Hoe koud is te koud?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Zeker, totaal geen last dus.. Faro heb ik wel eens gemeten toen we nog geen jas hadden en die was onder de 37, hij was ook echt koud, letterlijk een eng gevoel als je hem voelde.
Faro heeft ook een trage schildklier, en dan ben je sneller koud, of warm.
In de zomer raakt hij snel oververhit.
  "

Dan heeft Faro inderdaad zeker een jas nodig als zijn temperatuur onder de 37 graden zakt. Buiten het feit dat het gevaarlijk zou kunnen zijn, zal het ook wel even duren eer hij weer op temperatuur is gezien zijn trage schildklier.

 

Wopper voelt ook niet echt koud aan bij thuiskomst, wel wat koel uiteraard, alleen die grote puntoren zijn wel net ijsklontjes. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Hahaha! Gisterenavond lag er een klein laagje sneeuw dus de zolen van mijn schoenen waren nat.

Met het aandoen vanmorgen merkte ik dat van één schoen de veters een beetje nat waren. Even snel een poep en plas rondje en weer naar binnen, schoenen uit. Waren die veters stijf bevroren! LOL

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ik weet wel dat we de laatste jaren zachte winters gehad hebben in Nederland, maar het lijkt wel of sommige mensen nog nooit eerder een winter meegemaakt hebben met een hond, zeker als je ziet hoe gretig dit tabelletje op FB verspreid wordt en de reacties daarop.

Nu zal het ook wel uitmaken waar je woont. Hier, in Noord Holland aan de kust is het heerlijk. Bobby ging er na meer dan een uur wandelen nog lekker bij liggen. Ik geloof echt niet dat die het zo levensgevaarlijk koud heeft.
Uiteraard hebben honden zonder goede bescherming wel degelijk een jas nodig, maar laten we ook weer niet overdrijven. "

Ik denk ook Heidi, dat heel veel mensen dit soort winters niet meegemaakt hebben.

Vroeger waren de winters koud, lag er dik ijs en sneeuw. Wellicht kunnen alleen de 55 plussers daarover meepraten. Want die strenge winters waren al gauw verleden tijd.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Ik denk ook Heidi, dat heel veel mensen dit soort winters niet meegemaakt hebben.
Vroeger waren de winters koud, lag er dik ijs en sneeuw. Wellicht kunnen alleen de 55 plussers daarover meepraten. Want die strenge winters waren al gauw verleden tijd. "

Ben nog net geen 55plusser wink, zit nog net onder de vijftig. Maar de winters in de jaren '70 en '80 waren bokkoud hoor. Daar hoef je nog geen 55+ voor te zijn. Maar inderdaad, er zitten hier ook de nodige 20ers en 30ers.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ben nog net geen 55plusser , zit nog net onder de vijftig. Maar de winters in de jaren '70 en '80 waren bokkoud hoor. Daar hoef je nog geen 55+ voor te zijn. Maar inderdaad, er zitten hier ook de nodige 20ers en 30ers. "

 

Ik ben 29,5tongue-out. Nog geen strenge winter meegemaakt haha.

Behalve die keer dat ik door een dik pak sneeuw naar m'n stage moest rijden en ik heb naar m'n werk een keer met twee jassen, muts en handschoenen aan in de auto gezeten.

De verwarming van de auto wilde niet aan zo koud was het toen (-15).

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Dat was vast de winter van 2010. Je kon amper thuiskomen. Van Amsterdam naar huis, waar we normaal gesproken 1 uur over doen, deden we 8 uur over. Op een vrijdag, vergeet die rit nooit meer. Diezelfde winter stonden we muurvast in de Ardennen tijdens de vakantie. En....de eerste winter dat ik vrijwillig een muts heb gekocht hp-angel

Je zal wel goed hebben zitten te blauwbekken in die auto sealed

honden page profiel Daphne: en BountyDaphne: en Bounty

honden foto van Daphne: en Bounty

Hoe zouden jullie omgaan met deze kou en een pup van 4,5 maand (Engelse Cocker Spaniel)?

Hij heeft natuurlijk nog niet zijn gehele vacht

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Dat was vast de winter van 2010. Je kon amper thuiskomen. Van Amsterdam naar huis, waar we normaal gesproken 1 uur over doen, deden we 8 uur over. Op een vrijdag, vergeet die rit nooit meer. Diezelfde winter stonden we muurvast in de Ardennen tijdens de vakantie. En....de eerste winter dat ik vrijwillig een muts heb gekocht
Je zal wel goed hebben zitten te blauwbekken in die auto "

 

Naar m'n stage heb ik er toen drie kwartier over gedaan wat ik normaal in 20 minuten kon redden. Maar dat viel nog mee. Kon ook nog aardig doorrijden omdat ik een van de eersten was, dus goede grip op nog niet al te plat gereden sneeuw en geen angsthazen die om de meter op de rem trappen om feitelijk helemaal nikshp-angel

.

