Wat vinden jullie hiervan? (snoepjes aan eigen hond geven tijdens wandelen)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Hey

Ik ben net terug van Penny uitlaten en ik ben nog steeds heel erg verbaast over wat er tijdens die wandeling gebeurde.

 

Penny is nu geblesseerd dus ze moet rust houden, maar omdat haar gedrag naar andere honden weer slechter werd (gebeurt als ze een langere tijd geen honden ziet) besloot ik wat meer honden op te zoeken. Ik liep dus richting het losloopgebied (dus niet in het losloopgebied maar de weg er naar toe) omdat het zien van andere honden vanaf een afstand al genoeg is. Het was rustig, maar toen kwam er een man met 3 Franse bulldogjes. Die man ken ik en hij mag mij niet. Zijn honden kunnen soms vervelend zijn, maar ze zijn klein en Penny vind ze niet eng.

 

Die man liet zijn hondjes los en die hondjes begonnen meteen op ons te fixeren. Ik merkte dat Penny wat gespannen werd, dus ik vroeg haar om 'aan voet' te gaan en liet haar een snoepje zien. Dat snoepje hield ik niet laag bij haar neus, maar gewoon normaal boven haar. 2 van die hondjes zagen dat en stormden op ons af. Die man begon te schelden. Ik liet Penny tussen mijn benen zitten en leidde haar af. Die hondjes waren heel erg opdringerig en irritant, dus Penny gaf kort een snauw. Toen ging het mis. Die hondjes vielen Penny bijna aan (happen, grommen, haar echt proberen vast te pakken) en richtte zich daarna, omdat Penny niet reageerde, op mij om de snoepjes te pakken. Die man riep en de hondjes luisterden niet. Vervolgens begon die man keihard naar mij te schreeuwen en te schelden. Hij vond het belachelijk en idioot dat ik mijn hond snoepjes gaf en schreeuwde meerdere keren dat ik dom was en niets weet. Ik antwoordde met dat het aanlijngebied was, dat ik gewoon snoepjes aan MIJN hond mocht geven en dat hij zijn honden moest opvoeden en anders niet los moest laten. Inmiddels waren die hondjes niet meer bezig met het snoepje maar vielen ze mij aan. Eentje heeft meerdere keren geprobeerd in mijn schoen te bijten en de ander sprong happend en dreigend rondjes om mij heen. Ik stampte een paar keer richting die hondjes en het werkte, ze namen wat afstand. Die man werd daar nog bozer van, stond echt te schreeuwen en te bedreigen. Dit is toen een tijdje door gegaan.

 

Uiteindelijk na een tijdje begon hij zijn hondjes weer te roepen, die luisterden gelukkig en gingen met hem mee. Penny was op dat moment helemaal trots en blij om mij heen aan het springen omdat ze alles volledig had genegeerd en constant keurig naast mij stond.

 

Ik ben nu echt heel erg verbaast, zo verbaast dat ik bijna begin te denken dat ik inderdaad fout zat. Maar ik vind het gewoon zo belachelijk, volgens die man mag ik in een OPENBARE RUIMTE dus geen snoepjes geven aan MIJN EIGEN hond omdat andere honden dan zo reageren. Ik weet ook gewoon echt niet wat ik er mee moet.

Ik heb momenteel wel vaker last van mensen die boos op mij zijn omdat ik Penny met eten beloon, zij geven mij dus eigenlijk de schuld van de slechte opvoeding van hun hond. Ik vind dit echt nergens op slaan.

 

Ik vraag me af wat jullie vinden. Ik geef natuurlijk alleen snoepjes aan Penny en NOOIT aan een andere hond.

 

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dus kortom... die man heeft zijn honden niet opgevoed en scheldt jou daarvoor uit...

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Belachelijke vent.

De schuld zoeken bij anderen omdat hij zijn honden niet onder controle kan houden. Lekker makkelijk.

Al sta je daar met een hele kar snoepjes, dan nog moet hij zijn honden bij zich houden.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

Je moet hier niet onzeker van worden hoor. 

Jij mag gewoon je hond snoepjes geven. 

Zeker niet naar ze een drol luisteren dat zijn eigen hondjes maar laat doen. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Natuurlijk mag jij je hond snoepjes geven, ook als er andere honden in de buurt zijn.

