Wanneer op Puppycursus?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Femke & FennaFemke & Fenna

honden foto van Femke & Fenna

Hallo,

We hebben Fenna - friese stabij - nu ongeveer 3 weken ( ze is nu 10/bijna 11 weken oud) en mijn vraag is, wanneer zouden we moeten beginnen met een puppycursus.

We hebben een hondenschool gezien waarbij puppy's van de leeftijd 13 weken pas mogen beginnen aan een puppycursus. Maar wat mij vertelt is, dat de socialisatie van een pup tot ongeveer 12 weken het belangrijkste is.

Daarom zit ik nu te twijfelen om toch een andere hondenschool te zoeken en z.s.m. te beginnen met een puppycurus.

Graag zou ik willen weten wat jullie hier van vinden. Ik wil het beste voor de pup natuurlijk. :-)

Met vriendelijke groet,

Femke & Fenna

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

Die 13 weken heeft volgens mij vaak met entingen te maken. Wij zijn begonnen met 10 weken uit mijn hoofd en Senn was niet eens de jongste. Gewoon even bellen, dan weet je het direct maar je kunt denk ik al beginnen. 

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Wij begonnen ook met 10 weken. Maar we deden eerst 5 prive lessen aan huis. 1 les om de 2 weken. Dus hier pas met ong 20 weken de groepsles in gegaan. Niks mis met hun socialisatie, ze zagen zo buiten ook genoeg honden. Plus ze waren wat zekerder op deze leeftijd (mijn honden dan)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

De socialisatie gaat na die 12 weken wel verder hoor. Zorg gewoon dat je tot die tijd een aantal dingen gewoon zelf hebt gedaan.

Kennis maken met andere honden als het kan, met andere dieren, met voorwerpen enzovoorts.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Hier was het ook met dertien weken i.v.b. met de entingen.

honden page profiel Danielle, Kyra*, Kaylin* en DjairaDanielle, Kyra*, Kaylin* en Djaira

honden foto van Danielle, Kyra*, Kaylin* en Djaira

Met alle 3 mijn honden begonnen na een week dat ze bij mij waren, dat was met twee dan 9 weken en bij de laatste 11,5 week, omdat ik haar pas ophaalde toen ze 10,5 week oud was.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Wij zijn toen we de pup kregen met 8 weken meteen naar puppycursus gegaan. Het was toen wel begin september dus lekker weer. We hebben de eerste lessen vooral samen staan kijken. Pup op de arm of tussen mijn voeten. Lekker veilig. Je kan dus al lekker starten en zou ik vooral aanraden. Kijk daarbij goed wat je pup al aan kan en als je ziet dat het teveel wordt lekker afstand nemen of gewoon eerder alweer naar huis gaan. Niks moet met een puppycursus alles mag. En ik vond die eerste indrukken en andere honden observeren belangrijk, daarom zijn wij meteen met puppycursus begonnen. En wat betreft de entingen, tsja heb nog nooit gehoord dat een pup doodziek is geworden door een ziekte van een puppycursus. Als het goed is hebben de honden ook helemaal geen contact. Bij ons mochten de pups ook niet samen spelen. De hondenschool hier is echt voor de band tussen baas en hond en niet om met elkaar te spelen. Dat gebeurt ook al genoeg als je op latere leeftijd naar een losloopgebied gaat. En daarbij komt je pup nu ook al buiten en loopt daarbij ook risico's als die nog niet volledig geënt is en de antistoffen heeft. 

Geniet van je pup, en vooral belangrijk om een goede en leuke hondenschool te zoeken. 

honden page profiel Myrthe en DiegoMyrthe en Diego

honden foto van Myrthe en Diego

Wij zijn ook na 1 dag al aan de cursus begonnen met een pup van 8 weken. Het was of dit, of een paar maanden later bij de volgende cursus pas beginnen (bij deze trainer). Dit was geen probleem, bij ons werden in het begin vooral de baasjes opgevoed en de oefeningen thuis gedaan. Later werden de lessen een stuk interactiever en liet je meer zien hoe je met je pup omging, wij leerden vooral hoe je je pup dingen moest leren. Er werd verder niet gespeeld dus de cursus was echt prima te doen met zo'n jong hondje.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Direct contact met andere pups is niet nodig om een pup met andere honden te socialiseren ik vind vele hondenscholen daar zelfs niet geschikt voor met hun doe maar op pups mentalieit, een pup leert ook enorm veel van andere vanop een afstand, de andere dingen waar men een pup leert mee socialiseren op een hs kan je gemakelijk ook zelf doen.

Ik ben eens op 8 weken begonnen mocht normaal niet alle honden moesten al hun spuiten hebben gehad, ik vroeg zijn alle aanwezige honden dan in orde ja was het antwoord, ik zei tja dan is er toch geen gevaar voor men pup en heb gewoon op 8 weken mogen mee trainen...

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Hier gaan ze direct mee naar de HS,  niet om te 'spelen' met andere honden,  dat doen ze thuis wel met mijn eigen honden. 

Ze gaan mee voor de indrukken,  spelen met balletje,  kennismaking met de pak werker,  bijten in  een vodje etc.. .  Laatste pup had ik ook altijd 1 van haar maaltijden mee.  Die kreeg ze dan op/onder/tussen/boven 1 of ander toestel. 

honden page profiel Femke & FennaFemke & Fenna

honden foto van Femke & Fenna

Bedankt voor jullie reacties. :-)

We hebben het besproken en gaan een belletje plegen met de vraag of we binnenkort even een kijkje mogen nemen. Als we hun methodes niet goed bij Fenna & ons vinden passen, dan gaan we opzoek naar een andere hondenschool die daar wel aan voldoet. :-)

Volgende forumvraag: Cursus voor onze hond 9 maand
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^