Wat zou jij hebben gezegd?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnewilAnnewil

Sorry hoor, maar je schreef zelf dat ie midden op het bospad had gepoept. Dat ruim je dan toch gewoon op. Als het ergens in de bosjes ligt heeft niemand er last van maar midden op de stoep of pad, bah!!

 

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

Was niet zozeer een pad, maar meer een toegangsweg van vier meter breed. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Goh, zo lijkt het net alsof ik een of ander asociaal wijf ben. Is niet zo. Ik ruim ten inste altijd de poep op, maar Lizzy is gewoon niet te houden als ze begint te plassen. Dan kan ik trekken wat ik wil, maar dan ligt er zo’n streep op straat. En laten we niet beginnen over zindelijkheidstraining bij mevrouw. Want dat ze na 8 maanden inmiddels nog maar ééns per week een ongelukje heeft vind ik al heel wat. 
 
Maar dan het volgende. Joep plast meestal staand in de struiken. Ik kan alleen niet van tevoren zien of het plassen of poepen wordt. Als ie dus in de struiken poept kan ik er nauwelijks tot niet bij om het op te ruimen. Wat dan? Laten liggen of tot mijn knieën in het groen en graaien tussen de takken? "

Nee joh dat ben je niet. Anders opende je hier ook geen topic want je bekommert je blijkbaar even goed genoeg om je buren om hier die vraag te stellen. Anders vroeg je je niet af hoe anderen zouden reageren.  Maar stond je nu nog te bekvechten met je buurman. Of een drol door zijn brievenbus te frotten of zo. tongue-out

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

" Nee joh dat ben je niet. Anders opende je hier ook geen topic want je bekommert je blijkbaar even goed genoeg om je buren om hier die vraag te stellen. Anders vroeg je je niet af hoe anderen zouden reageren.  Maar stond je nu nog te bekvechten met je buurman. Of een drol door zijn brievenbus te frotten of zo.  "

In Amerika doen ze dan een drol in een papieren zakje, dat leggen ze bij de voordeur, dan aansteken en aanbellen. En als ze dan proberen het brandje uit te trappen... hp-shiny

 

Zou ik uiteraard nooit doen. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik weet niet hoe jullie wonen, maar mijn wijk bestaat uit stoepen en bosjes, de openbare bosjes mag hij tegen plassen en tuinen van mensen niet, de plantjes gaan echt dood als meerdere honden dat doen.

Maar voordat ik op een veld ben, heeft Faro al meerdere keren tegen openbare bosjes en soms op een stoep geplast, ik kan er moeilijk een elastiekje om doen.

In het bos, een drol op het pad ruimen we op, of gooien het aan de kant omdat faro dun poept, maar we zorgen dat niemand in die flats gaat staan, zou ik ook niet fijn vinden.

Maar het komt wel eens voor dat Faro tegen een lantaarnpaal aan piest, gewoon omdat ik geen groen heb, geen veldje waar hij op kan plassen, en dan hebben we nog veldjes waar ik weet dat kinderen spelen, dar mag hij niet op, maar ik zie toch regelmatig drollen liggen.

De grasveldjes die we hebben kunnen we niet oplopen want daar ligt echt om de meter een dril, tenzij ik graag in drollen stap.

Bij de Klysma's die Faro krijgt zorgen we altijd dat niemand daar last van heeft.

Maar plassen op de stoep of tegen een paal kan ik niet altijd tegenhouden, gewoon omdat hij het dan te lang moet ophouden.

En zoals Lizz zei, vraag of hij een emmertje water neerzet, of neem zelf een flesje water mee, tis maar voor even, en zo heb je ook geen gezeik.

 

 

 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Mijn buren begrepen heel goed dat wolf dat ene graspolletje onkruid bij de 2e tegel voor de deur pakte ipv de overkant. Wolf liet het ook maar gewoon lopen en moest blij zijn dat ie het daar deed ipv in het trappengang!

