Welk halsband of tuigje voor Amerikaanse Stafford pup?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DaniqueDanique

honden foto van Danique

Hallo, 

ik wist niet zeker waar ik deze vraag moest plaatsen. Maar over een maand haal ik mijn Amerikaanse Stafford puppy op. Hij is dan bijna 11 weken. Ik weet niet wat voor halsband of tuigje ik nodig heb. Welke maat? hebben jullie misschien enig idee? 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Gewoon even aan de fokker vragen,die zal je vast goed advies kunnen geven.

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik zou met de pup langs de dierenwinkel gaan en een goedkoop tuigje nemen. Op deze leeftijd groeien de honden heel erg snel en zijn ze zo weer uit het tuigje gegroeid. 

 

Mocht je het nog teveel vinden om met de pup naar de dierenwinkel te gaan kan je ook (een klein stukje) achter de oksel de borstomvang opmeten en een tuigje online bestellen of zelf naar de dierenwinkel gaan met die maat. 

 

Je kan ook een week voordat je hem gaat halen aan de fokker vragen of de fokker even de borstomvang op meet. Zo kan je in die week voordat je hem gaat halen een tuigje kopen. 

 

Ik zou sowieso gaan voor een tuigje dat je overal kan verstellen. Zo heb je de meeste kans dat het past. 

Ik heb zelf alleen maar Y tuigen voor mijn hond. Dat vind ik het fijnste zitten bij haar en ze heeft het meeste bewegingsvrijheid daarin. 

 

Hetzelfde geldt natuurlijk voor een halsband. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Een Y-tuigje is ideaal, zijn er ook voor de allerkleinste....je kan ze heel lang nog verstellen voor ze er uit gegroeid zijn.....heel toevallig heb ik er pas twee gekocht, en ze bevallen mij en de honden prima....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Het Y-tuig...          • Het tuig is op vijf plaatsen verstelbaar • Mooie pasvorm en passend voor vrijwel elke hond • Het tuig is soepel en sterk, ook geschikt voor sterke honden • Het tuig heeft vier beveiligde kliksluitingen • Het tuig hoeft niet over de kop van de hond heen • De hond kan zijn schouders vrij bewegen • De hond krijgt geen last van druk op zijn nek en keel • De hond krijgt geen geïrriteerde oksels • Geschikt voor pups, verstelbaar als de pup groeit • Ideaal om mee te zwemmen, het materiaal droogt snel • Uitstekend geschikt om mee te sporten en speuren!.....        te koop....http://www.dierenoppasamersfoort.nl/

honden page profiel TasjaTasja

honden foto van Tasja

Ik heb voor Asco zelf een Y tuig gebruikt. Ga naar de dierenwinkel en pas ze daar. Als het goed is mag dat gewoon en zal diegene die daar werkt je helpen. Geef er niet te veel aan uit.. Ze groeien snel en binnen een maand zullen ze er uit gegroeid zijn. 

 

Ik heb nu zelf een Julius tuig, Asco is nu 5,5 maanden. Staat nu op het kleinste maar kan versteld worden. Op de groei gekocht! 

 

Veel plezier met je Stafford, het zijn geweldige honden. Asco is er ook een, heel aanhankelijk maar stijfkoppen en ze halen het bloed onder je nagels vandaan. Maar je kan ze niet meer missen! 

Volgende forumvraag: Puli
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^