Ander voer of het zo houden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bentebente

Ik heb al eerder een vraag gepost over voer, maar de situatie is weer een beetje anders.

 

Muis is een oudje, 14 jaar. De bovenste vier voortanden zijn al uit haar bek gevallen gedurende deze jaren (door te hard knagen, stoten, bijten etc). De rest van haar tanden zijn er niet goed aan toe. Ze stinkt ook heel erg uit haar mond hierdoor. 

 

Nu, ik poets haar tanden als ik haar was met een tandenborstel en water. Dit werkt een beetje tegen de stank. Hondentandpasta likt ze al van de borstel af voordat ik een beetje redelijk kan poetsen... dus dagelijks poetsen gaat niet echt. Ook kunnen we ze niet schoon laten maken bij de dierenarts, omdat het risico van overlijden tijdens narcose, of er iets aan overhouden, heel groot is.

 

Ze eet brok, eentje van pedigree op dit moment, waar ze het wel aardig op doet. Ze lijkt er meer moeite mee te hebben, en ook het kauwen van hondenkoekjes lijkt lastiger te gaan, of gepaard met pijn.

 

Nu, mijn vraag: moeten we haar iets anders gaan voeren? En zo ja, wat? KVV is geen optie, we hebben niet genoeg ruimte om het op te slaan. 

 

Alle antwoorden worden gewaardeerd!!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Het lijkt mij dat moeite hebben met kauwen een teken van pijn is.

Maar het kan natuurlijk ook dat de brokjes te hard zijn. Misschien kun je ze weken in water.

honden page profiel jantienjantien 2 doggies

honden foto van jantien

Pedigree brokken, ik wist niet dat ze bestonden. Even gekeken : hoofdbestanddeel = graan.

Dus dat kan beter.

Gun je ouwetje een heerlijke oude dag met RENSKE vers.

Dat is vlees wat je voordat je het gebruikt buiten de koelkast kunt bewaren en als het aangebroken is IN de koelkast. Wel serveren op kamertemperatuur of met warm water.

Afbeeldingsresultaat voor renske versZe zal smullen!

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Heeft je hond een ziekte dan, Faro is 15 en heeft vorig jaar een narcose gehad en er was niks aan de hand, de dierenarts heeft ook eerst gekeken of hij het aan kon, en hij had er alle vertrouwen in, hij maakt het maar weinig mee dat oudere dieren overlijden, vond het overtrokken allemaal.

 

Ik zou kijken of het wel kan, kiespijn en tandpijn is 1 van de vreselijkste pijnen.

En voor nu zou ik natvoer gaan geven.

 

Ik lees het wel vaker, maar waarom niet eerder het gebit laten doen, mensen wachten te lang, Faro had een operatie maar daarom werd zijn gebit meteen meegenomen, maar zijn tanden waren alleen maar geel en wat tandsteen. Ik heb het een paar jaar geleden nog laten doen.

Bij controle voor wat dan ook keek de dierenarts altijd zijn gebit na, en anders vroeg ik er wel naar.

 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Pedigree is niet echt goed voer inderdaad.

 

Freggle is 16.5, en eet al lang geen brokken meer.

Hij krijgt Naturo, dat zijn pakken vlees die bij de Albert Heyn te koop zijn. 

Vergelijkbaar met Renske.

Je moet het gewoon op kamer temperatuur bewaren dus geen ruimte in de koelkast of diepvries nodig.

Het is er in een aantal smaken en varianten, kip, eend, zalm

 

Is je hondje dan al zo slecht er aan toe dat het gebit niet meer bij de dierenarts gereinigd kan worden?

Bij Freggle is dit nog een keer gedaan toen hij al 15 was.

Als het gebit van je hond zo slecht is, betekent dat je hondje daar ook dood aan kan gaan (ontstekingen die in het bloed terecht komen)

Alleen dan heb je het gevaar dat je hondje zijn oude dag moet slijten met veel pijn door zijn gebit, en daar dan ook dood aan gaat.

 

Tegenwoordig is de narcose veel veiliger geworden, ook voor oude honden.

