Ervaringen met adoptie hond bij Arca Noah spanje?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Gerarda66Gerarda66

Hier wil ik toch even op reageren.Toen ik mijn hond van Arca Noah adopteerde werd mij verteld dat hij pas met 3 maanden en 21 dagen mocht vertrekken.Hij zou begin Maart 2018 naar Nederland komen. In werkelijkheid kwam hij pas 30 Maart nadat ik zei anders de adoptie te annuleren.Ze konden mij in t telefoongesprek wat je in t begin hebt niks persoonlijks vertellen over mijn hondje.Ik dacht dat komt dan later wel.Echter zodra ik betaald had vernam ik niks meer.Ik stuurde meerdere e-mails maar kreeg geen reacties er op. Ik belde met een medewerker van Arca Noah in Nederland en die vertelde mij dat mijn hondje niet meer bij t gastgezin verbleef maar op de finca van Christel zelf.Waarom dat gebeurd was wist hij niet,volgens hem gebeurde dat vaker.En hij zou uitzoeken of er al duidelijk was wanneer mijn hondje naar NL zou komen.Ook hier werd niks duidelijk. Ik begon mij af te vragen of ik de adoptie niet moest annuleren dus e-mailde ze dat als ik nu weer geen antwoord kreeg op mijn e-mail ik de adoptie zou annuleren.In ene kon er wel snel gereageerd worden,zelfs direct.Als je denkt dat ze hun excuses aanboden dat ze nog niet gereageerd hadden en dat dat kwam doordat ze t zo druk hadden met de zorg voor hondjes zit je er naast.Ik kreeg een hele boze reactie van Christel zelf(Heb alles bewaard dus kan mijn verhaal bewijzen) waarin ze zich afvroeg waar ik mee bezig was en dat als ik zou annuleren ik naar mijn geld kon fluiten.Ze zouden niks terug betalen.Ik heb ze laten weten dat ik dmv een advocaat mijn geld terug zou krijgen.In ene hadden ze wel een vlucht.En dus heb ik mijn hondje gekregen.

Mijn hondje zat onder de teken en de vlooien terwijl je met t adoptiebedrag ervoor betaald dat ze beschermd worden tegen teken,vlooien en de zandvlieg.Ook had mijn hondje erge diarree.Toen ik vroeg hoe dat mogelijk was kreeg ik als antwoord dat de organisatie met gastgezinnen werkt en de hondjes vaak pas op t vliegveld voor t eerst ziet.Dat ze er op vertrouwen dat die gastgezinnen de hondjes geven wat ze moeten hebben en dat dat helaas niet altijd gebeurd.Dit verklaard wel waarom ze ook niks persoonlijks over je hondje kunnen vertellen,maar rijmt niet met wat de medewerker uit NL mij vertelde namelijk dat hij paar weken voor hij naar NL kwam van gastgezin was overgebracht naar de Finca zelf...Daarnaast vind ik dat t de verantwoordelijkheid van de organisatie is om er voor te zorgen dat de honden die ze aanbieden ter adoptie ook de zorg krijgt waar de adoptant ze voor betaald heeft.

Ik zat in de Facebookgroep van Arca Noah.Een groep voor mensen die een hond van hen geadopteerd hebben.Als ik of een ander een vraag plaatste over de gang van zaken bij Arca Noah of men t had over dat ze geen huisbezoeken doen werd er of boos op gereageerd of ze verwijderde berichten en/of reacties wanneer die hen niet aanstonden. Dit vind ik zo apart ,het getuigt niet van een open houding of een houding om te werken aan zaken die niet goed gaan en waar ze zich in zouden kunnen verbeteren.Bij een mysterieus overlijden van een hond had ik mijn vraagtekens en vervolgens ben ik door hem uit die groep gezet en met wat andere mensen.

