Wat zou jij hebben gezegd?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Maaike van Joep en Lizzy

Zaterdagochtend werd ik opeens aangesproken door de overbuurman toen ik om half acht mijn hondjes uitliet. Joep plaste in de struiken en Lizzy plaste naast de struiken op de stoep (wat ik al heel wat vind, want zindelijkheid is bij haar wel een dingetje). 

 

Of ik mijn honden niet op de uitlaatstrook, drie straten verderop, wilde laten plassen. Want zijn kinderen wilden nog wel eens op de stoep (openbare weg!) stoepkrijten en dat vond hij smerig. Dus ik zeg, dit is openbaar terrein en ze mogen gewoon hier plassen. Maar nee, het moest en zou ergens anders. Want zijn kinderen spelen op die stoep. Heel soms. Dus ik leg rustig uit dat Lizzy het niet haalt tot aan die uitlaatstrook en dat die eigenlijk voor hondenpoep zijn. En dat ik echt niet de enige ben die daar loopt met de hond. Maar nee, ik was er tenminste weer één. Lizzy mag daar niet meer plassen, zegt ie. Ik loop daar gewoon door, maar echt prettig voel ik me niet meer. Op de openbare stoep, tegenover mijn eigen huis. 

 

Ik heb verder nooit gezien dat er iemand door hem werd aangesproken op plassende honden. Ik voel me nu ontzettend in de gaten gehouden. 

 

Wat zou jij hebben gezegd of gedaan?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Hahaha! Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik waarschijnlijk met mijn mond vol tanden had gestaan en achteraf precies had geweten wat ik had moeten zeggen. hp-shiny

 

Maar ik herken het. Tijdje terug plaste Elsa op de stoep bij de auto toen wij in wilden stappen op weg naar een wandeling. Ze was toen iets van 4maanden oud of zo en de buurvrouw met jonge kinderen had inderdaad commentaar. Ik heb toen sorry gezegd en dat het nog een jonge pup was. Daar bleef het bij.

 

Achteraf: "O ja meneer, u heeft helemaal gelijk, sorry! Ze is nog erg jong en ik doe hard mijn best om haar beter te trainen. Hebt u alsjeblieft een beetje geduld dan komt het binnenkort niet meer voor! Als u een emmer water klaarzet bij uw tuinpad dan wil ik die wel over het plasje gooien als ze nog een keer een ongelukje heeft. Fijne dag!"

honden page profiel Myrthe en DiegoMyrthe en Diego

honden foto van Myrthe en Diego

Ik ben helemaal niet zo assertief en bedenk vaak pas achteraf wat ik had kunnen/moeten zeggensealed Maar jij staat gewoon in je recht hoor, je kunt moeilijk je hond een luier omdoen of naar de uitlaatstrook tillen.

En wat denkt die man? Dat katten de buurt netjes houden en nooit plassen of poepen in hun tuin of in de openbare speeltuin? Dat vogels niet op de openbare weg plassen of poepen? Wat voor zooi er wel niet op de weg terechtkomt wat je niet direct kunt zien?

Als hij wil dat de stoep schoon is wanneer zijn kids er spelen dan mag hij zelf met een sopje aan de slag om het schoon te poetsen.

Ik denk dat je je niet teveel van hem aan moet trekken, zoek de discussie niet op want waarschijnlijk is hij ongevoelig voor ieder argument dat je aandraagt. Maar bedenk wel dat jij niets fout doet.

honden foto van Maaike van Joep en Lizzy

Heb ook een keer gehad dat ik met de hondjes en Pascal en Kahlúa in het bos was en dat Lizzy in het bos midden op het pad poepte. Geen opruimplicht, dus ik wilde het laten liggen. Gaat er een mevrouw toch helemaal uit haar plaat! “Hallo. Hallo, zou je dat niet eens opruimen?” Dus ik zeg, we lopen in het bos, we hebben hier geen opruimplicht. Die ‘dame’ hield pas op met schreeuwen toen ik IN HET BOS de poep had opgeruimd. Ik had het eigenlijk gewoon moeten laten liggen. 

honden page profiel Coby & WandaCoby & Wanda

honden foto van Coby & Wanda

Niks. Je hebt te maken met een hondenhater, daar valt nauwelijks een discussie mee te beginnen.

Jouw hond mag gerust op de openbare weg een plas doen.

