Draagt jouw hond een penning?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Penning aan haar halsband, voor Justin Case. Naam en 06 staan er op, ze heeft m al ruim 2 jaar. Nooit nodig geweest, gelukkig. 

honden page profiel MitaMita

honden foto van Mita

Hier dragen ze niets, ik vind een tuigje/halsband aan echt een naar idee  Ze zijn al zo lomp met elkaar omver rennen, in de modder springen etc, daar wil ik ze 'naakt' bij hebben. Hetzelfde als bij agility. 

 

De oudste lijkt af en toe wel problemen met zijn gehoor te hebben bij harde (tegen)wind. Hij loopt eigenlijk altijd dichtbij en kijkt ook vaak om, maar als het erger wordt krijgt ie een penning om. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Wisten jullie dat in de meeste gemeenten een penning verplicht is, of anders een halsband voorzien van naam, adres en telefoonnummer? Als je hond buiten loopt en geen penning draagt kan dat een bekeuring opleveren!  "

 

Puck is gechipt en de chip is geregistreerd en werkt naar behoren, wordt elk jaar bij de dierenarts gecheckt. 

Waarom dan ook nog een penning ? Iedereen weet dat een hond gechipt en geregistreerd moet zijn op het adres waar die woont. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Wisten jullie dat in de meeste gemeenten een penning verplicht is, of anders een halsband voorzien van naam, adres en telefoonnummer? Als je hond buiten loopt en geen penning draagt kan dat een bekeuring opleveren!  "

 Hier niet hoor. Je moet alleen poepzakjes bij je hebben om geen bekeuring te krijgen.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  
Puck is gechipt en de chip is geregistreerd en werkt naar behoren, wordt elk jaar bij de dierenarts gecheckt. 
Waarom dan ook nog een penning ? Iedereen weet dat een hond gechipt en geregistreerd moet zijn op het adres waar die woont.  "

 Omdat de vinder dan eerst iemand moet vinden met een chiplezer, dat kost tijd en als mijn hond ooit kwijt zou raakt heb ik hem graag zo snel mogelijk terug.

Ja, hier heeft de jager altijd een penning aan. Nooit nodig gehad, maar je weet maar nooit.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ondanks dat ik absoluut geen weglopers heb, dragen ze wel voor de zekerheid beide een penning met telefoonnummers erop, en bij mijn oudste staat er ook op dat ze epilepsie heeft.

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Hier ook een penning met naam vd hond en onze telefoonnummers. Hij is gechipt maar hoorde laatst verhaal van een kat, gechipt en wel, gevonden door een oude dame en pas bij het overlijden van die dame kwamen ze er achter dat de kat gechipt en al jaren kwijt was. Brr moet er niet aan denken. Penning en gechipt voelt veiliger (en sneller).

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Pepijn heeft altijd een 'dogtag' aan zijn tuigje, van de 'naamplaatmaker' Ideaal ding, blijft altijd leesbaar. Er staat mijn adres en tel.nr op en het mobiele nummer van het baasje.

 

Afbeeldingsresultaat voor dog tagNog nooit van pas gekomen, maar hij loopt ook nooit weg. (Hij houdt veel te veel van mij om weg te willen lopen.... )

Uiteraard is hij ook gechipt, maar een 'vinder' heeft geen chiplezer en geen internet bij de hand. Ik breng een gevonden hond naar het asiel. Tegen betaling kun je hem dan daar weer ophalen. Ook het inschakelen van een dierenambulance kost geld voor de eigenaar van de hond...

 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Ziva heeft sinds een paar maanden een penning aan haar nette halsband hangen. In huis heeft ze deze niet om, gaan we naar het bos dan heeft ze een andere halsband die vies mag worden.

 

Ze heeft de penning vooral omdat het verplicht is in de gemeente,een penning met naam, adres en telefoonnummer van de eigenaar. Mocht ze ooit weglopen dan denk ik niet dat er iemand dichtbij genoeg kan komen om haar te pakken te krijgen, laat staan haar penning aflezen. Maar wie weet... ze heeft er in ieder geval een.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Hier altijd een penning om te gaan wandelen met zijn naam, ons adres, ook het land , en gsmnummer.

