Verplichte castratie asiel hond buitenland?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Goed het contract nalezen.Als er nergens staat dat je de hond in bruikleen hebt dan hebben ze geen poot om op te staan.

Het aparte is dat als een Spanjaard een hond van een organisatie uit een asiel van daar wil adopteren, de hond niet gecastreerd/gesteriliseerd hoeft te worden.Weet ik uit eigen ervaring.

Dan werd er gezegd;een Spanjaard adopteert geen gecastreerde/gesteriliseerde hond;.

En ja er zijn honden bij adoptanten weggehaald en dit kon gebeuren omdat de adoptanten geen van allen een rechtszaak durfde te beginnen.Dit uit angst of het financieel niet konden opbrengen.

Bij een aangespannen rechtszaak gaat de hond naar een opslag tot de uitspraak en dit kan lang duren en als je de rechtszaak verliest dan zijn alle kosten voor jou.Opslag en rechtszaak kosten plus soms nog een schadevergoeding.Dit wetende durfde tot nog toe niemand dit aan, plus de gedachte alleen al dat de hond naar een opslag(asiel)moet en dit behoorlijk lang kan duren.

honden page profiel JamaicaJamaica

"  En op welke wetgeving baseren ze zich dan volgens jou? "

 Op dezelfde wet waarbij bv een fokker een hond uitplaatst met de bedoeling er nog een keer een nest mee te fokken. Hierbij blijft de hond ook eigendom van de fokker.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Heb ervaring met deze organisaties.......

Het is jouw hond, al geven ze aan dat de hond hun eigendom blijft. Je hebt voor de hond betaald. Als jij vind dat je hond niet aan castratie toe is dan ook gewoon niet doen. Deze organisaties castreren honden vaak al heel jong..gewoon omdat het moet en niet omdat ze naar de hond kijken. ik zou gewoon mijn mond houden..en dit niet doen. Jij moet er ook voor betalen..... Viel me trouwens ook al op dat adoptie honden dit jaar 60 tot 40 euro duurder zijn geworden...is forse handel aan het worden. Ze handelen in zooo enorm veel honden dat ze jouw hondje al vergeten zijn. Kan ook zijn dat deze regel er voor hun instaat om de hond over de grens te hebben kunnen krijgen...en jij er verder niet zoveel mee hoeft.

Valt me wel op dat ik vaker hoor, dat ze honden terug nemen, terwijl de eigenaar ervoor betaald heeft.. Ik heb ook ea met ze besproken en brengen het alsof ze alle honden redden van de dood enz zielige verhalen...maar als ik ze vraag wat ze doen om deze ellende in die landen te voorkomen dan doen ze daar niets aan..Is een goudmijn.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Sorry Sandra maar scheer niet alle stichtingen over een kam. 

Er zullen heus rotte appels tussen zitten , maar zoals je nu doet overkomen deugd geen enkele stichting en is het alleen om geld te doen. 

Vind dat niet zo netjes 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Heb ervaring met deze organisaties.......
Het is jouw hond, al geven ze aan dat de hond hun eigendom blijft. Je hebt voor de hond betaald. Als jij vind dat je hond niet aan castratie toe is dan ook gewoon niet doen. Deze organisaties castreren honden vaak al heel jong..gewoon omdat het moet en niet omdat ze naar de hond kijken. ik zou gewoon mijn mond houden..en dit niet doen. Jij moet er ook voor betalen..... Viel me trouwens ook al op dat adoptie honden dit jaar 60 tot 40 euro duurder zijn geworden...is forse handel aan het worden. Ze handelen in zooo enorm veel honden dat ze jouw hondje al vergeten zijn. Kan ook zijn dat deze regel er voor hun instaat om de hond over de grens te hebben kunnen krijgen...en jij er verder niet zoveel mee hoeft. "

 De kosten voor vaccinatie, castratie, bloedonderzoek, transport, dierenarts, etc. zijn in Spanje de afgelopen jaren ook flink opgelopen. 

