Ontgiften van brok naar brok?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PLRPLR

honden foto van PLR

Ik ben overgestapt van acana naar een andere versie van acana. De reden was voornamelijk dat mijn hond zijn ontlasting er slecht op was (geen diarree maar wel slap) .

Sinds 3 weken na overstappen is zijn oranje traanstreep maar ook zijn rode pootjes(onderkant) verdwenen. Positief dus! Ook is zijn ontlasting goed geworden op de nieuwe brok.

Nu is het zo dat hij sinds 1 week (dus ongeveer anderhalvemaand na overstappen) hij last heeft van zijn oor wat onder controle is met puur oor druppels (na het inwendig laten checken dierenarts).
Ook word het nu rood tussen zijn tenen met 2 kleine tussenteenontstekingen. Hij heeft ook atopie maar deze tijd van het jaar is over het algemeen juist het gunstigst voor hem en heeft hij daar geen last van, dus denk eerder toch reactie op het voer of ontgiften.

Wat denken jullie? De zak is bijna op en moet nieuwe bestellen, ik twijfel dus waar ik goed aan doe. Wil ook niet onnodig wisselen want zijn maag/darmen zijn erg gevoelig.
ps: geen advies van vlees voeren want daar zijn we 3 jaar mee bezig geweest. :-)

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Het kan dat een ingredient van de nieuwe brok, net zoals de eerste brok, een allergie triggert, bv. kip, rund, witte rijst of graan. Daardoor zouden de rode plekken en ontstekingen van het oor en tussentenen kunnen ontstaan. Ik zou de ingredienten van beide brokken eens bekijken. 

 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Misschien Orijen tundra of Celtic lamb & goat proberen? Bevatten veel vlees en weinig ingrediënten waar honden gevoelig voor kunnen zijn. Ben hier zelf erg tevreden over met mijn gevoelige boxer. (Op prijs na 

 

ps. Acana ook geprobeerd. Nu toevallig grasslands, maar minder tevreden over. Meer krabben (oren vooral), scheten en meer schooieren buiten. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Je krijgt genoeg raad....carnilove zalm, is graanvrij aardappelvrij, zit geen rijst of kip rund in....en is ook compleet als je dit alleen voert.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hmm ik zou niet direct aan ontgiften denken maar toch iets in het voer waarop gereageerd wordt.

 

Mijn hond heeft ook allerlei reacties op vanalles en nog wat, en het is gewoon lastig omdat er met een verzwakt immuunsysteem op alles allergisch gereageerd kan worden.

Aangezien zo'n tachtig procent van het immuunsysteem in de darmen ligt, is het zinvol om die darmen zo optimaal mogelijk te laten functioneren.

In mijn ogen zou je dat door een combinatie van dingen moeten aanpakken. 

Ten eerste geen chemie meer voor een hond die gevoelig is, een biologisch voer is daarom aan te raden. Zou je even moeten googlen en op voerwijzer kunnen kijken voor meer info.

 

Misschien zijn er een tijdje supplementen nodig, maar dat zou dan weer met een holistisch arts besproken moeten worden.

 

Verder voor een allergische hond oppassen met andere chemie, als vlooien- en tekenmiddelen, ontwormingsmiddelen, en entingen.

 

 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Misschien Orijen tundra of Celtic lamb & goat proberen? Bevatten veel vlees en weinig ingrediënten waar honden gevoelig voor kunnen zijn. Ben hier zelf erg tevreden over met mijn gevoelige boxer. (Op prijs na -) 
 
ps. Acana ook geprobeerd. Nu toevallig grasslands, maar minder tevreden over. Meer krabben (oren vooral), scheten en meer schooieren buiten.  "

 Hier ook Orijen Tundra. Bevalt zeer goed. En zonder kip en rund, waar de meesten een allergie voor hebben.

 

Pim, weet wel dat in grasslands kippenei zit. Java reageerde daar ook op, kipallergie.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Ha Brenda, dank voor de reactie. Heb ook Orijen original gevoerd waar veel kip in zit en dat ging na enige gewenning goed. Denk dus niet dat die van mij een kip-allergie heeft maar wel gevoelig is voor voer wat minder puur is ofzo en daardoor misschien minder goed opneemt en afbreekt. Blijft een beetje uitzoeken en proberen. Ben in eerste instantie erg tevreden over Celtic, maar is eigenlijk nog te vroeg om daar echt een conclusie uit te trekken. 

honden page profiel PLRPLR

honden foto van PLR

Iedereen bedankt voor reageren. Ik heb het gelezen en neem tips in overweging.

" Het kan dat een ingredient van de nieuwe brok, net zoals de eerste brok, een allergie triggert, bv. kip, rund, witte rijst of graan. Daardoor zouden de rode plekken en ontstekingen van het oor en tussentenen kunnen ontstaan. Ik zou de ingredienten van beide brokken eens bekijken. 

  "

 Klopt helemaal. Daarom ook mijn twijfels.
De lijst waar hij niet tegen kan is groter dan waar hij wel tegen kan.Grootste reacties bij hem zijn op kip,rund,ei,lam (waarschijnlijk, misschien door histamine? zowel met barf als enkelvoudig kvv ging dat erg slecht),paard,zalm, sardien,rijst,zoete aardappel etc , gaat allemaal niet goed. Nog veel meer niet hoor, maar dan ga ik een beetje offtopic omdat mijn vraag was of het ontgiften van de oude brok kan zijn.

Volgende forumvraag: Puppy brokken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^