Pijnstillers voor artrose zomaar ophalen bij dierenarts?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SaraE.SaraE.

honden foto van SaraE.

Sinds 8 weken hebben wij een hond uit het asiel, Jackie . Hij heeft artrose en daar krijgt hij norocarp tabletten voor en glucosamine door het voer.

 

Glucosamine kan je zo ergens vandaan halen, maar norocarp niet. Dit omdat het medicijnen zijn (pijnstilling). Nu hebben wij Jackie nog niet bij een dierenarts ingeschreven, omdat we er nog niet over uit zijn welke het gaat worden. Alleen norocarp kan je alleen bij de dierenarts krijgen, en de tabletten raken op die we van het asiel hebben meegekregen.

 

Kan je ook zonder ingeschreven te staan bij een dierenarts deze tabletten halen? Voorlopig hoeft hij nog niet naar een dierenarts namelijk, en we weten ook nog niet welke het permanent gaat worden. Hopelijk weten jullie hier antwoord op.  

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Een goede DA zal nooit zomaar medicatie meegeven zonder de hond gezien te hebben en dat is maar goed ook!

En nee, je zit echt niet vast aan een DA als je daar een keer een afspraak maakt. Ja, ze schrijven je in om een dossier te hebben voor als je terugkomt maar dat heeft geen enkele verplichting of kosten voor jou. Ik haal mijn anti-vlooien en teken middel en de wormenkuren regelmatig hier om de hoek maar ik zit een eind verderop bij de DA omdat die zelf BC's heeft en dat vind ik toch fijner. Maar om dan zo ver te rijden voor een standaard middeltje.. nee. Doen beide DA's niet moeilijk over.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 2 doggies

honden foto van UkkePuck

Ik denk niet dat een dierenarts je zomaar tabletten meegeeft.

Maar wel een beetje slecht, de hond al 8 weken in huis en nog geen eigen dierenarts bezocht?

Dat is toch het eerste wat ik met mijn nieuwe pup of herplaatser zou doen. Controle door eigen dierenarts.

 

Dus, gewoon een dierenarts kiezen, daarheen gaan voor kennismaking en gelijk aan de telefoon vertellen welke medicatie hij gebruikt en dat deze opraken en je daar ook nieuwe voor moet hebben.

honden page profiel SaraE.SaraE.

honden foto van SaraE.

" Een goede DA zal nooit zomaar medicatie meegeven zonder de hond gezien te hebben en dat is maar goed ook!
En nee, je zit echt niet vast aan een DA als je daar een keer een afspraak maakt. Ja, ze schrijven je in om een dossier te hebben voor als je terugkomt maar dat heeft geen enkele verplichting of kosten voor jou. Ik haal mijn anti-vlooien en teken middel en de wormenkuren regelmatig hier om de hoek maar ik zit een eind verderop bij de DA omdat die zelf BC's heeft en dat vind ik toch fijner. Maar om dan zo ver te rijden voor een standaard middeltje.. nee. Doen beide DA's niet moeilijk over. "

Oke. Dan toch maar even bellen met een dierenarts hier in de buurt. De dierenarts van het asiel ligt hier niet om de hoek, anders was ik daar wel heengegaan. En nu nog de knoop doorhakken welke dierenarts het gaat worden. Dank voor je reactie! hp-smile

honden page profiel SaraE.SaraE.

honden foto van SaraE.

" Ik denk niet dat een dierenarts je zomaar tabletten meegeeft.
Maar wel een beetje slecht, de hond al 8 weken in huis en nog geen eigen dierenarts bezocht?
Dat is toch het eerste wat ik met mijn nieuwe pup of herplaatser zou doen. Controle door eigen dierenarts.
 