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Obi heeft een dogtag. Het is een grote meneer dus dat gaat prima om zijn speknek. Alleen die rubbere silencer die gaat er elke keer vanaf bij hem. Hoe die het doet dat weet ik niet. Maar het maakt dus nu wel wat meer herrie want ik heb hem er permanent afgelaten. 

 

Ik heb destijds ook ronde penningen gehad maar ze waren nooit heel duidelijk leesbaar en je kon niet heel veel informatie kwijt op zo'n penning. Bij een dogtag wel, daar staat volledig (Obi Wan Kenobi) op en alle andere informatie om Obi weer direct naar mij terug te leiden. Obi is ook gechipt maar ik twijfel of ze die chip nog gaan vinden en kunnen uitlezen mocht het nodig zijn. 

honden page profiel Charles de WitCharles de Wit

Onze Beau heeft net zo'n dogtag als @jantien.

 

Dat is begonnen omdat Lana zo'n grote, lieve lobbes was, dus zocht ik iets waarmee ze een beetje stoerder leek. Dit hebben we daarna met iedere hond van ons gedaan.

Nadat ze overleden zijn hebben we hun tags aan hun schilderijen gehangen die we hier hebben.

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

" Hier ook een penning met naam vd hond en onze telefoonnummers. Hij is gechipt maar hoorde laatst verhaal van een kat, gechipt en wel, gevonden door een oude dame en pas bij het overlijden van die dame kwamen ze er achter dat de kat gechipt en al jaren kwijt was. Brr moet er niet aan denken. Penning en gechipt voelt veiliger (en sneller). "

 Bij katten was chippen ook heel lang niet verplicht (en nu nog niet in Nederland), waardoor er nog veel katten zijn die niet gechipt zijn. Sowieso lopen er ook veel meer zwerfkatten rond, dus veel mensen gaan er vanuit dat een kat die opeens in hun tuin zit een zwerfkat is. 

 

Mijn katten zijn wel gechipt en nu het hier verplicht is, hoop ik toch dat al meer mensen eraan denken te chip na te kijken. In asielen wordt dat ook standaard gedaan. Maar toch denk ik dat de kans dat een chip gecheckt wordt bij katten nog steeds veel kleiner is dan bij een hond. Nu komen mijn katten niet buiten, dus zij hebben nooit een halsbandje (en dus ook geen penning) aan. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Hier geen penningen. Momo draag eigenlijk maar zeer zelden een halsband en loopt vrijwel altijd los.(Note: wij wonen aan een losloopgebied of gaan met de auto naar losloopgebied; in de auto liggen wel altijd halsbanden en riemen)

 

Elsa is nog in training dus die draagt buiten wel vaak een halsband maar het is de bedoeling dat zij dat later ook niet meer gaat doen.

 

Ik vind halsbanden tijdens het loslopen en spelen niet fijn; een hond kan er mee vast komen te zitten. Van tuigjes ken ik aardig wat horrorverhalen en ik ben zelf één keer getuige geweest dat een andere hond tijdens het spel daarin vast kwam te zitten met de tanden. Hoektand afgebroken. Ik ben persoonlijk ook van mening dat zo'n tuig, hoe mooi ook, altijd de vrije beweging enigszins belemmert. Die mening is gebaseerd op vele jaren ervaring met het trainen van oerpaarden. Daar maakten wij juist gebruik van riemen, lijnen en op tuigjes gelijkende hulpmiddelen op het lijf om de bewegingen te corrigeren/sturen. Het paard voelt dat hulpmiddel op zijn lijf liggen en reageert daarop door zijn spieren anders te gebruiken. Dit komt vooral omdat de spieren waar dat hulpmiddel tegenaan/op liggen vanzelf al iets aanspannen. Waarom zou dat voor een hond anders zijn? Ik beweeg/zit/sta ook anders met een BH aan dan zonder.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik heb dat helaas meegemaakt met Kahlúa. Die blijft niet op de paden (hoeft ook niet van mij, als ik haar bij me wil hebben doet ze dat ook) ze rende door de struiken en kwam vast te zitten met haar halsband die door een tak glipte. Gelukkig zag ik het gebeuren dus ik kon haar meteen losmaken. 

