere chuckit ultra bal gehad (gevonden en later ook weer kwijt geraakt). Ik vond die wel fijn, Penny niet. Elke keer als ik hem pakte ging ze klagen (grommen) en op zoek naar een tennisbal om die vervolgens tegen mij aan te gooien. Ze vond tennisballen denk ik lekkerder smaken/voelen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

 

Hup allemaal een voedselvermaler kopen en de hond voortaan alleen gemalen voedsel geven.tongue-out Stel je toch eens voor dat de tanden zouden slijten door gebruik. 

 

Natuurlijk slijten tanden van een hond, wat sneller dan die van mensen ook. Omdat het niet alleen hun gebit is maar ook hun "handen" en hun "gereedschap" om alles mee te doen wat ze in hun kop halen. Helaas voor honden worden ze ook niet zo oud als wij en hebben ze dat gebit daarom ook veel minder lang nodig dan wij dat doen. Zolang er geen heel uitzonderlijke schade ontstaat in korte tijd zou ik me er niet zo druk om maken. Ik heb nog nooit een hond gehad die het "niet haalde" met zijn gebit, en toch 2x een hond gehad die 17 jaar oud is geworden. 

Ik zou zelf ook geen tennisballen kopen, de honden die ik gehad heb of heb (Obi) slopen die dingen altijd. Ik zou een een holle rubberen bal kopen. Inderdaad geen massieve die zijn mega zwaar. Obi zou zo'n ding zelf nog zo door een ruit gooien denk ik. Ik heb er wel één ooit eens gekocht en dat ding ligt hier nu maar het heeft compleet geen meerwaarde.

 

Soortgelijke heeft Obi ook:

flamingo-rubberen-bal-gekleurd-503864-sh

Hond-Speelgoed-Grappige-Puppy-Kat-Honden

of 

trixie-snackbal-rubber-rond.jpg

Die laatste kan ook snoep in, maar kun je ook zo prima mee gooien hebben vaak een goede maat voor in de bek mee te nemen en zijn niet zwaar. tongue-out

Kong heeft ook heel veel leuke spullen die bij Obi altijd goed heel blijven. 

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

"  
Hup allemaal een voedselvermaler kopen en de hond voortaan alleen gemalen voedsel geven. Stel je toch eens voor dat de tanden zouden slijten door gebruik. 
 
Natuurlijk slijten tanden van een hond, wat sneller dan die van mensen ook. Omdat het niet alleen hun gebit is maar ook hun "handen" en hun "gereedschap" om alles mee te doen wat ze in hun kop halen. Helaas voor honden worden ze ook niet zo oud als wij en hebben ze dat gebit daarom ook veel minder lang nodig dan wij dat doen. Zolang er geen heel uitzonderlijke schade ontstaat in korte tijd zou ik me er niet zo druk om maken. Ik heb nog nooit een hond gehad die het "niet haalde" met zijn gebit, en toch 2x een hond gehad die 17 jaar oud is geworden. 
Ik zou zelf ook geen tennisballen kopen, de honden die ik gehad heb of heb (Obi) slopen die dingen altijd. Ik zou een een holle rubberen bal kopen. Inderdaad geen massieve die zijn mega zwaar. Obi zou zo'n ding zelf nog zo door een ruit gooien denk ik. Ik heb er wel één ooit eens gekocht en dat ding ligt hier nu maar het heeft compleet geen meerwaarde.
 
Soortgelijke heeft Obi ook:


of 

Die laatste kan ook snoep in, maar kun je ook zo prima mee gooien hebben vaak een goede maat voor in de bek mee te nemen en zijn niet zwaar. 
Kong heeft ook heel veel leuke spullen die bij Obi altijd goed heel blijven.  "

Die bovenste heeft Joep ook al eens een gemold. Heel de kamer onder de kleine stukjes rubber. Was in twee minuten gepiept. 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Wij hebben deze voor onze boxer:

https://www.medpets.nl/chuckit-breathe-right-fetch-ball/?gclid=EAIaIQobChMI9puYyOKA2gIVhZUbCh0pSAufEAkYAiABEgJf9vD_BwE

 

Makkelijk vastpakken en slijten de tanden minder van, heel licht, stuitert goed en sterk. Mijn boxer heeft het nog niet kapot. 

honden page profiel Miss CMiss C

honden foto van Miss C

ik heb ook een enorme ballengek en zij kreeg ook altijd tennisballen, met als consequentie dat haar hoektanden voor de helft zijn weg gesleten.