Dus, gewoon een dierenarts kiezen, daarheen gaan voor kennismaking en gelijk aan de telefoon vertellen welke medicatie hij gebruikt en dat deze opraken en je daar ook nieuwe voor moet hebben. "

Jackie is kort voordat hij met ons meeging gecontroleerd door de dierenarts van het asiel. Alles was verder in orde. En ik wil de juiste keuze maken wat betreft eigen dierenarts. En omdat hij kort geleden daar controle heeft gehad, en verder gezond is, vind ik het zelf niet zo'n punt dat we nu nog niet zijn langs geweest bij een "eigen dierenarts". Maar dat gaat deze maand nog wel gebeuren hoor, ivm de medicatie die hij moet krijgen, en als we er dan toch zijn is de kennismaking ook meteen rond.  laughing

Ik vroeg me alleen af of je meteen vastzit aan een dierenarts als je alleen maar medicijnen moet hebben, maar dat is niet het geval las ik net. hp-smile Dank voor je reactie

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

" Oke. Dan toch maar even bellen met een dierenarts hier in de buurt. De dierenarts van het asiel ligt hier niet om de hoek, anders was ik daar wel heengegaan. En nu nog de knoop doorhakken welke dierenarts het gaat worden. Dank voor je reactie!  "

Vergeet niet het paspoort en eventuele papieren mee te nemen waar iets instaat over de medische geschiedenis. Vaak staat er achterin het paspoort al iets over medicatie en testuitslagen van eerdere onderzoeken. Ik weet niet of je nog iets van een rapportje hebt meegekregen over de gezondheid?

 

Op deze site kun je trouwens even kijken of de dierenartsen bij jou in de buurt gemeld worden en wat de waarderingen en opmerkingen zij n van mensen die daar zijn geweest.: https://www.dierenarts-in.nl

 

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn 3 doggies

op zoek naar dierenarts maak een lijstje wat belangrijke punten voor jouw zijn.

bel een aantal dierenartsen en kijk of ze aan alle eisen voldoen.

Mijn eisen.
kan er op de fiets heen. (kat wordt wagenziek)
heeft gas-narcose.
kan thuis bezoek afleggen.
ziet zich zelf als huisarts en zal doorsturen indien nodig.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Je zit nooit vast aan een dierenarts. Je kunt altijd naar een andere. Het is netjes dit te doen in overleg met je eigen praktijk maar dit hoeft niet. Ook voor een second opinion zou je gewoon naar een andere praktijk kunnen. Doet een da daar moeilijk over dan zou ik snel weg gaan.

 

Ik wilde bijvoorbeeld foto's laten maken van Ziva's gewrichten, omdat ik behendigheid met haar wil gaan doen. Ik heb bij mijn eigen da geïnformeerd maar schrok enorm van de prijs daar. Daarom ben ik gaan zoeken en rondvragen waar ik dit goedkoper kon doen en zo een praktijk gevonden een eindje hier vandaan waar het bijna 200 euro goedkoper was! Bovendien hadden ze er daar ervaring in. Ik heb dit overlegd met mijn eigen praktijk en zij snapten mijn standpunt volledig. Dus ik ben eenmalig naar die andere praktijk toe gegaan, heb de foto's via de mail ontvangen en doorgemaild naar mijn eigen praktijk. Die hebben ze in Ziva's dossier gezet. Op deze manier heb ik mijn beoordeling en staan alle gegevens toch bij mijn eigen da in Ziva's dossier. Terwijl ik een stuk goedkoper uit ben. Dat is naar mijn mening hoe flexibel een da hoort te zijn.

 

Dus gewoon naar een dierenarts hoor!

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Bel eens even naar een dierenarts en leg hem de situatie uit.

Het zou toch te zot zijn dat je een visite moet betalen voor een voorschot te krijgen.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Bel eens even naar een dierenarts en leg hem de situatie uit.
Het zou toch te zot zijn dat je een visite moet betalen voor een voorschot te krijgen. "

Het zou toch te zot zijn dat iedere gek met een mooi verhaal pijnstillers kan lospraten van een DA?

Dan kan je ze net zo goed in de verkoop gooien in de dierenspeciaalzaak.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lexie

Kun je de dierenarts van het asiel een recept laten schrijven en de medicijnen via de online apotheek bestellen? Scheelt toch weer consultkosten. De nieuwe da wil anders toch weer zelf de onderzoeken doen. Zonde van tijd, geld en stress voor je hond.

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

" Het zou toch te zot zijn dat iedere gek met een mooi verhaal pijnstillers kan lospraten van een DA?
Dan kan je ze net zo goed in de verkoop gooien in de dierenspeciaalzaak. "

Zeg, het zijn maar hulp producten voor artrose he.

Glucosamine is gewoon een voedingssupplement (waar de werking zelfs nog niet van bewezen is) en norocarp is gewoon een ontstekingsremmer.

Je kan al een boel pijnstillers voor de mens zo krijgen zonder voorschrift.