Ik ben met vele mensen in contact gekomen die na betaling niks meer over hun geadopteerde hondje vernemen en na annulering van adoptie nooit hun geld terug hebben gekregen. Ook met mensen van wie t hondje in Spanje overleed die niet een ander hondje wilde uitzoeken die nooit hun geld terug hebben gekregen.Dus dat nu beweerd wordt dat die de helft van hun geld terug hebben gekregen is mij vreemd,tenzij ze dat naar die personen die ik ken nog gaan doen??? Wat ik apart vind in deze reactie van Arca Noah op dit forum is dat ze delen wat mensen met hen besproken zouden hebben,maar hun reacties op die mensen laten ze niet zien.Ook worden veel feiten verdraaid.Ik vind dat allemaal zeer onprofessioneel overkomen.Ze werken niet met huisbezoeken,bieden geen nazorg en geven in veel situaties niet thuis.Als je zo te werk gaat kan je verwachten dat mensen niet tevreden zijn.Daar zo boos en uiterst onbeschoft op reageren helpt niemand. 

Iemand vroeg mij t adres van de organisatie daar ze niet op haar e-mails reageerde en als ze belde werd er niet geantwoord en ze was geblokkeerd op Whatsapp.Zij wilde een aangetekende brief sturen om haar geld terug te vragen.Ik kwam daardoor tot de ontdekking dat het adres van Arca Noah in Spanje niet in de paspoorten van de honden staat,ook niet in de contracten en op de website enkel een postbus nummer.Ik heb uitgezocht hoe dit bij andere organisaties is en die benoemen t zowel op de website als in de paspoorten van de honden als in de adoptiecontracten. Ik kan niet anders stellen dan dat ik het vreemd en verdacht vind dat Arca Noah als enige dat niet doet. Het geeft mij het gevoel dat ze wat te verbergen hebben.De vele pupjes die ze toevallig zonder moeder vinden....Ik heb er geen bewijs voor maar heb t vermoeden dat ze in werkelijkheid een b.fokker is die door niemand een kijkje te geven in hun werk in Spanje dat mooi weet te verdoezelen en doet alsof ze hondjes van de straat red.Op deze manier krijgt ze nog donaties ook. Ik hoop dat deze organisatie nog eens goed onderzocht gaat worden,want wat t ook is veel klopt er niet.En ze geven veel openheid over adoptanten maar weinig tot niks over zichzelf.

Los van of mijn vermoeden waar is of niet kloppen er zaken niet.Adoptiebedrag van Arca Noah is hoger dan dat van een andere organisatie in dezelfde regio.Die organisatie zegt dat dat bedrag alle kosten dekt,inclusief castratie/sterilisatie.Arca Noah vangt dus meer geld per hond terwijl ze geen castratie/sterilisatie kosten hebben daar ze pupjes aanbieden die daar nog te jong voor zijn.Toch vragen ze van adoptanten om mee te betalen aan de vlucht ivm hoge kosten. Ik heb nog geen andere organisatie kunnen vinden die dit aan adoptanten vraagt.

Wanneer mensen opzoek zijn naar een hondje raad ik ze Arca Noah niet aan. 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Lekker volwassen ook om dit via een forum te doen.

Ik zou zeggen: ga bij elkaar aan de keukentafel zitten en praat erover. 

honden page profiel MegsterMegster

Dat zou ik graag willen maar lastig als je overal geblokkeerd wordt!!!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Dat zou ik graag willen maar lastig als je overal geblokkeerd wordt!!! "

Ik neem aan dat jullie beide volwassen zijn, praat op een volwassen manier met elkaar. 

Kan dat niet, ga dan geen forum zoeken om het dan maar zo uit te praten omdat de een de ander blokkeert want daar is een forum niet voor.

 

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Dit topic is opgeschoond.

Een ervaring/mening delen mag, maar geschillen dienen niet op een forum uitgevochten te worden.

Het topic blijft op slot aangezien de ts haar hond inmiddels al heeft

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 17 juni om 10:37 --

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Markiesje of Havanezer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^