Alle dieren( katten, muizen, vogels, enz) plassen overal.

Je hebt het keurig uitgelegd en daarmee is het gezegd; je standpunt herhalen heeft geen zin bij dit soort mensen.

 

Toch snap ik dat je je opgelaten voelt.

Kun je anders een andere kant oplopen zodat precies díe struik niet beplast wordt?

Of op een andere tijd gaan wandelen zodat buurman je niet meer in de gaten kan houden?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik ben helemaal niet zo assertief en bedenk vaak pas achteraf wat ik had kunnen/moeten zeggen Maar jij staat gewoon in je recht hoor, je kunt moeilijk je hond een luier omdoen of naar de uitlaatstrook tillen.
En wat denkt die man? Dat katten de buurt netjes houden en nooit plassen of poepen in hun tuin of in de openbare speeltuin? Dat vogels niet op de openbare weg plassen of poepen? Wat voor zooi er wel niet op de weg terechtkomt wat je niet direct kunt zien?
Als hij wil dat de stoep schoon is wanneer zijn kids er spelen dan mag hij zelf met een sopje aan de slag om het schoon te poetsen.
Ik denk dat je je niet teveel van hem aan moet trekken, zoek de discussie niet op want waarschijnlijk is hij ongevoelig voor ieder argument dat je aandraagt. Maar bedenk wel dat jij niets fout doet. "

Mmmm.. Ik heb ook een benedenbuurvrouw die haar hond standaard 3 maal per dag in onze gezamenlijke tuin liet plassen; het was echt gemakzucht en geen ongelukjes wat zij wel beweerde. Omdat ik op mijn balkon rook zag ik het zo vaak. En als ik er dan iets van zei dan kreeg ik net zo'n reactie als jij nu geeft.

 

Vroeger was het gezegde: "Als een ander in de sloot springt, spring jij er dan achteraan?" Dat gaat hier ook op. Wees gewoon eerlijk; het is ook vies. Voor mij gaat het er dan vooral om of je de moeite doet om dit te voorkomen/af te leren of dat jij het de gewoonste zaak van de wereld vindt en er gewoon mee doorgaat.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Heb ook een keer gehad dat ik met de hondjes en Pascal en Kahlúa in het bos was en dat Lizzy in het bos midden op het pad poepte. Geen opruimplicht, dus ik wilde het laten liggen. Gaat er een mevrouw toch helemaal uit haar plaat! “Hallo. Hallo, zou je dat niet eens opruimen?” Dus ik zeg, we lopen in het bos, we hebben hier geen opruimplicht. Die ‘dame’ hield pas op met schreeuwen toen ik IN HET BOS de poep had opgeruimd. Ik had het eigenlijk gewoon moeten laten liggen.  "

Ik ruim het ook altijd op als het midden op het pad ligt in een losloopgebied; toch niet fijn als je er in trapt, toch?

En ik heb mijn honden geleerd om dat niet te doen. Nu doen ze het alletwee niet meer en zoeken altijd een stukje naast het pad op.

honden foto van Maaike van Joep en Lizzy

" Mmmm.. Ik heb ook een benedenbuurvrouw die haar hond standaard 3 maal per dag in onze gezamenlijke tuin liet plassen; het was echt gemakzucht en geen ongelukjes wat zij wel beweerde. Omdat ik op mijn balkon rook zag ik het zo vaak. En als ik er dan iets van zei dan kreeg ik net zo'n reactie als jij nu geeft.
 
Vroeger was het gezegde: "Als een ander in de sloot springt, spring jij er dan achteraan?" Dat gaat hier ook op. Wees gewoon eerlijk; het is ook vies. Voor mij gaat het er dan vooral om of je de moeite doet om dit te voorkomen/af te leren of dat jij het de gewoonste zaak van de wereld vindt en er gewoon mee doorgaat. "

 

Benieuwd ook dan hoe de katteneigenaren hier in de wijk gaan voorkomen dat die katten hier weer tegen de voordeur aan gaat zitten piesen. Die zie ik nooit door iemand getraind worden. 

 

Wist je trouwens dat stoepkrijten op de openbare weg en stoep verboden is in de meeste gemeenten? Moet je een vergunning voor hebben. hp-thumbsup

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  
Benieuwd ook dan hoe de katteneigenaren hier in de wijk gaan voorkomen dat die katten hier weer tegen de voordeur aan gaat zitten piesen. Die zie ik nooit door iemand getraind worden. 
 
