Draagt jouw hond een penning?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Draagt jouw hond een penning? Waarom wel of waarom niet? 

 

Puck wel. Ze draagt een barnstenen ketting met daar aan een penning. Met wandelen gebeurd het heel soms dat ze even weg rent, maar is dan altijd binnen een paar minuten terug. 

 

Maar eigenlijk vind ik het gewoon lelijk en denk ik dat het niet nuttig is bij haar. Ze komt gewoon meteen terug en zal niet naar vreemde mensen gaan. 

 

Ze is nu al met haar derde of vierde penning bezig (hebben haar nu 2 jaar), omdat de tekst steeds niet meer leesbaar is, en haar vorige penning was zelfs krom.  Geen idee wat ze er mee doet. 

 

Opvangers krijgen altijd meteen een halsband met penning aan. Ik ken ze nog niet en misschien is het wel een ontsnapper die de deur uit glipt. (We sluizen natuurlijk, maar je weet nooit)

 

Jaimy loopt niet weg al had je het graag, dus hij heeft geen penning. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Kahlúa draagt er steeds 1 a 2 dagen 1 en dan verliest ze hem. Ik vind een penning juist heel leuk staan, heb een boel leuke penningen liggen hier voor haar, dat is eigenlijk de enige reden dat ze ze draagt, want weg lopen doet ze niet (althans, nog nooit gedaan) 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Hier een hondje met verlatingsangst, dus zij houdt ons steeds goed in de gaten en loopt niet ver weg. Ze zou ook nooit ver het huis uit lopen, zelfs als de deur zou openstaan omdat ze ook in huis altijd op maximum 3m van mij staat of ligt. Ze heeft dus geen penning. 

 

Ik heb er al wel eens aan gedacht, omdat het mij een extra veilig gevoel zou geven, maar uiteindelijk denk ik dat het onhandiger is en helemaal niet nuttig bij haar.

 

Ze is natuurlijk ook gechipt, dus stel dat ze op een of andere manier toch zou kwijtraken (ik zou niet weten hoe we dat zouden kunnen doen, maar toch), dan ga ik er vanuit dat mensen bij een verloren gelopen hond wel de chip zullen checken.

 

Alhoewel ons maltezertje eens weggelopen was, gevonden was en die mensen via facebook zochten, maar niet de chip lieten nakijken. Onze eerste reflex was dan weer politie en asielen bellen en zelf zoeken, niet Facebook. Ze is zo uiteindelijk ook wel na enkele uren terecht gekomen via de politie en op het moment dat ik ook via facebook zoekberichten plaatste. 

Ik was toen vooral bang dat ze aangereden zou worden of bewust gestolen. Ik denk dat mensen die een hond vinden met goede bedoelingen uiteindelijk wel de eigenaar kunnen terugvinden (wanneer die zelf ook moeite doet).

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

Ja, mijn honden dragen een penning met mijn telefoonnummer erop. Het is gelukkig nog nooit nodig geweest, maar ik vind het prettig dat als een hond de benen zou nemen, de eventuele 'vinder' direct contact met mij op kan nemen. Uiteraard zijn ze ook gechipt, maar dat is toch wat meer gedoe. 

Die van mij hebben er zo nu en dan echter ook een handje van penningen te verliezen of te beschadigen tijdens het loslopen. Ik heb er toen maar een flink aantal besteld via AliExpress.  

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Ik heb 5 penningen aan verschillende halsbanden en tuigjes zitten. Niet nodig omdat ze nooit meer dan een x aantal meters voor me uit loopt. Ze is nog nooit uit mijn gezichtsveld geweest. Maar ik vind het ook gewoon mooi  en natuurlijk stel dat er ooit een.... bij wijze van een bom naast me ontploft en ze dan in paniek zou weg rennen (een andere rede zou ik zo gauw niet kunnen verzinnen dat ze mijn zeide verlaat) dan heeft ze toch iets om. 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Java draagt een penning ja, die zit aan haar tuigje.

Gewoon voor het geval dat ze een keer weg rent als ze los loopt, dan is het voor de vinder makkelijker. Die hoeft dan niet de chip uit te laten lezen.

 

Tja, ik ben Java ook nog nooit echt kwijt geweest, maar eens moet de eerste keer zijn toch?

Om dan te zeggen dat het niet nodig is omdat ze niet weg loopt.. dan sla je jezelf wel voor je kop als ze een keer schrikt en weg is.

 

Ik heb trouwens een Red dingo penning. Die geven ook garantie op de leesbaarheid. Heb deze al anderhalf jaar, hij draait zelfs mee in de wasmachine, en ziet er nog vrijwel nieuw uit..

 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Wat grappig dat sommige het juist mooi vinden. 

Ik zie ze juist het liefst naakt. Ze hebben allebei een barnstenen ketting tegen vlooien en teken omdat ik ze (vooral Puck) geen chemische druppels wil geven. 

 

Maar het liefst hadden ze gewoon niks om hun nek. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ja, een penning met zijn naam erop en 06 nummer.

Gelukkig nog nooit nodig gehad, maar je weet maar nooit!

