Hond adopteren uit Suriname?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

Hallo!

 

Mijn vriend en ik zijn ons al een tijdje aan het oriënteren voor de juiste hond (of het juiste ras). Ik heb altijd gedacht dat adopteren niet echt een optie was, omdat mijn schoonmoeder doodsbang is voor honden. Daarom wilden we per se een puppy kopen (zodat ze het hondje kan leren kennen als pluizenbol en ze -hopelijk- durft langskomen).

 

Nu ben ik echter voor stage een aantal maanden in Suriname, en ben ik tot de ontdekking gekomen dat het asiel hier vol zit met puppy's. Het asiel neemt enkel puppy's en doodzieke honden op, omdat zij niet voor zichzelf kunnen zorgen op straat. 

 

Mochten we een puppy adopteren van hier, zou dat ideaal zijn in mijn ogen (we helpen een dier én steunen een goede organisatie).

 

Het enige waar mijn vriend en ik nu tegen aan kijken is dat we pas over een halfjaar/ jaar in ons huis kunnen. En dan ben ik natuurlijk lang weer terug in België.

 

Ik vind nergens stichtingen die zich bezig houden met honden uit Su en wilde dus vragen of iemand wel een stichting kent? Of ervaring heeft met rechtstreeks uit een buitenlands asiel adopteren (zonder de hond gezien te hebben)? Of met Surinaamse honden in het algemeen?

 

Dankjewel!

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Wat leuk dat je een hond wilt adopteren!

Ik heb geen ervaring met een hond uit Suriname adopteren, wel uit Spanje. Wil je perse een pup uit Suriname, of mag hij ook uit een ander land komen? In alle buitenlandse asielen zitten heel veel pups namelijk, dus op zich keus genoeg. 

 

Ik heb mijn hond geadopteerd tijdens mijn stage in het asiel, dus ik kende haar al. Er komen daar vaker mensen naar het asiel om zelf hun hond uit te kiezen en van te voren te kunnen zien. Dat zou je ook kunnen doen, als je klaar bent voor een pup een paar dagen op vakantie gaan in de buurt van een asiel en daar een pup uitkiezen.  

 

Als je het ziet zitten kun je je misschien ook opgeven als opvanggezin voor een pup met optie adoptie. Als het toch niet klikt ben je gewoon tijdelijke opvang. Daar hoef je je dan ook echt niet schuldig over te voelen, want je hebt hem geholpen aan een goed huisje. 

 

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wat bedoel je met: pas over een half jaar of een jaar in je huis kunnen en ondertussen al in België zijn?

 

Er zijn bepaalde invoereisen om een hond vanuit een niet-EU land naar België te brengen. Hier alvast wat info:

https://www.health.belgium.be/nl/dieren-en-planten/dieren/houden-en-verkeer-van-dieren/reizen-met-gezelschapsdieren

Je kan ook contact opnemen met het FAVV voor verdere info hieromtrent, en check de voorwaarden van de vliegmaatschappij voor de voorwaarden en kostprijs van het transport.

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

" Wat bedoel je met: pas over een half jaar of een jaar in je huis kunnen en ondertussen al in België zijn?
 
Er zijn bepaalde invoereisen om een hond vanuit een niet-EU land naar België te brengen. Hier alvast wat info:
https://www.health.belgium.be/nl/dieren-en-planten/dieren/houden-en-verkeer-van-dieren/reizen-met-gezelschapsdieren
Je kan ook contact opnemen met het FAVV voor verdere info hieromtrent, en check de voorwaarden van de vliegmaatschappij voor de voorwaarden en kostprijs van het transport. "

Mijn vriend en ik zijn aan het bouwen. Wanneer ik terug ben, woon ik tot het huis af is tijdelijk bij mijn ouders (en hij bij de zijne).