 

Maar ik liet ze daar wel eerst even plassen voor we weg gingen, aan de overkant in een gemeenteperkje met bosjes. Stopte een keer een vrouw op de fiets dat ik een km de andere kant op moest lopen voor ze mochten plassen want dat was het uitlaatgebied, dat deed zij immers ook. Ik zei dat ik het zielig vond om eerst een km te moeten lopen voor je mag plassen + dat wolf nog een pup is en dat dus niet kan ophouden. Toen was ik er asociaal. Ja sorry hoor...

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Mijn buren begrepen heel goed dat wolf dat ene graspolletje onkruid bij de 2e tegel voor de deur pakte ipv de overkant. Wolf liet het ook maar gewoon lopen en moest blij zijn dat ie het daar deed ipv in het trappengang!
 
Maar ik liet ze daar wel eerst even plassen voor we weg gingen, aan de overkant in een gemeenteperkje met bosjes. Stopte een keer een vrouw op de fiets dat ik een km de andere kant op moest lopen voor ze mochten plassen want dat was het uitlaatgebied, dat deed zij immers ook. Ik zei dat ik het zielig vond om eerst een km te moeten lopen voor je mag plassen + dat wolf nog een pup is en dat dus niet kan ophouden. Toen was ik er asociaal. Ja sorry hoor... "

Kijk dat is dan gewoon een zeikwijfsmileik zou zeggen bemoei je met je eigen zaken.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik was op het moment zelf waarschijnlijk niet verder gekomen dan "één regenbuitje en het is weer weg".

Maar wat te denken van "stel, iemand stapt in de katten/ganzen/spreeuwen/vogelpoep en loopt daarna over de stoep, dat wéét je niet, en tóch gebeurt het".

Gewoon die kinderen de handen laten wassen nadat ze terug komen van stoepkrijten. Of ook niet. Kinderen hebben eeuwen overleefd in veel minder hygiënische omstandigheden. Tenzij zijn kind een of andere aandoening heeft waarbij het immuunsysteem een probleem heeft, vind ik het geneuzel.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Bij mij in de buurt is het zo erg, dat ik een keer geen zakje bij me had, toen Faro nog echte drollen legde, en toen ben ik een tuin ingelopen waar een vrouw was, of ze een boterhamzakje had voor me, voor de drol van faro.

Nou dat is de hele buurt rondgegaan en ik kreeg van iedereen complimentjes, leuk voor mij, maar dat is toch triest dat niemand een drol op ruimt waar het echt moet.

Mensen hebben last van vliegen in de zomer en geuren, ik zou daar niet willen wonen zo erg is het, aan de andere kant zou ik met de hele buurt poep gaan ruimen of de gemeente bellen.

Zorg gewoon dat drollen in het bos aan de kant gegooid worden, met een stok of zo, laat je hond niet tegen heggen van tuinen plassen, bloembakken, tuinhekjes, en verder vind ik het wel goed zo, geloof ik.

 

 

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Ik was op het moment zelf waarschijnlijk niet verder gekomen dan "één regenbuitje en het is weer weg".Maar wat te denken van "stel, iemand stapt in de katten/ganzen/spreeuwen/vogelpoep en loopt daarna over de stoep, dat wéét je niet, en tóch gebeurt het".Gewoon die kinderen de handen laten wassen nadat ze terug komen van stoepkrijten. Of ook niet. Kinderen hebben eeuwen overleefd in veel minder hygiënische omstandigheden. Tenzij zijn kind een of andere aandoening heeft waarbij het immuunsysteem een probleem heeft, vind ik het geneuzel. "

Ik heb ook wel eens gehad dat Obi ziek was, flinke diarree. En ik hem uit ging laten. In dat geval heeft hij 0,0 controle over zijn ontlasting hoe en waar het eruit spuit. Dus ja, dat was een keer wel midden op de stoep en uit 50kg hond komt veel stront (dat rijmt). Diarree opruimen is redelijk onmogelijk meestal, maar ik was gewapend met meters keukenrol, kartonnen poop-a-scoops een plastic zak en een flesje water om het schoon te spoelen. Prima, alles was *uiteindelijk* schoon. Maar goed  op het oog, niet bacterie vrij natuurlijk. Stoepen zijn gewoon niet schoon, dat kan ook helemaal niet. Sterker nog je moet het niet eens willen. Over de 90% van alle bacterien in onze omgeving kunnen niets met ons. En zijn ook daarom ook niet schadelijk voor ons. Het zijn gewoon soorten die niets kunnen in of op een mensenlichaam. Alles steriel willen, de Dethol paniekzaaierij is schadelijker dan het alternatief in normale omstandigheden. (Iedereen snapt natuurlijk dat je bijvoorbeeld geen beschimmeld voedsel moet eten). 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Dan bel je de gemeente op en vraag je of ze langs elke stoep een uitlaat strook aanleggen. Mijn hond haalt het nog niet tot de uitlaatstrook". 