 

Ik heb zelf een hond uit Spanje laten overkomen anderhalf jaar geleden, en ik kan je vertellen dat je snel aan de 500-600 Euro zit als je het allemaal zelf moet regelen.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Teneerste wat leuk dat je voor een buitenlander bent gegaan.
En ook nog eens van een goede stichting die zijn dieren neutraliseert of dat verplicht stelt.
Ze weten immers wat een honden overschot inhoud
Ik snap je punt wel hoor als je zelf serieus en verantwoordelijk bent..en echt niet wil fokken..waarom dan die neutralisatie
Dat is de enige manier voor de stichting om te zorgen/weten dat het 100% niet gebeurd en de hond niet in de fok of handel terecht kan komen
Er zijn namelijk ook mensen die andere dingen doen dan ze zeggen of minder goed opletten
En stel dat jou wat overkomt (hoop het niet hoor) en de hond komt ergens anders terecht..dan weet de stichting iig dat dat niet kan gebeuren.
Het hoort erbij..bij de keuze voor adoptie hond
Ik had zelf 2 gecastreerde reuen uit spanje..en vind het vaak heel overtrokken wat er gezegd wordt over het effect op de hond van castratie en karakter/sociale omgang
Het is ook maar een kleine ingreep..en scheelt weer kansen op latere prostaat problemen(ieder nadeel heeft een voordeel)
een adoptie contract lijkt me wel bindend...al staat er niemand van de stichting achter een boom om je te checken
Je wist dat dit bij de spelregels hoorde
en het is super goed van de stichting dat ze kost wat kost vermeerdering willen voorkomen
Dus als het zo ver is gewoon chop chop..
Het blijft gewoon de heerlijke hond die je nu hebt 
 
  "

 Nee dat blijft het niet. Een hond heeft de hormonen nodig om te groeien.. De hond word rustig, word zwaarder, waardoor je soms veel minder voeding moet geven dan goed is voor een gezonde hond, hond krijgt tekorten en daarna lichamelijke problemen. Nooit van mijn leven castreer ik weer een hond bij de DA. Mijn teef laat ik ook niet stereliseren. Geen haar meer op mijn hoofd. Er zijn genoeg nadelen en wel degelijk een karaktererandering. Zo weinig mogelijk ingrepen.

 

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Sorry Sandra maar scheer niet alle stichtingen over een kam. 
Er zullen heus rotte appels tussen zitten , maar zoals je nu doet overkomen deugd geen enkele stichting en is het alleen om geld te doen. 
Vind dat niet zo netjes  "

 Nee dat doe ik ook niet ook heb ik geen namen van stichtingen genoemd, maar het internet staat enorm vol van de verkoop van deze honden....laaaaadingen hondjes. Mijn familie woont in Spanje....zij zien daar dat baasjes net zo met honden omgaan als wij, ook lief en zien ze ook als gezinslid. Zij zien daar heel veel lieve baasjes heerlijk met hun honden langs het strand wandelen of over de boulevart. Maar wanneer een baasje bijvoorbeeld een hond los laat lopen op een plaats waar dat niet mag, kan de hond in beslag genomen worden, naar het asiel gebracht en word het naar het buitenland gebracht, tot groot verdriet van de Spaanse baasjes. Ik heb meerdere honden opgevangen en velen hadden zeer goed opgevoed gedrag waardoor ik vragen ben gaan stellen. In die landen zouden ze zelf hun beleid moeten veranderen om te voorkomen dat honden in asiel's belanden...... 

 

Mijn ouders hebben agenten een keer een hond mee zien nemen tot groot verdriet van het baasje. Dat is een hele strubbeling geweest.

Er zijn zeker organisaties geweest die aan mensen honden uit Spanje verkocht hebben en namen de hond weer terug, en verkochten de hond weer voor hetzelfde bedrag aan iemand anders..... Dan vonden ze het baasje ineens toch niet zo geschikt.

 

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

Dat hangt af van de precieze lettertjes in je contract. 

 

Maar ik ben het roerend met je eens hoor. En grote kans dat de stichting inderdaad geen poot heeft om op te staan, of er niet achteraan gaat vanwege de financiële kostenpost van procederen. 

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

De crux van het verhaal is: bij wie ligt het eigendom van de hond? Over eigendom staat niet zoveel in de wet, je hebt het of je hebt het niet.  

 

Over het algemeen geldt dat de bezitter wordt gezien als de eigenaar van een zaak. Dus iemand die een zaak houdt voor zichzelf. In dit geval ben jij dat, jij hebt je hond voor jezelf. Jij zorgt voor de hond, alle lasten en plichten zijn voor jou. Als eigenaar ben jij degene die beslist over jouw zaak, dus jij bepaald of je wel of niet castreert. 

 

Je kunt ook een zaak houden voor iemand anders, dan ben je niet een bezitter maar een houder. In dat geval erken je dat jij niet de eigenaar bent, maar iemand anders. Je erkent dan ook dat jij niet degene bent die de beslissingen maakt; jij bent immers niet de eigenaar. Deze situatie zou bestaan als jij bijvoorbeeld een hond in bruikleen hebt van de stichting. 