Je kunt echter verwachten dat andere honden daarop reageren. Sterker nog, het gebeurt mij regelmatig dat honden tegen me opspringen en snuffelen aan mijn broekzak waar de snoepjes inzitten. Ik word daar niet boos van en zeg gewoon rustig: "Nee, die zijn niet voor jou." Meestal helpt dat en soms corrigeert de eigenaar zo'n hond ook.

 

Vergeet niet dat dit gedrag doorgaans niet is aangeleerd door de eigenaar maar door al die mensen die het nodig vinden andermans honden te voeren. Ik ben daar fel op, wat me niet in dank word afgenomen, maar daardoor bedelen mijn honden niet bij anderen. Ergo: Je doet het nooit goed. Of je bent een trut die het niet goed vindt dat anderen je hond voeren of je voedt je honden niet goed op. Zucht.

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah 3 doggies

honden foto van Silla en Bo & Yunah

" Natuurlijk mag jij je hond snoepjes geven, ook als er andere honden in de buurt zijn.
Je kunt echter verwachten dat andere honden daarop reageren. Sterker nog, het gebeurt mij regelmatig dat honden tegen me opspringen en snuffelen aan mijn broekzak waar de snoepjes inzitten. Ik word daar niet boos van en zeg gewoon rustig: "Nee, die zijn niet voor jou." Meestal helpt dat en soms corrigeert de eigenaar zo'n hond ook."

 

Ik sluit me hier inderdaad bij aan. Net als met ballen gooien, als ik zie dat er een andere hond aan komt dan stop ik de bal weg. Is de hond weer verder weg (meter of 15/20) en niet meer op ons gefocussed dan gooi ik de bal weer. Mijne zijn beide niet heel fel op de bal maar zou het vervelend vinden als er opeens een gevecht was omdat ik zo nodig met de bal moest gooien en niet even een minuutje kon wachten. 

 

Dat neemt niet weg dat die man écht niet zo had hoeven reageren. Niet aan jezelf twijfelen, waarschijnlijk had hij al een rotdag en hopelijk zit hij zich op de bank kapot te schamen nu. undecided

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Had ik n mooi verhaal getypt, is het weg frown

Ik train zelf ook met snoepjes. Ziva wil altijd graag naar andere honden toe en met snoepjes bij me is dat enigszins in te dammen. Maar die moet ze wel kunnen zien en ruiken. Aan de lijn krijg ik soms de sarcastische opmerking dat ze zeker nog heel jong is, want anders heb je geen snoepjes nodig.

Of dat ik maar eens een slipketting moet proberen.

Ben ik in losloopgebied dan heb ik regelmatig nieuwschierige neuzen tegen mijn broek aan plakken. Ik negeer ze even, maak dan de opmerking dat dat vast lekker ruikt maar niet voor hen is (wat vaak voor de baasjes al genoeg hint is om de hond weg te roepen) of duw ze desnoods met beleid weg. Bij de enkele hond waarbij deze hints nog niet duidelijk genoeg zijn, stop ik het zakje in mijn tas.

 

Ik ben nog nooit iemand tegen gekomen die er problemen van maakte dat ik snoepjes bij me had, zijn hond mij daarom niet met rust liep en ik de hond daarom wegduwde. 

 

Ik denk dat de man waar jij over verteld in een ontkenningsfase zit. Hij denkt en vindt dat hij zijn honden goed heeft opgevoed, maar de situatie laat hem het tegendeel zien. Dat strookt niet met het beeld wat hij in zijn hoofd heeft. In plaats van dat beeld aan te passen, geeft hij jou de schuld.

Laat het los. Je zat niet fout. En wees trots op Penny en op jezelf dat zij zich in deze situatie zo voorbeeldig gedragen heeft!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Op de hondenschool wordt geleerd, de aandacht van je hond te vangen en als dat lukt, beloon je je hond met wat lekkers, vaak is het de onmacht van een ander dat tie gaat schelden, als het mij zou gebeuren dat mijn hond niet een twee drie luisterd en naar een andere hond gaat en de eigenaar dat niet wilt, grijp ik in en bied mijn sorry aan, dan is het al heel wat anders, en vertrek je zonder gescheld....

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Lekker doen met je eigen hond wat jij wil.  Wel zo makkelijk om je eigen tekortkomingen als baas te projecteren op iemand die anders 

Knap van je hond overigens,  hoe ze omging met de situatie,  goed bezig! 

