Weet iemand wat dit is??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel melanie van compernollemelanie van compernolle

Mijn hond heeft bruin aan zijn hoektanden en het ziet er ook precies wat ontstoken uit.. ik zie dit nu pas. Iemand die misschien weet als we hiermee naar de dierenarts moeten of als de trimmer weet wat ze ermee moet doen? 

honden page profiel ..

honden foto van .

Dat kan tandplak zijn. Komt veel voor bij honden(en moet behandeld worden). Als het er ontstoken uit ziet kan het ontstoken tandvlees zijn en dan zou ik zeker naar de dierenarts gaan en het niet laten oplossen door een trimmer. 

honden page profiel melanie van compernollemelanie van compernolle

Oke dan maak ik morgen een afspraak bij de dierenarts, bedankt! 

honden page profiel ..

honden foto van .

Als het een ernstige ontsteking is kan dat ook leiden tot koorts. Dus wellicht kan je de temperatuur opmeten nu. Een normale temperatuur van een hond ligt rond de 38 en 39 graden. 

Als er koorts is dan zou ik wel naar de spoed arts gaan. 

 

Ik kan het natuurlijk niet bekijken vanaf internet. Dus vandaar dat ik dat er wel even bij wil vermelden. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Zwart/bruin bij de halzen van tanden/kiezen is plaque/aanslag en hopelijk nog geen caries. Plaque moet weggepoetst of met speciale tandenschraper verwijderd worden door  jezelf, trimmer of dierenarts.

 

Als er een ontsteking aanwezig is, naar de dierenarts. 

honden page profiel melanie van compernollemelanie van compernolle

Ik heb een foto van getrokken maar kan deze jammergenoeg niet plaatsen via mijn iphone.. en denk niet dat hij koorts heeft hij is veel te levendig daarvoor,maar het zit gewoon wat rood op zijn tandvlees..

Volgende forumvraag: Nagel en leven
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^