Hoe koud is te koud?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

" Faro krijgt onder de 5 graden een jasje, en dan hebben we ook nog een dikke jas voor als het echt koud is, tja als het -17 gaat worden dan heb je kans op bevriezingen bij sommige honden, poten goed in de gaten houden en oren, maar ja, Faro met zijn grote oren zou dan een muts op moeten "

Vorige jaar op weg naar wintersport, was het in Beieren -28 toen gingen wij alleen snel naar buiten voor een plas. Veels te koud. Gelukkig was het in Oostenrijk toen niet zo koud.

 

honden page profiel Myrthe en DiegoMyrthe en Diego

honden foto van Myrthe en Diego

Ik zou het zelf aanvoelen, als jij het zelf echt heel koud hebt, zal je hond het ook koud hebben. Maar bedenk ook dat je van beweging warm blijft. Toen er hier een dag 15cm sneeuw lag ben ik ruim een uur achtereen buiten geweest en hij vond het heerlijk. Net toen ik het welletjes vond en naar huis wou kwamen we zijn beste vriend tegen waarmee hij lekker door de sneeuw heeft liggen rollen en flink mee heeft gerend. Toen kreeg ik hem echt niet mee! En hij heeft geen enkel teken laten zien dat hij het koud had terwijl ik het gevoel had bevroren te zijn... Nadat we weer 5 minuten binnen waren, waren zijn oren alweer heel veel warmer dan mijn handen, niks aan de hand dus.

Volgens mij kunnen honden met een normale/dikke vacht veel meer hebben dan wijzelfwink

honden page profiel Linda, Bo en BenjiLinda, Bo en Benji

honden foto van Linda, Bo en Benji

chihuahua jasje aan en wandelen, sheltie zo wandelen geen probleem

gisteravond hondenschool, les is buiten

eerst gehoorzaameid met 1 chihuahua en dan agility met andere chihuahua

was toch blij als de les gedaan was zo koud brrr

en de chihuahua ook :-)

honden page profiel NadineNadine

honden foto van Nadine

Lilly nu als we wandelen toch te kou moet wel jasje aan niet in de tuin dan is ze rap binnen 

honden page profiel JamaicaJamaica

Wij lopen door weer en wind, en ze gaan ook allemaal graag mee, zelfs de chi. Ze hebben allemaal een warme vacht, vooral de sint bernard en chihuahua. dus ze hebben nergens last van.

honden page profiel NadineNadine

honden foto van Nadine

Sommige honden of hondjes kunnen er beter tegen lilly is seffens aan bibberen 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Kijk gewoon goed naar je hond, Faro kan echt te koud zelfs onderkoeld raken zonder jas, dus wij doen gewoon een jas aan.

Ik zie hem wel liever in zijn blootje, de knapperd!tongue-out

honden page profiel NadineNadine

honden foto van Nadine

hp-wink" Kijk gewoon goed naar je hond, Faro kan echt te koud zelfs onderkoeld raken zonder jas, dus wij doen gewoon een jas aan.
Ik zie hem wel liever in zijn blootje, de knapperd! "

wink

honden page profiel bentebente

" Faro krijgt onder de 5 graden een jasje, en dan hebben we ook nog een dikke jas voor als het echt koud is, tja als het -17 gaat worden dan heb je kans op bevriezingen bij sommige honden, poten goed in de gaten houden en oren, maar ja, Faro met zijn grote oren zou dan een muts op moeten "

Op elk oor eentjehp-shiny

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Op elk oor eentje "

haha of iemand moet op maat breien voor Faro.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

http://www.vetmed.wsu.edu/outreach/Pet-Health-Topics/categories/miscellaneous-health-care-topics/cold-weather-pet-tips

Windchill is ook voor dieren funest. De gevoelstemperatuur dus. Vraag is...is de hond geacclimatiseerd, zoals bv in koude noordelijke streken, of is het maar een tijdelijke zeer koude periode. Dan spreek je niet over een geacclimatiseerde hond.

http://www.richmondhillanimalhospital.net/2014/when-is-it-too-cold-for-walking-your-dog

 

https://www.chicagovma.org/protecting-pets-from-dangerous-winter-conditions/

Dit zegt toch ook genoeg...