Het risico dat ze doodgaan tijdens de narcose is echt minimaal geworden.

Het risico dat je hondje doodgaat door ontstekingen door zijn gebit, is eigenlijk nog groter.

Of je hondje moet al zo slecht zijn dat hij al in z'n laatste levensfase/dagen zit?

 

 

 

 

honden page profiel bentebente

@yooop, nee, geen ziekte. Mijn ouders hebben al eerder nare ervaringen gehad met narcose op latere leeftijd waardoor ze het niet meer aandurven. En zij betalen, dus uiteindelijk is het hun beslissing. 

 

Het is niet zo zeer dat we te lang gewacht hebben, ze heeft pas een jaar tandproblemen en toen was de angst om een ouder hondje onder narcose te laten gaan ook al aanwezig. 

 

@jantien, ik heb wel eens eerder naar renske gekeken, maar dan het droogvoer. Wat jij aanbeveeld is volgens mij gewoon vleesvoer..? Of zie ik iets verkeerd? Dat is dus iets wat ik liever vermijd, eerlijk gezegd.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bente, het is gestoomd, veilig en goed verteerbaar, haal eens een pakje dan kan je eens kijken of de hond het lekker vind, en een roesje kan ook hoor, niets zo erg als dat een verder gezond hondje niet goed kan eten door tand/gebits problemen....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bente, het is volwaardige voeding Renske...en wat Sylvia geeft is het zelfde alleen een ander merk, ook volwaardige voeding.....

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Je zou bijvoorbeeld smuldier kunnen voeren, dat is te koop in de supermarkt.  Dus dan zou je een paar keer per week vlees kunnen halen zodat je vriezer niet vol zit. 

 

Of een goede blikvoer. 

 

Ik zou ook eens proberen om pijnstilling te geven. Dat je narcose niet durft snap ik. Maar een hond met pijn rond laten lopen is ook niet eerlijk. Je zou met de dierenarts kunnen overleggen wat hem het beste lijkt. Hij zal ook niet zomaar een oud hondje onder narcose willen doen. Dus misschien alternatieven hebben. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" @yooop, nee, geen ziekte. Mijn ouders hebben al eerder nare ervaringen gehad met narcose op latere leeftijd waardoor ze het niet meer aandurven. En zij betalen, dus uiteindelijk is het hun beslissing. 
 
Het is niet zo zeer dat we te lang gewacht hebben, ze heeft pas een jaar tandproblemen en toen was de angst om een ouder hondje onder narcose te laten gaan ook al aanwezig. 
 
@jantien, ik heb wel eens eerder naar renske gekeken, maar dan het droogvoer. Wat jij aanbeveeld is volgens mij gewoon vleesvoer..? Of zie ik iets verkeerd? Dat is dus iets wat ik liever vermijd, eerlijk gezegd. "

 Pas een jaar, sorry hoor, ik vind dat al heel lang, jouw ouders hebben waarschijnlijk vroeger slechte ervaringen, jij kan er niks aan doen maar ik hoop stiekem dat ze allebei kiespijn krijgen, ik vind het echt dierenmishandeling, als de hond goed nagekeken word, bloedonderzoek vooraf, dan is het het risico wat tegenwoordig mee vat waard.

Tuurlijk is het eng, maar de wetenschap gaat ook verder.

En een jaar pas last, als je ouders dan 2 jaar geleden het gebit hadden laten doen dan had je hond nu geen pijn.

Nogmaals ik weet dat jij er niks aan kan doen...

honden page profiel bentebente

@yooop, tsja; ik ben het er zelf ook niet mee eens. We moeten sowieso weer een keertje langs bij de dierenarts, dus wellicht dat deze mijn ouders toch het vertrouwen kan geven.

 

Twee jaar terug hadden ze het ook niet aangedurfd. Dat de hond onder narcose moest om een röntgenfoto te laten maken van haar pootje dat tussen de deur was gekomen vonden ze al heel eng. Ik kan dat ook best begrijpen, hun vorige hondje heeft epilepsie en incontinentie vanwege de epilepsie aan de narcose op latere leeftijd overgehouden. Dat is nogal traumatisch om mee te maken. 