Wist je trouwens dat stoepkrijten op de openbare weg en stoep verboden is in de meeste gemeenten? Moet je een vergunning voor hebben.  "

Oké. Even in het absurde trekken; omdat katten tegen jouw voordeur plassen, mag ik dat van jou ook? En je buurman? En de kinderen die in je wijk spelen? Ik bedoel maar... er ligt toch al kattenpis, toch? Dan maakt dat toch niet meer uit?

honden page profiel Myrthe en DiegoMyrthe en Diego

honden foto van Myrthe en Diego

" Oké. Even in het absurde trekken; omdat katten tegen jouw voordeur plassen, mag ik dat van jou ook? En je buurman? En de kinderen die in je wijk spelen? Ik bedoel maar... er ligt toch al kattenpis, toch? Dan maakt dat toch niet meer uit? "

Je kunt katten trainen om de kattenbak te gebruiken. Je kunt je kat binnenlaten. Beide zorgen ervoor dat ze niet meer zonder toezicht overal maar hun behoefte doen op andermans terrein.

Hondeneigenaren moeten aan allerlei regels voldoen: poep opruimen, hond aanlijnen, etcetera. Die regels zijn er niet voor niets, die houden de boel leefbaar. Voor katten gelden deze regels niet. Ik wil er bij dezen voor pleiten om niet tegen elkaars voordeur aan te gaan plassen omdat een ander dat ook doet, maar om deze regels ook voor katten in te stellen. Oh, en nu we toch bezig zijn. Ik wil ook dat vogels neer worden geschoten wanneer ze op mijn auto poepen. Niet meer dan redelijk toch?

Om het ook even groot op te blazen.... 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik denk dat ik gevraagd had hoe ik haar dat moet leren, en als hij dan geantwoord had, dat een goede hondeneigenaar dat toch moet kunnen, zou ik denk ik antwoorden dat mij dat tot nu toe niet gelukt is, maar dat ik mijn best ga doen. Dan is hij hopelijk tevreden en is alles goed. (ik ben weegschaal en haat geruzietongue-out)

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

Ik zie regelmatig dat mensen hun honden gewoon in een voortuin (van iemand anders) tegen de struiken laten plassen, daar zeg ik wel wat van. Want dat vind ik gewoon asociaal. Laat je hond dan gewoon bij jezelf lekker de tuin volpissen, zou ik zeggen

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Je kunt katten trainen om de kattenbak te gebruiken. Je kunt je kat binnenlaten. Beide zorgen ervoor dat ze niet meer zonder toezicht overal maar hun behoefte doen op andermans terrein.
Hondeneigenaren moeten aan allerlei regels voldoen: poep opruimen, hond aanlijnen, etcetera. Die regels zijn er niet voor niets, die houden de boel leefbaar. Voor katten gelden deze regels niet. Ik wil er bij dezen voor pleiten om niet tegen elkaars voordeur aan te gaan plassen omdat een ander dat ook doet, maar om deze regels ook voor katten in te stellen.  "

https://www.ad.nl/zeeland/tijd-voor-verbod-op-loslopende-katten~a2f91cd1/

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Wat een gezeur. Kinderen zijn niet van suikergoed! Als kind speelde je gewoon in de zandbak die de lokale kattenbevolking als toilet gebruikte. En rolde je door het gras waar vast allemaal dierenplasjes lagen. En wat dacht je van vogelkak op de speeltoestellen! Het is een wonder dat we nog leven!!

 

Maar goed, dat ter zijde, je kunt een flesje water meenemen en dat over het plasje gooien. Dan is het opgeruimd. 

honden page profiel AnnewilAnnewil

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Ik begrijp de man ook wel eigenlijk, ik wil ook niet dat mijn kinderen midden op de stoep gaan plassen. Maar je had wel kunnen uitleggen dat het nog een pup is en die nog moet leren dat ie in de bosjes of struiken moet plassen. Ik neem aan dat je hem niet altijd op de stoep laat plassen. En tja, als mijn hond midden op het pad zou poepen maakt niet uit waar, met of zonder opruimplicht ik ruim het wel op. Vind het echt bizar dat mensen dat gewoon laten liggen. Mijn hond en dus ook dat hoort erbij. Niks erger als poep aan je schoen.

honden foto van Len@ en Jazz

Tja wat ik zou doen.

