Wat vinden jullie hiervan? (snoepjes aan eigen hond geven tijdens wandelen)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kimberleykimberley 3 doggies

honden foto van kimberley

Nou oke; als ik mijn hond in losloop gebied dus snoep geef; en er een andere hond bananen in zn oren heeft, dan kan ik dus gewoon mijn hond snoep geven met alle gevolgen van dien? Immers; die andere hond moet maar luisteren? Nee, ik hou liever een beetje rekening. Tuurlijk roep ik mijn hond bij me en ze luistert heel goed. Alleen is zij erg voedselgericht dus soms komt ze dan niet zo snel als ik zou willen. Wel zo netjes als een ander dan even zou wachten tot ik haar gehaald heb/ ze terug komt  . En ja hoor mijn hond met voernijd kan prima in losloop gebied. Ze negeert andere honden meestal en we lopen nagenoeg altijd alleen, komen weleens honden tegen en geen problemen. Dus nee Melissa, ik zou haar daarvoor niet voor altijd aan de lijn houden. 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

" Nou oke; als ik mijn hond in losloop gebied dus snoep geef; en er een andere hond bananen in zn oren heeft, dan kan ik dus gewoon mijn hond snoep geven met alle gevolgen van dien? Immers; die andere hond moet maar luisteren? Nee, ik hou liever een beetje rekening. Tuurlijk roep ik mijn hond bij me en ze luistert heel goed. Alleen is zij erg voedselgericht dus soms komt ze dan niet zo snel als ik zou willen. Wel zo netjes als een ander dan even zou wachten tot ik haar gehaald heb/ ze terug komt  . En ja hoor mijn hond met voernijd kan prima in losloop gebied. Ze negeert andere honden meestal en we lopen nagenoeg altijd alleen, komen weleens honden tegen en geen problemen. Dus nee Melissa, ik zou haar daarvoor niet voor altijd aan de lijn houden.  "

 

Ik heb nergens geschreven dat jouw hond altijd aan de lijn moet, dat vind ik ook helemaal niet. Ik heb geschreven dat het mij niet zo veilig lijkt als zo'n hond TUSSEN ANDERE HONDEN losloopt en dat is heel wat anders. Maar als jouw hond zo goed luistert en zo sociaal is is het natuurlijk geen probleem. Ik heb van dat soort honden ook nooit last.

 

Het gaat mij om de honden die als kanon op Penny af stormen en vervolgens moeten spelen terwijl ze veel te groot, lomp of fel zijn. Die honden vinden ik en Penny vervelend en als we die tegen komen leid ik haar af. Ze kan dat soort situaties niet zelf oplossen, die honden vinden haar gesnauw geweldig en worden daar steeds fanatieker door. Als ik haar afleid is het vaak snel over, Penny reageert niet dus is niet interessant, SOMS gebeurt het dat een hond ook het snoepje wilt, die gaat dan voor me zitten of mee lopen. Penny vind dat niet erg en ik verder ook niet. Die hond gaat vanzelf wel weg als die merkt dat die niets krijgt.

Als honden haar negeren, rustig langs lopen of even voorzichtig snuffelen, leid ik Penny nooit af. Als ik zie dat er dan spanning komt, ga ik tussen haar en de hond lopen of roep ik haar mee.

 

Ik hou veel rekening met anderen op heel veel verschillende manieren en momenten, maar ik vind mijn eigen hond en de manier waarop zij dingen ervaart belangrijker dan andere honden en dat lijkt mij heel logisch.

 

En nog even over honden die de snoepjes uit mijn hand trekken of uit Penny's bek likken, ik vind dat echt niet normaal. Als het één keer gebeurt, oké. Maar als eigenaar moet je daar echt wel aan werken, als het vaker gebeurt mist zo'n hond naar mijn mening gewoon opvoeding. Penny is ook heel erg voergericht, maar zij zal nu nooit snoepjes van een andere hond afpakken of eten uit iemands handen trekken, vroeger deed ze het wel maar nu echt niet meer. Dat hoort gewoon bij opvoeding.

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

" Waarom is dat anders? Jij gooit die bal toch voor jouw hond? Wat is daar anders aan dan een snoepje voor de neus van jouw hond houden op 20 cm van de neus van een andere hond?
 
. "

Omdat die vreemde honden toch mijn snoepjes ruiken.

Of ik ze in mijn handen hou of in mijn zakken steek: maakt niet uit. Ze zullen ze toch ruiken.

Ik kan het niet vermijden.

Maar herrie om een speelbal kan je wel vermijden door geen bal te gooien als er vreemde honden in de buurt zijn.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Ik geef gerust snoep aan een andere hond als die bij mij komt drentelen terwijl ik mijn eigen hond geef. 