 

@naomi en @willemijn ik weet het niet hoor.. versvoer lijkt me lastig, en het is nogal een overstap van droogvoer. 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Naturo is gestoomd voer.

Het is helemaal geen overstap van droogvoer af, juist niet als het hondje van je ouders zo moeilijk eet. 

 

Hou oud  je dan, kun jij je ouders  zelf niet overtuigen?

Of laat ze dit topic lezen.

 

Het is een keuze wat je maakt:

of pijn lijden en kans op doodgaan door ontstekingen,

of doodgaan door narcose (wat een kleine kans is)

 

Niks doen is eigenlijk geen optie als je hondje er zo aan toe is, als jij beschrijft.

honden page profiel AccaliaAccalia 3 doggies

honden foto van Accalia

Ik zou geen brokjes meer voeren, maar gestoomd vlees (natvoer). Dit is heel zacht (kauwen is niet nodig) en licht verteerbaar. Het is niet hetzelfde als KVV, het is immers niet rauw. Het hoeft niet in de vriezer of koelkast bewaard te worden (tenzij het bakje/blik geopend is, dan wel). Vaak zit het in blikken, soms in bakjes of zakjes. 

Goede merken zijn bijvoorbeeld Renske, Terra Canis en Herrmanns Bio. Wat goedkopere (maar tevens goede) keuzes zijn Lukullus, Animonda Gran Carno en Rocco. 

honden page profiel AccaliaAccalia 3 doggies

honden foto van Accalia

"
@naomi en @willemijn ik weet het niet hoor.. versvoer lijkt me lastig, en het is nogal een overstap van droogvoer.  "

 

Renske e.d. zijn geen (rauw) versvoer. Het is geen vers (rauw) vlees, maar bereid vlees.

Lastig? Wat lijkt je er lastig aan? Je hebt een bakje/zakje/blikje, dat gewoon buiten de koelkast bewaard kan worden net als brok, je opent het, doet het in de voerbak (evt even prakken), hondje smult ervan en je gooit het lege bakje/zakje/blikje weg. Wat is er zo lastig aan? 

honden page profiel bentebente

Oooh, bedankt, ik begreep niet zo goed hoe het nou werkte. Dan zouden we daar even naar kunnen kijken! Ik was in de veronderstelling dat het een soort kvv was.. moet er nog iets aan bereid worden vantevoren?

 

@sylvia, het is niet zozeer mijn leeftijd waardoor mijn ouders niet zoveel belang hechten aan mijn mening.

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

" Oooh, bedankt, ik begreep niet zo goed hoe het nou werkte. Dan zouden we daar even naar kunnen kijken! Ik was in de veronderstelling dat het een soort kvv was.. moet er nog iets aan bereid worden vantevoren?
 
@sylvia, het is niet zozeer mijn leeftijd waardoor mijn ouders niet zoveel belang hechten aan mijn mening. "

 Aan kvv, een gestoomde maaltijd of compleet blikvoer hoeft niks aan bereid te worden. Bij kvv moet je het alleen van te voren ontdooien. 

 

Ik zou in ieder geval geen brokken voeren als hij daar pijn van heeft. Maar eigenlijk moet er gewoon iets aan die pijn gedaan worden naar mijn mening. Desnoods met pijnstilling ipv de operatie. 

honden page profiel AccaliaAccalia 3 doggies

honden foto van Accalia

" Oooh, bedankt, ik begreep niet zo goed hoe het nou werkte. Dan zouden we daar even naar kunnen kijken! Ik was in de veronderstelling dat het een soort kvv was.. moet er nog iets aan bereid worden vantevoren?
 