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

" Kun je de dierenarts van het asiel een recept laten schrijven en de medicijnen via de online apotheek bestellen? Scheelt toch weer consultkosten. De nieuwe da wil anders toch weer zelf de onderzoeken doen. Zonde van tijd, geld en stress voor je hond. "

Maar een onderzoek om ook te kijken of de medicatie wél goed is en niet tot andere klachten leidt, is eigenlijk juist heel goed! Een hondje dat ik kende is door verkeerde medicijnen vroegtijdig aan zijn einde gekomen, gelijksoortig geval, had medicatie meegekregen vanuit het asiel. Tegen de tijd dat de baasjes het door hadden dat er iets niet goed ging, was het al te laat...

honden page profiel linnekelinneke 1 doggies

honden foto van linneke

Ik zou dan naar de dierenarts van het asiel gaan. Die kent je hond, heeft haar al gezien en daar kan je wel gewoon een voorschrift vragen.

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Schrijf je gewoon ergens in, bevalt het niet dan zoek je een andere dierenarts.

Ik sta inmiddels bij 4 dierenartsen ingeschreven, ik krijg alleen van 2 een herinnering om te enten of ontwormen ofzo. Zal mij een worst wezen innocent

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Een dierenarts zit je idd niet direct vast aan. Sterker nog, ik ga naar meerdere. Voor huis tuin en keuken dingen ga ik hier vlakbij. Dat zijn hele vriendelijke lieve mensen. Voor een specialistischere ingreep ga ik iets verder weg naar een dierenarts die daar meer ervaring mee heeft. En mocht ik enkel ‘s avonds eens kunnen dan is mijn dierenartspraktijk  dicht en ga ik weer naar een andere dierenarts. Die is ook goed alleen heb ik minder een klik met de mensen daar. 

 

Kortom, alles kan zolang je maar wel duidelijk houdt wat waar behandeld wordt en het paspoort meeneemt. 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ja hoor dan zou je het dossier van je hond bij de dierenarts van het asiel door kunnen laten sturen naar de dierenarts van je keuze.

Tenminste zo heb ik dat ook gedaan bij bambi, zij kreeg pillen tegen epilepsie, deze dierenarts zat bij mij om de hoek en dus erg handig voor de pillen. Deze dierenarts heeft bambi nooit gezien. Als bambi ziek was dan ging ik naar een andere dierenarts. Waar ze uiteraard wisten wat bambi gebruikte en hoeveel  

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Ik las trouwens op je profiel dat jackie pas 6 is. Misschien een idee om je een keer rustig te verdiepen in alternatieve middelen tegen artrose. 

Ik ben zelf geen expert maar wie weet kan hij met behulp van gezondere middelen met minder medicijnen ook toe. 

honden page profiel SaraE.SaraE.

honden foto van SaraE.

" Vergeet niet het paspoort en eventuele papieren mee te nemen waar iets instaat over de medische geschiedenis. Vaak staat er achterin het paspoort al iets over medicatie en testuitslagen van eerdere onderzoeken. Ik weet niet of je nog iets van een rapportje hebt meegekregen over de gezondheid?
 
Op deze site kun je trouwens even kijken of de dierenartsen bij jou in de buurt gemeld worden en wat de waarderingen en opmerkingen zij n van mensen die daar zijn geweest.: https://www.dierenarts-in.nl
  "

Ik heb geen europees paspoort, wel dat vaccinatieboekje (die bedoel je?). Daar staat verder niets in dat hij norocarp krijgt. Heb geen medisch rapport meegekregen. 

 

Wellicht dat ik contact op kan nemen met de dierenarts van het asiel dat zij het rapport kunnen doorsturen naar mijn bijna dierenarts (heb gisteren gebeld met een dierenarts hier in de buurt, gaat 'm waarschijnlijk worden).

 

De dierenarts vroeg om gegevens van oude dierenarts, zodat zij navraag kunnen doen en ik de medicatie bij de nieuwe dierenarts kan ophalen hp-smile.

 

Bedankt voor het meedenken en ik zal die link ook eens bekijken laughing

honden page profiel SaraE.SaraE.

honden foto van SaraE.

" op zoek naar dierenarts maak een lijstje wat belangrijke punten voor jouw zijn.

bel een aantal dierenartsen en kijk of ze aan alle eisen voldoen.