 

Je hebt twee soorten contracten: koopcontracten en bruikleencontracten.

- Bij een koopcontract wordt het eigendom van de hond overgedragen van de stichting aan de nieuwe eigenaar, die mag beslissen over de hond.

- Bij een bruikleencontract blijft het eigendom bij de stichting en wordt jij de houder van de hond, iemand zonder beslissingsrecht over de hond. 

 

Zoals anderen hiervoor al hebben gezegd, 'adoptie'contracten bestaan niet bij honden, het is een leeg woord. Ontdekken of het gaat om een koopcontract of een bruikleencontract is lastig. Vaak staat er in een van de eerste zinnen 'de hond blijft eigendom van de stichting' wat zou betekenen dat het gaat om bruikleen. Maar dan staat er bijvoorbeeld dat er een X bedrag wordt overgemaakt voor de hond, wat zou betekenen dat het gaat om een koop. 'Adoptie'contracten staan vol met zulke tegenstrijdigheden, van begin tot eind. 

 

En dat is nog los van de vraag of een contract überhaupt wel rechtsgeldig is. Staat alle noodzakelijke informatie er wel in? Is degene die tekent vanuit de stichting daar wel voor bevoegd? 

 

Dat is even een wat uitgebreider verhaal waarom je je niet zoveel zorgen hoeft te maken. 

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

Oh, en wat sommigen hier zeggen, dat een stichting zomaar je hond kan weghalen zonder rechterlijke tussenkomst? 

Zeker niet. Clausules in een contract staan niet boven hogere wetten; huisvredebreuk en diefstal zijn verboden. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Goed het contract nalezen.Als er nergens staat dat je de hond in bruikleen hebt dan hebben ze geen poot om op te staan.
Het aparte is dat als een Spanjaard een hond van een organisatie uit een asiel van daar wil adopteren, de hond niet gecastreerd/gesteriliseerd hoeft te worden.Weet ik uit eigen ervaring.
Dan werd er gezegd;een Spanjaard adopteert geen gecastreerde/gesteriliseerde hond;.
En ja er zijn honden bij adoptanten weggehaald en dit kon gebeuren omdat de adoptanten geen van allen een rechtszaak durfde te beginnen.Dit uit angst of het financieel niet konden opbrengen.
Bij een aangespannen rechtszaak gaat de hond naar een opslag tot de uitspraak en dit kan lang duren en als je de rechtszaak verliest dan zijn alle kosten voor jou.Opslag en rechtszaak kosten plus soms nog een schadevergoeding.Dit wetende durfde tot nog toe niemand dit aan, plus de gedachte alleen al dat de hond naar een opslag(asiel)moet en dit behoorlijk lang kan duren. "

 

Daarbij komt nog, dat de eis van castratie van meerdere organisaties/stichtingen zeer tegenstrijdig met hun beleid ter plaatse is, omdat zij de bij hun verblijvende "zwerf"honden pas castreren als de honden geadopteerd zijn. Het gebeurt dan ook regelmatig, dat er pups geboren worden op de compound, waar de honden verblijven.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

"  
Daarbij komt nog, dat de eis van castratie van meerdere organisaties/stichtingen zeer tegenstrijdig met hun beleid ter plaatse is, omdat zij de bij hun verblijvende "zwerf"honden pas castreren als de honden geadopteerd zijn. Het gebeurt dan ook regelmatig, dat er pups geboren worden op de compound, waar de honden verblijven. "

 Nou in de meeste asiels zitten de reuen en teven door elkaar, en als ik filmpjes en foto's kijk dan zie ik 0 ballen.

In het asiel waar Faro vandaan komt gebeurd dit zeer zeker niet, pups erbij, alsof ze niet genoeg te doen hebben.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  Nee dat doe ik ook niet ook heb ik geen namen van stichtingen genoemd, maar het internet staat enorm vol van de verkoop van deze honden....laaaaadingen hondjes. Mijn familie woont in Spanje....zij zien daar dat baasjes net zo met honden omgaan als wij, ook lief en zien ze ook als gezinslid. Zij zien daar heel veel lieve baasjes heerlijk met hun honden langs het strand wandelen of over de boulevart. Maar wanneer een baasje bijvoorbeeld een hond los laat lopen op een plaats waar dat niet mag, kan de hond in beslag genomen worden, naar het asiel gebracht en word het naar het buitenland gebracht, tot groot verdriet van de Spaanse baasjes. Ik heb meerdere honden opgevangen en velen hadden zeer goed opgevoed gedrag waardoor ik vragen ben gaan stellen. In die landen zouden ze zelf hun beleid moeten veranderen om te voorkomen dat honden in asiel's belanden...... 
 