 

Ik heb dus wel penningen voor haar, maar zodra wij het bos in gaan, krijgt ze een retrieverlijntje om en gaat alles af, geen halsband of tuig meer door de bossen. 

honden page profiel ..

honden foto van .

"  
Puck is gechipt en de chip is geregistreerd en werkt naar behoren, wordt elk jaar bij de dierenarts gecheckt. 
Waarom dan ook nog een penning ? Iedereen weet dat een hond gechipt en geregistreerd moet zijn op het adres waar die woont.  "

 

Omdat er helaas ook mensen bestaan die 'dat gedoe' allemaal niet willen en jou weggelopen hond dan zomaar voorbij lopen want 'een ander knapt het maar op'. 

 

Ik denk zelf niet zo maar helaas zijn er wel mensen die zo denken. 

Al bellen ze maar even het telefoonnummer dat op de penning staat, geven de locatie door en binden ze haar aan een boom desnoods. Als ik mn hond maar terug heb. 

En die kans wordt in mijn ogen vergroot als je het de mensen ook makkelijker maakt om je hond terug te geven ipv vangen en naar de dierenarts brengen of wachten op de dieren ambu. 

 

Onze postcode + huisnr staat er ook op. Al binden ze haar maar aan de voordeur vast. Als ik Puk maar zo snel mogelijk terug heb. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hier is de penning die je krijgt als je je hond aanmeld bij de gemeente, verplicht. De penning moet goed duidelijk te zien zijn ook. Het dient ter controle of je wel belasting betaald voor je hond.

 

Volgens mij hebben we van TASSO ook een penning gekregen, maar die ligt ergens in een la.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  
Omdat er helaas ook mensen bestaan die 'dat gedoe' allemaal niet willen en jou weggelopen hond dan zomaar voorbij lopen want 'een ander knapt het maar op'. 
 
Ik denk zelf niet zo maar helaas zijn er wel mensen die zo denken. 
Al bellen ze maar even het telefoonnummer dat op de penning staat, geven de locatie door en binden ze haar aan een boom desnoods. Als ik mn hond maar terug heb. 
En die kans wordt in mijn ogen vergroot als je het de mensen ook makkelijker maakt om je hond terug te geven ipv vangen en naar de dierenarts brengen of wachten op de dieren ambu. 
 
Onze postcode + huisnr staat er ook op. Al binden ze haar maar aan de voordeur vast. Als ik Puk maar zo snel mogelijk terug heb.  "

 Tja, heb je gelijk in. Heb wel zo'n tag met telefoonnummer in huis liggen, maar gebruik 'm eigenlijk nooit. Heb hem toen aangevraagd omdat ie gratis was (Nederlander he).

Puck loopt verder ook vrijwel nooit los. Hier in de wijk niet en op vreemde onbekende locaties al helemaal niet.

Met een lange wandeling zit Puck sneller in de rugtas of in de bolderkar hahahaha. Ze heeft namelijk een broertje dood aan lang wandelen.

 

Hier in de wijk eens een hond gevonden die rondliep zonder baas. Hond kende ik en wist ongeveer waar ze vandaan moest komen. Geen halsband en lijn. Dus ik de lijn van Puck los gemaakt, Puck op de arm (handig zo'n kleine hond) en lijn om de gevonden hond.

Met ons drie naar de straat waar de hond ongeveer moest wonen. Heb bij diverse huizen aangebeld. Het 6e of 7e huis bleek de juiste.

