Balou, Lotus en kat Nemo.(fototopic)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

" Je hebt gelijk, het gaat veel beter. Gisteravond had ze al nergens meer last van, het is gissen waar ze eergisteren last van had maar het zal heel goed een combinatie van de narcose en de cm/sm kunnen zijn geweest. Ik heb begrepen dat narcose de cm/sm klachten versterkt maar gelukkig gaat het nu weer goed. "

Fijn! Misschien een combinatie inderdaad 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" Ik hoop ook dat de cm/sm bij Lotus niet erger word het is nu goed onder controle ze reageert goed op de Gaba. Ze werd er alleen de eerste tijd wat suf van maar nu valt dit alles mee. 
Lotus lijkt alleen s,avonds nog wel eens last te hebben van hoofdpijn en dit is zeker niet iedere dag het geval dus eigenlijk doet ze het goed. Ik zal eens gaan noteren hoe vaak ze echt last heeft om er zeker van te zijn dat de Gaba voldoende is.
Het is zoals je zegt, bij duidelijke symptomen bied de scan ook voor mij geen toegevoegde waarde. Lotus heeft geen neurologische uitval, ze zwabbert niet tijdens het lopen en springt zonder problemen op de bank. Haar symptomen (lucht krabben, met haar kop in kussens duwen, af en toe lijkt het net of er vliegjes rond haar kop vliegen, ze hapt er niet naar maar volgt ze wel met haar ogen, dit heeft ze nog niet zo lang en ze heeft bij pijn last van licht) duiden volgens mij vooral op hoofdpijn. Ik denk bij haar dus vooral aan Chiari malformatie al kan Syringomyelie natuurlijk ook niet worden uitgesloten.
Ik had dit gevoel na de tweede echo van Balou zijn hartafwijkingen ook al, ik ben toen gestopt met de echo's. Ik zie wel hoe het verloop gaat, dit hoef ik niet zo nodig twee keer per jaar te zien op een voor Balou belastende echo en traumatische autorit. Je hebt het hoe triest ook toch niet in de hand en dit is bij Lotus net zo.
Ik wil Lotus zo weinig mogelijk onder narcose hebben, hierom alleen al wilde ik geen scan voor haar. Ik wist dat de gebitsreiniging er aan zat te komen en dit vond ik belangrijker dan de scan dus geen narcose voor Lotus of het moet echt niet te vermijden zijn. "

 

Helaas is CM/SM progressief. Bij de ene hond gaat het sneller dan bij een andere.

 

Iedere hond ervaart de ongemakken en pijnen door CM/SM op een andere manier en laat andere symptomen zien. Ook de werking van medicatie is bij iedere hond met CM/SM anders. Dit maakt de behandeling zeer complex. Iedere eigenaar moet voor zichzelf uitmaken welke medicatie bij zijn/haar hond het beste aanslaat. Naarmate de progressie van deze aandoeningen vordert, zal steeds de medicatie aangepast moeten worden. Geef je de Gabapentine 3 x daags/om de 8 uur?

 

Ca. 2011 werd vastgesteld door o.a. dr. Clare Rusbridge, gepromoveerd op CM/SM bij Cavaliers, dat alleen CM dezelfde ongemakken en pijnen geeft als de combinatie CM/SM. Ik weet nog goed dat in die tijd een Cavalier een MRI had ondergaan in Best. Men beweerde dat de hond met "alleen" CM geen medicatie nodig had, terwijl de hond volgens de eigenaar duidelijk last en pijn had. Daar is men toen snel op teruggekomen.

 

Lotus heeft veel meer last van de narcose gehad door CM/SM en heeft een langere tijd nodig om hier van te herstellen.

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Lotus krijgt de Gaba ongeveer om de vijf uur maar ik kan het wel om de acht uur gaan geven als dit een betere verdeling is, en rond half zes de Pea. De dierenarts heeft niet meer gezegd dan drie keer per dag geven.

 

Overdag gaat het in het algemeen wel goed, de klachten komen veelal s, avonds hierom krijgt ze bij de laatste Gaba Pea Pure. Op deze combinatie doet ze het goed, ik heb ook CBD olie geprobeerd maar dit werkt niet voor Lotus.

 

Ik wist niet dat alleen CM dezelfde ongemakken en pijnen geeft als de combinatie CM/SM, weer wat geleerd maar of ik hier zo blij mee ben. Maar voor nu gaat het op de medicijnen goed met Lotus, als ik zo op de cm/sm Face Book pagina lees (wat een trieste gevallen en verdriet kom je daar tegen) is dit lang niet altijd het geval, arme hondjes.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Clare heeft haar cm/sm medicatie protocol weer uptodate gemaakt. Laat dit ook aan je behandelend dierenarts zien

 

https://cavalierhealth.org/sm2.htm

 

ik heb veel honden die lijden aan cm/sm gezien o.a. die van mijzelf. Er staan you tube filmpjes op internet van honden met cm/sm aanvallen, waar bij het zien de tranen je in de ogen springen. Er zijn ook eigenaren die hun honden aangedaan door cm/sm veel te lang laten lijden. Ik vraag me dan af: komen deze honden niet bij dierenartsen en grijpen die niet in. Het blijkt dat er nog steeds dierenartsen zijn die cm/sm niet herkennen ondanks alle publiciteit ook in hun vakbladen.

