Is dit normaal?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

Ben vorig jaar september  begonnen met Agility training. We moesten in november stoppen met trainen omdat het veld te nat is.

Ik snap het belang van veilig trainen op een veld maar tevens denk ik dan, 'er wordt toch ook gewoon gevoetbald op de velden'?

 

Het nieuwe seizoen had al aangebroken moeten zijn doch het is nog steeds niet mogelijk om met Gucci te trainen. Kom ik terug op de titel van dit topic;

"Is dit normaal"? 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ik doe ook behendigheid met mijn hond.

Niet wedstrijdgericht, maar gewoon omdat het leuk is om te doen.

Dit doen we ook op een veld buiten, en alleen in het voorjaar/zomer.

Wij beginnen in april weer, tot eind van de zomer.

Dus op zich zou ik bij jouw vraag zetten: ja, ik vind het normaal hp-smile

 

Honden maken scherpe bochten, als het te glad is kunnen ze snel blessures krijgen.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Is je vraag of het normaal is om tijdens de winter het buiten trainen even op te schorten ?

Dan zeg ik ja.

Niet omdat het te koud zou zijn( Hoewel de afgelopen vorstperiode dat zeker was), maar omdat een te nat of bevroren veld te blessure gevoelig is.

Honden zijn toch vaak erg enthousiast tijdens de training en nemen dan bv de bocht te snel en hup, daar gaan de poten.....

De instructeurs nemen dat risico liever niet. Ook omdat baasjes die risico's vaak niet zien.

En bovendien worden zíj aansprakelijk gesteld als er wél iets gebeurd. Ook als bv een baasje uitglijdt en een verwonding oploopt.

Dus Vandaar.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti 2 doggies

honden foto van  Dutch Auti

I.v.m. je vergelijking met voetballers. Die dragen schoenen met noppen eronder. En als er echt plassen water op het veld staan word er niet gespeeld of eerst het water afgevoerd.

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

" Ik doe ook behendigheid met mijn hond.
Niet wedstrijdgericht, maar gewoon omdat het leuk is om te doen.
Dit doen we ook op een veld buiten, en alleen in het voorjaar/zomer.
Wij beginnen in april weer, tot eind van de zomer.
Dus op zich zou ik bij jouw vraag zetten: ja, ik vind het normaal 
 
Honden maken scherpe bochten, als het te glad is kunnen ze snel blessures krijgen. "

Dit zou ik dan ook een beter alternatief vinden..Bij ons loopt het seizoen officieel in januari tot mei en van september tot  en met december

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

" I.v.m. je vergelijking met voetballers. Die dragen schoenen met noppen eronder. En als er echt plassen water op het veld staan word er niet gespeeld of eerst het water afgevoerd. "

De meeste mensen die behendigheid lopen dragen ook wel speciaal schoeiselwink

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

In drenthe iseen school die binnen traint bij nattig weer, prachtige hondernisbaan....voor agility....ik train ook bij deze school.....fijn aan de lijn...is het slecht weer wordt er door getraind maar binnen.

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 2 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Wat behendigheid betreft weet ik niet of het normaal is maar wij trainen gewoon het hele jaar door met de schapen. We gaan in de winter wel naar een ander veld maar dat heeft volgens mij niks met de vorst te maken ;)

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

" In drenthe iseen school die binnen traint bij nattig weer, prachtige hondernisbaan....voor agility....ik train ook bij deze school.....fijn aan de lijn...is het slecht weer wordt er door getraind maar binnen. "

Dit gaat mijn volgende topic worden..Ik hoop in de toekomst wel een vereniging te vinden waar je ook bij slecht weer door kan trainen..

Dat is nu wel echt het voordeel van het wonen in het Noorden..Ik vind daar veel meer verenigingen waar je op goed niveau met je hond door kan blijven trainen ook al valt het weer,sealed weer eens tegen..

 

Het is dus op zich niet abnormaal kan ik wel concluderen..

