Apart trainingstuig?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Ik wandel alle dagen met een tuigje, op de hondentraining gebruik ik een halsband. Dat onderscheid maakt Raiko wel. Nu ga ik beginnen met speuren en werd me aangeraden een apart tuig te gebruiken hiervoor, omdat hij dus wel eens wat meer zal trekken aan de lijn, is het beter dat ik een tweede tuigje bijkoop zodat dat zijn 'werktuig' wordt of maakt het eigenlijk niet uit? Ik heb ook nog zijn oude tuigje maar dat is hetzelfde model als die van nu, alleen heeft het meer rugbekleding, zou hij daarin het verschil ook kennen? Of is het beter toch een totaal ander model te nemen?

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Ik vind het onzin!

Gebruik altijd het zelfde tuig wat voor sport of discipline we ook beoefenen.

Ook met wandelen altijd ook dat tuig.

Je kan bijna een dierenwinkel beginnen als je voor alles een ander tuig of halsband of riem moet aanschaffen.

 

Het gaat om de commando's die je hond met leren.

Ik heb nu wel een ander tuig aangeschaft omdat dit beter pasten en de hond daardoor beter zijn werk kan doen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik gebruik ook hetzelfde tuig voor verschillende dingen (wandelen, fietsen, trekken voor de step...). Het is de activiteit zelf die het voor m'n honden duidelijk maakt: nu ga ik trekken, nu niet.

 

Dus ik zou het eerst met z'n gewone tuig proberen. Als blijkt dat je hond het onderscheid niet goed kan maken, kan je nog altijd een tweede tuig bijkopen...

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

Op je profielfoto zie ik geloof ik dat je hond een JuliusK9 tuigje aan heeft? Ik zou persoonlijk voor het speuren voor een Y-tuig gaan, omdat dit de druk een stuk beter verdeelt en dat bij speuren wel erg belangrijk is. 

 

"Waaraan moet een goed speurtuig voldoen?

  • het tuig is soepel en comfortabel,  knelt of snijdt niet en de buikband zit niet in de oksels
  • het tuig is op meerdere plaatsen verstelbaar
  • het tuig heeft een ring op de bovenkant van het tuig, tussen, of net achter de schouderbladen
  • het tuig heeft een Y-vormige voorkant die niet drukt op de luchtpijp, maar wel steun geeft op het borstbeen (dwarse borstbanden drukken vaak wel op de luchtpijp)
  • het tuig heeft een dusdanige sluiting waarbij je het tuig zonder problemen aan kunt doen, of je hond erin kunt laten stappen
  • het tuig is uitwasbaar"

http://www.dogadvice.nl/welk-speurtuig-en-welke-speurlijn/

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Ik gebruik ook een tuig voor alles, het Y tuig, comfortabel, en veel bewegingsvrijheid...ik heb ook een hunterlijn die neem ik vaak voor het loswandelen mee...ik zou voor het y tuig gaan....    laat de schouders vrij, geen knelpunten onder de oksels, je kan de lijn op twee manieren bevestigen, op de rugzijde en op de voorborst, wat je prettig vind....mooi kliksysteem, heel sterk en ze kunnen er ook mee zwemmen.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Wij hebben een Ruffwear front range tuig. Echt ideaal. Gebruiken het ook voor meerdere activiteiten en onze hond weet heel goed dat die bij bijvoorbeeld steppen wel iets mag trekken en bij wandelen niet. Dat onderscheid kunnen ze prima maken hoor. 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ook al kunnen ze inderdaad het onderscheid prima maken, ik gebruik wel verschillende tuigen/halsbanden/riemen bij verschillende activiteiten. 

 

Als ik naar de hondenclub ga met Frøya, dan gaan we óf agility doen, óf detectiewerk. Allebei een hele andere energie en mindset natuurlijk, en ik merk dat ze beter in de juiste 'mood' komt wanneer ze van tevoren al weet wat ze gaat doen. Door dus met verschillende halsbanden/tuigen/riemen te werken is dit voordat ze de auto in gaat al duidelijk. Zo weet ze ook meteen wat er van haar verwacht wordt wanneer ik bij de club aankom en de hal in ga en is het voor zowel mijzelf als voor haar makkelijker.

Ik vind het zelf dus wel erg fijn werken 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" Op je profielfoto zie ik geloof ik dat je hond een JuliusK9 tuigje aan heeft? Ik zou persoonlijk voor het speuren voor een Y-tuig gaan, omdat dit de druk een stuk beter verdeelt en dat bij speuren wel erg belangrijk is. 
 
"Waaraan moet een goed speurtuig voldoen?
het tuig is soepel en comfortabel,  knelt of snijdt niet en de buikband zit niet in de oksels
het tuig is op meerdere plaatsen verstelbaar
het tuig heeft een ring op de bovenkant van het tuig, tussen, of net achter de schouderbladen
het tuig heeft een Y-vormige voorkant die niet drukt op de luchtpijp, maar wel steun geeft op het borstbeen (dwarse borstbanden drukken vaak wel op de luchtpijp)
het tuig heeft een dusdanige sluiting waarbij je het tuig zonder problemen aan kunt doen, of je hond erin kunt laten stappen
het tuig is uitwasbaar"
http://www.dogadvice.nl/welk-speurtuig-en-welke-speurlijn/
 
  "

 Ja ik heb dat eens gelezen, ik ben eigenlijk supertevreden van het k 9 tuig. Ik heb wel een powertuig maar met riempjes ipv de dikke ruglap (weet niet hoe dat anders heet haha) dus het verschuift niet ofzo, en de powertuigjes zijn beter ontworpen voor de druk dan de gewone klassieke... Ik ben eigenlijk pro K9 dus... Hij kokhalst ook niet als hij trekt, met een halsband wel dus is het wel oké toch? 

