De hond overal mee naartoe?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Ik vroeg me af hoeveel van jullie de hond zo veel mogelijk mee nemen?

Niet naar plekken waar dat niet mag, natuurlijk. Maar bijvoorbeeld naar een verjaardag, terrasje pikken, tuincentrum...

 

Ik neem Ziva het liefst overal mee naar toe. Hoe minder ze alleen thuis zit hoe fijner ik het vind. Over ieder uur voel ik me schuldig. Natuurlijk mag of kan het niet altijd, dat is jammer. Maar als het ook maar enigsinds mogelijk is neem ik haar mee. Ik ben alleen soms bang dat ik het misschien teveel aan anderen opdring als we ergens op visite gaan of zo. Altijd vragen, 'vinden jullie het erg als de hond mee gaat?' Soms voel ik me een beetje bezwaard, ze kan ook prima thuis blijven. En het is niet zo dat ze het super leuk vindt om mee te gaan en onbekende mdnsen te zien. Maar leuker dan alleen thuis te zitten denk ik zo.

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Ik heb een heel handzame en brave hond die in principe overal mee naar toe gaat.  Dus ook op visite, vakantie, uit eten.

Bovendien kan hij heel goed alleen thuisblijven, dus als het niet kan, dan blijft hij thuis.  Daar heb ik geen problemen mee. Hij wordt van tevoren uitgelaten en is in een warm huis met de radio aan.

Als ik thuiskom rekt hij zich enorm uit en is hij niet hysterisch om mij weer te zien.

 

honden page profiel LinLin 3 doggies

honden foto van Lin

Ik neem Ollie ook overal mee naar toe. Denk ook dat hij dat leuker vindt dan alleen thuis blijven. Kennissen, familie en vrienden verwachten inmiddels niet anders. Neem hem ook mee naar crematies, accountant terrasjes enz. Als je dat zelf en de hond prettig vindt en mensen hebben er geen moeite mee is dat prima toch? 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Verjaardagen gaat Puck niet mee naartoe. Ze houd niet van drukte en ook niet heel erg van kleine kinderen.

Daarnaast zit natuurlijk niet alle visite of degene waar je komt, te wachten op een hond van een ander.

 

Tuincentrum gaat Puck wel graag mee naar toe. Terrasje pikken doen we niet heel vaak en als ik dat al wel doe, dan ben ik aan het shoppen en is Puck er toch al niet bij. Maar toch heeft ze in haar 7jarige leventje al 3 keer op het terras gezeten haha. Ze vind het wel leuk, als het maar niet te druk is.

Verder gaat ze mee naar m'n moeder, ze is veel bij m'n vader. Ze gaat heel graag mee in de auto om een rondje te toeren.

Puck gaat ook erg graag mee in het mandje op de fiets.

Mee gaan naar mijn werk, verstandelijk en lichamelijk gehandicapten vind ze heel erg leuk.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ze gaan altijd mee als we naar vrienden of familie gaan, en dat wordt eigenlijk door iedereen als vanzelfsprekend beschouwt. Ze horen er gewoon bij.

Naar andere plaatsen gaan ze alleen mee als ze daar zelf iets aan hebben. Ik neem hen dus bijvoorbeeld niet mee naar winkels, stad, markten, e.d. omdat ze dat zelf niet fijn vinden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Alleen in openbare gelegenheden waar een hond binnen mag, niet bij mensen op bezoek.....ze zijn heel makkelijk maar wil de mensen mijn grote beren dat niet aandoen, en sommigen zijn radicaal tegen honden in huis.....wel ga ik graag met de honden op een terras of koffiehuis...waar het geen bezwaar is, ze zijn netjes opgevoed en dan is het geen enkel probleem....

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Mijn activiteiten bestaan hoofdzakelijk uit hondgeraleerde zaken, dus dan zijn ze mee.
Ik had 1 zus waar ze ook altijd mee naar toe gingen, maar helaas hebben ze er voor de 2de keer dame kippen er dood gebeten, dus dat feestje gaat ook niet meer door.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik neem ze alleen mee naar plekken die voor hun ook leuk zijn. Op bezoek ga ik nauwelijks, soms neem ik alleen Finley dan mee, die vindt dat nog wel leuk.

 

Naar de markt of een tuincentrum vinden ze allebei leuk, dus dat doen we geregeld.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Verjaardagen niet, maar verder zoveel mogelijk, familie, vrienden, tuincentrum, vakantie (ook buitenland). Moet wel leuk zijn voor Charlii. 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Niet bij mensen op bezoek.

Deden we nooit.