Mijn ouders hebben agenten een keer een hond mee zien nemen tot groot verdriet van het baasje. Dat is een hele strubbeling geweest.
Er zijn zeker organisaties geweest die aan mensen honden uit Spanje verkocht hebben en namen de hond weer terug, en verkochten de hond weer voor hetzelfde bedrag aan iemand anders..... Dan vonden ze het baasje ineens toch niet zo geschikt.
 
  "

 ik had ook met iemand uit Spanje contact die niet wist waar ik het over had. Dodingsstations nooit van gehoord. Spanjaarden zijn net als wij dol op hun hond etc. En dat geloof ik ook.

Dit was iemand uit Baskenland dus Noord Spanje.

 

Feit blijft dat die vreselijke jagers in het zuiden zorgen voor veel leed onder de honden en er blijkbaar toch veel honden rondzwerven en in dodingsstations komen. Dus dat vrijwilligers en de plaatselijke dierenbeschermingsorganisaties voor deze honden opkomen vind ik echt geweldig. Dit zijn geen boze op geld beluste handelaars, maar dierenliefhebbers en verdienen ons respect.

 

Dat er zoals overal ook hiertussen malafide handelaars rondlopen is natuurlijk ook zo. De wereld is helaas niet perfect.

 

(sorry voor offtopic ts)

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

"  
Daarbij komt nog, dat de eis van castratie van meerdere organisaties/stichtingen zeer tegenstrijdig met hun beleid ter plaatse is, omdat zij de bij hun verblijvende "zwerf"honden pas castreren als de honden geadopteerd zijn. Het gebeurt dan ook regelmatig, dat er pups geboren worden op de compound, waar de honden verblijven. "

Welnu, van mijn ervaring en van mijn contacten in Spanje  weet ik dat ze er echt alles aan doen om te voorkomen dat honden in het asiel zwanger worden - wat dan ook echt nooit of zeer zelden gebeurd. Ook een abortus kost immers veel geld - en dat hebben ze nou eenmaal niet.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

"  ik had ook met iemand uit Spanje contact die niet wist waar ik het over had. Dodingsstations nooit van gehoord. Spanjaarden zijn net als wij dol op hun hond etc. En dat geloof ik ook.
Dit was iemand uit Baskenland dus Noord Spanje.
 
Feit blijft dat die vreselijke jagers in het zuiden zorgen voor veel leed onder de honden en er blijkbaar toch veel honden rondzwerven en in dodingsstations komen. Dus dat vrijwilligers en de plaatselijke dierenbeschermingsorganisaties voor deze honden opkomen vind ik echt geweldig. Dit zijn geen boze op geld beluste handelaars, maar dierenliefhebbers en verdienen ons respect.
 
Dat er zoals overal ook hiertussen malafide handelaars rondlopen is natuurlijk ook zo. De wereld is helaas niet perfect.
 
(sorry voor offtopic ts) "

 Baskenland is ook wel een beetje de uitzondering in Spanje. Maar ga je 75 km naar het westen, naar Cantabrië, of iets naar het zuiden, naar La Rioja, daar is het dan weer vreselijk mis! De perrera in Logroño heeft zelfs het hoogste dodingspercentage van heel Spanje.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  Baskenland is ook wel een beetje de uitzondering in Spanje. Maar ga je 75 km naar het westen, naar Cantabrië, of iets naar het zuiden, naar La Rioja, daar is het dan weer vreselijk mis! De perrera in Logroño heeft zelfs het hoogste dodingspercentage van heel Spanje. "

eens

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Waarom heb je dan eigenlijk getekend? 

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

"De perrera in Logroño heeft zelfs het hoogste dodingspercentage van heel Spanje. "

 Oh wauw, voor ik pas een serie keek over vampiers had ik nog nooit van Logroño gehoord, en nu blijkt het echt te bestaan.


Hier vind je trouwens meer informatie:


https://www.licg.nl/adoptie-en-herplaatsingscontracten/

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Waarom heb je dan eigenlijk getekend?  "

 Je kan onder elkaar in een contract zetten wat je wil, geen probleem, is een afspraak tussen 2 mensen.

Maar als er een discussie over de inhoud van een contract ontstaat is het een rechter die beslist wie er gelijk heeft.