Dat werkt voor mijn honden beste,  ieder op zijn beurt op een koekje.  Ook als er een andere bij staat. 

 

Als iemand dat niet wil,  heeft die inderdaad zijn hond maar aan de lijn te houden.  Ik ben er voor het welzijn van mijn honden,  niet die van een ander. 

honden page profiel bentebente 3 doggies

Ik had die honden een rotschop gegeven.. en die man daarna! Knap data jij je zo goed hebt ingehouden. 

 

Nee, ik vind het niet raar dat je snoepjes meeneemt en geeft. Doe ik ook vaak, vooral op lange wandelingen. Echter denk ik wel dat je rekening moet houden met andere honden die om je heen zwermen omdat je snoepjes hebt. Dus als afleiding.. kan het mislukken. Echter zat jij niet fout, in principe mag die man zijn honden niet loslaten. Als dit wel gebeurd moet hij er verdomd zeker van zijn dat ze bij hem blijven.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ik vind de redenatie van sommigen toch knap..... iemand mag geen snoepjes meenemen, laat staan geven aan zijn hond.... omdat dat anderen aan zou trekken surprised

 

Nog even zeg.... ik loop ook met snoepjes, en mocht er al één de moed opbrengen om zich af te laten bekken door Aysa en dus toch durven 'bedelen' ...dan vraag ik gewoon aan de baas of het mag.

En als ze niet meer bij me weg te slaan zijn negeer ik ze gewoon... ik loop door en hobbelen ze mee, ben ik zelfs zo lief om stil te gaan staan of ze terug te brengen als ze niet op roepen van de baas reageren.

 

Als die van mij loslopen en iemand heeft koekjes in zijn zak, zullen ze het ook ruiken... maar bedelen mogen ze niet, doen ze dat wel lijn ik ze aan.... gewoon een puntje van beleefdheid.

Maar dat ik niks mee zou mogen nemen omdat een andere hond dat zou kunnen ruiken.... jammer dan

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Ik geef gerust snoep aan een andere hond als die bij mij komt drentelen terwijl ik mijn eigen hond geef. 
Dat werkt voor mijn honden beste,  ieder op zijn beurt op een koekje.  Ook als er een andere bij staat. 
 
Als iemand dat niet wil,  heeft die inderdaad zijn hond maar aan de lijn te houden.  Ik ben er voor het welzijn van mijn honden,  niet die van een ander.  "

Yup. En dan zit er toevallig een hond tussen met een ernstige allergie.... Arm beest... 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Yup. En dan zit er toevallig een hond tussen met een ernstige allergie.... Arm beest...  "

 

Ja zielig voor de hond. Maar het is aan de baas om z'n hond op te voeden en dan te leren geen eten van vreemde mensen aan te nemen.

Is het de hond niet te leren, dan zorg je dat het zichtbaar is dat de hond niet gevoerd mag worden. Dmv een tuigje waar het bijvoorbeeld duidelijk op staat.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

" Yup. En dan zit er toevallig een hond tussen met een ernstige allergie.... Arm beest...  "

Ook daar zijn oplossingen voor. 

Mijn hond mocht een tijd geleden niets eten.  Dus werd er een muilkorf aangedaan. 

 

Nogmaals,  ik ga mijn honden niet verpesten omdat een ander verwacht dat ik rekening met zijn hond hou.  

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"Maar dat ik niks mee zou mogen nemen omdat een andere hond dat zou kunnen ruiken.... jammer dan "

Het gaat soms al niet eens om het ruiken. Dobby reageert nul komma nul op beloningssnoepjes. Op cursus stond ik met rookworst, knakworst, kip, biefstuk, gehakt, maar meneer snuffelt er buiten aan en neemt het niet eens aan. Niet van mij, niet van anderen. Ik heb dus ook al in geen járen snoepjes of brokjes in mijn zakken gehad. Sinds december heb ik een nieuwe jas. Daar hebben zelfs nog nooit snoepjes in gezeten. En tóch komen er honden naar me toe, even hun neus tegen mijn zak aan, kijken me daarna aan zo van "snoepie? Voor mij?". Dus het hoeft niet eens geur te zijn waar honden op reageren. Sommigen zijn gewoon bekend met het fenomeen jaszak. Moeten we dan maar in jassen zonder zakken gaan lopen? Of zonder jas? sealedtongue-out Sommige honden zullen er gewoon op reageren, wegens ervaringen in het verleden (die soms geen garantie bieden voor de toekomst, gnagna).

honden page profiel MichelleMichelle 3 doggies

honden foto van Michelle

Tja dubbel. Tuurlijk moet je gewoon met snoepjes over straat kunnen, maar dan niet raar vinden dat er vreemde honden meelopen.

