Angst, 1e keer loops? Gt Gezocht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Heeii allemaal

 

Maybe is al vanaf dat ik haar heb al wat angstiger aangelegd of dit nou te maken heeft met aanleg, socialisatie of andere factoren ik heb geen idee meer.

 

Voorbeeldje: Maybe vond borstelen helemaal niet erg. Als pup zijnde beet ze in de borstel dit heb ik haar af geleerd op een positieve manier. Hierna vond ze borstelen helemaal leuk want het was gekoppeld aan lekkers. Nu pakte ik laatst de borstel en kroop ze weg en was ze echt bang. Kon niet eens in de buurt komen met dat ding.

 

Zo zijn er nog een hoop meer incidentjes. Ze is nu 9,5 maand dus kan eventueel loops worden nu. Haar gedrag is ook wat veranderd. Zou dit de aanloop naar haar loopsheid zijn? 

 

Ik wil sws een gt bij haar problemen naar mensen toe er bij halen. Iemand een goede gt in de buurt van Veghel/Eindhoven/Uden/Den Bosch/Oss

honden page profiel bentebente 3 doggies

Angst heb ik hier nog nooit meegemaakt voor de loopsheid. Wel woede en “slettenbakkengedrag” haha. 

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Angst is inderdaad zeker iets dat versterkt kan worden rondom de loopsheid. Met name onze hairless Chinese Naakthond had hier ook altijd veel last van... Het gebeurt niet vaak, maar er zijn honden waarbij de wisselende hormonen dit effect op kan hebben.
Dat gezegd te hebben is het natuurlijk niet de bedoeling dat dit gedrag uit de hand loopt, en ook niet dat dit met de tijd erger wordt. Een GT inschakelen zou ik dus zeker geen slecht plan vinden al is het alleen maar om te kijken hoe je haar hierin het beste kunt begeleiden. Ik woon helaas niet in de regio dus kan je daarin geen adviezen geven... Maar natuurlijk wel veel succes toegewenst met alles, hopelijk wordt ze gauw loops en zit dat er weer op zodat in ieder geval die gierende hormonen in dat jonge lijfje weer wat meer kalmeren!

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Komt dit denk je met elke loopsheid terug?

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Kan met de aankomende loopsheid te maken hebben...alhoewel ik het wel heftig vind om zo op een borstel te reageren.....

Joy was bij dr eerste loopsheid ook iets anders, angstiger kan ik het niet echt noemen...maar anders... Dit had zij alleen bij de 1e loopsheid. Denk dat er voor de 1e keer dan toch veel door zo'n hondenmeisje heen gaat...al die hormonen e.d....

Wat voor problemen heeft zij met mensen dan, als ik vragen mag ?!? Joy was ook geen mensenhondje... vond het absoluut niet leuk als mensen haar aan wilden haalden. Ik liet dit dan ook niet toe. Andere mochten haar wat lekkers geven maar meer ook niet... Nu is ze zo vrij als een vogel ook bij andere mensen :-)

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Kan met de aankomende loopsheid te maken hebben...alhoewel ik het wel heftig vind om zo op een borstel te reageren.....

Joy was bij dr eerste loopsheid ook iets anders, angstiger kan ik het niet echt noemen...maar anders... Dit had zij alleen bij de 1e loopsheid. Denk dat er voor de 1e keer dan toch veel door zo'n hondenmeisje heen gaat...al die hormonen e.d....

Wat voor problemen heeft zij met mensen dan, als ik vragen mag ?!? Joy was ook geen mensenhondje... vond het absoluut niet leuk als mensen haar aan wilden haalden. Ik liet dit dan ook niet toe. Andere mochten haar wat lekkers geven maar meer ook niet... Nu is ze zo vrij als een vogel ook bij andere mensen :-) "

Ik vind haar reactie dus ook vrij heftig maar ze is ook echt bang van de zaklamp/flits van je telefoon. 

 

Maybe is geen hondje dat gek is op vreemde. Eerst was dit alleen thuis waardoor ik gewoon dacht dat het uit waaksheid was. Ik stuur haar naar haar plaats en dan ligt ze vaak nog te grommen, maar is het hele agressieve blaffen voorbij. Laatst was ik met haar en de honden van mn schoonouders in het bos aan het wandelen en we kwamen een man tegen die recht op ons af liep. Ik was zo druk bezig met de teckels van mijn schoonouders uiteindelijk waren ze allemaal bij die man en Maybe die snapt zo in de been van die man. De afgelopen tijd gaat het weer wat beter maar t is echt naar hoe haar pet staat hoe ze tegen mensen doet. Thuis is het eigenlijk altijd lelijk naar onbekenden.

 

Dit is gewoon gedrag waaraan ik wil werken maar ik geen idee heb hoe ik er aan moet werken 

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Wat je zou kunnen doen, totdat je een goede GT hebt gevonden, is "Tug and Play"

Een bal, een fleecespeeltje als trektouw (zo noem ik het maar even...)

Het gedrag komt 'zeer waarschijnlijk' voort uit angst, onzekerheid...Waar jij dacht dat dit waaks gedrag was, was het onzekerheid.

Door veel met haar te spelen.. hoe raar het ook mag klinken, bouw je meer zelfvertrouwen op. Maar dan wel samen met jou spelen... dus niet iets weggooien en ze moet het ophalen....nee heel duidelijk samen aan een touw trekken.....samen aan een doek trekken.... tug and play !

Wat ik zou doen, ik zou - een goede kennis, vriend, vriendin - laten komen. Jij weet wanneer hij/zij komt en je bent voor die tijd lekker met je hondje aan het spelen, letwel tug and play.... je vriend, vriendin komt binnen en jij blijft verder met je hondje spelen en spelenderwijs breng je haar met het speeltje naar de mand of bench... daar een lig of een plaats geven...en dr wat te kouwen geven. Ikzelf ben voor een bench...omdat je op dat moment het deurtje dicht kunt doen, wat je hond ook een gevoel van zekerheid kan geven. Daarna niet meer op je hondje reageren en met name je bezoek ook niet.

Dit ook buiten doen...veel met dr alleen wandelen en tijdens het wandelen 'tug-and-play' Gewoon op onverwachte momenten.... of gewoon even ergens stoppen, zorgen dat je een beetje ruimte hebt en niet midden in een gangpad staat waar iedereen er vlak langs moet;-) Hier lekker met dr spelen !!!

Verder zou ik als er mensen zijn waar zij niet direkt bang of heel erg terughoudend op reageert, deze mensen vragen dr wat superrrr lekkers te geven. Niet direkt met meerderen doen.... gewoon voor jezelf 1 persoon uitzoeken waarbij jij denkt dat ze daar niet heel ontwijkend tegen is.... Deze persoon houdt gewoon van een afstandje wat lekkers in dr hand zodat ze het ziet en ruikt..... Dan laat dr nieuwsgierigheid zijn werk doen ;-) Pakt je hondje het....dan ook niets zeggen, beide niet ! Hier geen commando aan geven... het gewoon leuk houden.... hooguit pakt die persoon nog een 2e of een 3e snoepje uit zijn/haar zak.... En daarna ga jij gewoon verder met wat je doet/deed... Dit soort dingen gewoon wat vaker doen....de nieuwsgierigheid en de geur zijn werk laten doen.

Ik hoop dat je aan het bovenstaande misschien iets hebt totdat je een goede GT hebt gevonden. Je hondjes is nog heel jong..dus dat komt zekers helemaal goed !

Volgende forumvraag: Uitvallen op geur
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^