Tuigje op de groei?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MeikeMeike

Ja hoi, daar ben ik weer. Ik BLIJF maar vragen stellen! Sorry daarvoor. 

 

Mijn Momo heeft nu een halsbandje, maar ik wil het liefst ook een tuigje voor hem kopen. Lijkt me gewoon zoveel comfortabeler! Nou heb ik mijn oog laten vallen op de Ruffwear Front Range harnassen, omdat ze lekker licht zijn, niet schuren, een goede pasvorm hebben - die indruk kreeg ik in ieder geval na het lezen van een paar topics hier.

 

Alleen... hoe bepaal ik de maat? Momo is nog maar 10 weken, en hij groeit natuurlijk elke dag! Kun je zo'n tuig 'op de groei' kopen? Dus dat je het eerst op zijn smalst afstelt en dan steeds wat wijder maakt, of werkt het zo niet? Ik heb echt geen idee. 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Borstomvang opmeten, en een mail sturen en vertel de borstomvang, die weten wat voor maat je nodig heb, de tuigjes zijn altijd te verstellen naar wat groter........het moet niet zo zijn dat als je nog een pup hebt en een tuigje aanschaft hij ook nog als die volwassen is mee gaat, beter toch een goeie maat opgeven en dan dat tie zeker nog te verstellen is naar wat uitgroei van je jonge hond.    Ik heb net een y- tuig aangeschaft, wist niet wat voor maat, heb even gemaild en de borstomvang was voldoende met de leeftijd van de hond...die van mij kan ook nog versteld worden naar als ze wat qwa omvang nog groeit.....bij bezorging, een topmaat....

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

Ik heb in de winkel gepast en laten adviseren. Ik had eerst een huntertuigje waarbij in de winkel geadviseerd werd een maatje groter te nemen. De M paste perfect maar zou hij met 4 weken uitgroeien. Dus maar de L genomen. In het begin moest hij nog erg wennen dus gecombineerd met halsbandje: op de heen weg halsbandje, terug weg tuigje (iedere pup loopt vlotter naar huis als weg van huis). Hij heeft er uiteindelijk vanaf de 9 weken tot 5 maanden meegedaan. Toen was hij wel echt te klein. Nu heeft hij een Y-tuig van hunter maatje XL ook toen was hij iets te groot maar de borstband is korter te maken en de buikband ook. Inmiddels al groter moeten stellen en zit nu gewoon goed. 

 

 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Je kunt beginnen met een gewoon verstelbaar instaptuigje wat niet heel duur is. Als Momo volwassen is een mooier tuig uitzoeken.

 

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

De ruffwear front range kan je verstellen inderdaad maar je hebt wel vrij brede rug en borst delen die ook op zn kleinst goed bij de hond moeten zitten. 

 

Zo kan je het tuig inderdaad mee laten groeien met de hond. Maar ik denk dat je na een paar maanden nog wel moet overstappen op een maat groter. Het ligt vooral aan je budget of je dat ervoor over hebt. Want het tuig kost toch rond de 50 euro. 

Je kan het tuig (als het er nog goed uit ziet) doorverkopen op marktplaats voor rond de 30 euro. 

 

Je kan ook nu voor de eerste maanden (waarin ze heel hard groeien) voor een goedkoper tuigje gaan. 

 

Ik heb zelf ook de ruffwear front range en ben er erg blij mee. Hiervoor had ik de hurtta active en daar ben ik een stuk minder over te spreken. 

De maat bepaal je door 2 vingers achter de oksel de borstomvang van de hond op te meten en dan in de tabel te kijken welke maat daar bij past. 

 

Ik weet dat in waddinxveen een showroom zit van actievehonden.com. Die verkopen dit merk ook en daar kan je eventueel passen/advies vragen. 

Er zijn wel meer winkels in Nederland die een showroom/winkel hebben maar daar weet ik niet van waar ze zitten. 

 

https://www.actievehonden.com/p/tuigen-en-harnassen/tuigen-en-harnassen/ruffwear-front-range-harnas-roze-vernieuwd/1704

Als je naar beneden scrolt dan zie je de centimeters en maten staan. 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Als je voor Ruffwear kiest moet je wel het allernieuwste model kiezen, de oudere modellen rafelen bij de D-ring. Je hebt wel garantie en ik heb inmiddels al twee keer een nieuw tuig gekregen, maar het is fijner als je meteen een goede hebt. Bij het nieuwste model is het probleem opgelost, het rafelt totaal niet meer.

Ik heb wel de Webmaster en niet het Front Range tuig, maar dit geldt voor beide.