Helaas geen bedankje toe gekregen. Heb eens ruzie gehad met die man nadat ie Puck had geschopt omdat Puck tegen de toen puppy opsprong om de oortjes uit te soppen.
Maar dat hoeft dan niet te betekenen dat ik die hond maar laat lopen, zelf houd, of met de dierenambulance meegeef oid.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

" Hier geen penningen. Momo draag eigenlijk maar zeer zelden een halsband en loopt vrijwel altijd los.(Note: wij wonen aan een losloopgebied of gaan met de auto naar losloopgebied; in de auto liggen wel altijd halsbanden en riemen)
 
Elsa is nog in training dus die draagt buiten wel vaak een halsband maar het is de bedoeling dat zij dat later ook niet meer gaat doen.
 
Ik vind halsbanden tijdens het loslopen en spelen niet fijn; een hond kan er mee vast komen te zitten. Van tuigjes ken ik aardig wat horrorverhalen en ik ben zelf één keer getuige geweest dat een andere hond tijdens het spel daarin vast kwam te zitten met de tanden. Hoektand afgebroken. Ik ben persoonlijk ook van mening dat zo'n tuig, hoe mooi ook, altijd de vrije beweging enigszins belemmert. Die mening is gebaseerd op vele jaren ervaring met het trainen van oerpaarden. Daar maakten wij juist gebruik van riemen, lijnen en op tuigjes gelijkende hulpmiddelen op het lijf om de bewegingen te corrigeren/sturen. Het paard voelt dat hulpmiddel op zijn lijf liggen en reageert daarop door zijn spieren anders te gebruiken. Dit komt vooral omdat de spieren waar dat hulpmiddel tegenaan/op liggen vanzelf al iets aanspannen. Waarom zou dat voor een hond anders zijn? Ik beweeg/zit/sta ook anders met een BH aan dan zonder. "

 Ja dat vind ik ook. Met loslopen heeft ze sowieso bijna nooit haar tuig aan, lijkt me inderdaad niet heel fijn.

Puck gaat ook wel eens van het pad af, dwars door struiken heen, dan lijkt het me veiliger als ze niks om heeft. (Haar buik zit vaak ook onder de krassen en in haar jas gaatjes. )

 

Al is een penning wel een fijn idee voor het geval dat, al geloof ik niet dat ze naar andere mensen toe zal gaan. 

 

Eigenlijk moet ik mijn nummer gewoon in haar oor zetten ofzo. 

(Elsa heeft trouwens een tattoo in haar oor, maar dat zullen we maar niet doen bij die van ons he. )

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

"  

Waarom dan ook nog een penning ? Iedereen weet dat een hond gechipt en geregistreerd moet zijn op het adres waar die woont.  "

 

wij zijn gemeentelijke opvang voor verloren gelopen honden en ik kan toch wel zeggen dat minstens 1/3de niet gechipt is en een ander derde niet correct geregistreerd is...

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

"  
wij zijn gemeentelijke opvang voor verloren gelopen honden en ik kan toch wel zeggen dat minstens 1/3de niet gechipt is en een ander derde niet correct geregistreerd is... "

 Wow echt, dat is wel slecht zeg. Is dat Nederland of België? (geen idee of daar verschil in zit) 

 

Bij de honden die bij ons geadopteerd worden registreren we samen met de baasjes de chip op de dag van ophalen. En de stichting van Puck doet het zelf bij de geadopteerde honden. 

Geen idee hoe dat bij fokkers werkt, maar denk dat de goede(!) daar ook wel wat op hebben bedacht. 

 

Krijg je eigenlijk vaak honden binnen zo? En worden ze allemaal weer opgehaald? 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

België is dat. 

En ja,  toch wel met regelmaat.  De meeste worden opgehaald,  maar ik heb er toch al een tiental gehad (werk er goeie 2 jaar)  die niet opgehaald werden en waar geen eigenaar van gevonden werd.  Ik vind dat toch wel best veel :s

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko



Hier geen wegloper maar wel een penning. Mijn hond luistert super, maar zodra hij bijv. wordt opgejaagd door een andere hond dan heb ik het nakijken.
In dat geval vind ik het een hele geruststelling als ik weet dat mijn 06 nummer op zijn penning staat. Als iemand hem dan vindt kunnen ze mij direct bellen. Dan heb ik hem zo snel mogelijk terug.

honden page profiel bentebente

Nee, dit hebben we wel gedaan vroeger. Toen droegen ze nog halsbandjes, daarna zijn we overgegaan op slipketting en nu een tuigje. De penning bevatte echter oude gegevens, en een nieuwe hebben we gewoon nooit besteld. 