 

Plassen tegen iemand zn muur/hek of in de tuin vind ik niet kunnen. Poep ruim ik altijd op maar een plasje op de openbare stoep maak ik mij niet zo druk om. 

Je moest eens weten wat mensen allemaal voor troep aan hun schoenen hebben en dat dan allemaal op de stoep zit... 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" " Dan bel je de gemeente op en vraag je of ze langs elke stoep een uitlaat strook aanleggen. Mijn hond haalt het nog niet tot de uitlaatstrook". 
 

Ik neem aan dat je het tegen mij hebt, er is geen plek voor een strook, ik woon op de dijk en is is ook geen wandel of fietspad, beneden is de eerste strook groen (gras, en dat is te ver lopen voor dat Faro het moet ophouden, dus ik laat hem tegen gemeente bosjes plassen, met gevaar voor eigen leven want de fietsers komen daar naar beneden zeilen, aan de andere kant staan dijkhuisjes met oortuin, tja daar kan ik hem niet laten plassen.

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ik neem aan dat je het tegen mij hebt, er is geen plek voor een strook, ik woon op de dijk en is is ook geen wandel of fietspad, beneden is de eerste strook groen (gras, en dat is te ver lopen voor dat Faro het moet ophouden, dus ik laat hem tegen gemeente bosjes plassen, met gevaar voor eigen leven want de fietsers komen daar naar beneden zeilen, aan de andere kant staan dijkhuisjes met oortuin, tja daar kan ik hem niet laten plassen. "

 

Nee. De titel van dit topic is "wat zou jij hebben gezegd?". Naar aanleiding van Maaike haar verhaal citeerde ik wat ik gezegd zou hebben. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

"  
Nee. De titel van dit topic is "wat zou jij hebben gezegd?". Naar aanleiding van Maaike haar verhaal citeerde ik wat ik gezegd zou hebben.  "

ooh sorry, ik dacht dat het was omdat ik vertelde dat er geen groenstroken zijn bij mij.

 

honden page profiel ..

honden foto van .

" ooh sorry, ik dacht dat het was omdat ik vertelde dat er geen groenstroken zijn bij mij.
  "

 

Geeft niet hoor! laughing

 

Dat is helemaal vervelend als er geen groenstroken zijn. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hoe verzint iemand het hè..ik snap wel dat je je nu al opgelaten voelt als je er langs loopt.
Dan sta je ook eerst even van stomheid met je mond vol tanden.
..Ik bedenk mij altijd een paar opties:

 

*Ja volgende week laten we haar blaas verwijderen, dan heeft niemand er nog last van(achterlijke/onrealistische opmerking= is achterlijk en onrealistisch antwoord terug kunnen verwachten)

 

*Dat wordt dan wachten op de volgende regenbui.

 

* Wie zegt dat ik opensta voor commentaar?

 

*Totaal negeren, want grotere onzin bestaat er natuurlijk niet..en dat frustreert mensen, want dan kunnen ze je niet peilen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat ik had gezegd? Of ik dan een kurk in de *** van m'n hond moest drukken tot we aan de uitlaatstrook zijn.

Als die man 't zo vies vind, dan moet ie z'n kinderen maar in z'n tuin laten stoepkrijten.

honden page profiel bentebente

Ik ben ooit eens aangesproken door een vrouw die aan me vroeg “of ik dat even op kon ruimen” toen Muis op de stoep voor haar huis plaste... niet eens voor een paadje ofzo, gewoon openbare stoep.

 

Je hebt er nu eenmaal gekke mensen bij. Mijn reactie bij die vrouw was mijn wenkbrauwen omhoog en toen ben ik maar weggelopen uit angst er iets onaardigs uit te floepen. 