 

De verwarming van de auto, die ging pas werken toen ik het terrein opreed van m'n werk. Dat was de eerste, maar ook de enigste keer dat ik m'n auto flink heb vervloekt hahaha.

 

Deze week is t hier op vakantie flink koud. Ik heb buiten 1 dag skiën in andere jaren nooit de bivakmuts op gehad. Nu draag ik hem elke dag haha.

503202.jpg

Drie lagen thermokleding, katoenen hemd, vest,  bivakmuts, helm, skibril, thermolegging, skibroek en sokken.

 

Puck heeft met kou en regen altijd een jas aan. Anders wil ze nog niet eens naar buiten om te plassen en poepen. 

502080.jpg

502081.jpg

Met een beetje vrieskou gaan we wel een eindje lopen (ik houd zelf erg van dat weer). 

Nu is Puck uit logeren. Geen idee wat daar nu gedaan wordt aan wandelen. Ze weet dat Puck een enorme koukleum is en dat het voor Puck gevaarlijk kan zijn met deze temperaturen, ookal loop je flink door.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

De nattigheid mag alvast weer beginnen komen cool

 

503203.jpg

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" De nattigheid mag alvast weer beginnen komen 
  "

 

Hihi wat een lieve foto!

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik denk ook Heidi, dat heel veel mensen dit soort winters niet meegemaakt hebben.
Vroeger waren de winters koud, lag er dik ijs en sneeuw. Wellicht kunnen alleen de 55 plussers daarover meepraten. Want die strenge winters waren al gauw verleden tijd. "

Nou ja. Ik woon hier nu 6 of 7 jaar ongeveer.. Er is een winter geweest dat ik in dit huis woonde waarin ik de slaapkamers even met de gevelkachels moest verwarmen voor we naar bed gingen. Dat er nachten waren dat we met z'n drieën in één slaapkamer (waar de wind niet op stond) sliepen om het zo warm mogelijk te houden. En dat de waterleidingen in mijn badkamer stijf bevroren waren. Die winter hadden we nachten van -20 graden. En nee, geen 'gevoelstempratuur' maar gewoon glasharde Celsius.

 

Toen werkte ik ook nog ver weg. Daar twee winters gehad dat klanten en cliënten die in de wijk woonden wegbleven vanwege de dikke en langdurige sneeuw terwijl ik dus 78 km naar mijn werk was getuft. Sollicitanten die hun sollicitatiegesprek afbelden vanwege de sneeuwval.

 

Daarna werkte ik wat dichterbij (zo'n 30 km) en heb ik één keer afgebeld omdat het gewoon niet te doen was met de sneeuw. Ik draaide de provinciale weg op, waar ik met veel moeite en glijwerk was gekomen, en ik zag voor me zo'n 5 auto's aan het tollen en zo'n 30 auto's in de berm staan die daar blijkbaar ingegleden waren. Toen ben ik maar omgedraaid en naar huis gegaan.

 

Vlak voor ik naar dit huis verhuisde hadden we een winter waarin ik meerdere keren de kinderen naar school heb gebracht terwijl de weg spekglad was door een dikke laag ijzel. In die woning (6 jaar) heb ik meerdere malen problemen gehad om van de parkeerplaats te komen om naar mijn werk te gaan omdat daar niet gestrooid en geveegd werd.

 

Ik denk dat het dus allemaal wel meevalt met die zachte winters van nu en die strenge winters van vroeger.

 

We herinneren ons van vroeger de dagen dat wij sleetje gingen rijden en schaatsen op de kasteelgracht. Dat waren dagen, niet de gehele winter of weken aaneen. Die dagen hebben we nu ook nog. De keren dat de uiterwaarde onderliep en dan bevroor waren ook toen echt bijzondere momenten die maar zelden voor kwamen, eens in de 20 jaar of zo.

 

De dag dat ik geboren werd lag ook alle verkeer stil door hevige sneeuwval. Maar als tiener, twintiger en dertiger heb ik ook  een keer  zo'n verjaardag gehad zonder visite door heftige sneeuwval.

 

Vroeger kenden we het begrip 'gevoelstempratuur' ook niet. Ik vind dat ook een beetje onzinnig. Als ik in het bosje achter het huis loop voelt het echt niet extreem koud. Ga ik het bos in dan valt het ook wel mee. Maar op de heide, in de volle wind is het koud ja. Moet je dan voor ieder plekje een gevoelstempratuur vaststellen? Nee, ze noemen de gevoelstempratuur van de heide en de mensen in de bebouwde kom schieten volledig in de stress. Trouwens een tip: Doe een regenjas aan over je jas heen. Die is winddicht en je hebt veel minder last van die 'gevoelstempratuur'.