Mijn eisen.
kan er op de fiets heen. (kat wordt wagenziek)
heeft gas-narcose.
kan thuis bezoek afleggen.
ziet zich zelf als huisarts en zal doorsturen indien nodig. "

Bedankt voor de tips, ik ga ermee aan de slag. Ben er al bijna over uit hp-angel

honden page profiel SaraE.SaraE.

honden foto van SaraE.

" Je zit nooit vast aan een dierenarts. Je kunt altijd naar een andere. Het is netjes dit te doen in overleg met je eigen praktijk maar dit hoeft niet. Ook voor een second opinion zou je gewoon naar een andere praktijk kunnen. Doet een da daar moeilijk over dan zou ik snel weg gaan.
 
Ik wilde bijvoorbeeld foto's laten maken van Ziva's gewrichten, omdat ik behendigheid met haar wil gaan doen. Ik heb bij mijn eigen da geïnformeerd maar schrok enorm van de prijs daar. Daarom ben ik gaan zoeken en rondvragen waar ik dit goedkoper kon doen en zo een praktijk gevonden een eindje hier vandaan waar het bijna 200 euro goedkoper was! Bovendien hadden ze er daar ervaring in. Ik heb dit overlegd met mijn eigen praktijk en zij snapten mijn standpunt volledig. Dus ik ben eenmalig naar die andere praktijk toe gegaan, heb de foto's via de mail ontvangen en doorgemaild naar mijn eigen praktijk. Die hebben ze in Ziva's dossier gezet. Op deze manier heb ik mijn beoordeling en staan alle gegevens toch bij mijn eigen da in Ziva's dossier. Terwijl ik een stuk goedkoper uit ben. Dat is naar mijn mening hoe flexibel een da hoort te zijn.
 
Dus gewoon naar een dierenarts hoor! "

Ik heb gisteren met een dierenarts gebeld over de medicatie. Die praktijk gaat het waarschijnlijk ook worden waar hij uiteindelijk heen gaat, maar goed als het uiteindelijk niet bevalt dan kan ik altijd naar een andere gaan.

Dank voor je reactie hp-shiny

honden page profiel SaraE.SaraE.

honden foto van SaraE.

" Bel eens even naar een dierenarts en leg hem de situatie uit.
Het zou toch te zot zijn dat je een visite moet betalen voor een voorschot te krijgen. "

Heb gisteren gebeld en hebben overleg gehad. Ze hebben ook de contactgegevens van de oude dierenarts om navraag te kunnen doen. Dus gaat vast goed komen hp-smile

honden page profiel SaraE.SaraE.

honden foto van SaraE.

" Het zou toch te zot zijn dat iedere gek met een mooi verhaal pijnstillers kan lospraten van een DA?
Dan kan je ze net zo goed in de verkoop gooien in de dierenspeciaalzaak. "

Dit klopt ook. Maar ik heb het nu zo gedaan dat de dierenarts navraag kan doen bij oude dierenarts zodat ik alsnog de medicatie kan ophalen. Dus komt vast goed zo hp-angel

honden page profiel SaraE.SaraE.

honden foto van SaraE.

" Kun je de dierenarts van het asiel een recept laten schrijven en de medicijnen via de online apotheek bestellen? Scheelt toch weer consultkosten. De nieuwe da wil anders toch weer zelf de onderzoeken doen. Zonde van tijd, geld en stress voor je hond. "

Ik heb de dierenarts hier gebeld gisteren en hebben overleg gehad. Ook hebben ze contactgegevens van zijn oude dierenarts zodat ze navraag kunnen doen mocht dat nodig zijn. Op die manier kan ik de medicijnen meekrijgen zonder consult hp-smile

honden page profiel SaraE.SaraE.

honden foto van SaraE.

" Maar een onderzoek om ook te kijken of de medicatie wél goed is en niet tot andere klachten leidt, is eigenlijk juist heel goed! Een hondje dat ik kende is door verkeerde medicijnen vroegtijdig aan zijn einde gekomen, gelijksoortig geval, had medicatie meegekregen vanuit het asiel. Tegen de tijd dat de baasjes het door hadden dat er iets niet goed ging, was het al te laat... "

Hè wat vreselijk moet dat zijn geweest voor hun zeg surprised

 

Ik hou alles goed in de gaten, en hij krijgt ook geen volledige dosering. Dit is al wat afgebouwd. Krijgt een kwart tablet per dag. We hebben al gemerkt als hij niets meer krijgt hij weer begint te manken. Dus als hij het goed doet op een kwart tablet per dag dan houden we dat eerst zo. hp-smile

 

Hij slikt die medicatie al langer (zelfs voordat ie met ons meeging) dus neem aan dat hij tegen deze medicatie kan.