Generally the temperature guidelines accepted by most veterinarians are:

For healthy medium-sized and large breed dogs, a temperature of – 7 C including the windchill means a walk of 30 minutes max, while smaller dogs shouldn’t be out for longer than 15 to 20 minutes. From – 7 C down to around -15 C, short walks are all you need and once it drops below – 15 C, few dogs should be out for anything longer than the couple of minutes it takes them to do their business. Even if they don’t believe you!

Bron http://www.richmondhillanimalhospital.net/2014/when-is-it-too-cold-for-walking-your-dog

 

Hier eea over windchill cq gevoelstemperatuur 

https://www.onweer-online.nl/forum/topic/31475/de-gevoelstemperatuur/

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Ik had het plaatje al voorbij zien komen op FB en vond het al wat overdreven. Blij om te lezen dat ik niet de enige ben.

Het hangt ook zoveel van de hond zelf af en de omstandigheden. Zonnetje, geen wind, nou dan mag het van mij best een paar graden vriezen, heerlijk. Maar somber, waterkoud en met een ijskoude wind erbij, brrr dat is heel wat anders.

Bobby hier krijgt ook nooit een jasje aan, nergens voor nodig. Maar Kimmi kwam de laatste weken van haar leventje niet meer buiten zonder. Ze was toen zo mager dat ze echt liep te bibberen anders en eenmaal thuis nog een hele tijd bleef nabibberen.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Thermische beelden van warmte verlies bij honden

https://www.google.nl/amp/s/digidog.nl/hondenjas-onzin-toch-nuttig/amp/

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Het belangrijkste bij flinke kou buiten is dat de hond in beweging blijft.

Dan is er niet veel aan de hand.

Flink trainen met forse inspanning zou ik persoonlijk nu vermijden: die spieren krijgen te flinke klappen in zulke kou.

Maar stilstaan is nog erger; om die reden zou ik nu niet naar de hondenschool gaan. Een deel van de les bestaat immers uit stil staan te wachten, ik zou dat nu niet willen voor de honden.

En overigens vind ik het sneu dat er honden bij min 10 buiten moeten slapen. Dan zou ik toch op zn minst een warmtelamp in de kennel ophangen.

Maar goed, dat is mijn opvatting.

honden page profiel ..

honden foto van .

Als het van dat natte, koude (niet zo koud als nu), donkere, deprimerende weer is dan gaat Puk met tegenzin naar buiten. Die moet daar echt niks van hebben. 1 keer per dag een lange ronde is voor haar dan meer dan voldoende (en uiteraard nog 2 kortere uitlaatrondes). 

 

Maar nu het een stuk kouder is en de zon schijnt vind ze het geweldig om naar buiten te gaan. Ze is nu vaak door het dolle heen als we naar buiten gaan en staat te springen aan de riem en laat haar vocale beagle kwaliteiten op maximaal volume horen van enthousiastme. 

Ze wil nu heel graag 2 keer een lange ronde op een dag. 

De 2e keer is vaak rond de tijd dat mijn zusje uit haar werk komt. Als mn zusje later is en ik naar huis wil dan blijft Puk zelfs staan zeuren of we a.u.b. op mijn zusje kunnen wachten of haar op kunnen gaan halen van haar werk. Puk wil dan helemaal niet naar huis. 

 

Ik weet dat Puk het aangeeft als ze naar huis wil. Dus volgens mij voelt ze zich helemaal top nu met dit weer. 

 

Ze mag alleen de sloot niet in van mij omdat ze dat niet gewend is met kou. 

 

En mocht het gaan regenen terwijl het vriest dan maken we er ook geen lange ronde van. Maar nu het droog is en de zon schijnt blijven wij gewoon lekker wandelen. 