 

Een mooie ook nog: Wij hadden vroeger toen ik nog klein was, wintergroenten in de tuin staan. Daar moest eerst de nachtvorst overheen voor we die konden oogsten. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn moeder ieder jaar weer klaagde dat die nachtvorst zo lang uitbleef. Soms wel tot begin januari!

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"   Deze week is t hier op vakantie flink koud. Ik heb buiten 1 dag skiën in andere jaren nooit de bivakmuts op gehad. Nu draag ik hem elke dag haha.

Drie lagen thermokleding, katoenen hemd, vest,  bivakmuts, helm, skibril, thermolegging, skibroek en sokken.
 
  "

En daar gaat ze nog vrijwillig heen ook, haha. Moet er echt niet aan denken.

Begrijp Puck beter geloof ik, lekker binnen bij het kacheltje hp-shiny

Nee vrieskou vind ik ook lekker hoor, eigenlijk het lekkerste weer wat er is, maar die verrotte koude wind en die is aan de kust behoorlijk.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" En daar gaat ze nog vrijwillig heen ook, haha. Moet er echt niet aan denken.
Begrijp Puck beter geloof ik, lekker binnen bij het kacheltje 
Nee vrieskou vind ik ook lekker hoor, eigenlijk het lekkerste weer wat er is, maar die verrotte koude wind en die is aan de kust behoorlijk. "

 

Ja, die wind maakt het echt super koud.

Kun je nagaan, we vliegen soms met 50-100 km per uur van de berg af. Al die wind in je snuit is dan heel erg koud. De wind waait dan zelfs nog door je jas heen hahaha.

Daarom ga ik vandaag maar een halve dag skiën. Wilde vanmorgen niet in die vreselijke kou.

honden page profiel JMJM

honden foto van JM

Vroeger was alles bla blaag. De Maas was inderdaad dicht gevroren, 's avonds moest je alle waterleidingen laten leeglopen anders vroor alles stuk, tijdens mijn militaire dienst sliepen we in een zeer oud fort  zonder verwarming. met meters dikke muren met 28 man in een reuze kamer. Om je te wassen moest je naar een oude drinkplaats van paarden gaan waar alleen koud water was ,  was het toen beter : van mijn leven niet.

Terug van een wandeling, zeer sterke NO wind op een open veld. Een over enthousiaste hond, veel te gladde grond voor mij.

Wat mis  ik mijn zeer weelderige haardos. Snif

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Ik denk ook Heidi, dat heel veel mensen dit soort winters niet meegemaakt hebben.
Vroeger waren de winters koud, lag er dik ijs en sneeuw. Wellicht kunnen alleen de 55 plussers daarover meepraten. Want die strenge winters waren al gauw verleden tijd. "

Ik heb als kind zeker strenge winters meegemaakt maar toen waren het andere tijden en we gingen anders met onze honden om. Onze hond liet zichzelf uit net als vele andere honden in de buurt, het gebeurde dan ook wel dat je honden vast zag zitten waar ze een emmer water overheen gooiden. De meeste honden aten de kliekjes die over waren en onze hond heeft alleen tegen het einde van zijn leven, hij was toen vijftien jaar, de dierenarts gezien. Hierbij zag je ook veel rassen die je tegenwoordig ziet niet, de honden leken sterker en konden wel tegen een stootje.

honden page profiel bentebente

" Hoe zouden jullie omgaan met deze kou en een pup van 4,5 maand (Engelse Cocker Spaniel)?
Hij heeft natuurlijk nog niet zijn gehele vacht "

Een lekker jasje kopen, pups hebben sowieso al meer moeite met warmte vasthouden dus het is geen overbodige luxe.

honden page profiel JMJM

honden foto van JM

Niet alleen de honden hoor

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hoe zouden jullie omgaan met deze kou en een pup van 4,5 maand (Engelse Cocker Spaniel)?
Hij heeft natuurlijk nog niet zijn gehele vacht "

Jasje aan, wandelingentjes kort houden en wat doorstappen.....niet stil blijven staan..

honden page profiel Daphne: en BountyDaphne: en Bounty

honden foto van Daphne: en Bounty

" Jasje aan, wandelingentjes kort houden en wat doorstappen.....niet stil blijven staan.. "

Dat niet stil blijven staan probeer ik. Maar hij snuffelt echt onwijs veel en dan zou ik hem echt mee moeten sleuren. Ik hou de wandelingen maar gewoon heel kort. Zaterdag wordt het gelukkig weer warmer.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Dat niet stil blijven staan probeer ik. Maar hij snuffelt echt onwijs veel en dan zou ik hem echt mee moeten sleuren. Ik hou de wandelingen maar gewoon heel kort. Zaterdag wordt het gelukkig weer warmer. "