 

Het is ook niet echt nodig hier, als ze weg rennen rennen ze hier zo naar huis. Dat is ook altijd de eerste plek waar ik ga kijken als ze weg komen. (Gelukkig gebeurd dit niet vaak)

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

Hier wel beide een penning met naam en 06 nummer. In huis hebben ze geen halsband om, maar buiten altijd en ook overdag op de camping hebben ze voor de zekerheid altijd hun halsband om.

Hier las ik laatst de APV voor hondenbezitters. Poep opruimen moet overal behalve als het in de bosjes ligt. Honden moeten binnen de bebouwde kom aangelijnd zijn tenzij aangegeven is dat het een loslooproute of gebied is. We hebben dan ook een mooie hondenkaart op de website van de gemeente staan. Kan je zo kijken waar de hond wel of niet los mag en of een gebied waar een aanlijnplicht geldt tijdens het broedseizoen.

In de APV staat ook dat een hond altijd een halsband moet dragen met daaraan een penning met telefoonnummer. Het telefoonnummer mag ook op de halsband staan, geloof ik.

Er wordt niets gezegd over het bij je hebben van poepzakjes, maar ik weet dat als je die niet bij je hebt de boete 90 Euro bedraagt. Het niet opruimen van de ontlasting is goed voor 140 Euro. Voor loslopen weet ik eigenlijk niet, maar ik dacht zo rond de 75 Euro. Handhaving hier is behoorlijk aanwezig. Ik loop dus met een rol zakjes op zak.

Mijn honden lopen alleen los op het veldje hier om de hoek. Daar kunnen ze normaal gesproken niet vanaf, maar verder loopt alleen Kira los tijdens cursus op een niet omheind veld. Verder altijd aan de lijn.

Grt Manja

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Mijn honden dragen geen penning, want als ze loslopen dragen ze geen halsband/tuigje. Mijn honden lopen nooit echt weg en mocht dit wel ooit gebeuren, wat zeer onwaarschijnlijk is, zijn ze gechipt.

Mijn honden rennen en springen graag door de struiken, dus het zal niet de eerste keer zijn dat ze vast komen te zitten door de halsband...

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

" Hier geen penningen. Momo draag eigenlijk maar zeer zelden een halsband en loopt vrijwel altijd los.(Note: wij wonen aan een losloopgebied of gaan met de auto naar losloopgebied; in de auto liggen wel altijd halsbanden en riemen)
 
Elsa is nog in training dus die draagt buiten wel vaak een halsband maar het is de bedoeling dat zij dat later ook niet meer gaat doen.
 
Ik vind halsbanden tijdens het loslopen en spelen niet fijn; een hond kan er mee vast komen te zitten. Van tuigjes ken ik aardig wat horrorverhalen en ik ben zelf één keer getuige geweest dat een andere hond tijdens het spel daarin vast kwam te zitten met de tanden. Hoektand afgebroken. Ik ben persoonlijk ook van mening dat zo'n tuig, hoe mooi ook, altijd de vrije beweging enigszins belemmert. Die mening is gebaseerd op vele jaren ervaring met het trainen van oerpaarden. Daar maakten wij juist gebruik van riemen, lijnen en op tuigjes gelijkende hulpmiddelen op het lijf om de bewegingen te corrigeren/sturen. Het paard voelt dat hulpmiddel op zijn lijf liggen en reageert daarop door zijn spieren anders te gebruiken. Dit komt vooral omdat de spieren waar dat hulpmiddel tegenaan/op liggen vanzelf al iets aanspannen. Waarom zou dat voor een hond anders zijn? Ik beweeg/zit/sta ook anders met een BH aan dan zonder. "

 Mijn hond loopt nooit van de paden af. Anders zou ik het ook niet aan durven om het tuigje om te laten. Al die horror verhalen erover. En spelen doet ze niet echt meer. 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^