 

Hier zat gisteren een klein wit hondje in de tuin.  Vreselijk vervelend,  gezien de mijne dan redirecte agressie hebben en in elkaar hangen.  Eigenaar kwam op zijn dooie gemak de tuin voorbij. 

Idioot.  Volgende keer neem ik het hondje vast,  gooi het in mijn auto en breng het naar mijn werk onder motto 'verloren gelopen hond'

Kan hij betalen om het terug te hebben,  gezien hij er best gerust in was dat het voor zoveel tumult zorgde. 

honden page profiel OsumiOsumi 3 doggies

honden foto van Osumi

Hij moet zijn honden opvoeden.. is jouw fout niet dat die honden onopgevoed zijn. Ik zwaai hier ook met een been richting hond als ze loslopen en bij Raiko willen komen en niet luisteren zonder op de hond te stampen hoor (aan de lijn voelt hij zich snel bedreigd namelijk) ik krijg daar ook boze blikken voor.. of eens 'voed je associale hond op' omdat hij gromde en ik de ander wegjaag met mijn been... 'hij doet niks' roepen ze dan. Hij doet wel iets... Hij luistert niet

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Je doet niks fout hoor. Ik ga ook de deur niet uit zonder snoepjes voor Puk anders luistert ze gewoon niet. 

Je mag je hond gewoon overal op elk moment voeren wat jij maar wil. Daar heeft niemand zich mee te bemoeien. 

 

De honden van de man zijn echt totaal niet opgevoed en die man heeft ze totaal niet onder controle blijkt wel. Die man zijn ego is gewoon te groot om toe te geven dat hij zn honden niet aan kan. Dit laat hij merken op een hele nare manier tegen jou. In het vervolg kan je het proberen te filmen of zijn gescheld naar jou proberen op te nemen. Mocht je dan de politie of gemeente willen inschakelen dan heb je bewijs (mocht je het willen kan je nu álsnog melding maken, ook zonder bewijs). 

 

Hij mag blij zijn dat hij mij niet tegen is gekomen. Dit verhaal lezen maakt me al woedend laat staan dat ik het zelf zie gebeuren of meemaak!

 

Ik wil je nog wel graag als tip meegeven dat ondanks dat je in je volste recht staat om je eigen hond te voeren waar je maar wil je alsnog moet oppassen. Sommige honden zijn helaas zeer voedselgericht en kunnen daarbij agressief gedrag vertonen. Zoals je nu hebt ervaren zijn er bazen die daar niet goed mee omgaan. Dus ik zou altijd oppassen als je je eigen hond voert met andere honden in de buurt.

Ik heb een keer meegemaakt dat een herder een mopshond in zn nek vastpakte en begon te schudden omdat die mopshond eerder een snoepje kreeg van 1 van de baasjes op het uitlaatveld dan de herder. Gelukkig werd er snel ingegrepen en was er geen blijvende schade maar het is niet leuk om mee te maken. 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Euh je hebt zelf snoepjes en het is jouw hond.

 

De rest begrijp ik niet..

Natuurlijk snap ik het wel,die man heeft zijn honden zelf niet onder controle dus is het makkelijker om nijdig op jou te worden.

 

Ook ik geef Jazz snoepjes als ik vind dat het nodig is op dat moment.

 

Komt er een andere hond bij dan heeft die mooi pech.

Ga maar naar je eigen baas.

 

Dat het irritant is wat je overkomen is,zeker wel.

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Wat een rare man, die is echt niet helemaal 100. Hij is vast jaloers omdat hij z'n hondjes niet zo goed heeft opgevoed als jij.

Jij hebt niks vreemds gedaan. Die man hoort buiten het loslaatgebied zijn honden vast te hebben.

De volgende keer je telefoon pakken en zeggen dat je de politie belt en aangifte doet wegens bedreiging. Evt. nog even een foto van die man en z'n hondjes maken.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Fijn dat iedereen het met mij eens is dat die man het fout had. Hij was zo agressief en van zichzelf overtuigt dat ik er gewoon van ging twijfelen. Ik weet van een paar mensen die ik ken dat die man soms heel vreemd en agressief doet. Ik was niet bang, maar ik vond het daardoor echt niet fijn.

