Hoe koud is te koud?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik denk inderdaad dat bijna geen enkele hond uit zichzelf voor een jas zou kiezen ook niet als ze wat krakkemikkig worden.
Een gezonde goed in de vacht zittende hond die los kan lopen,die loopt zich wel warm.
 
Een jasje is bij sommige honden geen keuze maar een noodzaak daarom mijn uitgebreide reactie hierop.
Ik merk het op straat ook dat er meewarig wordt gekeken door sommigen nu Vigo zijn jas aan heeft en dat zijn dan
voornamelijk hondeneigenaren die zo trots zijn dat hun hond geen jas aan heeft.
Laten we hopen dat ze het nooit nodig hebben,want een hond wilt ook geen jas aan.
  "

Er zijn er natuurlijk ook die hun hond een jasje aantrekken omdat ze dat zo leuk vinden staan of omdat ze hun hond behandelen als een klein kind.. daar komen denk ik die meewarige reacties vandaan.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik doe de jassen ook niet om omdat ze het koud, maar wel voordat ze het koud hebben. 

Mijn honden tonen geen zwakte.  Geen pijn,  geen koud,.. . Dus ik ben er voor ze om de verstandigste te zijn.  

Gure wind,  trainen en dan stil liggen in een auto...  Nope,  ze zouden niets laten zien,  maar ik doe ze dus wel hun trui aan.  Ook al hebben ze een mooie vacht en slapen ze gewoon buiten. 

Na inspanningen is het gewoon een feit dat hun spieren warm moeten gehouden worden.  Ik heb gisteren een Trail meegedaan,  ik had het ook niet koud,  maar na afloop kruip ik toch wel in mijn winterjas hoor. ..  Net zoals de hond die haar trui aankreeg. 

En in de zomer krijgen ze dan weer een koelvest aan. 

 

En och,  ik vind het ook mooi en leuk staan ja.  

 

Of het allemaal zo nodig is?  Geen idee.  Ze zouden prima overleven op pedigree en vuil water en 24u in een kennel ook.  Maar ik kies toch voor wat in mijn ogen bijdraagt aan hun optimale welzijn.  En daar hoort dus een jas bij bij koude.  Wat de rest van de wereld daarva' vindt,  zal me worst wezen.  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

503072.jpgBams is wezen zwemmen, ze mag niet buiten voor ze helemaal droog is, ze heeft net en longontsteking achter de rug, ik neem ook geen risico hoor, nu weer thuis en.......lekker op haar bed verder drogen...duurt het toch te lang, ze is geblazen in het zwembad , nee niet helemaal droog dan blaas ik haar nog even tot ze echt helemaal droog is en dan kan ze gewoon weer buiten, eerder niet.503073.jpg

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Ik begrijp dat je Vigo een jasje aantrekt vanwege zijn hernia's, dat is dan jammer voor Vigo (weet niet of hij een hekel aan zijn jas heeft), maar dan is dat niet anders.
 
Ik weet bij Wopper ook vrijwel zeker dat ze het verdomd om mee te werken om haar een jas aan te krijgen.
In de tijd na de sterilisatie was het een gevecht om haar mp shirt aan te krijgen, ze veranderde in een valse feeks.
Peer daarentegen had een jas prima gevonden, vond dat shirt na operatie ook prima, die was verschrikkelijk makkelijk.
 
Wat betreft een half uur lopen en 2 km afleggen, daar ben ik bijna jaloers op. Ik red die afstand niet hoor met Wopper, die staat werkelijk overal stil om elke opkomende narcis, sneeuwklok en grasspriet te besnuffelen. Zou ze het koud hebben, zou ze niet continue stilstaan om te snuffelen. Ze kan wel degelijk heel hard lopen, maar dat doet ze alleen als ze een bal of flesje heeft, anders is ze zo traag als...........
  "

Zo dat is een langzaam ei....Tosca was ook zo een eigenwijs ding,die vertikte het om te plassen en te poepen met een jas aan,na 14 uur ging ze nog niet plassen.

Zij won ondanks dat ze het koud had.