 

Ik ben over mijn tuig trouwens heel erg tevreden, hij zit perfect en is van hoge kwaliteit. Ik weet zeker dat dat bij de Front Range ook zo is

 

Ik zou trouwens ook wachten tot je hond (bijna) volgroeid is

honden page profiel Maaike en Joep, Lizzy, Bam en HarryMaaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry 3 doggies

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

" Je kunt beginnen met een gewoon verstelbaar instaptuigje wat niet heel duur is. Als Momo volwassen is een mooier tuig uitzoeken.
  "

 Deze zijn sowieso fijn om in huis te hebben, want dit zijn de enige die aan kunnen zonder over het koppie te gaan. Toen Joep een keer zo’n lampenkap op moest was dit het enige tuigje wat we om kregen. 

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Hier heb ik gewoon een h tuigje die overal verstelbaar is. Zodra ze stopt met groeien krijgt ze een beter tuigje maar deze werkt prima.

 

Eerlijk ik zou nooit 30 - 50 euro uitgeven voor een tuig wat hij maar een paar weken echt goed kan dragen (: 

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Op 10 weken zou ik zeker nog niet zo'n duur tuig kopen. Daar doet die misschien een maand of twee mee en dan kan je weer een nieuwe kopen. 

Ik heb pas een luxer tuig gekocht toen Java 8 maanden was, en dat was de perfect fit. Die past ze nu nog. Inmiddels heb ik ook een DOG Copenhagen, die is vergelijkbaar met de ruffwear front range.

 

Als pup had Java de eerste weken een puppia ritefit tuigje en na die eerste weken datzelfde tuigje in een maatje groter. Daar had ik ook maar kort mee gedaan. Toen rond 6 a 7 maanden een Wolters tuigje. 

Dus zeker 3 tuigen voor ik op het volwassen tuig zat.

 

Ik raad dus aan gewoon naar de dierenwinkel te gaan, te passen en er een te nemen die geen 50 euro kost.

honden page profiel MeikeMeike

Top, bedankt voor alle tips!

 

Ik had van de fokker in het puppypakket een puppytuigje meegekregen, maar dat zit werkelijk voor geen meter, dus daar doe ik Momo niet echt een plezier mee. Als hij dan toch aan een tuigje moet gaan wennen, dan liever iets wat niet aan alle kanten schuurt of juist te los zit. Krijg dat ding echt niet fatsoenlijk afgesteld. Op naar de dierenwinkel dus! 

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Top, bedankt voor alle tips!
 
Ik had van de fokker in het puppypakket een puppytuigje meegekregen, maar dat zit werkelijk voor geen meter, dus daar doe ik Momo niet echt een plezier mee. Als hij dan toch aan een tuigje moet gaan wennen, dan liever iets wat niet aan alle kanten schuurt of juist te los zit. Krijg dat ding echt niet fatsoenlijk afgesteld. Op naar de dierenwinkel dus!  "

 

Voor Puk hebben wij ook nog de Adori Teflon. Dat is een goedkoop tuigje en aan 4 kanten te verstellen. Het is wel een dun tuigje zonder borst en rug stuk maar hij schuurt totaal niet zoals nylon dat wel kan doen. Het is van zachter materiaal gemaakt. 

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

Heb voor onze pup er 1 gekocht op de markt voor 20 euro, een julius k9. Deze zijn best lang te verstellen, ze draagt hem nog. Ik koop pas een dure als ze uitgegroeid is.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara 3 doggies

honden foto van Mila & Mara

Ik zou als ik jou was eens op aliexpress kijken en goedkope tuigjes kopen tot je pup groot is ;)

Klik

Klik

Klik

 

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

" Ik zou als ik jou was eens op aliexpress kijken en goedkope tuigjes kopen tot je pup groot is ;-)
Klik
Klik
Klik
  "

 Die krijg je alleen wel pas binnen als je pup er al uit is gegroeit hahaha.

Dus wat groter kopen dan ze nu is.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara 3 doggies

honden foto van Mila & Mara

"  Die krijg je alleen wel pas binnen als je pup er al uit is gegroeit hahaha.
Dus wat groter kopen dan ze nu is. "

 Haha goed punt

 

Let op de verzendtijd bij de advertenties en lees de recensies. Sommigen bezorgen binnen 15 dagen, maar van andere vindt je na twee maanden opeens een verrassing in je brievenbus, omdat je niet meer wist dat je wat had besteld

honden page profiel ElineEline 3 doggies

honden foto van Eline

Wij hebben onlangs voor Charlie een grotere maat ruffwear front range gekocht. Hebben het oude tuigje nog wel. 