Ook bedankt voor de complimenten over Penny's reactie, ik ben ook echt super trots op haar hp-heart Penny doet het met andere honden momenteel goed en zodra ik haar op mij gefocust heb is er ook weinig wat haar uit die focus kan halen. Ze reageert trouwens sowieso nooit op uitvallende honden, deze negeert ze altijd, hoe fel ze ook doen.


@Liz: Dat weet ik, dat honden naar mij toe komen, voor mij gaan zitten, meelopen of een keer opspringen is geen probleem. Ik zeg er niets van of maak er een grapje naar de eigenaar van. Sommige honden gaan wel te ver (happen, Penny weg duwen, snoepjes uit mijn handen trekken), dan zeg ik streng tegen die hond dat die moet wegwezen en dat werkt vaak. Eigenaren spreek ik er eigenlijk nooit op aan, Penny heeft dat vroeger ook gedaan dus ik weet dat het moeilijk kan zijn.

Maar dat mensen mij vervolgens de schuld geven en boos worden vind ik vreemd. Ook mensen die zien dat hun hond mijn snoepjes af probeert te pakken en vervolgens weg lopen of alleen vanaf een afstandje roepen vind ik ook een beetje irritant. Kom dan gewoon naar me toe en lijn je hond even aan, dan ruim ik de snoepjes op en is er niets aan de hand.

 

@Vera: Wat jij over die man schrijft klopt wel. Het is sowieso nogal een CM type en je kan aan zijn hele houding zien dat hij zichzelf en de opvoeding van zijn honden geweldig vind. Zijn honden zijn echter helemaal niet goed opgevoed, ze luisteren nauwelijks naar commando's en vallen uit.

Die man kan het volgens mij ook gewoon niet hebben dat Penny zich zo perfect gedroeg. Ik weet nog dat ik hem in de zomer ook een keer heel erg geïrriteerd maakte. Ik liep toen met een uitlaathond en die trok echt enorm, als je niet oplette sleepte die je het hele veld over. Die hond was ook niet voergericht dus netjes aan de riem lopen aanleren was moeilijk (is me uiteindelijk wel gelukt). Terwijl die hond zo trok bleef ik heel vrolijk. Ik corrigeerde haar niet (ze had eerder nooit aan een riem gelopen dus wist gewoon niet hoe het moest) en moest constant om haar lachen. Die man kon daar niet tegen, dat ik zo vrolijk was terwijl die hond die ik uitliet zo trok. Uiteindelijk deed hij toen ook heel geïrriteerd naar mij.

 

@Maart: Dat is ook echt raar dat iemand zijn hond in jouw tuin laat lopen, gelukkig heb ik dat nog nooit meegemaakt en kan dat hier ook niet. Sommige mensen zijn gewoon echt heel vreemd.

 

@Denies en Puk: Filmen ga ik de volgende keer sowieso doen. Ik voelde me ook best wel bedreigt door het agressieve gedrag van die man. Over voedselagressie had ik nog niet gedacht. Goed dat je die tip geeft. Dat is best heftig wat jij beschrijft. Het is trouwens niet zo dat ik haar bij elke hond zo op die manier afleid, ik doe het alleen bij honden die ze echt vervelend vind. Gelukkig kom ik ook zelden nieuwe honden tegen, alle honden die ik tegen kom ken ik en die doen dat niet.

Die Franse bulldogjes reageerde trouwens niet agressief vanwege het eten, het gebeurde nadat Penny een waarschuwing gaf omdat ze te opdringerig waren. Ze doen soms ook zo als Penny los loopt en ik haar niet afleid.

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Man agressief, honden agressief, en dan nog met een stalen gezicht doen alsof je niets fout doet en het allemaal aan de ander ligt. Wat een mafketel die man.Echt, jij hebt helemaal niks verkeerd gedaan en die man komt zo dreigend en manipulatief op je over dat je toch gaat twijfelen aan jezelf..

 

Ik heb het zo gehad met dit soort mensen...

 

Trouwens, opsteker voor Penny, wat heeft ze dit goed gedaan!

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Nu ja, als die hond zo dichtbij staat dat die het snoep uit je hand kan trekken dan vind ik het ook niet zo heel erg handig van je hoor.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

" Nu ja, als die hond zo dichtbij staat dat die het snoep uit je hand kan trekken dan vind ik het ook niet zo heel erg handig van je hoor. "

En hoe ga je anders jou hond in zo een situatie belonen? 