Die gaat er altijd van uit dat in een contract tussen 2 partijen geen onwettige dingen mogen staan.

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Als ik deze hond zou adopteren, zou ik er echt heel veel moeite mee hebben als die moest worden gecastreerd. Omdat de Pachon Navarro een heel bijzonder ras is waar er nog maar weinig van zijn...
 

Dit is trouwens Kiko, doe door Ace-Shin in België ter adoptie wordt aangeboden. Of via de Nederlandse site van ACE: Kiko "

 dus in hypothese.. dan zou je er mee gaan willen gaan  fokken?

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  Nee dat blijft het niet. Een hond heeft de hormonen nodig om te groeien.. De hond word rustig, word zwaarder, waardoor je soms veel minder voeding moet geven dan goed is voor een gezonde hond, hond krijgt tekorten en daarna lichamelijke problemen. Nooit van mijn leven castreer ik weer een hond bij de DA. Mijn teef laat ik ook niet stereliseren. Geen haar meer op mijn hoofd. Er zijn genoeg nadelen en wel degelijk een karaktererandering. Zo weinig mogelijk ingrepen.
  "

Slecht voer en voedingstoffen tekort hadden ze in Spanje 

En ja in nederland zijn er ook een boel mensen die niet weten hoe hun hond te voeden..ik zie genoeg dieren die niet geholpen zijn en waarvan je ook bijna niet meer ziet dat ze pootjes hebben

 Je hoeft de hond niet te laten helpen voor deze volgroeid is..en neutralisatie is afdoende

Rustig is het tegenover gestelde van onrustig

Onrustig is een gedrags afwijking...rust betekend stabiliteit

Het is niet hetzelfde als sloom

en  verassing een rustige hond kan ook bewegen hoor...en daar plezier in hebben

haha en ik zou ook onrustig zijn als mijn lijf gilt babies maken..en het niet mag...of dat nou per definitie beter is voor een dier?

Het is onnatuurlijke stress..ivm normaal ze alles op alles zouden zetten om nageslacht te produceren

onrust is niet goed...

maar dat staat los van het dik worden

het geheim zit hem in goede voeding en voldoende beweging dus spiermassa...

Jeff kwam te dik uit het asiel(10.5 kg)..hij was al geholpen daar en gaan eten door verveling en te weinig beweging..Waldo was graatmager en had geen spiermassa(7.8 kg)

Waldo zat tussen de pups(was al jaar of 8) en is pas geholpen voor vertrek

Na een paar maanden hier waren beide op normaal  gewicht(beide 9.5kg)..ze kregen precies evenveel voer en dat is ook altijd zo gebleven

(250 gr kvv en snacks dus volslagen normale hoeveelheid voor hond van tegen de 10 kg)

Net als bij mensen zullen er dieren zijn met meer aanleg tot dik worden..Maar ik  heb nog nooit een dier gehad  wat te dik werd na het laten helpen noch het voedings patoon gewijzigd

Gek genoeg ook nooit een karakter verandering gezien

De territoriale vechtersbaas en jager bleef een territoriale  vechtersbaas en jager...

de allemansvriend bleef allemans vriend..

de schuchtere bleef aan de verlegen kant

ze waren wel die onrust kwijt

Overigens vind ik het wel belangrijk om naar de groei van je dier te kijken

een poesje van mij wat erg klein en tenger was heb ik pas na 2 jaar laten helpen

ze is altijd klein en tenger gebleven

Mijn kater die ik vroeg heb laten helpen werd juist heel groot..niet dik maar groot (7 kg en niet dik)En een andere poes ook (6 kg niet te dik)

Maar heb ook een kleine kater gehad..3.5 kg ook na castratie geen gram erbij

Dus vind het altijd zo grappig dat mensen die tegen zijn weten te vertellen dat het anders is dan ik in 49 jaar bij al mijn huisdieren heb ervaren

Al moet iedereen doen wat hij wil

Ik vind het heel goed dat een stichting zijn best doet om kost wat kost vermeerdering te voorkomen

en vind het echt lamlendig als mensen zonder goede fysieke reden  er onderuit proberen te neuzelen..terwijl je weet dat dit  erbij hoort

tuurlijk een oude of zieke hond ga je niet zomaar onder het mes doen voor niks..en bij twijfel over ioverleg met arts

Je zou de de stichting credits moeten geven dat ze iets aan het overschot proberen te doen en je wist dat dit erbij hoort

Ga in overleg met de stichting en kies voor een neutralisatie ipv castratie als de hond compleet volgroeid is