Zou ze net zo een slechte rug als Vigo gehad hebben dan zou ze alleen maar korte uitlaatrondjes gehad hebben.

Alhoewel als de wandeling haar niet beviel deed ze ook niet plassen. Het was een echte dikkop.

 

 

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Ik durf dit haast niet te typen, het zou zo maar eens kunnen gebeuren dat ik mijn vingers breek door die harde slagen op dat klavier....Wat een gezever zeg!

 

Een RR heeft geen ondervacht dus koude is niet hun vriend. Maar dat schema..pff. Het kan misschien kloppen als je op een markt staat te kletsen met je vriendin en de hond een uur lang stil staat. Maar als ze aan het wandelen zijn, of rennen door het veld...geen haar op Pyxis haar lijf dat recht staat omdat ze het koud heeft hoor.

27545565_10156092366992359_3968938595802

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Zo dat is een langzaam ei....Tosca was ook zo een eigenwijs ding,die vertikte het om te plassen en te poepen met een jas aan,na 14 uur ging ze nog niet plassen.
Zij won ondanks dat ze het koud had.
Zou ze net zo een slechte rug als Vigo gehad hebben dan zou ze alleen maar korte uitlaatrondjes gehad hebben.
Alhoewel als de wandeling haar niet beviel deed ze ook niet plassen. Het was een echte dikkop.
 
  "

Haha geweldig, voor het vrouwtje niet altijd even leuk, toch is het net hetgeen wat ik zo heerlijk aan ze vind, die eigenwijze kop die erop zit en vooral niet toe- of overgeven. Wat ze in hun kop hebben, hebben ze niet in hun kont hè.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik durf dit haast niet te typen, het zou zo maar eens kunnen gebeuren dat ik mijn vingers breek door die harde slagen op dat klavier....Wat een gezever zeg!
 
Een RR heeft geen ondervacht dus koude is niet hun vriend. Maar dat schema..pff. Het kan misschien kloppen als je op een markt staat te kletsen met je vriendin en de hond een uur lang stil staat. Maar als ze aan het wandelen zijn, of rennen door het veld...geen haar op Pyxis haar lijf dat recht staat omdat ze het koud heeft hoor. "

Dat is ook zo, lekker goed bewegen dan valt de koude echt wel mee.....voor jezelf ook, thermo aan wanten en gaan, heerlijk weer dit, beter dan die nattigheid, en zeker als er een zonnetje staat.....

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Faro is weer helemaal zichzelf hoor, vanavond krijgt manlief slaag, aah nee hoor.

Wij vinden Faro mooier in zijn blootje, maar met jas is hij ook kanp hoor.

En ja wat een praatjes buiten, soms negatief, en vaak lacherig, en soms vol begrip.

Ach..als ik maar weet dat Faro er wat aan heeft, ik ben helemaal niet van het aankleden, hij heeft zelfs een simpele riem, geen mooie riemen, ik vind Faro zo al mooi, maar ik blij dat jasjes op de markt zijn, anders had ik er zelf 1 moeten maken...

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Dit kan goed helpen. Offtopic Ik heb het zelf ooit gedaan bij mijn jr die zo dom was om achter een loopse teef zonder zin, ook nog een herder nota-bene, het maar in te springen. Het was ook februari en koud, de herder wist zonder problemen het maar weer uit te komen maar Bogi is onder een steiger met zijn achterpoten vast komen te zitten in de beschoeiing. Mijn ex is het ijskoude water in gegaan, onder de steiger gedoken en hij heeft Bogi het water uit gehaald. De arme hond was aan het einde van zijn krachten omdat hij steeds met zijn voorpoten had moeten zwemmen om zijn kop boven water te houden, hierbij was hij behoorlijk onderkoeld het had niet langer moeten duren. Ik heb hem toen met mijn eigen lichaamswarmte en dekens om ons heen verwarmt, hij rilde heel erg maar kwam langzaam weer tot rust. "

Jeetje, wat zal je geschrokken zijn zeg..

honden page profiel JMJM

honden foto van JM

onze hond ligt al enkele uren buiten in de sneeuw te razen, als ik een foto kon invoegen zou je zien dat het voor haar een top moment is

honden page profiel Myrthe en DiegoMyrthe en Diego

honden foto van Myrthe en Diego

Ik zie wel een foto waarop hij lekker in de sneeuw ligt! Wij zijn jaloerswink

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Eerst een half uur wezen wandelen, werd iets langer, en toen naar de schapen. De waterbakken waren behoorlijk bevroren; ijs zo dik dat het bijna Elfstedentocht waardig was. Water ververst. Even getraind naar de aanwijzingen van mijn trainer en toen gevoerd. Elsa is buiten dus constant in beweging geweest. Ze leek het niet koud te hebben.