Maa weinig honden die in zo een sitatie zo rustig blijven. 

 

Het blijft maar terug komen maar ook hier geld weer "houd je hond bij je of laat het niet los" 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

" Nu ja, als die hond zo dichtbij staat dat die het snoep uit je hand kan trekken dan vind ik het ook niet zo heel erg handig van je hoor. "

Dan nog. Het is onbeschoft. Kwestie van opvoeden. Je zorgt ervoor dat je honden niet bij anderen gaan bedelen om koekjes - en als ze dat toch doen, roep je ze terug.

 

Hier krijgen ze eten en koekjes van mij, niet van anderen.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

@Liz: honden kunnen ook op hun achterpoten staan. Laatst deed een grote Australische herder dat en die probeerde ook snoepjes uit mijn handen te trekken, ondanks dat ik de snoepjes heel hoog hield.

 

Soms is het ook nodig om een snoepje vlak voor Penny's neus te houden om te voorkomen dat ze uitvalt, bijvoorbeeld bij een hele irritante border collie die haar steeds pest. Mij lijkt het logisch dat de eigenaar die hond dan roept en niet toelaat dat die hond snoepjes uit Penny's bek probeert te likken (is echt gebeurt).

 

Ik vind het gewoon niet kunnen. Als Penny snoepjes uit iemands hand trekt wordt ik heel erg boos en ga ik er voor zorgen dat dat nooit meer gebeurt

 

Ik ga trouwens ook niet niet belonen omdat een hond dichtbij staat, dan is dat hele idee van haar afleiden zinloos (terwijl.dat bij andere honden juist zo goed werkt). Ik ben al bezig met snoepjes afbouwen bij 'aan voet' lopen, maar als er andere honden bij zijn zal het altijd nodig blijven.

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Jammer dat je een tokkie bent tegen gekomen. Super gehandeld en je mag heel trots zijn op Penny !!laughing

Je kunt niks anders doen... 

Natuurlijk is er sneller de kans dat andere honden reageren op je snoepjes, dat zou ik de hondjes niet kwalijk nemen.  Maar 1; die honden hoorden daar niet los, 2; die man hoort ze sowieso niet los te doen met zulk debiel gedrag en 3; hij is nog fouter met zijn gescheld en geschreeuw tongue-out

honden page profiel MitaMita 3 doggies

honden foto van Mita

"
Soms is het ook nodig om een snoepje vlak voor Penny's neus te houden om te voorkomen dat ze uitvalt, bijvoorbeeld bij een hele irritante border collie die haar steeds pest. Mij lijkt het logisch dat de eigenaar die hond dan roept en niet toelaat dat die hond snoepjes uit Penny's bek probeert te likken (is echt gebeurt).
 
Ik vind het gewoon niet kunnen. Als Penny snoepjes uit iemands hand trekt wordt ik heel erg boos en ga ik er voor zorgen dat dat nooit meer gebeurt "

Het moet kunnen dat jij je hond af kan leiden of belonen dmv snoep, maarrrrrrrrrr.... als de honden die jij weg wilt hebben (dus de honden waarvan jij je hond af wilt leiden) al te dichtbij zijn of zien dat jij in je zakken zit en snoep pakt, dan is het ook niet zo gek dat ze juíst naar je toe komen. 

 

Mijn honden staan echt prima onder appèl. Maar zodra eigenaar van vreemde hond 'roept' en naar snoep gaat graaien, wordt het voor mij wel lastiger om mijn honden bij me te houden. Ze doen het wel, maar ze willen juist meer naar die eigenaar toe. Het is niet terecht dat hij boos wordt, maar als je echt niet wilt dat er andere honden op je af komen is snoep uit je zakken halen niet handig. 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Nogmaals, dat honden op mij af komen is geen enkel probleem :) Penny negeert het eigenlijk altijd, ook als honden echt naast haar staan of aan haar snuffelen. Als het te lang duurt geeft ze een duidelijke snauw, daarna is het weer klaar. Als honden bij mij blijven ga ik of stilstaan (als de eigenaar zijn hond wil op halen) of ik loop door (als Penny het moeilijk vind om op mij te focussen).