 

Mocht je geinteresseerd zijn in een maat xs, stuur dan vooral even een pb! Het tuigje is zichtbaar gedragen maar nog wel echt in hele goede staat. Hij werd simpelweg te klein voor onze hond. Ik hoef er echt niks voor te hebben. 

honden page profiel OsumiOsumi 3 doggies

honden foto van Osumi

Niet te groot nemen ook dat hij er niet uit kan ontsnappen en ik zou ook een model nemen met riempjes die je nog kan verstellen. Ik weet niet hoe datgene wat je omschrijft eruitziet maar k zou geen model zoals Julius k9 kopen omdat als die wat te ruim zit bedekt het de schouders en kan het de groei niet ten goede doen, zo'n model kan je eventueel opteren als je hond groter en volgroeid is, tenzij het k9 riemtuig, die heeft geen rugbekleding, deze heb ik nu en ben er wel tevreden over, je kan zowel de borstband als buikband verstellen bij K9 en dan gaat die wel ff mee qua maat

honden page profiel bentebente 3 doggies

Ik zou zelf een goedkoop y-tuigje of h-tuigje aanschaffen.. bij de xenos ofzo. Een pup groeit heeeeel snel, en om dan goede, vaak dure tuigjes te kopen... dat zou ik dan doen als hij een jaartje is. Anders kan je zo om de maand een nieuw tuig aanschaffen, en met een tuig van zo’n 50 euro... dat wordt een duur grapje dan! 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Ik zou zelf een goedkoop y-tuigje of h-tuigje aanschaffen.. bij de xenos ofzo. Een pup groeit heeeeel snel, en om dan goede, vaak dure tuigjes te kopen... dat zou ik dan doen als hij een jaartje is. Anders kan je zo om de maand een nieuw tuig aanschaffen, en met een tuig van zo’n 50 euro... dat wordt een duur grapje dan!  "

 Huh, de Xenos? Hier verkopen ze toch alleen woon artikelen 

honden page profiel ..

honden foto van .

"  Huh, de Xenos? Hier verkopen ze toch alleen woon artikelen  "

 

Oh gelukkig ik ben niet de enige die vreemd op keek haha. 

 

honden page profiel bentebente

"  Huh, de Xenos? Hier verkopen ze toch alleen woon artikelen  "

 Ze hebben ze wel gehad als ik het me goed herinner.. maar misschien dat ik ze door de war haal met een andere winkel

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Huh, de Xenos? Hier verkopen ze toch alleen woon artikelen  "

 Ik heb er wel eens hondenmanden en hondenhuisjes gezien, dus wie weet.

 

Maar ik zou ook naar een dierenwinkel gaan voor een instaptuigje.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Het Happy Dog-tuigje bestaat uit 3 afzonderlijke delen. Die kunnen bij een meetpunt precies opgemeten en gepast worden. Het zit zeer comfortabel, is verkrijgbaar in zwart, rood en blauw met lichtgevende streepjes en gemakkelijk te wassen. Het staat en zit geweldig, ook na langere tijd! Ik denk dat je niet kunt volstaan met 1 tuigje en het beter is, straks als hij uitgegroeid is, een tuigje aan te passen. Romeo heeft nu zijn tweede tuigje, is 9 jaar, maar het eerste tuigje is nog steeds in gebruik! Op Happy Dog Finn staan foto's van Romeo in zijn oude tuigje en het nieuwe. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Wij hebben onlangs voor Charlie een grotere maat ruffwear front range gekocht. Hebben het oude tuigje nog wel. 
 
Mocht je geinteresseerd zijn in een maat xs, stuur dan vooral even een pb! Het tuigje is zichtbaar gedragen maar nog wel echt in hele goede staat. Hij werd simpelweg te klein voor onze hond. Ik hoef er echt niks voor te hebben.  "

 Wie weet leest ze dit nog....

honden page profiel Maaike en Joep, Lizzy, Bam en HarryMaaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry 3 doggies

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

Ik heb nu deze voor Lizzy:

Zit lekker zacht en dan kan ze vast wennen aan een tuigje. Al laat mevrouw zich ook gewoon truitjes aandoen, hehehe. 

Mijn tuigje vind je hier : http://www.zooplus.nl/shop/honden/halsband_lijn/tuigen/bundels/648649?rrec=true

honden page profiel MeikeMeike

Waaah! Ik weet niet hoe, maar alle berichten na mijn eigen reactie heb ik niet meer gezien. 

 

Sorry!! Bedankt voor alle reacties weer! Ga ze straks even rustig bekijken, nu eerst even met klein, zwart en druk in de weer. 

Volgende forumvraag: Weinig uitlaten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^