@sylvia, het is niet zozeer mijn leeftijd waardoor mijn ouders niet zoveel belang hechten aan mijn mening. "

Nee hoor, je schept het zo in het bakje en klaar is kees. Het is ook niet bloederig of vies. Stel je hebt een bakje of blik met 400 gram en je hondje eet per dag 400 gram, dan geef je dus de helft 's ochtends en laat je de helft in het bakje/blik zitten. Die moet je dan wel even in de koelkast bewaren (omdat het geopend is). En dan geef je dat 's avonds. Het is echt niet ingewikkeld en ook qua prijs kun je het zo gek maken als je zelf wil (je hebt dure maar ook goedkope merken, net als bij brokken). 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

" Oooh, bedankt, ik begreep niet zo goed hoe het nou werkte. Dan zouden we daar even naar kunnen kijken! Ik was in de veronderstelling dat het een soort kvv was.. moet er nog iets aan bereid worden vantevoren?
 
@sylvia, het is niet zozeer mijn leeftijd waardoor mijn ouders niet zoveel belang hechten aan mijn mening. "

 

Oké.

Willen ze dan wel ander voer voor het hondje kopen?

Als het hun hondje is, zij betalen er voor, zorgen er voor etc.

Pedigree is redelijk goedkoop voer, misschien willen je ouders helemaal geen duurder voer voor het hondje kopen.

Heb jij er nog enige invloed op, of dat jij bv het voer koopt?

honden page profiel bentebente

"  
Oké.
Willen ze dan wel ander voer voor het hondje kopen?
Als het hun hondje is, zij betalen er voor, zorgen er voor etc.
Pedigree is redelijk goedkoop voer, misschien willen je ouders helemaal geen duurder voer voor het hondje kopen.
Heb jij er nog enige invloed op, of dat jij bv het voer koopt? "

 Ik heb al eerder een wisseling van voer aangeraden, dat hebben we toen wel gedaan, en na de dood van ons andere hondje zijn we dus overgestapt op pedigree. Muis lijkt het beter te doen op brok met meer graan, maar echt gezond is het niet..

 

Ik kan in ieder geval een probeerpakket ergens vandaan halen, als het niks is toch iets anders bedenken.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Bij de Albert Heyn heb je van Naturo ook kleine pakjes.

Normaal zou je dat kopen als je een heel klein hondje hebt, dat de grotere pakken dan te veel is.

Dat zou je misschien eens kunnen kopen, is ook niet duur.

Dan zie je meteen of jullie hondje het graag eet.

honden page profiel bentebente

" Bij de Albert Heyn heb je van Naturo ook kleine pakjes.
Normaal zou je dat kopen als je een heel klein hondje hebt, dat de grotere pakken dan te veel is.
Dat zou je misschien eens kunnen kopen, is ook niet duur.
Dan zie je meteen of jullie hondje het graag eet. "

 Dat is een goede tip! Ik ga er morgen gelijk naar kijken.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Renske is een volwaardige vleesvoeding met 80% vlees, lichtgestoomd, in verschillende smaken, dus gevarieerd en goed verteerbaar. Voor de tanden zou je Tropiclean Tandgel kunnen gebruiken, zonder Xylitol. Er zit een pipetje op en zo kun je heel gemakkelijk de gel aanbrengen. Dat doe je minstens 2 weken achter elkaar, dagelijks, mocht het nodig zijn, doe je dit 3 weken. Een half uur voor en na het opbrengen niet laten eten of drinken.Voor tandvleesontstekingen kun je Dentisept gebruiken. Dat doe je, ook met een pipetje, een paar dagen op de ontstoken tanden en tandvlees, is het nodig, ga je nog een paar dagen door. Ik zou eerst de ontstekingen behandelen met Dentisept en daarna de Tropiclean gebruiken. Sterkte!

honden page profiel yooopyooop 2 doggies

honden foto van yooop

Als het heel erg is met het gebit dan vraag ik me af of je er wel aan moet gaan zitten, dat is toch pijnlijk...

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:) 3 doggies

honden foto van Jackie en Kiba:)

Wat dacht je van gestoomd vlees? Pedigree is nogal niet zulk best voer. Misschien kijken naar wat anders? Je kunt de brokken ook wat weken zodat het zachter is.

 

Je kunt ook poetsen met kokosolie. Beetje smelten in de magnetron en met je vingers op de tanden en kiezen smeren (of met tandenborstel) je kunt ook laten oplikken. Kokosolie zorgt voor een betere mondhygiëne.