Maar naar mij toe komen kan op meerdere manieren, honden die snuffelen, meelopen, een paar keer opspringen vind ik niet erg. Honden die Penny dus heel ruw omver duwen, naar mij en mijn kleding happen, de snoepjes (soms met het zakje erbij) uit mijn hand trekken vind ik wel een probleem. Dat heeft gewoon met een slechte opvoeding te maken. Penny bedelt ook wel eens, maar een zakje uit iemand hand trekken of snoepjes uit iemands hand (of de bek van een hond) trekken zou ze echt nooit doen. Als ze het wel doet gaat ze direct aan de lijn en ga ik haal leren dat dat niet mag.

 

In dit geval ging het puur om de reactie van die man. Ik zei er niets van (ondanks dat het aanlijngebied is), klaagde niet, liet Penny alleen netjes naast mij staan. Dit deed ik zelfs ook om rekening met die man te houden, ik stond op een redelijke afstand. Die agressie van die hondjes deed mij ook niet zo heel veel. Het is heel erg dat ze zo deden en mij probeerde te bijten, maar ik ben inmiddels wel gewend aan honden die uitvallen en Penny ook. Die reactie van die man vond ik gewoon heel raar.

 

Ik wandel trouwens al langer op deze manier waarbij ik, als ik een loslopende hond zie waarvan ik zeker weet dat dat met Penny niet goed gaat, Penny afleid (in extreme gevallen dus met een snoepje dicht bij haar) en heb nog nooit echt moeite gehad met honden die mee lopen. Het is ook echt niet dat ik het bij elke hond doe, ik doe het echt alleen bij honden waar Penny moeite mee heeft en de meeste eigenaren van die honden weten dat ook.

honden page profiel kimberleykimberley 3 doggies

honden foto van kimberley

Ik zou nooit zo flippen als die man, belachelijk.. en loslopen doen mijn honden enkel en alleen in een losloop gebied . Maar ik heb een hond net voedselagressie.  En tevens een voedselobsessie. Ik kan haar heel goed bij me houden, ook als andere mensen met ballen gooien ( wat ik persoonlijk heel dom vind als er andere honden aankomen maar dit terzijde) dan kan ik haar prima met me mee laten komen ondanks dat ze dol is op rpporteren  . Maar dit zijn situaties waarbij honden ruzie kunnen krijgen en daar hou ik haar van weg. Als mensen echter hun hond gaan voeren waar zij bij staat dan komt ze minder snel. En ik roep altijd van tevoren als ik t zie dat ze baknijd heeft.  Want als mensen brokjes gaan geven en het valt op de grond kannze ontzettend lelijk gaan doen. Dat wil ik niet.  Ik zou zelf in een losloop gebied  ( aan de lijn is t heel anders he! ) nooit met snoep gaan rommelen als er andere honden bij staan. Ik heb zelf altijd wat bij me maar dat geef ik nooit als er anderen bij staan. Want ik heb zelf een hond die lelijk kan doen dan. Maar Melissa, jij had die situatie niet hoor want jij liep buiten losloop gebied dus niets ten nadele van jou. Ik snap jouw frustratie heel goed. Wilde gewoon even kwijt dat het soms heel lastig is om een hond die erg met eten bezig is, bij je te roepen als er mensen hun hond met snoep aan t belonen zijn. Oja mijn hond staat verder prima onder appèl, alleen dat voer blijft lastig .

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Als iemand roept dat zijn/haar hond baknijd/voedselagressie heeft gaan die snoepjes natuurlijk direct weer in mijn zak. Dat doe ik ook als ik mensen zie die er echt heel veel moeite mee hebben (van deze man wist ik het niet + het was aanlijngebied), bijvoorbeeld ook bij een Airdale terriër die van iedereen eten probeert te stelen en zakjes uit je handen trekt. Die eigenares werkt er heel erg had aan en als ik haar zie verstop ik al mijn snoepzakjes.

Ik beloon trouwens vaak niet als er honden bij zijn. Als ik wil belonen loop ik een stukje verder of wacht ik tot alle honden niet op ons letten, dat gaat altijd goed. Ook met afleiden beloon ik ook zelden als er een hond met mij meeloopt, ik wacht dan tot de hond weer weg is. Ik doe er dus wel alles aan dat mensen er geen last van hebben.

Penny is gelukkig totaal niet voedselagressief, als zij poep eet gaan er vaak honden kijken naar wat ze eet, ze heeft daar nog nooit moeite mee gehad.