We hadden altijd teefjes dan liep ik even naar de straat. Dat is 5 stappen uit mijn tuin.

Nu een reu,toen hij pup was heb ik inderdaad een plens water over zijn plas gegooid naast onze buren op de stoep, ik zie het probleem niet zo.

 

Er staan bomen in de straat daarvan mag hij er 2 hebben smorgens om de 1e drang weg te plassen,dan lopen we waar niemand er last van heeft,

 

In jouw geval zou ik met mooi weer opletten waar er geplast word en met boos weer maakt het toch niet uit?

 

Mja ik ben misschien wel te braaf.hp-angel

 

 

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Op zo'n momenten trek ik het zelf altijd in het belachelijke. Zo'n mensen zijn opzoek naar confrontatie, en als je hen die dan niet geeft zie je hun gezicht echt vertrekken van "hoe...waarom gaat die niet tegen mij in?"

Ik zou zeggen "Oh ja meneer ik zal er in't vervolg op letten, geen probleem, een stoep is nu eenmaal zo'n proper iets, ik zou die niet willen bevuilen, mijn excuses" en dat met mijn grootste glimlach en meest sarcastische domme blondjes toon en doorwandelen.

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wat zou jij hebben gezegd of gedaan? "

Tja. Niks. Want van mij mogen mijn honden niet op stoepen plassen of in 't midden van een wandelpad drollen leggen.

Dus het overkomt mij nooit... hp-smile

honden foto van Marijke + (Aila & Dinja)

" Heb ook een keer gehad dat ik met de hondjes en Pascal en Kahlúa in het bos was en dat Lizzy in het bos midden op het pad poepte. Geen opruimplicht, dus ik wilde het laten liggen. Gaat er een mevrouw toch helemaal uit haar plaat! “Hallo. Hallo, zou je dat niet eens opruimen?” Dus ik zeg, we lopen in het bos, we hebben hier geen opruimplicht. Die ‘dame’ hield pas op met schreeuwen toen ik IN HET BOS de poep had opgeruimd. Ik had het eigenlijk gewoon moeten laten liggen.  "

 

Uhmm, als mij dat gebeurd pak ik een takje en gooi ik de drol in de bosjes. Opruimen in het bos vind ik ook onzin, maar even aan de kant werken is een kleine moeite! Toch lullig als er iemand in gaat staan.

En er is geen boompje of goot waar je hond even kan plassen? Een natgezeken stoep is idd niet zo fris en ik begrijp je buurman. 

En anders het gaan oefenen! 

Mijn hondje Dinja heeft ook de neiging om maar overal te gaan hurken voor een drol op straat, door actief te oefenen dat ze even moet wachten tot we de straat uit zijn gaat het al een stuk beter! 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Eerst even laten plassen bij jezelf en dan aan de wandel...hier moet ik ook een eind lopen voor ik de hond uit kan laten, toen ze nog klein waren, eerst bij mezelf op de uitlaatplek en daarna aan de wandel..op stoepen plassen mijn honden niet, of ze moeten en blaasontsteking hebben....maar dan hou ik ze bij me..en laat ze uit op hun eigen plek voor ik aan de wandel ga.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Tja. Niks. Want van mij mogen mijn honden niet op stoepen plassen of in 't midden van een wandelpad drollen leggen.
Dus het overkomt mij nooit...  "

Hier hetzelfde. Tibbe heeft  als pup een enkele keer geplast op de stoep, puur omdat hij het niet kon houden en ik hem nog verkeerd inschatte.

Daarna liep ik met hem altijd in HOOG tempo naar  het eerste stukje berm/gras inplaats van via de stoep ergens heen te lopen of ik tilde hem en zette hem neer. De keren dat het is gebeurd ben ik daarna ook terug gelopen om het een beetje weg te spoelen.

 

Ik vind niets goorder dan hondenontlastig/plas midden op de stoep.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Tja. Niks. Want van mij mogen mijn honden niet op stoepen plassen of in 't midden van een wandelpad drollen leggen.
Dus het overkomt mij nooit...  "

Dit dus,Vigo plast hier niet tegen mensen hun struiken,niet op de stoep ook niet tegen palen e.d.

Geen enkele hond van mij heeft dat gedaan,het begint vanaf pup zijnde,oppakken en op de plaats zetten waar ze mogen plassen. 