 

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

De kleintjes van mij liggen meestal lekker warm in een deken weggekropen hierbij staat de verwarming momenteel op 20. Dus naar buiten de de kou in is een behoorlijke overgang voor ze wat straks met de syberische temperaturen die ze voorspellen alleen maar erger word. Hierbij koelen kleine honden sneller af dan grote honden die van mij gaan dan rillen. Maar dit wil niet zeggen dat ik niet met mijn honden naar buiten ga alleen momenteel geen lange wandelingen voor mijn honden.

 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Zag dat het hier komende week blijft vriezen paar graden  maar gevoelstemperatuur min 11 met de wind er bij. 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Ik zag het plaatje overal passeren... Ik dacht al dat ik extreem was omdat ik gewoon van plan was te wandelen. Er vroeg me deze week iemand toen ik zei ik ging wandelen of hij dan wel een jasje draagt maar dat heeft die echt niet nodig. Wij wandelen gewoon en ikzelf heb het ook niet koud, ik kleed me goed en sta niet stil, Raiko speelt zelf graag op het bevroren gras in het park. Ik zie dat hij er geen probleem mee heeft. Hij moet wel nog eens geborsteld worden omdat hij in de rui zit, al enkele weken maar dat stel ik nu nog even uit

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik kijk even niet naar mijn beren, die liggen de hele dag buiten, het is hier nu -7 droge lucht, de auto is niet bevroren, zon schijnt al volop, gaat men nu aan de wandel, lekker blijven bewegen, geld ook voor jezelf,  vermijd plassen die bevroren zijn de hond kan er op uitglijden, kleine hondjes een jasje aan, en als ze gaan zitten maan ze om te bewegen en anders lekker aan de lijn en stappen met ze, de nattigheid is minder goed dan deze kou, maak de wandelingen voorde allerkleinste niet te lang, grotere honden die zich in beweging houden maakt dit koude weer niet veel uit, thuis , kijk of de hond droog is en anders even goed droog schrobben, en zorg voor een rustplekje niet bij de verwarming.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

En vooral geniet van dit heerlijke weer, trek voor jezelf thermoondergoed aan heb je het ook niet koud, zelf ook niet blijven staan maar doorlopen....geniet er van, zonnetje is al krachtig en heus je doet een kleurtje op.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

"
En overigens vind ik het sneu dat er honden bij min 10 buiten moeten slapen. Dan zou ik toch op zn minst een warmtelamp in de kennel ophangen.
Maar goed, dat is mijn opvatting. "

Ik neem ze nu bewust niet naar binnen,  normaal slapen ze in het weekend binnen. 

Maar ik doe ze nu geen temperatuur verschil aan.  Een dikke nieuwe laag stro in hun kennel hebben ze wel gekregen.  Een warmte lamp vind ik veel te gevaarlijk. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Het is nu te koud voor mij. Momo staat bij het hondenluik te zeuren dat ze naar buiten wil. Ik heb haar maar even door de deur naar buiten gelaten en de deur achter haar dicht gedaan. Ik zat nog niet of ze wilde weer naar binnen.

 

Begin middag zal er wel weer een zonnetje zijn, dan gaan we echt wandelen.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Ik heb vanmorgen Charlie zijn regenjas aan gedaan tegen de snijdende ijskoude wind. De vacht waait open, het was -3 en daar die ijskoude wind bij. Voor een hond van 11+ ... neem ik liever geen risico als we een uur buiten zijn.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Vigo is een dik kwartier buiten geweest wel een beetje beschut gelopen,we houden het vandaag op zo een rondje

of 4 van een kwartier. Hij haat zijn jas.

honden page profiel RockyRocky

honden foto van Rocky

" En overigens vind ik het sneu dat er honden bij min 10 buiten moeten slapen. Dan zou ik toch op zn minst een warmtelamp in de kennel ophangen.
Maar goed, dat is mijn opvatting. "

 

Hier moest ik wel even hartelijk om lachen. Toen ik mijn pup uit Rusland ophaalde sliep het hele nest buiten met -15, net als de volwassen honden. Die dieren waren helemaal in hun element.