Mijn broer heeft zich ook laten neutraliseren ivm hij al paar kids heeft

ook hij is niet dikker geworden en heeft nog volslagen het zelfde karakter 

 

 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

"  Je kan onder elkaar in een contract zetten wat je wil, geen probleem, is een afspraak tussen 2 mensen.
Maar als er een discussie over de inhoud van een contract ontstaat is het een rechter die beslist wie er gelijk heeft.
Die gaat er altijd van uit dat in een contract tussen 2 partijen geen onwettige dingen mogen staan.
  "

 Dat klopt juridisch wat je zegt Luz en is als er echt onenigheid komt vaak een hoop ellende

 

Aan TS...., wat ik absoluut niet begrijp is dat je bewust een hond adopteert uit het buitenland, je bewust een stichting kiest die met contracten werkt, je heel bewust dat contract getekend hebt inclusief de 'eis' dat de hond geholpen moet worden zodra deze een bepaalde leeftijd heeft...... waarom ga je daar dan nu opeens een issue van maken

Ik vind het persoonlijk nogal ongepast (zacht gezegd) en oneerlijk naar de stichting toe

Die mensen doen enorm veel goed werk, met hart en ziel zetten ze zich in om honden die opgegeven zijn een betere toekomst te geven

En juist omdat ze zich zo bewust zijn van de ellende daar en het enorme overschot aan honden wat zomaar gedumpt word als het zo uitkomt, willen ze dat honden die zij naar Nederland/Belgie halen niet ook nog eens worden 'gebruikt' om de populatie te vergroten

 

En ja, dat kan maar op 1 manier, en dat is laten helpen

Niets ten nadele van jou goede intenties, jou hond zal niet ontsnappen als de teef van de buren loops is en jou hond zal hopelijk gegarandeerd tot zijn dood bij jou blijven

 

Realiteit is helaas anders.... reuen ontsnappen soms wel en ook adoptiehonden worden wel eens herplaatst (of belanden in het asiel) door omstandigheden.... en om zeker te zijn dat in die situaties er geen pups komen van een buitenlandertje, wordt er dus verwacht dat je naar alle eerlijkheid het contract volgt waarvoor je bewust getekend hebt en dus zorgt dat jou hond zich nooit voort kan planten.

 

 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

"  Dat klopt juridisch wat je zegt Luz en is als er echt onenigheid komt vaak een hoop ellende
 
Aan TS...., wat ik absoluut niet begrijp is dat je bewust een hond adopteert uit het buitenland, je bewust een stichting kiest die met contracten werkt, je heel bewust dat contract getekend hebt inclusief de 'eis' dat de hond geholpen moet worden zodra deze een bepaalde leeftijd heeft...... waarom ga je daar dan nu opeens een issue van maken
Ik vind het persoonlijk nogal ongepast (zacht gezegd) en oneerlijk naar de stichting toe
Die mensen doen enorm veel goed werk, met hart en ziel zetten ze zich in om honden die opgegeven zijn een betere toekomst te geven
En juist omdat ze zich zo bewust zijn van de ellende daar en het enorme overschot aan honden wat zomaar gedumpt word als het zo uitkomt, willen ze dat honden die zij naar Nederland/Belgie halen niet ook nog eens worden 'gebruikt' om de populatie te vergroten
 
En ja, dat kan maar op 1 manier, en dat is laten helpen
Niets ten nadele van jou goede intenties, jou hond zal niet ontsnappen als de teef van de buren loops is en jou hond zal hopelijk gegarandeerd tot zijn dood bij jou blijven
 
Realiteit is helaas anders.... reuen ontsnappen soms wel en ook adoptiehonden worden wel eens herplaatst (of belanden in het asiel) door omstandigheden.... en om zeker te zijn dat in die situaties er geen pups komen van een buitenlandertje, wordt er dus verwacht dat je naar alle eerlijkheid het contract volgt waarvoor je bewust getekend hebt en dus zorgt dat jou hond zich nooit voort kan planten.
 
  "

 Nou dat dus.

Je ziet een hond, gaat met de stichting in overleg en uiteindelijk komen jullie samen tot de beslissing dat de hond bij jullie komt en daarbij hoort het contract en de werkwijze van de stichting. Jullie tekenen beide het contract en nu ineens wil je er onderuit?