 

@Naomi: voor een ander land sta ik ook open! Suriname leek me extra fijn omdat ik hier nu ben en de werking van het asiel kenhp-smile Daarnaast hebben ze hier heel veel klein tot middenslag honden, dus de kans is klein dat de pup zou uitgroeien tot een reus van een hond.

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

Heb je nog een hond gevonden?

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

" Heb je nog een hond gevonden? "

We hebben besloten om te kiezen voor een Europese herplaatser (Spaans, Roemeens, ...). De ideale hond hebben we nog niet gevonden (we zien door de bomen het bos niet meer door alle honden die online worden aangeboden), maar we blijven wel zoeken. Mochten we de ideale hond tegenkomen, dan gaan we er 100% voor.

 

Ook zijn we van het puppenidee afgestapt (als in: het moet niet langer per se een puppy zijn). Mijn schoonfamilie heeft onlangs kennisgemaakt met de honden van mijn ouders en de angst was veel minder groot dan verwacht.

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

" We hebben besloten om te kiezen voor een Europese herplaatser (Spaans, Roemeens, ...). De ideale hond hebben we nog niet gevonden (we zien door de bomen het bos niet meer door alle honden die online worden aangeboden), maar we blijven wel zoeken. Mochten we de ideale hond tegenkomen, dan gaan we er 100% voor.
 
Ook zijn we van het puppenidee afgestapt (als in: het moet niet langer per se een puppy zijn). Mijn schoonfamilie heeft onlangs kennisgemaakt met de honden van mijn ouders en de angst was veel minder groot dan verwacht. "

Wat leuk dat jullie een hondje willen adopteren! smile En spanjaardjes zijn fantastisch hoor (ik spreek uit ervaring). 
Naar wat voor type hond zijn jullie op zoek? Hopelijk vinden jullie gauw jullie ideale hondje! 

honden page profiel henkhenk

Wij hebben sinds gister ook een Spanjaard geweldig lieve hond maar wel een echte reus

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

" Wij hebben sinds gister ook een Spanjaard geweldig lieve hond maar wel een echte reus "

Oh, wat fijn! Is alles goed verlopen? En wat voor ras (of kruising) hebben jullie gekozen?

 

@Accalia: we zijn eigenlijk redelijk makkelijk (wat de keuze ook weer erg breed maakt). De grootte maakt niet echt uit, al hebben we liefst niet dat de hond meer weegt dan zo'n 35kg, we zijn beide niet zo groot. De hond zou met katten en andere honden overweg moeten kunnen (de dieren van mijn ouders) en paarden niet willen drijven. Verder hebben we graag een hond die actief is buitenshuis (een goede wandeling, hondensport, training, ...), maar thuis rustig kan liggen op zijn kussen. Het zou leuk zijn mochten we de hond overal mee naartoe kunnen nemen (café, bezoek aan vrienden, Intratuin oid, wandelvakantie, ...), maar dit is geen vereiste.

Na verloop van tijd zouden we graag een tweede hond willen.

 

Zelf zijn we nu uitgekomen op een Podenco of op een leuke kruising, maar er zijn gewoonweg zoveel honden dat het moeilijk is om de ideale match te vinden.  

honden page profiel henkhenk

Het is een Spaanse mastin buiten ligt hij vooral een beetje en houd je goed in de gaten het liefst loopt hij overal mee naar toe word wel een beetje groter dan 35 kg dat is hij nu al bijna op 5 maand met katten en andere honden gaat geweldig spelen vind die leuk en als iets hem niet leuk vind negeert hij het gewoon. Super actief is hij niet loopt redelijk langzaam en heeft niet perse een behoefte om heel veel te rennen. Maar wel een geweldig lieve hond

honden page profiel henkhenk

510307.jpg

510696.jpgDe grote is de Spanjaard en de kleinere mijn hond uit Bosnië van 2 jaar oud die weegt maar 18 kilo en is net iets kleiner dan een labrador ook een hele lieve hond

Volgende forumvraag: Tweede hond erbij
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^