Agility training set (Zooplus) - Formaat hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Na weer eens snuffelen op Zooplus/Bibita kwam ik de agility set tegen: http://www.zooplus.nl/shop/honden/spel_sport/agility/sets/119318  

Heeft iemand hier ervaring mee? Op de foto's zie ik toch veel kleinere honden, maar ik vraag me af of het voor een Oudduitser ook geschikt is. 

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Kan hoor zijn redelijk normale maten

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel 3 doggies

honden foto van Ingrid van de Koppel

Ik heb deze set. Het is erg leuk, maar je moet het niet vergelijken met het materiaal dat een hondenschool heeft. Die zijn wel steviger. Voor gebruik in de tuin is het prima. Mijn Welsh Springer spaniel is 21 kilo en voor hem is het goed geschikt.

honden page profiel Linda, Pipa, Kira, Milo, Nina en BenjiLinda, Pipa, Kira, Milo, Nina en Benji 3 doggies

honden foto van Linda, Pipa, Kira, Milo, Nina en Benji

Ik heb ze apart gekocht 3x horde, 1x band, en 1x slalom

Is redelijk stevig, de pinnen die je in de grond steekt moet je wel in een zachte grond steken anders gaan ze krom. bij de slalom zit er een touw om de afstand tussen de paaltjes te meten maar daar staat wel geen afmeting op dus moet je toch elke keer meten. Voor mijn chihuahua's gaat het natuurlijk goed. Voor de sheltie is de band juist groot genoeg. Zeker niet buiten laten staan want dan roest het denk ik. Dus elke keer uitzetten en opruimen. Is wel jammer dat het niet binnen kan gebruikt worden.

Ik heb 2 tunnels gekocht op tweedehands en aan elkaar gezet en om buiten vast te zetten lussen eraan genaaid en tent pinnen  in de grond steken. Raad dit niet aan voor grotere honden die door de tunnel spurten omdat de tunnels niet zullen blijven liggen. En ze er misschien bang van worden dan.

 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti 3 doggies

honden foto van  Dutch Auti

" Na weer eens snuffelen op Zooplus/Bibita kwam ik de agility set tegen: http://www.zooplus.nl/shop/honden/spel_sport/agility/sets/119318  
Heeft iemand hier ervaring mee? Op de foto's zie ik toch veel kleinere honden, maar ik vraag me af of het voor een Oudduitser ook geschikt is.  "

 Dogfysion heeft volgens mij ook een agility set. En telefonisch goed beteikbereikbaar. (weet niet of het dezelfde set is) maar tis wel fijn als je eechtstreeks eventuele vragen kunt stellen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Nee geen ervaring. Maar neem aan dat het degelijk spul is, anders was het allang uit de verkoop gehaald .

 

Weet wel wat je doet wanneer je behendigheid gaat beoefenen. Het is een blessure gevoelige sport wanneer je geen goede ondergrond hebt en de hindernissen enz verkeerd aanleert.

honden page profiel Baasje van Spaiky† en OdieBaasje van Spaiky† en Odie 3 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Ik heb voor Spaiky ooit bij Zooplus een horde en slalom paaltjes besteld. Die paaltjes lijken me voor grotere honden sowieso geen probleem en de horde die ik heb kan best hoog versteld worden. 

 

 

 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

" Nee geen ervaring. Maar neem aan dat het degelijk spul is, anders was het allang uit de verkoop gehaald .
 
Weet wel wat je doet wanneer je behendigheid gaat beoefenen. Het is een blessure gevoelige sport wanneer je geen goede ondergrond hebt en de hindernissen enz verkeerd aanleert. "

 Veiligheid staat vanzelfsprekend voorop :) dat zit goed.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

"  Dogfysion heeft volgens mij ook een agility set. En telefonisch goed beteikbereikbaar. (weet niet of het dezelfde set is) maar tis wel fijn als je eechtstreeks eventuele vragen kunt stellen. "

 Bedankt, ga ik daar ook eens kijken!

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Bedankt voor de antwoorden. Fijn te weten dat het ook voor grote honden waarschijnlijk wel goed zit. We gaan het nog eens goed bekijken allemaal. 

Volgende forumvraag: Nieuwe cursus
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^