Dan had je beter kunnen kijken naar een hondje particulier of uit een ander asiel (niet elk asiel neutraliseert alle honden). Maar je hebt bewust deze keuze gemaakt met de daarbij behorende afspraken... 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

"  dus in hypothese.. dan zou je er mee gaan willen gaan  fokken?
  "

 Niet direct, maar ik weet dat er nog maar hooguit een paar honderd zijn, en dat er in Spanje een klein groepje mensen is dat zich inzet om het ras (gezond) te behouden. Ik zou zeker contact opnemen met mensen die zich inzetten voor dit ras, proberen meer te weten te komen over de herkomst (bij zo'n klein aantal van deze honden is de kans groot dat iemand weet welke hond dit is). Als  wordt gevraagd een genetische test laten doen, zou ik dat doen en evt. ook een bijdrage leveren aan een fokprogramma. Dit ras is zo bijzonder en zo bedreigd, dat ik het heel erg zou vinden als er gezonde genen verloren gaan.

 

Maar dit is allemaal 'als'... Hypothetisch. Om te illustreren wanneer ik "nee" zou zeggen tegen castratie. Ik ben momenteel echter helemaal niet in de gelegenheid om nog een hond te adopteren...

 

Ik ben op mijn reizen door Spanje wel eens een Pachon tegengekomen, echt geweldig lief en die heeft ook door zijn rare voorkomen, met die dubbele neus, enorm veel indruk gemaakt. Dan hou je er een soort zwak voor over...

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  Niet direct, maar ik weet dat er nog maar hooguit een paar honderd zijn, en dat er in Spanje een klein groepje mensen is dat zich inzet om het ras (gezond) te behouden. Ik zou zeker contact opnemen met mensen die zich inzetten voor dit ras, proberen meer te weten te komen over de herkomst (bij zo'n klein aantal van deze honden is de kans groot dat iemand weet welke hond dit is). Als  wordt gevraagd een genetische test laten doen, zou ik dat doen en evt. ook een bijdrage leveren aan een fokprogramma. Dit ras is zo bijzonder en zo bedreigd, dat ik het heel erg zou vinden als er gezonde genen verloren gaan.
 
Maar dit is allemaal 'als'... Hypothetisch. Om te illustreren wanneer ik "nee" zou zeggen tegen castratie. Ik ben momenteel echter helemaal niet in de gelegenheid om nog een hond te adopteren...
 
Ik ben op mijn reizen door Spanje wel eens een Pachon tegengekomen, echt geweldig lief en die heeft ook door zijn rare voorkomen, met die dubbele neus, enorm veel indruk gemaakt. Dan hou je er een soort zwak voor over... "

 de hypothese was volslagen begrepen hoor 

Ik begrijp je overwegingen ook wel en dat zou evt toch met de stichting overlegt kunnen worden neem ik aan na gezondheids verklaringen en blijkt dat het op een oprechte manier van ras behoud is met kennis en zonder misbruik van de hond of pups

Ik denk als je eerlijk met kennis en doorgrondelijk te werk gaat..je best begrip zou kunnen krijgen  van een stichting

Maar het is wel een grote uitzondering op de regel..en niet dagelijkse kost 

en de hond moet ook nog geen schade hebben van het verleden en gezond zijn

en zin hebben in alle gedoe die er omheen hang

Het begint toch bij welzijn van de hond mag ik hopen ...hoe zeldzaam ook..

 

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

"  de hypothese was volslagen begrepen hoor 
Ik begrijp je overwegingen ook wel en dat zou evt toch met de stichting overlegt kunnen worden neem ik aan na gezondheids verklaringen en blijkt dat het op een oprechte manier van ras behoud is met kennis en zonder misbruik van de hond of pups
Ik denk als je eerlijk met kennis en doorgrondelijk te werk gaat..je best begrip zou kunnen krijgen  van een stichting
Maar het is wel een grote uitzondering op de regel..en niet dagelijkse kost 
en de hond moet ook nog geen schade hebben van het verleden en gezond zijn
en zin hebben in alle gedoe die er omheen hang
Het begint toch bij welzijn van de hond mag ik hopen ...hoe zeldzaam ook..
 
  "

 Ik heb ook wel andersom meegemaakt, met een hond van een ander zeldzaam Spaans landras dat in een asiel zat in Catalonië. Zij twijfelden zelf of ze de hond moesten castreren omdat hij zo zeldzaam was. Na contact met de rasvereniging, die ook niet wist waar de hond vandaan kwam, is toen in overleg met hen besloten wél te castreren, om te voorkomen dat de hond in handen van broodfokkers zou komen die zitten te azen op exemplaren van dit ras...