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

"  Ja ik heb dat eens gelezen, ik ben eigenlijk supertevreden van het k 9 tuig. Ik heb wel een powertuig maar met riempjes ipv de dikke ruglap (weet niet hoe dat anders heet haha) dus het verschuift niet ofzo, en de powertuigjes zijn beter ontworpen voor de druk dan de gewone klassieke... Ik ben eigenlijk pro K9 dus... Hij kokhalst ook niet als hij trekt, met een halsband wel dus is het wel oké toch?  "

 Jij moet natuurlijk doen waar jij je het prettigst bij voelt en wat jou het fijnst lijkt voor jouw hond. Persoonlijk zou ik toch voor een Y-tuig gaan, maar jij kunt het zelf het beste inschatten lijkt me 

Je zou altijd nog even kunnen overleggen met je trainer?

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

"  Jij moet natuurlijk doen waar jij je het prettigst bij voelt en wat jou het fijnst lijkt voor jouw hond. Persoonlijk zou ik toch voor een Y-tuig gaan, maar jij kunt het zelf het beste inschatten lijkt me 
Je zou altijd nog even kunnen overleggen met je trainer? "

 Ja, das waar maar het klopt wel wat je zegt want ik heb al nog gelezen dat een y beter is maar Raiko hijgt nooit als hij trekt enz (ik leer het hem wel af maar het gebeurt soms wel) een halsband hangt hij dan in te hijgen en kokhalzen... Op training ga ik met mijn tuig en klik dan over op het terrein naar de halsband, en hij maakt dan wel de klik van mooi aan de voet te blijven op het terrein maar met een halsband zou ik niet kunnen wandelen, dus maar beter toch een y tuigje erbij schaffen om het verschil met het speuren ook te maken, maar een tuigje kost wel weer wat natuurlijk, als je een kwalitatief wilt natuurlijk, en ik heb hier nog eentje liggen die ik niet gebruik (zijn oude K9 met wel een rugbedekking dus het verschil zou hij dan wel voelen met zijn dagelijkse tuig) ik bekijk het nog eens even

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

"  Ja, das waar maar het klopt wel wat je zegt want ik heb al nog gelezen dat een y beter is maar Raiko hijgt nooit als hij trekt enz (ik leer het hem wel af maar het gebeurt soms wel) een halsband hangt hij dan in te hijgen en kokhalzen... Op training ga ik met mijn tuig en klik dan over op het terrein naar de halsband, en hij maakt dan wel de klik van mooi aan de voet te blijven op het terrein maar met een halsband zou ik niet kunnen wandelen, dus maar beter toch een y tuigje erbij schaffen om het verschil met het speuren ook te maken, maar een tuigje kost wel weer wat natuurlijk, als je een kwalitatief wilt natuurlijk, en ik heb hier nog eentje liggen die ik niet gebruik (zijn oude K9 met wel een rugbedekking dus het verschil zou hij dan wel voelen met zijn dagelijkse tuig) ik bekijk het nog eens even "

 Je kunt natuurlijk altijd beginnen met het tuigje wat je nu hebt liggen. Als je dan wat langer bezig bent en je zeker weet dat je er ook mee door wilt gaan kun je altijd nog een ander tuigje aanschaffen. Een tip is ook om marktplaats in de gaten te houden. Er komen regelmatig hele goede, weinig gebruikte tuigjes voorbij voor een fractie van de nieuwprijs 

honden page profiel DudjiDudji

Ik denk niet zo zeer dat ze willen dat je voor alles een apart tuig gebruikt dat ze daarom en ander tuig hebben aanbevolen maar meer zoals al hier is uitgelegd dat een y tuig beter is ivm vrije luchtpijp, drukverdeling en schoudervrijheid dan de rechte lijn van het k9 tuig. in principe kunnen ze onderscheid tussen verschillende activiteiten goed maken.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

"  Ja, das waar maar het klopt wel wat je zegt want ik heb al nog gelezen dat een y beter is maar Raiko hijgt nooit als hij trekt enz (ik leer het hem wel af maar het gebeurt soms wel) een halsband hangt hij dan in te hijgen en kokhalzen... Op training ga ik met mijn tuig en klik dan over op het terrein naar de halsband, en hij maakt dan wel de klik van mooi aan de voet te blijven op het terrein maar met een halsband zou ik niet kunnen wandelen, dus maar beter toch een y tuigje erbij schaffen om het verschil met het speuren ook te maken, maar een tuigje kost wel weer wat natuurlijk, als je een kwalitatief wilt natuurlijk, en ik heb hier nog eentje liggen die ik niet gebruik (zijn oude K9 met wel een rugbedekking dus het verschil zou hij dan wel voelen met zijn dagelijkse tuig) ik bekijk het nog eens even "

 Bij speuren gaat er geheid getrokken worden  is het niet de eerste paar lessen dan wel later  Wij doen ook speuren eerste paar lessen Aizen rustig en als het nu dinsdag is staat die al te springen als thuis kom van werk. Ik zou ook voor een Y tuig gaan.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Je zal het gaande weg wel merken. Ik speur zelf gewoon aan de ketting.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" Je zal het gaande weg wel merken. Ik speur zelf gewoon aan de ketting. "

 Aan de halsband bedoel je? Het is ook wel een beetje wat je hond gewoon is denk ik he? Raiko is eigenlijk goed met zijn tuigje, ik ga dat nog niet meteen veranderen. Hij is ook een heel slanke hond en zijn borstbeen steekt wat uit, weet dus niet of een y-tuig wel aangenaam zal zijn voor hem

Volgende forumvraag: garage boven woonkamer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^