 

Momo heb ik maar lekker thuis gelaten. Die beweegt bij de schapen nauwelijks en ligt alleen op ons te wachten.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Jeetje, wat zal je geschrokken zijn zeg.. "

Klopt, hij heeft alle geluk gehad dat mensen hem hoorden janken maar het maar in gaan of een paar planken van de steiger loshalen ging ze te ver met die kou. Ze zijn eerst gaan uitzoeken waar de hond thuis hoorde en toen zijn wij gewaarschuwd, al die tijd heeft Bogi moeten zwemmen om zijn kop boven water te houden.Sommige mensen.hp-frusty

 

 

honden page profiel bentebente

" Balou is hierop dan een uitzondering, hij steekt maar wat graag zijn kop door de halsopening van zijn jas. "

Idem dito hier! Muis weet: krijg ik de jas aan dan gaan we langer weg en krijg ik vast veel lekkers. Ze begint al te kwispelen als ik hem pakhp-shiny

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Er zijn er natuurlijk ook die hun hond een jasje aantrekken omdat ze dat zo leuk vinden staan of omdat ze hun hond behandelen als een klein kind.. daar komen denk ik die meewarige reacties vandaan. "

Ik weet niet of je o.a. mij bedoeld met je "meewarige" reacties maar mijn reactie was serieus bedoeld, Balou vind het geen enkel probleem om een jas aan te krijgen. Lotus hier in tegen werkt niet mee en het is dan ook zeker niet mijn hobby om haar een jas aan te doen maar met deze kou heeft ze hem wel nodig.

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" onze hond ligt al enkele uren buiten in de sneeuw te razen, als ik een foto kon invoegen zou je zien dat het voor haar een top moment is "

Wat een leuke foto's. Ik heb ook een chow chow gehad en die was ook het liefste buiten.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Idem dito hier! Muis weet: krijg ik de jas aan dan gaan we langer weg en krijg ik vast veel lekkers. Ze begint al te kwispelen als ik hem pak "

Het zelfde hier, Balou krijgt ook alleen zijn jas aan als we naar het maar gaan dus dit kan best de reden zijn dat hij hem zo graag aan wil want hij gaat graag naar het maar.

honden page profiel ..

honden foto van .

Misschien begrijpen we dit lijstje verkeerd.. ik denk niet dat het voor de hond geld maar voor de baas!! 

 

Puk is er begin van de middag uit geweest met mijn vader voor een lange ronde. Maar hij had geen rekening gehouden met de modder in het park dus had verkeerde schoenen aan en koos voor een andere ronde. 

 

Nou daar ging Puk níet mee akkoord want ze was nog niet eens een uur thuis of ze liep bij mij al een heel toneelstukje op te voeren dat ze naar buiten wou.. zachtjes in je hand bijten, duwen tegen je broek aan, opspringen, brommen, zuchten, uitstrekken, tijgeren over de grond, 'dansen' op dr pootjes etc. 

 

Dus ja hoor.. we zijn weer naar buiten gegaan. Naar het park dit keer. Puk heeft nérgens last van en ik zit nu na 5 kwartier buiten te zijn geweest te rillen op de bank hahaha. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik weet niet of je o.a. mij bedoeld met je "meewarige" reacties maar mijn reactie was serieus bedoeld, Balou vind het geen enkel probleem om een jas aan te krijgen. Lotus hier in tegen werkt niet mee en het is dan ook zeker niet mijn hobby om haar een jas aan te doen maar met deze kou heeft ze hem wel nodig.
  "

Nee joh. Als ik het over jou heb dan quote ik je en noem.ik je. Daarom vindt men mij ook niet aardig hahaha. Ik ben eerlijk en direct.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ooh, ik moest vanochtend nog aan dit topic denken, want het was koud hier!:

503146.jpg

 

Zoals ik al aangaf: ik kijk altijd goed naar de honden vanaf zo'n -15 C en nu gaven ze ook aan dat het te koud was. Zelfs de poten van Taika gingen na een paar minuten al omhoog; dan is het echt koud, haha! Ik ben dus snel weer omgekeerd.