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  Ik heb ook wel andersom meegemaakt, met een hond van een ander zeldzaam Spaans landras dat in een asiel zat in Catalonië. Zij twijfelden zelf of ze de hond moesten castreren omdat hij zo zeldzaam was. Na contact met de rasvereniging, die ook niet wist waar de hond vandaan kwam, is toen in overleg met hen besloten wél te castreren, om te voorkomen dat de hond in handen van broodfokkers zou komen die zitten te azen op exemplaren van dit ras... "

 Ik had hem zelf ook laten castreren..de hond verdient een leven zonder gesodemieter

 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

"  Dat klopt juridisch wat je zegt Luz en is als er echt onenigheid komt vaak een hoop ellende
 
Aan TS...., wat ik absoluut niet begrijp is dat je bewust een hond adopteert uit het buitenland, je bewust een stichting kiest die met contracten werkt, je heel bewust dat contract getekend hebt inclusief de 'eis' dat de hond geholpen moet worden zodra deze een bepaalde leeftijd heeft...... waarom ga je daar dan nu opeens een issue van maken
Ik vind het persoonlijk nogal ongepast (zacht gezegd) en oneerlijk naar de stichting toe
Die mensen doen enorm veel goed werk, met hart en ziel zetten ze zich in om honden die opgegeven zijn een betere toekomst te geven
En juist omdat ze zich zo bewust zijn van de ellende daar en het enorme overschot aan honden wat zomaar gedumpt word als het zo uitkomt, willen ze dat honden die zij naar Nederland/Belgie halen niet ook nog eens worden 'gebruikt' om de populatie te vergroten
 
En ja, dat kan maar op 1 manier, en dat is laten helpen
Niets ten nadele van jou goede intenties, jou hond zal niet ontsnappen als de teef van de buren loops is en jou hond zal hopelijk gegarandeerd tot zijn dood bij jou blijven
 
Realiteit is helaas anders.... reuen ontsnappen soms wel en ook adoptiehonden worden wel eens herplaatst (of belanden in het asiel) door omstandigheden.... en om zeker te zijn dat in die situaties er geen pups komen van een buitenlandertje, wordt er dus verwacht dat je naar alle eerlijkheid het contract volgt waarvoor je bewust getekend hebt en dus zorgt dat jou hond zich nooit voort kan planten.
 
  "

 Hier ben ik het helemaal mee eens. We werken ons de bimbam om de zwerfhondenpopulatie te verminderen, adoptant gaat akkoord met gemaakte afspraken en houdt zich er niet aan....lekker eerlijk ben je dan. En wie zeg dat je niet met de  hond gaat fokken? Op je woord kan niet vertrouwd worden. Adoptiecontracten zijn idd niet rechtsgeldig omdat adoptie van een dier voor de wet niet bestaat. Maar het is wel een overeenkomst waar je voor getekend heb en ik weet niet hoe rechtsgeldig dat is. Geen stijl dit. 

Dit is precies de reden dat contracten wel nodig zijn. Op de blauwe ogen kan niet vertrouwt worden. 

honden page profiel FroshFrosh

Enorm bedankt voor de reacties. Ik zou graag op elke reactie appart reageren, maar het zijn er noggal veel.

Ik denk dat ik eens ga informeren bij de dieren arts of het mogelijk is mijn hond te laten sterliseren, dan verandert er eigenlijk niets aan mijn hond als ik het goed voor heb, hij wordt enkel onvruchtbaar? Heeft iemand misschien ervaring met het sterliseren van een reu? 

 

Voor de mensen die nogal verontwaardigt zijn dat ik me mogelijk niet aan het contract zou houden. Toen ik tekende was ik er al geen voorstander van maar dacht dat ik me er wel over ging kunnen zetten. Dit blijkt dus toch niet zo te zijn. Ik heb niet bewust gelogen ofzo.

Voor de mensen die nu denken dat door mij plots organisatie puppy's gaan castreren..? Ik denk dat over die uitspraak echt niet nagedacht is. De organisatie die met zo'n toestanden begint mag meteen opgedoekt worden.

MVG Frosh

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Je iets maken denk van niet... Ze gaan niet na enkele maanden komen kijken tussen zijn poten toch? Controleren ze dat? Persoonlijk ben ik pro castratie als je niet gaat fokken, wel pas op de leeftijd van 1,5j-2j. Hormonen zijn nodig om te groeien. Maar ik weet dat ieder zowat zijn eigen visie heeft op castratie en dat is eigenlijk elke eigenaar zijn recht. Als je het echt niet wilt zou ik het toch wel laten weten denk ik

pagina 2 van 6 123 4 5 6
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^