Welke groene/vuile pens?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel fillyhorsefillyhorse

Hallo iedereen,

Ik heb sinds kort een puppy van ondertussen 4 maand. Sinds ze bij mij is ben ik langzamerhand overgeschakeld van Hill's naar Acana (brokken). In het begin ging dit goed, maar na enkele weken had ze plots last van aanhoudende diarree. Vele Acana-gebruikers hadden ook honden met last van diarree en een combinatie van Acana afgewisseld met kvv leek dit probleem op te lossen. Via de site van Farm Food las ik ook dat het voeren van groene pens kan helpen om de darmbacterien op te bouwen voor een betere vertering. Ik zou mijn puppy dus graag eerst een kuur groene pens geven (smorgens nog steeds de brokken en savonds groene pens gedurende een 10-tal dagen) en daarna telkens één dag in de week groene pens in plaats van haar brokken als onderhoud.

Het grote probleem is dat wij een zeer kleine vriezer hebben, waardoor ik maximaal 1kg per keer kan opslaan. De pup moet ongeveer 700g per dag hebben, wat dus betekent dat ik nu elke twee dagen en later elke week naar de winkel zou moeten om een kleine hoeveelheid te gaan halen. Bijkomend probleem is dat hier in de buurt weinig winkels kvv verkopen. De maxi zoo verkoopt wel Duck pens, maar deze is wit en niet niet groen (geen vuile pens dus). Een andere winkel verkoopt Degomeat (belgisch merk), maar hoewel hier ook wat donkerder bruine stukjes in zitten, valt er ook geen groen te bespeuren, dus dit is volgens mij ook geen groene pens. Verder ken ik geen dierenwinkels in de buurt die nog kvv aanbieden. Zijn er mensen die winkels in de buurt van Gent weten zijn die goede groene pens (mixen) verkopen?

Een handiger alternatief voor mij is de Dog Lovers Gold pens/hart blikvoer waar 60% groene pens in zit, maar ik veronderstel dat dit geen echte kvv is en de bacterien hierin niet meer leven? Iemand die dit kan bevestigen?

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Groen is maar de benaming. Als het niet wit ziet, is het de pens die je moet hebben ;-)

Degomeat gebruikt vuile pens dus dat is in orde. Weet wel dat pens laxerend werkt en er honden zijn die er van aan de dunne gaan.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik bestel het bij Dogmeat. Ik geef hier 1 keer per week pens. Soms een hele vuile penslap, maar je hebt ook kvv pens, grove gemaakte vuile pens. 

honden page profiel fillyhorsefillyhorse

Bedankt Maart! De groene pens van de vriesvoer website (merk K&K) zag er echt groen uit, dus ik veronderstelde dat die van degomeat toch geen vuile pens was. Ook de geur was lang niet zo erg als sommige mensen omschreven bij vuile pens.

Gisteren heb ik voor het eerst een combinatie van de Duck pens (waarvan ik niet wist dat die wit was tot ik de verpakking opendeed) en de Degomeat pens gegeven en vanmorgen was haar ontlasting volledig vast. Dus dat ziet er alvast goed uit :)

 

@Pascale&Kahlua bestellen gaat niet, aangezien ik zo'n grote hoeveelheden niet kan wegsteken in mijn vriezer :(

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

De kleur verschilt letterlijk per koe hoor :-D sommige mensen zijn meer bruin/grijs.
Ik vind de geur trouwens ook wel meevallen.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Hier wordt dagelijks pens gevoerd ,De kleur is zwart  ,bruin ,grijzig ,wit is vaak veel vet of oude pens waar het zwart afgevallen is ,

groene pens komt door de hoeveelheid verse gras die de koeien eten ,en dan vind ik het nog niet echt groen ,

Ik snij 8 tot 10 pensen in de week ,zo vers uit de koeien  en vindt alleen de hele oude pens stinken of de bakjes prutpens die diepgevroren zijn ,

Bij mijn honden is de pens ook niet laxerend ,eerder mooie drollen ,zelfs pups van vier weken eten het al .

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" De kleur verschilt letterlijk per koe hoor :-D sommige mensen zijn meer bruin/grijs.
Ik vind de geur trouwens ook wel meevallen. "

 ja mensen heb je ook in allerlei kleuren .

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

De pens van Smuldier is prima van kwaliteit, maar beter is nog om een lap te kopen en dat evt. zelf in wat kleinere stukken te snijden. O.a. Ranzijn heeft stukken van 1 kilo in de vriezer liggen. Verder zijn er veel merken KVV en Barf die het in worsten verkopen, de meeste wat grotere dierenzaken hebben wel een merk in de vriezer liggen. Dat is beter van kwaliteit dan Duck of Rodi.

 

Pens stinkt niet echt, het ruikt gewoon naar koeienstal!

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

.

Volgende forumvraag: Vlees voeren.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^