Wat is een verstandige keuze?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Discusseren en gewoon ervaringen vertellen is toch niks mis mee

Zolang je andere niks opdringt met je mening, dat gene als enige waarheid ziet hp-thumbsup  prima toch. Zoveel verschillende mensen zo veel verschillende ervaringen 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Wij werken als jong stel dus allebei fulltime. (Ik 36 uur in 4 dagen). Wij hebben zowel bij asiels in Nederland waar we hebben gekeken als goede fokkers geen nee gehad. Eerder hoe denken jullie dat met een jonge hond/pup te gaan doen. Nogmaals we kunnen het zo organiseren dat onze hond 4 dagen per week maximaal 4 uur alleen is. Daarnaast krijgt die alle beweging, aandacht en verzorging die hij nodig heeft.

 

Toen onze hond 1 jaar oud was zijn we gestart met een goede uitlaatdienst 2x per week. Dat is wel mijn tip een hond jonger dan een jaar, wees hier voorzichtig mee, een goede gezonde groei vonden wij belangrijk, en daarbij laten dus veel uitlaatdiensten honden onder een jaar ook niet eens uit in een groep. Soms wel individueel maar dat is echt mega duur! Een goede uitlaatdienst heeft ook een lange wachtlijst. En bij ons is de vraag zo groot dat onze uitlaatdienst eerlijk zegt ik neem alleen ‘leuke’ honden mee en ga al helemaal geen honden opvoeden. Ze moeten dus goed luisteren en sociaal zijn. 

 

Onze reu is trouwens  ongeholpen en mag gewoon mee met de uitlaatdienst, loopse teefjes niet. Eigenlijk net zoals op de hondenschool.

 

Dagopvang voor honden heb je hier ook, meerdere zelfs. Krijg hier alleen geen goede indruk van. Allemaal klieren de hele dag op zo een afgesloten veld met veels te veel honden jong/oud, groot/klein. Mijn hond weet ook niet van stoppen dan. Die heeft zoveel kracht en energie, die gaat maar door. Lijkt me echt een recept voor opstootjes en dus te stressvol voor mijn hond. Oja en op de opvang breken wel sneller ziektes uit. Hier al een paar keer gebeurd. Doordat het op één afgesloten veld is waar alles poept en plast, is besmettingsgevaar groter.  

honden page profiel bentebente

@klara als je het gebracht had als een mening ipv als een aanval richting TS had ik het zo genomen.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Hoezo aanval? Omdat ik het geen goed idee vindt is het ineens een aanval? Er is er maar eentje die haar antwoord met een scheldwoord begint. ;)  Zoals ik al zie, ik geef alleen mijn mening. Ook omdat ik dus twee herplaatsers die uit zo'n situatie komen. En in een asiel heb gewerkt waar geen tijd reden nummer1 was en het ook voortdurend als reden voorbij zie komen op herplaatssites. Zelf werk ik ook gewoon 32 uur hoor, over vijf dagen, onregelmatig en deels thuis. Mijn man ook. We maken gebruik van een opvang. En zelfs dan vindt ik het al een uitdaging. Dus full-time lijkt het me nog lastiger. En ja natuurlijk is het ieders eigen keuze. Maar als de vraag is of het verstandig is, dan is mijn antwoord nee. Of het kan? Dan is mijn antwoord ja. Honden passen zich echt wel aan en kunnen heel lang hun plas ophouden. 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

" Maar je hebt je die meningen toch niet aan te trekken? 
Ik werk fulltime,  heb mijn honden in een kennel,  schuw geen correctie te gebruiken indien die toepasselijk zou zijn,  voer Brok en vers door elkaar,  ben niet tegen stamboomloos fokken, . ..  Volgens sommige hier zou branden in de hel nog te mooi zijn voor me. 
Maar dat is maar hun mening hoor,  ik hoef daar niets mee te doen en doe er bijgevolg ook niets mee.  Ik durf gerust beweren dat ik perfect gelukkige honden heb.  Het kan altijd beter hoor.  Net zoals de tijd dat een thuiszittende baas zit te spenderen fulltime werkende bazen af te breken,  beter kan spenderen lijkt me. 
 
Maar ieder maakt keuzes.  Ik sta achter de mijne.  En wanneer ik kan aanpassen zodat dingen beter worden voor iedereen,  doe ik dat ook.  Maar verder tja,  is het leven niet altijd een lolletje.  Als ieder nou eens het zijn leeft,  is het wel draagbaar hoor.  "

hp-thumbsup

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Beagle / Shiba Inu
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^