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Goh, ik heb er nog nooit over nagedacht dat plassen op de stoep niet ok zou zijn? Badje plast zo vaak op de stoep, hij tilt netjes zijn poot op om tegen een (gemeente!)bosje ofzo te plassen maar zijn plas valt nu eenmaal vrij recht naar beneden dus dan komt het toch op de stoep terecht. Ben er zelf blij om, die planten zouden al die hondenpis echt niet overleven! Heb er ook nooit commentaar op gehad, zou ik wel van staan te kijken als dat gebeurt. 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Op het moment zelf zou ik heel netjes reageren, maar nadien zou ik denken 'had ik maar...' zo zei er eens een man tegen me in een parkje tegen me 'mevrouw, je hebt toch zakjes bij he? Want hier spelen kindjes' ik zei; altijd meneer... En toen zei hij 'tis best, ze moesten elektrische stroom op het gras steken, dan zou dat niet meer gebeuren.' ik zei ; dan straf je de dieren terwijl het aan de mensen ligt.. nadien kwam ik te weten dat die man de pastoor was maar ik vond het eigenlijk heel onbeschoft en zou eigenlijk moeten zeggen hebben 'zakjes? Dat zijn uw zaken niet' want Raiko was nog niet eens aan het poepen.. gewoon snuffelen.

 

Ik zou tegen die man zeggen dat de stoep voor iedereen is, dat je jouw hond niet laat plassen tegen gevels en voortuinen maar wel tegen een boompje van t stad.. want dat is openbaar..

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Op het moment zelf zou ik heel netjes reageren, maar nadien zou ik denken 'had ik maar...' zo zei er eens een man tegen me in een parkje tegen me 'mevrouw, je hebt toch zakjes bij he? Want hier spelen kindjes' ik zei; altijd meneer... En toen zei hij 'tis best, ze moesten elektrische stroom op het gras steken, dan zou dat niet meer gebeuren.' ik zei ; dan straf je de dieren terwijl het aan de mensen ligt.. nadien kwam ik te weten dat die man de pastoor was maar ik vond het eigenlijk heel onbeschoft en zou eigenlijk moeten zeggen hebben 'zakjes? Dat zijn uw zaken niet' want Raiko was nog niet eens aan het poepen.. gewoon snuffelen.

 

Ik zou tegen die man zeggen dat de stoep voor iedereen is, dat je jouw hond niet laat plassen tegen gevels en voortuinen maar wel tegen een boompje van t stad.. want dat is openbaar..

honden page profiel bentebente

@osumi ik vind het sowieso heeeel naar als mensen “je hebt toch wel zakjes bij je?” Zeggen. Dat is jouw zaak niet, rot op! Denk ik dan altijd.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Kheb vandaag eens opgelet.

Jazz pist gewoon lopend he op de stoep van ons huis naar grasveld.

 

Tis 2 minuten lopen.

Das pas raar.

Ophouden ho maar.

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

" Op het moment zelf zou ik heel netjes reageren, maar nadien zou ik denken 'had ik maar...' zo zei er eens een man tegen me in een parkje tegen me 'mevrouw, je hebt toch zakjes bij he? Want hier spelen kindjes' ik zei; altijd meneer... En toen zei hij 'tis best, ze moesten elektrische stroom op het gras steken, dan zou dat niet meer gebeuren.' ik zei ; dan straf je de dieren terwijl het aan de mensen ligt.. nadien kwam ik te weten dat die man de pastoor was maar ik vond het eigenlijk heel onbeschoft en zou eigenlijk moeten zeggen hebben 'zakjes? Dat zijn uw zaken niet' want Raiko was nog niet eens aan het poepen.. gewoon snuffelen.
 
Ik zou tegen die man zeggen dat de stoep voor iedereen is, dat je jouw hond niet laat plassen tegen gevels en voortuinen maar wel tegen een boompje van t stad.. want dat is openbaar.. "

Ben benieuwd waar hij dan die kindjes nog ziet spelen ;)

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik was pislink toen ik zeer uitvoerig met een plastic zakje de poep van mijn hond aan het opruimen was, dat ik toch het luide commentaar van de eigenaar van het voortuintje kreeg, dat ik de hond niet meer in zijn tuin moest laten poepen. Casper moest nodig anders was hij daar niet eens gaan zitten; nl. op een plekje vlak naast het trottoir, waar een hekje kapot was.