 

Ben benieuwd of deze er is bij mij in de buurt

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ook wij hebben een winter en zomerstop. Wij zijn sinds afgelopen woensdag weer begonnen. Ook deels om de reden als bij jouw. Wij trainen ook buiten op een veld en met nat weer is het daar heel glad.

Maar ook stoppen wij in de winter vanwege het vuurwerk. Sommige honden op de training zijn gewoon te bang. Daarom stoppen ze vanaf december tot aan maart altijd.

In de zomer hebben ze de reden dat ze niet trainen i.v.m. zomervakanties (veel baasjes gaan dan op vakantie) en vanwege de hitte.

Ook als het te veel regent, te koud of te heet is wordt de training afgelast. Dus ja ik vind het wel normaal dat er seizoen stoppen zijn,

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik ken diverse plaatsen waar hondensporten niet doorgaan als de grond te nat is. Niet alleen vanwege blessures maar je trapt het gras dan ook volledig kapot waardoor je het hele jaar of een.modderpoel of een zandbak overhoudt. 

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

" Wat behendigheid betreft weet ik niet of het normaal is maar wij trainen gewoon het hele jaar door met de schapen. We gaan in de winter wel naar een ander veld maar dat heeft volgens mij niks met de vorst te maken ;-) "

Ik heb altijd intensief jacht training gedaan die gingen ook wel gewoon door. Dan was het weer afhankelijk van 'hoe lang blijft het licht?" of ook wel trainingen in de middag..Vind het dan weer jammer dat er dan wel heel weinig tijd overblijft om te trainen als dit afhangt van het klimaat en/of de vakantie tijd..undecided

4mnd totaal per jaar, vind ik erg weinig..

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 2 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Ik heb altijd intensief jacht training gedaan die gingen ook wel gewoon door. Dan was het weer afhankelijk van 'hoe lang blijft het licht?" of ook wel trainingen in de middag..Vind het dan weer jammer dat er dan wel heel weinig tijd overblijft om te trainen als dit afhangt van het klimaat en/of de vakantie tijd..
4mnd totaal per jaar, vind ik erg weinig.. "

Ben ik het mee eens. De rest van het jaar moet je dan gaan zoeken naar alternatieven waar je hond zn ei kwijt kan. Vind ik niet helemaal de bedoeling.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ja, ik train op 2 clubs en 1 club daarvan had hetzelfde probleem dat jij nu aanhaalt. Er is dan gezocht naar een oplossing en we hebben dan tijdelijk in een binnenpiste kunnen gaan trainen. 

De andere club waar ik train ligt het veld nooit echt te nat gelukkig. Tijdens de vorst ga ik dan paar keer in de ww indoor 4 all hall trainen in Nederland. Lekker binnen 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Ja, ik train op 2 clubs en 1 club daarvan had hetzelfde probleem dat jij nu aanhaalt. Er is dan gezocht naar een oplossing en we hebben dan tijdelijk in een binnenpiste kunnen gaan trainen. 
De andere club waar ik train ligt het veld nooit echt te nat gelukkig. Tijdens de vorst ga ik dan paar keer in de ww indoor 4 all hall trainen in Nederland. Lekker binnen  "

Het ligt inderdaad ook heel erg aan de locatie van het veld. Sommige velden worden snel drassig, andere zelden of nooit.

Wij hebben geluk; ons veld wordt pas drassig bij extreem veel regen in een langere tijd. Maar ik ken ook andere locaties waar het snel een modderbende wordt.

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara & the A-Team

Hier ook een club waar de agilitytrainingen stilgelegd worden als het veld te nat is.

Ze zijn ook afgelast toen de grond zo hard was bij het vriezen. 

 

Alles voor de veiligheid vd honden, vind ik alleen maar goed. Of het normaal is, tja... Wat is normaal? 

Volgende forumvraag: Echt..? Waar(dan)?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^