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

" Wat grappig dat sommige het juist mooi vinden. 
Ik zie ze juist het liefst naakt. Ze hebben allebei een barnstenen ketting tegen vlooien en teken omdat ik ze (vooral Puck) geen chemische druppels wil geven. 
 
Maar het liefst hadden ze gewoon niks om hun nek.  "

 Halsbanden draagt Shadow ook zelde Maar aan haar tuigjes zitten ze ook. Die heeft ze altijd wel om als ik ga wandelen.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

"  Halsbanden draagt Shadow ook zelde Maar aan haar tuigjes zitten ze ook. Die heeft ze altijd wel om als ik ga wandelen. "

 Hoeveel tuigjes heb jij.. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Nee, geen penning hier.

Had er één van de rabiës enting, maar die laat altijd een zwarte vlek achter op puck dr mooie witte vachtje .

Dus die mag ze niet meer dragen van mij.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ja een ienieminiepenning van 2 cm of zo. Genoeg voor mijn telefoonnummer.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

"  Hoeveel tuigjes heb jij..  "

 Heb even gekeken maar heb er nog 5. Maar daarvan zijn er 2 actief in gebruik 1 regelmatig en 2 zelde.

 bedenk net dat ik er nog 2 heb maar 1 is met rugzakken die heeft ze alleen aan als ik heel lang ga lopen en 1 die ze nog nooit aan heeft gehad.

Sorry erg off topic.

 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Ja, Penny heeft er een met alle informatie over haar van RedDingo. Ze had eerst een hele goedkope maar die was binnen minder dan een jaar onleesbaar. Deze is na meer dan een jaar nog steeds perfect. Ze hebben ook een goede service, de eerste was verkeerd gedrukt dus ik stuurde een mailtje en diezelfde dag was er een nieuwe verstuurt. Ik vind het juist wel mooi en ook handig.

 

Voordat ik er een nam las ik er ook veel over, veel mensen willen er niet een omdat hun hond dan iets moet dragen bij het loslopen en ze kunnen er aan vast komen te zitten. Ik denk dat dat ook wel eens is gebeurt, maar de enige keer dat Penny echt vast zat in de struiken was het tuig wat ze droeg juist de enige manier om haar los te krijgen. Door dat tuig kon ik haar los trekken, zonder dat tuig kon ik haar nergens aan vast pakken. Dat tuig was ook niet de rede dat ze vast zat, haar hele lichaam zat vast.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Nee, geen penning hier, niet nodig ook, ze loopt niet weg.

Ze is nu 10 jaar, nog nooit meegemaakt dat ze weggelopen is, ze houdt ons haarscherp in de gaten. Al ze ergens van schrikt, rent ze naar ons in plaats van dat ze wegrent. Ik heb er dus gewoonweg nog nooit bij stilgestaan om een penning om te hangen. 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Nee, zijn geen weglopers en hebben als ze loslopen niets om.

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Hier hebben ze beide een penning ondanks dat ze beide (goddank!) niet weg lopen. Ze dragen allebei eigenlijk altijd hun Hurtta tuigje en daar zitten ze ook aan. Op allebei staat mijn mobiele nummer en op de andere kant "gechipt", dus niet hun naam. Ik wil dat ook niet want niemand anders dan ik en de mensen om mij heen hoeven te weten hoe ze heten. 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Bacchus loopt ook niet weg, maar heeft toch een penning met zijn naam en mijn telnummer. Voor het geval dat. In huis loopt hij zonder halsband of tuig, dus ook geen penning om. Dat getingel in huis vind ik niet prettig, plus dat het in huis niet nodig is, hij loopt niet zomaar de deur uit.

Op vakanties laat ik zijn halsband met penning om, geeft mij een veiliger gevoel, dat mocht hij verlopen raken ik gebeld kan worden.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Geen wegloper hier maar wel een penning. 

Misschien niet nodig maar voor mijn eigen gevoel. 

 

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy en Bam

Wisten jullie dat in de meeste gemeenten een penning verplicht is, of anders een halsband voorzien van naam, adres en telefoonnummer? Als je hond buiten loopt en geen penning draagt kan dat een bekeuring opleveren! 

honden page profiel ..

honden foto van .

Met onze onvoorspelbare beagle (kruising) vind ik een penning een vereiste haha.

 

Wij hebben ook 5 penningen aan tuigen en halsbanden zitten. Puk gaat ook nooit de deur uit zonder dat ze een penning bij zich draagt. 

 

Puk kan soms weglopen of heel zelden achter een kat aanrennen. Of stel je voor dat de riem breekt of ergens heel erg van schrikt (ookal is ze nergens bang van je weet maar nooit). 

 

Gelukkig zijn we Puk nog nooit kwijt geweest en is de penning nog nooit gebruikt maar ik vind het wel een heel fijn gevoel dat ze er altijd 1 bij zich heeft. 

Het is en blijft een beagle... 

 

Puk is graag overal bij dus als wij bijvoorbeeld voor op de stoep met de buren staan te praten dan mag ze op de stoep bij ons staan maar gaat toch ff snel die halsband met penning om. 