Zijn ze wat ouder,willen ze ergens plassen waar het niet mag,foei zeggen en zachtjes meetrekken of optillen. Een hond kan het heus wel ophouden tot de plaats waar ze aangeleerd zijn om te plassen.

 

Ik zou ook niet blij zijn als mensen hun honden hier op mijn stoep of tegen mijn planten laten aanzeiken.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Mijn honden poepen op commando.. Dus ik zou roepen: POEP 

Terwijl ik vier poepzakjes uit mijn jaszak haalde. 

 

Of.. Ik heb liever niet dat uw kinderen hier stoepkrijten ik vind het vies dat mijn honden stoepkrijt aan hun pootjes krijgen. 

 

Overigens is het hier nu echt totaal geen weer voor stoepkrijt foot-in-mouth en het regent al dagen dus alle plasjes zijn ook snel weggespoelt..

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Heb ook een keer gehad dat ik met de hondjes en Pascal en Kahlúa in het bos was en dat Lizzy in het bos midden op het pad poepte. Geen opruimplicht, dus ik wilde het laten liggen. Gaat er een mevrouw toch helemaal uit haar plaat! “Hallo. Hallo, zou je dat niet eens opruimen?” Dus ik zeg, we lopen in het bos, we hebben hier geen opruimplicht. Die ‘dame’ hield pas op met schreeuwen toen ik IN HET BOS de poep had opgeruimd. Ik had het eigenlijk gewoon moeten laten liggen.  "

Ben ik dan echt zo “over” sociaal?

Natuurlijk ruim je het op als het midden op het pad ligt!! Of je ruimt het op door naar de berm te vegen of je doet het in een zakje.

Dat het niet verplicht is om het met zakjes op te ruimen betekend niet dat je niet sociaal hoeft te zijn. Vind jij het lekker om in de poep te trappen terwijl je op het pad loopt?

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Ben ik dan echt zo “over” sociaal?
Natuurlijk ruim je het op als het midden op het pad ligt!! Of je ruimt het op door naar de berm te vegen of je doet het in een zakje.
Dat het niet verplicht is om het met zakjes op te ruimen betekend niet dat je niet sociaal hoeft te zijn. Vind jij het lekker om in de poep te trappen terwijl je op het pad loopt? "

Jij bent normaal,mij kan het ook irriteren....alles begroeid in het losloopgebied,zoveel plekjes waar de hond kan poepen en dan midden op het pad hun hond laten poepen waar wandelaars,kinderen....lopen.

En het dan maar raar vinden dat er steeds minder losloopgebieden en meer regeltjes komen.

 

Vele hondeneigenaren zijn gewoon asociaal.

 

Je zou eens moeten weten hoeveel mensen er hier stiekem s'avonds hun hond in de speeltuin uitlaten en niks opruimen...daar kan ik dus met mijn pet niet bij.

Er staan overal prullebakken,mocht de hond dan een ongelukje hebben,even opruimen maar ja,dat is schijnbaar teveel gevraagd.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Tja. Niks. Want van mij mogen mijn honden niet op stoepen plassen of in 't midden van een wandelpad drollen leggen.
Dus het overkomt mij nooit...  "

Ook niet toen ze nog maar net bij je waren? Mijn beide honden hebben als pup weleens een ongelukje gehad op de stoep of de galerij. Op de galerij ruim ik het dan ook op. Op de stoep inderdaad niet embarassed

Momo is één maal erg ziek geweest met constante spuitpoep. Toen heb ik ook wel enkele emmers water over de galerij moeten gooien en daarna moeten schoonmaken met een vloertrekker.

 

Shit happens hp-shiny

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Hier wordt gewoon voor mijn deur gestoeptkrijt, niets erg, een regenbui en het is weg.....zelfs gebruiken ze een stuk van mijn tegels in de voortuin , zeker als het zomers warm is, zit in de schaduw....hebben het wel gevraagd, echt niet erg....totaal geen probleem, zolang ze geen overlast bezorgen heb ik daar geen problem mee, nogmaals regen en het is weg, ik bewonder zelfs die tekeningen die ze maken.....en mijn honden hebbn voetzolen die overal op straat lopen en dat is ook niet altijd schoon toch, en het krijt kan je toch wat ontlopen als je het vies vind toch....