's Middags had het zonnetje het wel wat opgewarmd, en met -15 (en hondenschoentjes & jasje) was het weer goed te doen. Heerlijk zelfs!

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Oei, -19 is wel erg koud.

Eerlijk gezegd vind ik het hier best wel meevallen. De wind is wat kil, maar lekker uit de wind en in de zon is het heerlijk. Dit weer zie ik toch liever dat dat miezerige grijze weer.

En Bobby vind het prachtig, die kan er overdag geen genoeg van krijgen. Alleen 's avonds wil ze duidelijk wat eerder terug dan normaal.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Hier net een mail binnen dat morgen de cursussen bij de kynologenclub niet door gaan aangezien zij het onverantwoord vinden voor mens en hond op het veld te staan bij dergelijke temperaturen. Dat zegt toch wel weer wat lijkt mij. Vooral lang naar buiten voor de mensen die denken dat hun hond er "goed tegen kan". De mega teddyberen oordeel ik niet over maar zelfs die zullen delen hebben die wat minder beschermd zijn lijkt mij.

 

Alhoewel.....het is hier nu min 7 met gevoelstemperatuur van min 11 en ik vind het niet koud buiten nu. Gewoon Nederlands vriezend weer. Neemt niet weg dat de wandelingen ook vandaag korter zullen zijn. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wij vinden bet heerlijk dit weer, en ja ik heb beren die er goed tegen kunnen en ik ook....met Bams ben ik voorzichtig, ze mag lekker buiten liggen maar dat moet op een vetbed, gaat ze er naast liggen dan gaat ze onder protest direct naar binnen, ze heeft door de fotoos en echoos blote buik en blote stukken bij haar hart en longen...geen risico neem ik..en ze moet wel als er gewandeld word doorlopen, Ogin maakt niets uit, die is dik door haar dikke vacht, wordt tijd dat ze de rui in gaat...daar wandel ik een gewone tijd mee...en ja ik vind dit zalig weer beter dan al die nattigheid waar iedereen toch doodziek van wordt....

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Nee joh. Als ik het over jou heb dan quote ik je en noem.ik je. Daarom vindt men mij ook niet aardig hahaha. Ik ben eerlijk en direct. "

Oké, dit heb ik ook het liefste.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Vooral lang naar buiten voor de mensen die denken dat hun hond er "goed tegen kan". De mega teddyberen oordeel ik niet over maar zelfs die zullen delen hebben die wat minder beschermd zijn lijkt mij.

Een hond hoeft geen mega teddybeer te zijn om goed bestand te zijn tegen kou. Hij moet de juiste vacht hebben met de juiste eigenschappen, de juiste lichaamsbouw (grootte van het lichaam, verhoudijg lichaamsvet, geen grote oren, pluimstaart om neus af te dekken als ie slaapt,...) en enkele ingenieuze natuurlijke aanpassingen zoals bijvoorbeeld zijn voetzooltjes: bij poolhonden zitten aders en bloedvatjes daar zeer zeer dicht bij elkaar zodet er veel warmte vanuit het lichaam daarheen gevoerd wordt en tegelijk hebben ze een vorstbestendig vetweefsel in hun kussentjes om de kou van buiten tegen te houden.