 

Ik zei tegen die man, dat hij toch zag, dat ik het opruimde. Hij kwam vlak voor me staan met zijn snufferd veel te dicht op mij, dat ik hem eerst verzocht om niet zo dicht op mij te gaan staan; niet in mijn aura. Daarna moest ik volgens hem naar hem luisteren, maar ik ben weggelopen met de mededeling, dat ik niet verplicht ben om naar iemand te luisteren.

honden foto van Elianne | Bailey & Nova

Ik moet zeggen dat ik zoiets eigenlijk nooit meemaak.. vanaf pups af aan Bailey altijd naar het grasveld gebracht en hem daar het commando plassen en poepen gegeven en dan beloont. In het begin ging het soms nog net voor het grasveld mis, omdat hij nog moeilijk de controle over zijn blaas wist te houden, maar nu al maanden wacht hij waar dan ook netjes tot hij bij het gras is of in het bos bijv. naast het looppad. Nu ik erover nadenk eigenlijk geen idee waarom hij het nooit op zo’n looppad doet.. undecided Beestje heeft zichzelf kennelijk goede manieren bijgebracht haha. 

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya †

honden foto van Jen & Daya †

Ik reageer tegenwoordig niet meer als mensen zo beginnen. Ik blijf ze een beetje dom aankijken (vinden ze erg irritant). Vaak bij opmerkingen als "je laat 'm hier niet tegenaan plassen he?!" (zien Daya vaak aan voor reu) en "je ruimt het wel op he?!" 

Nee, ik reageer niet meer met woorden. 

 

In het begin wel hoor, dan excuseerde ik me om alles. Mijn eerste hond, dus ik wou iedereen tevreden stellen. Dat resulteerde in dat ik voor zeker 5 huizen niet te lang stil mocht staan met Daya of dat ik beter helemaal niet langs het huis liep, omdat hun honden dan tekeer gingen. 

 

Daya heb ik ook aangeleerd om naast de stoep te plassen (dat was dan op de parkeerplaatsen naast de stoep of op de weg) en wat later haalde ze het wel tot het gras.

En natuurlijk heeft ze als pup wel eens een ongelukje gehad op de stoep, maar dat is met pups toch snel.. 

 

Als kind ving ik vroeger van die blauwe vliegjes (strontvliegen noemde ze ze hier) en die moesten natuurlijk eten.. Daar legde ik dan een verse, gevonden hondendrol bij in het bakje..met mijn blote handjes sealed ... even.. soort van..off-topic... sealed

Moest ik even aan denken. hp-shiny

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ach, ik heb het echt elke keer als ik met Faro ga wandelen, Faro kan niet meer zelf poepen, die krijgt om de dag een klysma, maar hij heeft wel last van lucht, dus als hij dat voelt, denkt hij dat hij moet poepen, en dan komt er niks, dus we lopen dan verder, hoe vaak ik al mensen heb laten kijken of er nou wel of niet een drol lag... sommige gaan echt kijken, de meeste geloven me niet, en een enkeling wel als ik het netjes uitleg.

Ik ga me er niet kwaad over maken, laat ze maar lullen...

honden page profiel ..

honden foto van .

Met een teef ook zo leuk...

"JE HOND ZIT TE POEPEN, OPRUIMEN!!!" 

 

Zit Puk gewoon te plassen... hp-frusty

 

Holle rug = plassen

Bolle rug = poepen 

 

Als ik er niet zeker van ben dan loop ik er altijd nog even heen om het dubbel te checken. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Met een teef ook zo leuk...
"JE HOND ZIT TE POEPEN, OPRUIMEN!!!" 
 
Zit Puk gewoon te plassen... 
 
Holle rug = plassen
Bolle rug = poepen 
 
Als ik er niet zeker van ben dan loop ik er altijd nog even heen om het dubbel te checken.  "

och ja, dat is ook nog eens zo!! ik heb een reu.

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: voetzolen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^