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Jij bent normaal,mij kan het ook irriteren....alles begroeid in het losloopgebied,zoveel plekjes waar de hond kan poepen en dan midden op het pad hun hond laten poepen waar wandelaars,kinderen....lopen.
En het dan maar raar vinden dat er steeds minder losloopgebieden en meer regeltjes komen.
 
Vele hondeneigenaren zijn gewoon asociaal.
 
Je zou eens moeten weten hoeveel mensen er hier stiekem s'avonds hun hond in de speeltuin uitlaten en niks opruimen...daar kan ik dus met mijn pet niet bij.
Er staan overal prullebakken,mocht de hond dan een ongelukje hebben,even opruimen maar ja,dat is schijnbaar teveel gevraagd. "

Hier hebben we een tijdje gehad dat het duidelijk was dat iemand zijn honden aan een hele korte riem uitliet. Aan weerszijden van het pad in het losloopbosje een walletje stront. hp-frustyMoest Momo dan overheen springen om haar behoefte netjes een stukje van het pad af te doen. Het was na een halfjaartje over. Geen idee waarom.

 

Nu laat iemand zijn hond uit in onze tuin hp-frusty Nee, niet net bij de ingang maar echt middenin onze tuin, bij de zandbak, het terras, de bbq en de trampoline hp-frustyHelaas hebben we hem/haar nog niet betrapt dus die zal het ook wel in het donker doen.

 

Sinds 1 januari hebben wij hier betaald afval weggooien. Naast dat er daardoor veel meer zwerfval rondslingert overal, zijn alle openbare vuilnisbakken ook verwijderd. De gemeente denkt nu na over aparte luikjes in de restafvalcontainers waar hondenbezitters dan een code voor krijgen op hun afvalpas. Ik ben benieuwd of we daar dan ook voor moeten gaan betalen. €0,10 per weggegooide drol wink

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Wat een onzin om daar als buurman wat over te moeten zeggen. Hier ligt er ook nogal eens wat vogelpoep op de stoep, want er staan bomen. Wat wil je daar mee dan? En de katten die notabene IN de tuin poepen? Of mensen die spugen? Hier ligt ook regelmatig zo'n klodder spuug midden op de stoep op een willekeurige plaats. Of erger nog... kauwgom. Een stoep is verre van steriel en een hondenplasje meer of minder gaat daar helemaal niets aan veranderen. Het gaat er gewoon om dat het idee wellicht vies is. Ja, dat kan kloppen. Maar wel naief als hij de rest van de zooi op zo'n stoep dan geen probleem vind. En stoepkrijt kun je ook als vervuiling zien... Ik vind het superlelijk bijvoorbeeld. Maar komop zeg ik ga de buren toch ook niet vragen of de kinderen die lelijke, onleesbare teksten ergens anders kunnen neerkwakken. Laat ze maar... 

 

Ik moest vroeger sowieso altijd eerst mijn handen wassen bij binnenkomst. Is dat geen optie voor zijn kinderen? 

Nou pist Obi nooit op de stoep omdat hij dan nergens tegen kan plassen maar ik zou er wel chagrijnig van worden wetende dat je zulke overburen hebt. Van die mensen die zout op elke slak willen leggen. Dat terwijl hij zelf waarschijnlijk ook een stoep achter zijn huis heeft liggen waar je kunt stoepkrijten. Nu is het dit, volgende keer is het weer wat anders, dat is meer een probleem; de relatie met je buren. Je kunt ook aan hem vragen of hij zijn kinderen maar max. een half uur per keer buiten wil laten i.v.m. geluidsoverlast. Waar houdt zoiets dan op? 

honden foto van Maaike van Joep en Lizzy

Goh, zo lijkt het net alsof ik een of ander asociaal wijf ben. Is niet zo. Ik ruim ten inste altijd de poep op, maar Lizzy is gewoon niet te houden als ze begint te plassen. Dan kan ik trekken wat ik wil, maar dan ligt er zo’n streep op straat. En laten we niet beginnen over zindelijkheidstraining bij mevrouw. Want dat ze na 8 maanden inmiddels nog maar ééns per week een ongelukje heeft vind ik al heel wat. 

 

Maar dan het volgende. Joep plast meestal staand in de struiken. Ik kan alleen niet van tevoren zien of het plassen of poepen wordt. Als ie dus in de struiken poept kan ik er nauwelijks tot niet bij om het op te ruimen. Wat dan? Laten liggen of tot mijn knieën in het groen en graaien tussen de takken?

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: voetzolen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^