 

Na wat goedkopere penningen gehad te hebben die afbraken, doorsleten of onleesbaar werden ben ik overgestapt op Red Dingo penningen (dankzij advies op dit forum). Ik wil nooit meer anders!! 

Bij Puk haar tuigen zitten ze op haar rug vast. Puk rolt graag overal doorheen en overheen. Ook over de straatstenen en op wat kleine krasjes na zijn ze nog perfect leesbaar en mooi. 

 

Wij hebben er 2 telefoonnummers op laten zetten en onze postcode + huisnummer. Stel dat mensen haar vinden dan kunnen ze 2 nummers bellen en als ze geen zin hebben in gedoe kunnen ze haar meteen desnoods voor de deur dumpen (als wij aan het zoeken zijn) omdat ons adres er ook op vermeld staat. Zo maak je (vind ik) de kans het áller grootst dat mensen je hond vangen en thuisbrengen/opbellen. Sommige mensen hebben geen zin om naar de dierenarts te rijden voor de chip, om op de dierenambu te wachten of om opvang voor de hond te vinden of zelf op te vangen. 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Wisten jullie dat in de meeste gemeenten een penning verplicht is, of anders een halsband voorzien van naam, adres en telefoonnummer? Als je hond buiten loopt en geen penning draagt kan dat een bekeuring opleveren!  "

 

Nee dat wist ik niet. 

 

Ik weet wel dat poepzakjes verplicht zijn om bij je te dragen (gemeente Rotterdam). Wij hebben dan ook aan elke riem een poepzakjes houder hangen. 

 

Penning, poepzakjes en wat lekkers voor Puk. Anders gaan we de deur niet uit hahaha. 

honden page profiel Annet met Lukie & MacyAnnet met Lukie & Macy

honden foto van Annet met Lukie & Macy

Geen penning, wel allebei een chip

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

" Wisten jullie dat in de meeste gemeenten een penning verplicht is, of anders een halsband voorzien van naam, adres en telefoonnummer? Als je hond buiten loopt en geen penning draagt kan dat een bekeuring opleveren!  "

 Hier is het niet verplicht en ik denk (bijna) nergens in België. Ik weet niet hoe het in Nederland zit. 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ja,  op vreemde plaatsen wel.  

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ja meestal wel. In ieder geval op vreemde plaatsen. Aan zijn tuig zit er standaard een en aan de halsband ook. Kaylo heeft helemaal niet de neiging om weg te lopen maar kent geen haast, die blijft rustig staan snuffelen als ik gewoon doorloop. Dan kan je roepen wat je wilt haha. Ik ga niet op hem wachten of hem ophalen want hij komt toch wel, of wilt ook wel kort achter een konijn of iets dergelijks aanrennen. Ik heb liever dat iemand me dan belt dan dat ze hem meenemen naar de dierenarts als ik misschien wel binnen 100 meter afstand ben 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & June

honden foto van Hannah & June

June heeft er geen maar ik denk dat ik er binnenkort misschien wel één ga kopen. Ze was ooit echt heel bang en niemand zou haar destijds te pakken hebben gekregen zonder professionele hulpmiddelen (een vangkooi bijvoorbeeld). Voor de vorm heeft ze toen wel een adreskokertje om gehad maar die verloor ze een paar keer en toen ben ik daarmee gestopt. Wanneer een 'professional' haar zou vangen zou deze natuurlijk gewoon de chip uit kunnen lezen. 

 

In het begin liep ze dan ook niet los, later wel maar toen bleef ze heel netjes bij ons in de buurt en inmiddels laat ze zich nog steeds niet voldoende benaderen door vreemden om hen een penning af te kunnen laten lezen ben ik bang...

 

Maar het is inmiddels wel iets wat waarschijnlijker dat ze in een eigenwijze bui bij ons wegloopt (dit durft ze tegenwoordig namelijk wel) en dat mensen haar insluiten en zo misschien toch een penning af kunnen lezen. 

 

Kortom het kan er in zo'n situatie voor zorgen dat ik haar misschien net eerder vindt dan wanneer de chip uitgelezen moet worden dus dat is het voor mij eigenlijk wel waard. Misschien toch maar zo'n ding laten maken dan

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Wisten jullie dat in de meeste gemeenten een penning verplicht is, of anders een halsband voorzien van naam, adres en telefoonnummer? Als je hond buiten loopt en geen penning draagt kan dat een bekeuring opleveren!  "

 Hier staan er alleen bekeuringen op loslopen en poep laten liggen, maar daar wordt helaas ook weinig mee gedaan.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Tijdens het wandelen altijd, mocht hij zich losrukken, ook voor als we naar de losloopweide gaan, je weet nooit hij kan weglopen. Maar thuis nooit. Tijdens uitstapjes enz ook altijd enkel thuis niets maar Raiko probeert ook niet weg te lopen ofzo hier thuis

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Jahoor.

Een aantal tuigjes hier met netzoveel penningen.

Een duur blauw ding en een hondenhoofd,de rest de vorm van een botje.

Daarbij vind ik het ook leuk.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^