 

Maar jeetje... voor die mensen waar jij over vertelde, erg zeg... cry

honden page profiel SaraE.SaraE.

honden foto van SaraE.

" Ik zou dan naar de dierenarts van het asiel gaan. Die kent je hond, heeft haar al gezien en daar kan je wel gewoon een voorschrift vragen. "

Is een dik half uur rijden.. terwijl er hier in de buurt minimaal 6 praktijken zijn. Maar heb het zo kunnen regelen dat de dierenarts hier mij die medicatie kan meegeven en dat zij navraag kunnen doen bij de oude dierenarts om te verifiëren. hp-thumbsup

honden page profiel SaraE.SaraE.

honden foto van SaraE.

" Schrijf je gewoon ergens in, bevalt het niet dan zoek je een andere dierenarts.
Ik sta inmiddels bij 4 dierenartsen ingeschreven, ik krijg alleen van 2 een herinnering om te enten of ontwormen ofzo. Zal mij een worst wezen  "

Haha dierenarts verzameling.. laughing

Ik ben er denk ik al over uit welke het gaat worden. Bevalt het me niet dan ga ik naar een ander. Hopelijk niet 4 haha innocent

honden page profiel SaraE.SaraE.

honden foto van SaraE.

" Een dierenarts zit je idd niet direct vast aan. Sterker nog, ik ga naar meerdere. Voor huis tuin en keuken dingen ga ik hier vlakbij. Dat zijn hele vriendelijke lieve mensen. Voor een specialistischere ingreep ga ik iets verder weg naar een dierenarts die daar meer ervaring mee heeft. En mocht ik enkel ‘s avonds eens kunnen dan is mijn dierenartspraktijk  dicht en ga ik weer naar een andere dierenarts. Die is ook goed alleen heb ik minder een klik met de mensen daar. 
 
Kortom, alles kan zolang je maar wel duidelijk houdt wat waar behandeld wordt en het paspoort meeneemt.  "

Duidelijk verhaal hp-thumbsup

 

Ik ga eerst maar met 1 beginnen innocent

honden page profiel SaraE.SaraE.

honden foto van SaraE.

" Ja hoor dan zou je het dossier van je hond bij de dierenarts van het asiel door kunnen laten sturen naar de dierenarts van je keuze.
Tenminste zo heb ik dat ook gedaan bij bambi, zij kreeg pillen tegen epilepsie, deze dierenarts zat bij mij om de hoek en dus erg handig voor de pillen. Deze dierenarts heeft bambi nooit gezien. Als bambi ziek was dan ging ik naar een andere dierenarts. Waar ze uiteraard wisten wat bambi gebruikte en hoeveel   "

Ik denk dat ik dat sowieso laat doen, het dossier over laten hevelen naar de nieuwe dierenarts. Maar heb het met de nieuwe dierenarts kunnen regelen dat ik de medicatie voor Jack kan krijgen. Ze hebben de contactgegevens van de oude DA om zo navraag te kunnen doen hp-shiny

honden page profiel SaraE.SaraE.

honden foto van SaraE.

" Ik las trouwens op je profiel dat jackie pas 6 is. Misschien een idee om je een keer rustig te verdiepen in alternatieve middelen tegen artrose. 
Ik ben zelf geen expert maar wie weet kan hij met behulp van gezondere middelen met minder medicijnen ook toe.  "

 Bedankt voor de tip! Daar zou ik mij inderdaad rustig in moeten inlezen. laughing

 

Voorlopig blijft hij wel aan de norocarp. Hij krijgt ook geen volledige dosering hoor, dit is al afgebouwd. Hij krijgt een kwart tablet per dag. We hebben het al geprobeerd zonder te doen, maar dan begint hij weer te manken. Dus als hij het goed blijft doen op een kwart tablet per dag, dan houden we het eerst zo. hp-angel

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^