 

In ieder geval, ik krijg mijn honden nu met geen stokken binnen. Die liggen prinsheerlijk te slapen in de tuin, die hebben het helemaal niet koud. (en ik trouwens ook niet, de juiste kleding doet wonderen! hp-shiny)

honden page profiel JMJM

honden foto van JM

Het is nu -12°,de wind is er al. De hoofdweg is vrij al de andere wegen liggen volledig bedekt met sneeuw. Op het plateau achter ons in het veld is door de wind een hoop stuifsneeuw samen gewaaid tot een meter dikte op sommige plaatsen .Ik weet niet of ik er door zal gaan, geen enkele mens is er te zien. Als je  verkeerd valt kan je er gerust enkele uren liggen te bevriezen. Aan de hond vraag ik het niet ze staat opgewonden langs haar riem.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Alaska's Finest, dat soort teddyberen bedoel ik ook. Honden met oa vooral een dichte ondervacht of er op een andere manier tegen kunnen qua lichaam. De Groenendaelers hier konden er ook heel goed tegen en wilden met vorst zelfs een poos buiten liggen.

 

Hier een mini aussie maar die vacht van hem kan ik totaal nog niet met de vacht van een grote Aus vergelijken. Hij heeft nog geen ondervacht, alleen een half lange dunne bovenvacht. Als ik dat dan vergelijk in de onderstaande link kun je hem momenteel vergelijken met het bruine langharige hondje wat flink wat warmte verliest. Ik twijfel dus nogal om een fleece oid aan te schaffen met deze koude dagen. Moet nl wel naar de hei met hem aangezien hij anders zijn energie echt niet kwijt kan, hier zijn teveel sloten die hij niet kan weerstaan. https://digidog.nl/hondenjas-onzin-toch-nuttig/

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Gisteren gaan wandelen met Pyxis en ik had veel meer last van de kou dan zijn denk ik. Ze stond zelfs met de voeten in half ijswater wat te drinken uit de beek...brrrr. 

 

Een uur gaan stilstaan en wachten tot het aan mij is om een oefening te doen op het grote veld van de hondenschool..neen daar heb ik nu ook geen zin in. Maar lekker in het bos gaan wandelen en spelen, stokken gooien en wat springen en gek doen als ik het kou krijg, waarom niet. En voor Pyxis moet ik het dus echt niet laten..ook al draagt ze geen jas en heeft ze geen ondervacht.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Hier zo een teddyberin die ook dol is op sneeuw bv.

En haar poot niet omdraait om bevroren plassen kapot te stampen en dan het ijs te etensurprised

En ze krijgt er niks van, wonderlijk genoeg.

Dus ja, lekker met baasje overdag door de bossen draven, heerlijk. Ook bij min 4.

Maar daarna! Weet ze niet hoe gauw ze weer de verwarmde woonkamer in kan! En dan maar als bovenmatig vloerkleedje heerlijk liggen ronken in de buurt van de verwarming.....

Dus.......ook een langharige molosser, die kwa genen de kou prima aankan, gaat hier liever lekker in de warmte liggen.

No way dat die buiten wil liggen.

Zo zie je maar.....

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Het is nu -12°,de wind is er al. De hoofdweg is vrij al de andere wegen liggen volledig bedekt met sneeuw. Op het plateau achter ons in het veld is door de wind een hoop stuifsneeuw samen gewaaid tot een meter dikte op sommige plaatsen .Ik weet niet of ik er door zal gaan, geen enkele mens is er te zien. Als je  verkeerd valt kan je er gerust enkele uren liggen te bevriezen. Aan de hond vraag ik het niet ze staat opgewonden langs haar riem. "

 

Wandelstokken mee, van die spikes onder de schoenen (kun je halen bij de anwb) en dan kun je rustig wandelen hoor.

Of de langlauf (als je die hebt natuurlijk) onder doen en gaan met die banaan hp-shiny.

 

Waar ik nu ben is het in het dal -13 bovenop de piste -17 of kouder. Goed aankleden met diverse laagjes kleding is geen overbodige luxe. 

Gisteren nog een flinke wandeling gemaakt door berggebied. Ook over sneeuw en ijs (was wel met meerdere mensen), maar als je rustig loopt en goed kijkt waar je je voeten neerzet, kan er prima gelopen worden.

 

In twente zeggen we altijd: vaak bin ie te bangetongue-out.

pagina 4 van 9 12 3 45 6 7 8 9
Volgende forumvraag: Baasjes pas op met het natuurijs
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^