 

Ook nu merk ik dat mijn honden juist lekker in hun vel zitten bij de wat koudere weersomstandigheden en dan zin hebben in ellenlange wandelingen. Schema’s zoals uit de openingspost gaan hier de prullenbak in. Het ene ras is het andere niet, de ene hond is de andere niet. De truc; kijk naar je hond als individu. 

 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

"  
 
Ook nu merk ik dat mijn honden juist lekker in hun vel zitten bij de wat koudere weersomstandigheden en dan zin hebben in ellenlange wandelingen. 
  "

Dat is hier ook zo bij mijn hond. Ik merk dat ze met dit weer het allerliefst wandelt. 

 

Voor mijn maltezertje was dit weer wel te koud, zeker zonder jasje. Zij had heel dun en redelijk weinig haar en geen ondervacht. 

honden page profiel Truida, Kenzo & Rocky (RIP)Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

honden foto van Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

Wij zijn net binnen van een wandelingetje van 1 kwartier.

Veel langer kan ik niet lopen en voor Kenzo is het ook wel genoeg met die kou.

Hij heeft wel en jasje aan. Dat vind ik met zijn formaat echt wel nodig.

Zijn buikje is redelijk bloot en ik schat zo'n 10 cm van de grond af.

Zijn gewicht is op het ogenblik 1545 gram.

Hij stapt flink door en is duidelijk blij als we richting huis gaan.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Faro is ook heel graag buiten nu, ik denk dat de geurtjes meer geuren nu.

Maar als ik zonder jas ga wandelen dan raakt hij echt onderkoeld, we hebben het al gehad dat hij zo lag te rillen dat we zijn temperatuur hebben gemeten, dat was ondertemperatuur.

Nu hebben we verschillende jasjes, maar die moeten wel aan een paar voorwaarden doen, ze moeten goed zitten zodat de jas niet iets bekneld.

De jas mag niet kraken of geluid maken, want dan moet die jas uit.

Nu maken we lekker lange wandelingen, ik dan even niet vanwege gezondheidsgedoe, en hij geniet er van, en krijgt het niet meer koud.

Iedere hond is anders, heeft een ander vachtje, het is allemaal niet zo moeilijk, kijk gewoon naar je hond.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  
Hier moest ik wel even hartelijk om lachen. Toen ik mijn pup uit Rusland ophaalde sliep het hele nest buiten met -15, net als de volwassen honden. Die dieren waren helemaal in hun element.
 
Ook nu merk ik dat mijn honden juist lekker in hun vel zitten bij de wat koudere weersomstandigheden en dan zin hebben in ellenlange wandelingen. Schema’s zoals uit de openingspost gaan hier de prullenbak in. Het ene ras is het andere niet, de ene hond is de andere niet. De truc; kijk naar je hond als individu. 
  "

Mijn familie heeft een pitbull x bulldog kruising die naar een dagopvang ging wat in een afgezette weide was. Op het terrein stond een container met daarin een verwarming. Overdag filmde (streamde) ze de hele dag de honden zodat je dat kon bekijken. 3x raden waar die hond de hele dag lang uit hing.... IN de container met z'n kont tegen de verwarming. Dat terwijl de rest gewoon in de weide aan het ravotten was. En dat deed hij ook, alleen niet als het koud was dan bleef hij binnen. En als het dagenlang te koud was, zat hij daar dagenlang alleen binnen. En zelfs als hij een jas aankreeg, veranderde dat voor de hond niets.

Dat veel honden het niet koud hebben dat is zeker zo. Obi heeft het ook niet snel koud en lijkt zelfs beter te gedijen in koud weer. Maar sommige honden hebben inderdaad toch wel overduidelijk een voorkeur..

honden page profiel RockyRocky

honden foto van Rocky

Daarom ook mijn laatste zin, heb je die gelezen? Kijk naar de hond in kwestie. Veel effectiever dan blind schema’s opvolgen. 

pagina 2 van 9 123 4 5 6 7 8 9
Volgende forumvraag: Baasjes pas op met het natuurijs
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^