Bij enkele ja,die zelf een hond hebben anders niet.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

In principe gaat de hond bijna altijd mee, als dat kan. We weten precies welke restaurants in onze buurt honden toestaan, en welke familie de hond wel of niet waardeert. Bij overnachting een hondvriendelijk hotel. 

 

Onze hond is groot (71 cm) maar gelukkig erg braaf en makkelijk. Hij kan niet altijd mee, maar daar voel ik me niet schuldig over. Hij gaat vaak genoeg wel mee en hij kan verder prima alleen thuis zijn. 

honden page profiel JamaicaJamaica 3 doggies

We hebben er 5, waarvan 1 reuzenras en 3 grote honden, dus voor ons is dat geen doen. Ze gaan wel mee als we een terrasje pikken of iets drinken in een strandtent.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Vroeger wel.

Freggle ging altijd en overal mee naar toe, hij vond alles leuk en goed zolang hij maar mee kon.

Maar nu is hij bijna 17 en kan hij dat niet meer, lichamelijk niet maar ook mentaal niet.

Nu zitten we in een situatie dat hij hoogstens nog maar een uurtje alleen thuis kan zijn, maar ook niet meer mee kan.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Shadow gaat eigelijk bijna overal mee heen. Naar familie/vrienden waar ze welkom is. Na de stad als ik met me moeder mee ga en niet voor me zelf. Ze vind het heerlijk om in de drukte te zijn. Als ik voor me zelf ga voor kleren dan blijft ze thuis. Maar de markt en tuincentrum enzo gaat ze altijd mee en Vakantie,terrasjes. Met vrienden gaan we heel vaak wandelen in plaats van binnen zitten kletsen. Veel leuker en ook nog gezond een goede wandeling en voor de hond en de honden van vrienden ook leuk.

 

Dingen waar ze echt niet mee heen kan zoals de kapper of de dokter of zo blijft mijn moeder bij haar. Mijn oudste broer heeft zelf ook 2 honden en daar gaat ze ook altijd mee naar toe. Ook als het om een verjaardag gaat. Hun nemen de honden ook altijd mee naar mij. Ze wonen 150 km hier vandaan dus dan is het wel zo prettig dat de honden mee kunnen. Want dan gaan wij of hun niet voor even langs maar bijna een hele dag zijn we dan van huis of zijn hun van huis. Mijn jongste broertje houd niet zo van honden dus dan blijft ze wel thuis. Maar hij is vaker hier dan ik bij hem.

 

Dus eigelijk gaat ze bijna altijd en overal mee naar toe. Voor Shadow maakt niet uit waar we heen gaan als ze maar mee mag en ze is gewoon heel makkelijk overal 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Beer breekt overal waar we zijn de tent af, dus hij gaat nergens mee naartoe. Behalve als we op vakantie zijn, dan zit 'ie op zijn eigen stoel op het terras. 

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

" Ik neem Ollie ook overal mee naar toe. Denk ook dat hij dat leuker vindt dan alleen thuis blijven. Kennissen, familie en vrienden verwachten inmiddels niet anders. Neem hem ook mee naar crematies, accountant terrasjes enz. Als je dat zelf en de hond prettig vindt en mensen hebben er geen moeite mee is dat prima toch?  "

 Serieus mag hij mee naar een crematie? Is Ol wel simpel maar toch 

 

May gaat als het kan zeker mee.

Als ik bij vrienden op bezoek ga. Soms terrasjes. Kanoën. Laatst zelfs naar de werkborrel. Maar dat is niet iets wat ik altijd doe.. kwam toevallig makkelijk uit. En ik heb een ernstig simpele makkelijk aanpasbare hond.

Ze is zelfs eens mee geweest naar een openlucht theater.. en een circusvoorstelling..

Ze kan zelfs meerennen naast een eenwielfiets nu  *zoekt het poppetje dat moet huilen van het lachen*

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Kaylo gaat ook zoveel mogelijk overal mee naar toe. Kaylo is ontzettend rustig als we op visite zijn, maar ik vraag het wel altijd van te voren. Als we ergens op een terrasje gaan zitten gaat hij ook gewoon lekker mee, hij ligt dan heerlijk onder de tafel te chillen. 

 

Hij ging ook altijd mee naar de Intratuin, dierenwinkels en markt en dergelijke maar dat doe ik steeds minder.. Hij kan dan namelijk ontzettend hard trekken en ik ben dan toch bang dat hij ergens tegen aan plast  Hij mag alleen nog mee naar de intratuin als ik verwacht dat het niet al te druk is, zodat we ook een beetje kunnen trainen op netjes volgen in zulke omgevingen. 

Volgende forumvraag: Chihuahua knuffelkontjes?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^