Mijn hond van 11 bijvoorbeeld is op dieet en heeft nu constant honger. Was altijd als heel erg op voer maar nu helemaal dus. 

Daarnaast heeft ze haar leven lang altijd van verschillende mensen in het bos voer gekregen terwijl ik het niet wilde en dus beloont voor opspringen en voer uit handen pakken. Als ik kan zal ik haar voor zijn. Maar als ik even niet oplet omdat ik 6 honden bij me heb dan heb ik wel graag de kans om mijn hond op te halen. Helaas ook vaak fout zien gaan in het bos. Vreselijke vechtpartijen omdat een hond voer kreeg en de ander niet. Ik heb altijd voer bij me maar zal nooit voer geven als er andere honden (dicht) in de buurt zijn.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

"  
Ja zielig voor de hond. Maar het is aan de baas om z'n hond op te voeden en dan te leren geen eten van vreemde mensen aan te nemen.
Is het de hond niet te leren, dan zorg je dat het zichtbaar is dat de hond niet gevoerd mag worden. Dmv een tuigje waar het bijvoorbeeld duidelijk op staat. "

Gewoon je mond open doen, als het goed is ben je nooit ver van je hond, anders heb je geen controle meer, dus zeggen, niks geven kan altijd, en soms geef ik mijn eigen snoepjes aan de persoon die graag wil geven, zo komt er altijd iemand in een scootmobiel die altijd honden heeft gehad maar te ziek is om zelf nog een hond te hebben, die wil Faro graag even dichtbij hebben, en dan geef ik haar mijn snoepjes.

 

Je bent er toch altijd zelf bij, iedereen zegt altijd dat hun hond altijd dichtbij is, en dat ze niet zomaar rond laten hollen, dus dat is geen onmogelijke taak.

 

En er zijn echt zoveel oude mensen die niet weten van allergieën of trainen en het gewoon echt goed bedoelen, als je netjes zegt, niks geven hoor, dan geven ze ook niet.

 

Gewoon goed op je eigen hond passen, ik heb er nooit geen problemen mee, en er zijn genoeg mensen die andere honden snoepjes geven omdat hun eigen hond een snoepje krijgt, Faro heb ik bedelen afgeleerd, maar hij snapt wel dat er lekkers uitgedeeld word, en als hij er dan tussen staat en niks krijgt( door mij) dan geef ik hem zelf een snoepje.

Ik ben dan ook altijd in de buurt van Faro, gaat hij te ver dan zeg ik wachten, en dan wacht hij op me, wel handig hoor, ook als je honden tegen komt die niet met andere honden kunnen, dan ben ik blij dat hij bij mij komt en ik de hond kan blokken en wegsturen.

 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

" Ik ben het met Luz eens.
 
@Doortje en Tibbe: Het lijkt mij sowieso logisch dat je je hond terug roept als je ziet dat iemand zijn hond voor jouw hond afleid of als iemand zijn hond vanwege jouw hond aanlijnt. Het maakt dan niet uit of het losloop op aanlijngebied is. Mensen kunnen het bij mij vaak ruim van te voren zien, ik ga namelijk niet op het laatste moment Penny plotseling bij me roepen. Als mensen dan gewoon doorlopen en hun hond laten gaan, is het soms moeilijk om Penny op mij gefocust te houden zonder duidelijk een snoepje te gebruiken. Als die hond daar vervolgens op reageert of mee loopt, dan is dat jammer, maar die eigenaar heeft tijd gehad zijn hond bij zich te halen. Ik zorg er ook voor dat mensen die tijd hebben, als iemand zijn hond probeert te roepen neem ik altijd afstand en blijf ik wachten.
 
Ik voorkom juist stress bij Penny op deze manier. Moet ik haar dan gewoon alles zelf laten oplossen tussen veel te grote drukke en asociale honden, omdat die honden misschien op een snoepje reageren? Dat veroorzaakt juist stress. Op deze manier los ik het voor haar op, zodat zij het niet zelf hoeft te proberen.
 
Haar alleen afleiden met alleen stem lukt niet, elke hond is anders en je geeft zelf aan dat jouw hond niet voergericht is. Dat kan je dus niet met Penny vergelijken, zij is namelijk wel heel erg op eten gericht. Stem beloningen doen haar weinig.
Ik ben nu hard bezig met haar leren honden te negeren zonder snoepjes, dat gaat goed maar het duurt nog wel even voordat dat ook lukt als honden naar haar toe komen.
 
Ik vraag me ook steeds af hoe handig het is om voedselagressieve honden bij andere honden los te laten. Straks vind een hond een stuk brood op de grond of loopt er een klein kindje met een koekje, het lijkt mij niet echt veilig.
 