 

Ik ben wel blij met deze informatie over voedselagressieve honden, ik had er namelijk nog helemaal niet aan gedacht. Ik ga het ook proberen anders te doen. De komende tijd ga ik hard werken aan 'aan voet' lopen zonder dat ik een snoepje in mijn hand heb.

 

------------------------------------

 

Vandaag kwam ik hem weer tegen, precies op de zelfde tijd en plek. Deze keer gingen die bulldogjes niet naar mij toe, ze waren veel te druk bezig met een jonge Australische herder bijten en aanvallen. Omdat het hele kleine hondjes zijn werd het waarschijnlijk gezien als spelen, terwijl die hondjes echt grommend in de nek van die Australische herder hingen. Later werd het steeds erger. Die man ging uiteindelijk weer naar ze schreeuwen en naar ze roepen, maar er kwam totaal geen reactie van die hondjes.

Ik heb Penny niet afgeleid, wel steeds met de clicker beloond als ze naar mij keek. Dat ging heel goed.

Aan het einde ging ik alvast oefenen met 'aan voet' lopen zonder dat ik snoepjes vast hield, dat ging zo goed dat we gewoon langs een labrador en grote kruising konden lopen terwijl Penny op mij gefocust was.

honden page profiel DonnaDonna 3 doggies

Vind het uiteraard hartstikke normaal dat je snoepjes bij je hebt.

 

Die man daarentegen een rare klier.

Al loop je met een hele zak worsten, moet je zelf weten.

 

Gebruik ook weer lekkers of mijn stem ivm trainen met een lange lijn en er moet niemand naar me toe komen om daar over te gaan zeiken...mag wel maar zou in een deuk liggen;-)

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

"  
Ik sluit me hier inderdaad bij aan. Net als met ballen gooien, als ik zie dat er een andere hond aan komt dan stop ik de bal weg. Is de hond weer verder weg (meter of 15/20) en niet meer op ons gefocussed dan gooi ik de bal weer. Mijne zijn beide niet heel fel op de bal maar zou het vervelend vinden als er opeens een gevecht was omdat ik zo nodig met de bal moest gooien en niet even een minuutje kon wachten. 
 
Dat neemt niet weg dat die man écht niet zo had hoeven reageren. Niet aan jezelf twijfelen, waarschijnlijk had hij al een rotdag en hopelijk zit hij zich op de bank kapot te schamen nu.  "

Ik ben het helemaal eens met Silla en Liz.

Ik zie het hetzelfde als spelen met een bal. Het kan een niet gewilde reactie uitlokken van een andere hond als je snoep in je hand hebt of beloond aan je hond terwijl die hond de focus op jou/ Penny heeft.

Niet alle baasjes zullen roepen “hey mijn hond is een eikel als het om voedsel gaat!!” Dus het is beter om het in het algemeen te voorkomen, en zo ook stress bij Penny te voorkomen.

 

Zorg dat je geen snoepjes meer in je hand hebt als een hond zo dichtbij is. En probeer Penny als nodig dan op een andere manier te belonen, door bv stem.

 

En natuurlijk was die man enorm aan het overdrijven en had hij nooit zo zijn bek open mogen trekken.

Maar ik vind dat zelf ook wel irritant als baasjes met snoep gaan zwaaien voor hun hond terwijl mijn hond er practisch naast staat (en die van mij is niet eens echt voergericht)

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

"
Zorg dat je geen snoepjes meer in je hand hebt als een hond zo dichtbij is. En probeer Penny als nodig dan op een andere manier te belonen, door bv stem.
  "

En als je de snoepjes in je zakken hebt zitten zouden de vreemde honden ze niet meer kunnen ruiken, denk je?

Ik heb als hondeneigenaar toch het recht om snoepjes mee te nemen, in mijn zakken of in mijn handen, desnoods op mijn hoofd, om mijn eigen honden te belonen.

Niemand heeft zich daar bij te bemoeien.

En inderdaad, daar komen andere honden op af en die eigenaar hoort zijn honden terug bij zich te roepen (desnoods met een eigen snoepje als roepen alleen niet helpt)

ik moet mijn gedrag toch niet gaan aanpassen omdat een andere zijn hond niet luistert?