Zorg wel dat je biologische extra vierge kokosolie hebt uit een glazen pot. Niet ontgeurd. Is het meest natuurlijk. 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti 3 doggies

honden foto van  Dutch Auti

Stoom-maaltijden van Renske zou een oplossing kunnen zijn. Die hoeven niet in de vriezer.

 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

De enige manier om je hond een hondwaardig leven te laten leiden is door zijn gebit door de dierenarts te laten schoonmaken. Het is zielig voor de hond als hij niet meer goed kan eten door pijn in zijn bek, kiespijn is erg. Ik hoop dat je je ouders uiteindelijk zal kunnen overtuigen tot die tijd is pijnstilling en zachtvoer idd een oplossing.

 

Succes.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Dentisept kan de ontstekingen verhelpen en Tropiclean de tandplak/-steen verminderen. Een JR die ik gekend heb en verder een goede gezondheid had, voor zijn leeftijd: 16 jaar, lag dezelfde middag na de narcose dood op de schoot van het baasje. Ik zou de Dentisept en Tropiclean echt alvast inzetten. Het enige antwoord dat dierenartsen vaak hebben, is eventueel schoonmaken en waar de ontstekingen zitten: de tanden trekken! 

honden page profiel yooopyooop 2 doggies

honden foto van yooop

" Dentisept kan de ontstekingen verhelpen en Tropiclean de tandplak/-steen verminderen. Een JR die ik gekend heb en verder een goede gezondheid had, voor zijn leeftijd: 16 jaar, lag dezelfde middag na de narcose dood op de schoot van het baasje. Ik zou de Dentisept en Tropiclean echt alvast inzetten. Het enige antwoord dat dierenartsen vaak hebben, is eventueel schoonmaken en waar de ontstekingen zitten: de tanden trekken!  "

 Ja, dat lijkt me wel ja , als er rotte tanden zijn dan moeten ze er uit, anders hadden heel veel mensen geen kunstgebitje, als je het anders kon oplossen.

Die hond moet echt naar de dokter, niet zelf gaan klooien, echt zielig dit.

Het is gewoon een vorm van gebrek aan medische zorg.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Rotte tanden veroorzaken hartproblemen.

 

Je hondje Muis zal vreselijke pijnen aan haar gebit hebben. Daarom eet zij haar brokken niet goed. Met die rotte gebitselementen kan ze niet goed kauwen en kauwen veroorzaakt pijn.

 

Je ouders zijn verantwoordelijk voor de gezondheid en welzijn van jullie hondje. Honden zijn bikkels en tonen pijnen pas als deze zeer heftig zijn.

 

Jullie hondje moet dringend naar de dierenarts; dit kan je niet op zijn beloop laten. Ondanks dat Muis niet onder narcose zou kunnen, moet er wat gebeuren. Jullie kunnen haar niet laten lijden.

 

Arm oud hondje. 

honden page profiel bentebente

@loesje dit is ook waarom ik hier vraag om meningen over voer, dan kan ze tenminste normaal eten terwijl ik benadruk dat we een bezoekje aan de dierenarts moeten brengen. 

Maar uiteindelijk is die keuze niet aan mij. Ik ben niet degene die het bezoekje moet betalen..

 

Maar ik moet wel zeggen dat ik het nogal vreemd vind dat jullie zeggen dat ze vreselijk veel pijn lijd, terwijl jullie haar niet eens kunnen zien... ik ben ook geen hondenleek, ik begrijp ook best dat honden hun pijn altijd zullen verbergen. Je mening mag je hebben en ik verwacht altijd wat negatieve reacties, maar aannames kan ik écht niet tegen.

 

Ik ga straks naar de supermarkt, om te kijken naar die maaltijden die sylvia aanraadde, en ik ga ook eens kijken naar wat jij aanraadde, machtel. Dat klinkt wel als iets wat we goed kunnen proberen voordat we toch evt besluiten om het gebit onder narcose te laten reinigen. 

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Overgestapt op Acana, honger?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^