Verplichte castratie asiel hond buitenland?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" on topic
 
Frosh,
 
Heeft de organisatie/stichting bij wie je de pup hebt geadopteerd/gekocht gemeld, dat ze komen controleren of je de hond (jouw eigendom) hebt laten castreren of moet je een verklaring van de dierenarts, dat je hond gecastreerd is, overleggen?
 
Staat er in het contract wat de sanctie is als je niet laat castreren?
 
Je kunt het ook op zijn beloop laten, als er verder geen specifieke informatie - zoals hierboven vermeld - over de castratie in het (koop)contract staat.
 
Nogmaals de hond is jouw eigendom. Als jij niet wilt, dat je hond gecastreerd wordt; dan zou ik dat ook niet doen. Ook al heb je hiervoor getekend. Voor bedingingen in een contract, die volgens de wet niet kunnen/mogen, prevaleren nationale wetten.
 
Indien je toch zou laten castreren, doe dit dan als je hond zowel fysiek als psychisch volwassen is. Grote honden 18-24 maanden, kleine honden ca. 12 maanden. Doe je dit eerder dan zullen botdichtheid en spieropbouw onvoldoende zijn en de psyche nog niet in balans; hier zijn de hormonen voor nodig.
 
 
  "

 En toch vind ik ook dat je dan geen hond van een stichting zou moeten adopteren, als je niet achter t beleid staat.

 

 

 

honden page profiel Jo MaesJo Maes

honden foto van Jo Maes

" Helemaal mee eens.Dit is een van de redenen dat ik hier bijna nooit meer kom.
Ik heb in al die jaren dat ik lid van dit forum ben niet anders meegemaakt.
Daarom zijn er leden afgehaakt.
Je hebt altijd een groepje die meteen iemand de grond in trapt zodra de vraag of informatie van de Topic starter ze niet bevalt.BAH!!!!
 
  "

 Dit is en was alleen mijn doel, daar wij zoals u, hier niet veel meer op dit forum komen. U verwoord het “to the point”.

Voor veel leden komt dit boers en vijandig over, en dit met reden!

Daarom zijn we deze maal tot het uiterste gegaan, wat normaal niet ons bedoeling is hier, we wilden alleen eens goed laten zien, dat dit “in de grond trappen” er ver over is, natuurlijk zijn die forumleden dan zwaar op de tenen getrapt, daar ze lange tenen hebben. Wij hebben dit eens verder uitgesponnen, om ze heel duidelijk te maken dat dit niet verder kon, en sommigen (zoals u) dit niet meer pakken! Wij hadden dit reeds begrepen, van zodra onze eerste post, we hadden het onmiddelijk door.

Wij volgden sedert onze eerste post het forum nog, waar het voor ons soms interessant was. Telkens kwamen die symptonen naar boven, tot het voor ons ook eens teveel is geworden, en wij deze maal ertegen zijn opgetreden, en wij ditmaal hebben volgehouden, te proberen duidelijk te maken dat wij dit niet nemen.

Het bewijs dat wij het bij het rechte eind hebben, is als ze zich niet meer kunnen verdedigen, ze overgaan op het laag te spelen. Bewijs ervan is zeer duidelijk, en dan nog, niettegenstaande dat andere leden er ook verontwaardigt op reageren, verdraaien ze en hebben ze de lafheid om uiteindelijk nog gelijk proberen te halen tot het absurde toe.

Ons besluit staat vast, hier zal men van ons niet veel last meer hebben, wij hebben eenmaal ons uiterste best gedaan, om dit te stoppen (vele forumleden, zullen dit achter alles wel begrepen hebben, wat ons doel was). Ook onze verontschuldiging aan “Frosh”, betreffende onze vele off topic reacties, daar u daarmee niet veel wijzer bent geworden over uw vraag (alhoewel veel forumleden u hebben proberen te helpen, soms met wijze raad).

Voor de rest, veel plezier aan achter alles onze “lievelingen”, een Gezond & Gelukkig 2018, zonder veel zorgen aan uw lieve viervoeters!!!

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Dan ben je niet geschikt als adoptant van adoptie hond van een stichting
een hond wordt overigens niet ongezond van een castratie..
(Mijn gesteriliseerde poes is 22.5 geworden..de geholpen kater van een vriendin 24..mijn laatst overleden hond was bijna 15(maar hij had 8 jaar spaanse slijtage achter de rug)
Het doel is namelijk blije honden zonder kans op vermeerdering ivm  al overschot en een levenslange garantie dat de hond niet in foute handen (bv broodfok terecht zal komen)
Dat heeft een 2e hands hond verdient..en daar kies je voor met adoptie "

 Jaaa ja. Als het niet nodig is niet in een hond laten snijden.....Krijgen ze broze botten en slappe spieren van.

honden page profiel RenateRenate

" Enorm bedankt voor de reacties. Ik zou graag op elke reactie appart reageren, maar het zijn er noggal veel.

Ik denk dat ik eens ga informeren bij de dieren arts of het mogelijk is mijn hond te laten sterliseren, dan verandert er eigenlijk niets aan mijn hond als ik het goed voor heb, hij wordt enkel onvruchtbaar? Heeft iemand misschien ervaring met het sterliseren van een reu? 

 

Voor de mensen die nogal verontwaardigt zijn dat ik me mogelijk niet aan het contract zou houden. Toen ik tekende was ik er al geen voorstander van maar dacht dat ik me er wel over ging kunnen zetten. Dit blijkt dus toch niet zo te zijn. Ik heb niet bewust gelogen ofzo.

Voor de mensen die nu denken dat door mij plots organisatie puppy's gaan castreren..? Ik denk dat over die uitspraak echt niet nagedacht is. De organisatie die met zo'n toestanden begint mag meteen opgedoekt worden.

MVG Frosh "

 De reu van mijn zus is steriel. Hij reageert dus nog wel als één van mijn teefjes loops is en op de "gevaarlijke" dagen laten we ze niet bij elkaar. Hij houdt immers wel de drift en dat is voor de reu ook geen pretje. Ik wil niet dat hij een teefje probeert te dekken, ook al is het zonder gevolgen.

honden page profiel JamaicaJamaica

"  

De reu van mijn zus is steriel. Hij reageert dus nog wel als één van mijn teefjes loops is en op de "gevaarlijke" dagen laten we ze niet bij elkaar. Hij houdt immers wel de drift en dat is voor de reu ook geen pretje. Ik wil niet dat hij een teefje probeert te dekken, ook al is het zonder gevolgen. "

 Dat is niet zonder gevolgen. Ze kunnen geen pups verwekken maar wel koppelen. Als de teef in paniek raakt kan het penisbot breken bij de reu. Heel goed dus dat je ze uit elkaar houdt.

pagina 6 van 6 12 3 4 5 6
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^