Met balletje spelen vind ik dan een heel andere zaak.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" En als je de snoepjes in je zakken hebt zitten zouden de vreemde honden ze niet meer kunnen ruiken, denk je?
Ik heb als hondeneigenaar toch het recht om snoepjes mee te nemen, in mijn zakken of in mijn handen, desnoods op mijn hoofd, om mijn eigen honden te belonen.
Niemand heeft zich daar bij te bemoeien.
En inderdaad, daar komen andere honden op af en die eigenaar hoort zijn honden terug bij zich te roepen (desnoods met een eigen snoepje als roepen alleen niet helpt)
ik moet mijn gedrag toch niet gaan aanpassen omdat een andere zijn hond niet luistert?
Met balletje spelen vind ik dan een heel andere zaak. "

Waarom is dat anders? Jij gooit die bal toch voor jouw hond? Wat is daar anders aan dan een snoepje voor de neus van jouw hond houden op 20 cm van de neus van een andere hond?

 

Ik heb wat dat betreft geluk dat mijn honden helemaal niet voergericht zijn want dat gebeurt toch af en toe; dat mensen dat doen. En die voeren dan nog en houden het niet alleen maar voor de neus om de aandacht van hun eigen hond te trekken en vast te houden.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Ik ben het met Luz eens.

 

@Doortje en Tibbe: Het lijkt mij sowieso logisch dat je je hond terug roept als je ziet dat iemand zijn hond voor jouw hond afleid of als iemand zijn hond vanwege jouw hond aanlijnt. Het maakt dan niet uit of het losloop op aanlijngebied is. Mensen kunnen het bij mij vaak ruim van te voren zien, ik ga namelijk niet op het laatste moment Penny plotseling bij me roepen. Als mensen dan gewoon doorlopen en hun hond laten gaan, is het soms moeilijk om Penny op mij gefocust te houden zonder duidelijk een snoepje te gebruiken. Als die hond daar vervolgens op reageert of mee loopt, dan is dat jammer, maar die eigenaar heeft tijd gehad zijn hond bij zich te halen. Ik zorg er ook voor dat mensen die tijd hebben, als iemand zijn hond probeert te roepen neem ik altijd afstand en blijf ik wachten.

 

Ik voorkom juist stress bij Penny op deze manier. Moet ik haar dan gewoon alles zelf laten oplossen tussen veel te grote drukke en asociale honden, omdat die honden misschien op een snoepje reageren? Dat veroorzaakt juist stress. Op deze manier los ik het voor haar op, zodat zij het niet zelf hoeft te proberen.

 

Haar alleen afleiden met alleen stem lukt niet, elke hond is anders en je geeft zelf aan dat jouw hond niet voergericht is. Dat kan je dus niet met Penny vergelijken, zij is namelijk wel heel erg op eten gericht. Stem beloningen doen haar weinig.

Ik ben nu hard bezig met haar leren honden te negeren zonder snoepjes, dat gaat goed maar het duurt nog wel even voordat dat ook lukt als honden naar haar toe komen.

 

Ik vraag me ook steeds af hoe handig het is om voedselagressieve honden bij andere honden los te laten. Straks vind een hond een stuk brood op de grond of loopt er een klein kindje met een koekje, het lijkt mij niet echt veilig.

 

Ik vind ook nog steeds dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn/haar eigen hond. Als een vreemde hond met mij mee loopt vanwege mijn snoepjes, is dat niet mijn schuld en mijn verantwoordelijkheid. Iedereen moet zijn eigen hond opvoeden en bij zich houden, ik ga dat niet voor anderen doen (ik bedoel hiermee niet dat jouw hond slecht opgevoed is, dit gaat ook over mensen die ik dagelijks tegen kom).

 

Ik probeer echt zo veel mogelijk rekening te houden met iedereen in zo veel mogelijk verschillende situaties, maar ik vind mijn eigen hond ook belangrijk en die gaat in dit geval wel voor. Maar nogmaals, ik ben al aan het werk haar te leren honden negeren zonder dat ik snoepjes vast heb.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Snoepjes wegdoen omdat andere hond bij je staat? En inderdaad dan ruiken ze je jaszakken wel af als je niets in he hand hebt.

Als het even kan doe ik dat ook niet.

Hangt ervanaf bv hoe groot de hond is.

 

Een andere hondenbaas doet dit?

Snoepjes aan eigen hond geven.Dan roep ik al op afstand geef de mijne maar niets.

Geen probleem hoor.

 

 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^