Met snuffelen is die ook bezig, niet op zijn kont laten zitten en dat tie dan niets doet dan alleen maar zitten....smile

honden page profiel Daphne: en BountyDaphne: en Bounty

honden foto van Daphne: en Bounty

" Met snuffelen is die ook bezig, niet op zijn kont laten zitten en dat tie dan niets doet dan alleen maar zitten.... "

O dan komt het goed! Hij gaat nooit zitten haha.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Vanochtend in alle vroegte naar de blauwe stad gegaan, oeps, het was heel erg koud, was goed aangekleed, maar handen en tenen waren ijskoud, neus en wangen, mijn hoofd deed zeer, de wind was snijdend...toch ruim een uur gewandeld, En Ogin heeft gerend en het heel erg naar dr zin gehad, drie show,s waren aanwezig, waar ze mee geravot heeft, dat vergoedde veel wat de kou betreft.......en daarna nog Bams uitgelaten, maar in bet dorp, toch wat meer beschut....meer aan de blauwe stad dicht gevroren en zelfs winschotendiep lagen ijsschotsen.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" O dan komt het goed! Hij gaat nooit zitten haha. "

Mooi toch.....dan valt het allemaal wel mee hoor....niet te lang buiten verblijven, half uurtje is lang genoeg, en als het echt te koud is ook voor jezelf , naar huis en straks nog een klein rondje.....

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Dat was vast de winter van 2010. 

Een winter om nooit te vergeten: Nanu was toen een dwarse pup die het vertikte te plassen buiten. We moesten er elke nacht ook meermaals uit, dikke jas over de pyjama, muts op, laarzen aan.... stonden we daar 's nachts buiten in de vriezekou, met een pup die niet wou plassen maar ook niet meer naar binnen wou... Wat een verschil met de tweede: dat was een zomerpup, zoooooo makkelijk! hp-sleephappy

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Die winter ben ik naar Nederland gereden,  laatste dag van het jaar om mijn reutje op te halen hp-heart

 

Never nooit niet dat ik ging wachten tot het dooide innocent

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Een winter om nooit te vergeten: Nanu was toen een dwarse pup die het vertikte te plassen buiten. We moesten er elke nacht ook meermaals uit, dikke jas over de pyjama, muts op, laarzen aan.... stonden we daar 's nachts buiten in de vriezekou, met een pup die niet wou plassen maar ook niet meer naar binnen wou... Wat een verschil met de tweede: dat was een zomerpup, zoooooo makkelijk!  "

Een nazomer pup is voor mij het ideaal. Na de hittegolven en voor de vrieskou..

Momo was zo'n pup.. geboren in augustus.

Elsa is van eind maart. Daar liep ik in de brandende hitte vele malen 4 trappen mee op en af te sjouwen; dat nooit meer. Uitputtingsslag.

Een pup in de winter lijkt me ook niet fijn.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

503218.jpg

 

Het is super gezond weer, ik geniet hier van. 

Vanmorgen weer vroeg vertrokken zoals altijd en 5 km gelopen. 

Even wat drinken zit er niet in voor Baloe, raar hoor, hij zou zweren dat hij hier normaal een duik kon nemen. 

Grootste voordeel is dat het ook een stuk schoner blijft binnen. 

 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Hier ook een winterpup. 5 dec geboren in 2011. Ik kan me nog herrineren dat 2012 een koude winter was. Op de puppycursus s'avonds buiten in de kou.  Aan Shadow nooit gemerkt dat ze het ook maar iets koud heeft gehad toen. En inderdaad snachts buiten in de vrieskou in je pyama staan om de pup te laten plassen. 

Maar Shadow kan gelukkig heel goed tegen kou en ook heel goed tegen warmte. En we maken nog steeds hele lange wandeling maar we blijven wel lekker in beweging. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bams geboren 1 mei, mijn eerste zomer pup, dacht heerlijk maar ooo wat een drama, eind juni kwam ze.....hittegolf, op de dag lekker slapen en in de badkamer, lekker koel en in de nacht wakker, en buiten zijn, daar zat ik dan iedere nacht op en bankje met hete koffie, hahaha, Ogin is een winter pup, december de 19 kwam ze bij me, heb liever een winterpup.....al mijn andere honden waren winterpuppen, heb ik dus liever dan een zomer pup.

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

Mijn half kale hond vind het maar niks deze kou, zeker niet bij gewone plas rondjes. Dan trekt ze me zo weer naar huis toe. Als we iets leukers gaan doen dan alleen plassen dan lijkt ze niet eens iets van de kou te merken..

 

hetzelfde als in de regen eigenlijk. 

 

Ik denk als je merkt dat de honden er geen last van hebben dat je ook zeker niet te moeilijk moet doen en er lekker op uit moet gaan. 

pagina 6 van 9 12 3 4 5 67 8 9
Volgende forumvraag: Baasjes pas op met het natuurijs
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^