Ik vind ook nog steeds dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn/haar eigen hond. Als een vreemde hond met mij mee loopt vanwege mijn snoepjes, is dat niet mijn schuld en mijn verantwoordelijkheid. Iedereen moet zijn eigen hond opvoeden en bij zich houden, ik ga dat niet voor anderen doen (ik bedoel hiermee niet dat jouw hond slecht opgevoed is, dit gaat ook over mensen die ik dagelijks tegen kom).
 
Ik probeer echt zo veel mogelijk rekening te houden met iedereen in zo veel mogelijk verschillende situaties, maar ik vind mijn eigen hond ook belangrijk en die gaat in dit geval wel voor. Maar nogmaals, ik ben al aan het werk haar te leren honden negeren zonder dat ik snoepjes vast heb. "

Ik wou alleen mijn ervaring delen, uiteindelijk ken jij natuurlijk Penny het best. Mijn ervaring is namelijk dat wandelgebieden, of nouja overal waar honden komen, dat de kans zeer groot is dat ik meerdere slecht opgevoede honden tegen kom. Mijn insteek is dus ook om zoveel mogelijk het zelf te proberen te voorkomen of op te lossen, want vaak kan je echt niet vertrouwen op mede hondenbaasjes (wel fijn als iemand wel rekening houdt natuurlijk, zo hoort het ook)

 

Ik bedacht me nog wel iets, wat voor een snoepjes gebruik je dat ze het uit Penny’s bek kunnen trekken? Misschien zou een oplossing al kunnen zijn om hele kleine stukjes/snoepjes/brokjes te gebruiken waardoor het een kwestie is van hap slik weg.

 

Liz, in mijn ogen zit er een groot verschil met in je hand een snoepje houden en in je zak. In je hand is al stukke dichterbij en de eerste stap van het uiteindelijke belonen. Voor mij is het dus een logische stap om het in mijn zak te houden als een hond op mij gefocust is of zo dichtbij is. Dan kan die hond wel gaan snuffelen, maar dan is het niet zo bereikbaar dat die het uit mijn handen zou kunnen trekken. (En vaak helpt dat al zo dat ze dan vrijwel geen interesse er in hebben)

 

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Yup. En dan zit er toevallig een hond tussen met een ernstige allergie.... Arm beest...  "

Als zo'n hond los loopt en ergens een weggesmeten boterham gevonden heeft en die opvreet dan is de hond net zo goed allergisch. Als de eigenaar  dat zo'n groot probleem vindt en dat risico niet wil lopen -> hond vast, simpel toch? 

Zo'n hond kan namelijk ook bovenop een brokje duiken wat eigenlijk niet voor hem bestemd is. Obi krijgt ook wel eens wat maar is soms zo onhandig dat hij het weer uit zijn bek laat vallen en hij het opnieuw moet zoeken.  Als er dan ineens een vreemde losloper op duikt en het opvreet zal het me een worst wezen. 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Bedankt voor alle reacties, interessant om alle verschillende meningen te lezen.

 

@Doortje & Tibbe: De snoepjes zijn al echt heel klein, Penny wordt snel dik maar wordt ook veel met voer beloond, de snoepjes moeten dus klein zijn. Maar het zijn wel hele aantrekkelijke snoepjes, namelijk geitenkaas of gedroogd vlees. Al Penny er één krijgt is het ook meteen weg. De momenten dat honden het uit mijn handen proberen te trekken is omdat ik Penny dan heel erg moet afleiden omdat die hond vervelend doet/Penny die hond vervelend vind. Het komt heel weinig voor en ik weet ook dat het niet altijd handig is, maar soms is het voor Penny beter en dat vind ik wel het belangrijkste.

 

Ik heb de snoepjes trouwens altijd in een zakje in mijn hand, vooral de kaas. Dan hoef ik niet eerst een zak open te doen om het te pakken. Maar ik doe het wel weg als een hond echt achter mij aan blijft gaan.

 

-----------------

 

Inmiddels is de rustperiode over en gisteren hebben we weer heerlijk in het losloopgebied gelopen. Penny was zo sociaal dat afleiden en snoepjes niet nodig waren, als er spanning was was haar aanlijnen of tussen har en de hond lopen al genoeg. Toch was er wel weer een hond die een stuk wilde mee lopen en gewoon niet weg ging. Die hond doet dat altijd dus ik verstopte al mijn zakjes, maar het had totaal geen zin. Die eigenares (die volgens mij inmiddels echt een hekel aan mij heeft) liep roepend door. Uiteindelijk heeft een man die hond bij mij weg gejaagd.

Als honden eenmaal weten dat ik snoepjes heb maakt het dus niet uit of ik ze weg doe of niet.

 

Ik ben trouwens ook nog steeds bezig met 'aan voet lopen' zonder dat ik een snoepje vast heb en dat gaat steeds beter.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^