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Clare heeft haar cm/sm medicatie protocol weer uptodate gemaakt. Laat dit ook aan je behandelend dierenarts zien
 
https://cavalierhealth.org/sm2.htm
 
ik heb veel honden die lijden aan cm/sm gezien o.a. die van mijzelf. Er staan you tube filmpjes op internet van honden met cm/sm aanvallen, waar bij het zien de tranen je in de ogen springen. Er zijn ook eigenaren die hun honden aangedaan door cm/sm veel te lang laten lijden. Ik vraag me dan af: komen deze honden niet bij dierenartsen en grijpen die niet in. Het blijkt dat er nog steeds dierenartsen zijn die cm/sm niet herkennen ondanks alle publiciteit ook in hun vakbladen.
  "

Ik heb het link even opgeslagen en heb het er met mijn dierenarts over als ik bij hem ben.

Ik vermoed dat veel dierenartsen nog steeds denken dat het een aandoening is die voornamelijk bij de cavalier voorkomt. Ik denk dat veel hondjes lijden omdat veel baasjes ook geen idee hebben dat dit bij veel meer kleine rassen speelt.

Een geluk dat mijn dierenarts hier wel van wist en het serieus neemt.

honden page profiel SjiezoeSjiezoe 3 doggies


 
Kokoswater met bakpoeder spreekt mij wel aan. Je kunt de tanden ook met kokosolie poetsen. Bakpoeder = natrium bicarbonaat, hetgeen van nature in het speeksel aanwezig is. Dit heeft een zelfreinigende functie.
 

Wel oppassen met bakpoeder voor het glazuur. Anders ben je nog verder van huis.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Wel oppassen met bakpoeder voor het glazuur. Anders ben je nog verder van huis. "

Bedankt voor je reactie.

Ik zal niet snel met bakpoeder poetsen maar door het water valt het denk ik wel mee. Het trekken van de kiesjes is nu vier weken geleden dus de wondjes en tandvleesontsteking zullen zijn geheeld. Ik ga nu opnieuw beginnen met proberen de tandjes te poetsen. Ik heb haar een paar keer op mijn vingers laten knagen zodat ze went aan mijn vingers in haar bek en dan begin ik met de vinger tandenborstel.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

De honden genieten nog even van het buiten zijn in hun ren. Aan het eind van de maand maak ik de ren schoon en dan gaat hij schoon en droog naar binnen om volgend voorjaar op een schaduwrijk plekje te worden neergezet.

548070.jpg

Zodra het bewolkt en droog is gaan de honden in de ren. Ze vinden het heerlijk om te kijken wat er allemaal verderop in de straat gebeurt. 

548071.jpg

Koe Lotus kan het niet laten om gras te eten.

548072.jpg

Om dan de lange grasspriet niet weg te kunnen krijgen.

548073.jpg

Nog zo'n herkauwer.

548075.jpg

Nemo zit veilig in zijn ren. Ik ben blij dat hij een binnenkat is met al dat zware bouwverkeer dat hier nu rondrijd.

548074.jpg

HELP, er hangt iets aan mijn poot.laughing Lotus verzet geen poot meer als er iets op of over haar poot hangt voordat ik het er af heb gehaald.

548076.jpg

Balou gluurt naar de bouwvakkers, af en toe blaft hij even als er één te dicht bij komt.

548077.jpg

Lotus speelt met een balletje.

548078.jpg

Balou met zijn grijze snuitje zit het allemaal even rustig te bekijken. Af en toe wil hij nog wel even spelen maar spelen word toch duidelijk minder.

548079.jpg

Lotus geniet. Ik maak me wel zorgen over de hoofdpijn die ze door spelen en opwinding kan krijgen maar ze moet op haar nog jonge leeftijd van vier jaar toch ook gewoon hond kunnen zijn. Gelukkig is het goed gegaan en gaat het ook alweer een paar dagen goed, ik vermoed dat het koelere weer ook beter voor Lotus is de zon is dit in ieder geval niet.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

548120.jpg

Oppashond Loca tijdens het honden zwem uurtje in het zoutwaterbad, Zijlbad (ik dacht het enige zoutwaterbad die we nog hebben in Nederland). Op de laatste dag dat het zwembad open is opent het net als vele andere zwembaden hun deuren voor honden met hun baasjes. Loca is net als Mowgli geen echte zwemmer maar in het water zijn vind ze heerlijk zolang ze maar grond onder haar poten voelt. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

oh wat leuk, ging Loca er uit zichzelf in?

 

Vroeger was in Schiedam ook een zoutwaterbad, maar geen idee of dat er nog is.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" oh wat leuk, ging Loca er uit zichzelf in?
 
Vroeger was in Schiedam ook een zoutwaterbad, maar geen idee of dat er nog is. "

Geen idee of Loca er uit zichzelf in ging maar ik vermoed van wel, ze komt ook wel in een zwemplas waar ze ook zelf in gaat zo lang ze maar grond onder haar poten voelt.

 

Ik had begrepen dat er alleen nog een zoutwaterbad in Loppersum is maar ik kan dit mis hebben. Ik las dat het ieder jaar opnieuw een gedoe is om het bad open te houden door een gebrek aan vrijwilligers.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Balou en Lotus in de zandbak bij ons voor het huis.

548403.jpg

Ze zijn de riolering aan het leggen en hierna is de weg aan de beurd dus ik zal nog wel even met een zandbak voor de deur zitten.

548402.jpg

Hij gaat altijd op zoek naar het hoogste punt om te plassen.

548404.jpg

En nu?

548406.jpg

Balou vind al het zand wel leuk. Hij vind het heerlijk om op de bulten zand te klimmen, in het weekend is hij tot zijn borst in het door de regen bijna drijfzand geworden zand gezakt. Zijn kop op dat moment was onbeschrijfelijk, dit had hij niet verwacht.

548405.jpg

Lotus heeft moeite om haar weg te vinden.

pagina 15 van 15 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Volgende forumvraag: Ontmoeting met grote hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^