Ik heb nu chuckit ballen voor hoor en die vind ze nog veel leuker

http://www.zooplus.nl/shop/honden/spel_sport/werpen/ballen/450428

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Ik geloofde ook nooit zo in dat tennisballenverhaal, tot ik eens naar Bobby’s tanden keek. Ze zijn wel degelijk een flink stuk afgesleten!
Dus nee, zeker geen commercieel verzinsel.
Bobby liep altijd met een tennisbal in haar bek rond, niet kauwen, niet slopen, gewoon vasthouden. Dat doe ik dus niet meer.

Terug naar de vraag, ik heb met kerst een ‘light up ball’ van Zoofari gekregen. Een bal met een lampje dus, wat ze al niet verzinnen, haha.
Maar op zich is het ook een mooie, stevige bal. Dat lampje erin gebruik ik eigenlijk niet meer. Je kunt hem opladen door een dopje los te schroeven en dat geeft weer een extra zwak punt. Toch zit het dopje er goed, vast in. Bobby heeft hem er niet uit gekregen, maar zoals gezegd, zij houdt een bal alleen vast.

honden page profiel ..

honden foto van .

" Hier hetzelfde - uit eigen ervaring dus. Om tennisballen zit een soort glaswol, als daar modder en zand in blijft hangen en een hond gaat daar ook nog eens op liggen kauwen, kan het echt heeeel snel gaan met de slijtage.
 
Voortaan dus een Kong Squeezz of de noppenballetjes van Action
  "

 

Ik kan me herinneren dat er meer als een jaar geleden een waarschuwing is geweest voor die ballen van action. Er schijnt een ventiel in te zitten dat door het bijten op de bal eruit kan schieten en in de keel terecht kan komen. 

 

Geen idee of er in de huidige ballen van de action dat ventiel nog zit maar toendertijd hebben wij meteen die ballen weggegooid want die hadden idd zn ventieltje. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Die bovenste heeft Joep ook al eens een gemold. Heel de kamer onder de kleine stukjes rubber. Was in twee minuten gepiept.  "

Ohh..stout!

 

Dan zijn voor jouw hond die andere uit mijn plaatjes ook niet geschikt vrees ik. 

honden page profiel Myrthe en DiegoMyrthe en Diego

honden foto van Myrthe en Diego

" Ohh..stout!
 
Dan zijn voor jouw hond die andere uit mijn plaatjes ook niet geschikt vrees ik.  "

Niet helemaal mee eens! De eerste was inderdaad direct gesloopt. De tweede heb ik ook, daar worden de stekels systematisch uit geknaagd maar de rest van de bal blijft wel heel. En de derde had ik een link van geplaatst, want dat is een van de weinige dingen die het bij ons al heel lang volhoudt!! Die is zacht maar soepel en heeft weinig houvast om te beginnen met knagen.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Geen,  want mijn jongste eet alles op.  Bij de paarden had ik een hele grote,  voor de paarden. ..  Tot piiri een kwartier uit zicht verdwenen was,  jup,  die halve bal binnen. 

Nu,  ze spelen sowieso nooit alleen.  Om te trainen heb ik diverse ballen.  Laadt gebruikte zijn Yellow super Balls of de magneet ballen van top Matic. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Botten en kluiven zijn om op te kauwen ;-) en anders misschien een kong of andere voerbal. Maar een tennisbal? Die is om te gooien.... als je je hond daar op laat kauwen dan ontbreekt het je sowieso aan inspiratie, en een gezond stel hersens, want de meeste honden laten geen vezel heel van zo’n balletje.  "

Oh nee, ik bedoel het niet als in 'moet kapot' maar als 'spelenderwijs kauwen', tijdens het spelen, volgens mij doen de meeste honden dat wel. Hij 'kauwt' terwijl hij de bal komt terugbrengen... even neergooien en weer pakken, dan weer voor de voet leggen, gooien, weer rennen en pakken, beetje heen en weer door de bek voor hij 'm weer neerlegt... en  soms gaat hij even gaan liggen en een beetje erop 'kauwen' wat meer een soort bal ronddraaien in zijn bek is. Genoeg echt kluifwerk thuis, daar ligt het niet aan. Hij sloopt ook nooit iets.

Volgende forumvraag: Hond anders na sterilisatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^