hondenschool 1 of meerdere?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Linda, Pipa, Kira, Milo, Nina en Benji

Gaat men hier naar 1 hondenschool of neemt men ook les in een andere school voor dezelfde dicipline en dezelfde hond(en)?

Ik zit in een goeie hondenschool maar momenteel hebben ze een beetje een gebrek aan lesgevers door ziekte en ouderdom. En er zijn geen gegadigden die eventueel ook les willen geven.

Ik zit te denken om ook naar een andere hondenschool te gaan voor gehoorzaamheid en agility. Ook om eens te ondervinden hoe er op een ander les gegeven wordt maar het voelt een beetje vreemd aan om die stap te zetten. Daarom mijn vraag. 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hier meerdere gehad.

De ene voor gehoorzaamheid. De ander voor man-trailen & balans en coordinatie. De ander voor treiball. En 2 verschillende voor behendigheid gehad. Dit doordat de 1e ermee stopte.. 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Ik ga naar 1, maar ben ook wel eens enkele lessen elders geweest in dezelfde discipline (gehoorzaamheid) om inderdaad eens te zien hoe het elders is maar heb dan een keuze gemaakt en hou het bij 1

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Ik heb er ook meerdere. Voor gehoorzaamheid heb ik er ook 2. Wel 2 verschillende. De eerste waar ik oorspronkelijk ben gestart is niet zo wedstrijd gericht tegenover de 2de. En ik doe net wedstrijden dus de ervaring van de 2de school helpt enorm terwijl ik me ook enorm amuseer op de eerste school hp-smile

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Hier nooit een hondenschool.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ja,  lid van 2 hs'en voor dezelfde discipline.  Daarnaast ga ik ook nog wel eens op vreemde terreinen gaan meetrainen ook. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Hier eisen ze vaak dat je de puppy en vervolgcursussen bij hen hebt gedaan anders moet je de laatste vervolgcursus over doen. Echt rete irritant. Sowieso.. als je een testje af zou kunnen leggen om te showen dat je hond gehoorzaam genoeg is, lijkt mij dat persoonlijk ruim voldoende.

 

Bij het schapendrijven kijk ik al wel met een scheef oog naar andere trainers en locaties. Voor nu is het waar we nu trainen wel prima maar de schapen zijn mak en de ruimte klein. Ook zie ik bij sommige voorgangers (die dus al wat langer trainen) niet zoveel vooruitgang meer. Als ik dat ga merken aan Elsa dan stap ik toch echt wel deels over naar elders en blijf verder hier voor de gezelligheid.

Volgende forumvraag: Hond leren apporteren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^