Wie van jullie neemt de hond mee naar werk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bentebente

Ik ben nog jong, bezig met een studie.. werken is nog iets verder weg voor mij. Ik zou het zelf heel leuk vinden om de hond mee te nemen naar werk. 

 

Hoeveel van jullie nemen de hond mee naar werk? Wat voor werk doen jullie dan? 

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

Senn is bij mij 1x meegeweest. Ik ben fysiotherapeut. Structureel meenemen is niet handig omdat we geen ruimte hebben waar hij kan zitten, op de locatie waar ik zit tenminste, en ik tussendoor vaak geen tijd heb om met hem te wandelen.

 

Daarnaast kunnen sommige patienten natuurlijk allergisch of bang zijn.

honden page profiel GuusGuus 3 doggies

honden foto van Guus

Ik :) ik ben Hr-adviseur bij een thuiszorgorganisatie. Ik werk dus gewoon op een kantoor. Hij mag op het hele kantoor (niet zo groot hoor) gewoon rondlopen. Meestal ligt hij gezellig bij mij op z'n mat.

 

De meeste medewerkers vinden het heel erg leuk. Behalve als hij weer eens met zijn neus in de tassen zit  Hij heeft 1 keer een droge worst eruit gevist 

honden page profiel bentebente

" Ik :-) ik ben Hr-adviseur bij een thuiszorgorganisatie. Ik werk dus gewoon op een kantoor. Hij mag op het hele kantoor (niet zo groot hoor) gewoon rondlopen. Meestal ligt hij gezellig bij mij op z'n mat.
 
De meeste medewerkers vinden het heel erg leuk. Behalve als hij weer eens met zijn neus in de tassen zit  Hij heeft 1 keer een droge worst eruit gevist  "

Hahaha, dat gebeurt hier thuis ook wel eens... dan liggen er ineens overal snippers verpakking.. 

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Als het nodig zou zijn zou ik haar ook wel mee kunnen nemen, maar ik werk in een hondenpension. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Heel zelden neem ik Jenna mee naar mijn werk, ik werk met verstandelijk gehandicapten en die vinden dat erg leuk en sommige andere collega's nemen ook hun hond af en toe mee.

Jenna lijkt het ook leuk te vinden en ze is ook erg zachtaardig en zou alles toelaten (wat ik natuurlijk niet toe sta). De ogar polski, wat ik denk dat ze daar een kruising van is, wordt ook gebruikt als therapiehond en is eigenlijk heel geschikt voor zoiets.

 

Maar eigenlijk is het te veel, je bent constant aan het opletten of er niet iemand toch goed bedoeld ineens een flinke knuffel geeft en haar pijn doet, of een deur open laat zodat ze weg loopt bijvoorbeeld. Een keer was iemand met haar gaan wandelen toen ik even aan de telefoon was en dat is echt niet de bedoeling

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

ja, regelmatig, sowieso standaard 2 dagen per week omdat ik dan na werk direct doorrij naar training.

Maar uiteindelijk doe ik daar zoveel niet mee, gezien het wel je werk blijft en je dus niet met je hond moet/kan bezig zijn.
Daarnaast lopen er nog 2 honden los op het werk (koer en bureau) en dat zou niet goed met de mijne O-)

honden page profiel bentebente

" ja, regelmatig, sowieso standaard 2 dagen per week omdat ik dan na werk direct doorrij naar training.

Maar uiteindelijk doe ik daar zoveel niet mee, gezien het wel je werk blijft en je dus niet met je hond moet/kan bezig zijn.
Daarnaast lopen er nog 2 honden los op het werk (koer en bureau) en dat zou niet goed met de mijne O-) "

 Mag ik weten wat voor werk je doet?

 

Twee dagen per week naar training.. veel zeg, leuk dat je daar tijd voor hebt/maakt

 

nee, dat verwacht ik ook niet haha. Maar ik vind de “kleef” rassen vooral erg leuk, en die kunnen vaak slecht alleen zijn. 

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

"  Mag ik weten wat voor werk je doet?

 

Twee dagen per week naar training.. veel zeg, leuk dat je daar tijd voor hebt/maakt

 

nee, dat verwacht ik ook niet haha. Maar ik vind de “kleef” rassen vooral erg leuk, en die kunnen vaak slecht alleen zijn.  "

 



ik werk in een hondensportzaak, we maken het materiaal/kledij en versturen wereldwijd.
Daarnaast is het ook een fysieke winkel, dus mensen kunnen langskomen ook.

Het is tevens een hondenpension, maar daar hou ik me niet direct (veel) mee bezig.

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van laura   Diva&Nova

Elke dag, soms met mijn vriend mee, maar kan met beide altijd mee.

Hij heeft een tuinbouwbedrijf en ik werk bij mijn ouders in het bedrijf dus lekker de ruimte 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Ziva gaat door de weeks met mijn vriend mee naar het werk. Hij werkt in een winkel met groot vloeroppervlak, ongeveer 800 m2. Ziva mag overal komen. In het magazijn, in het kantoor, buiten op de plaats als de deur open staat. Alleen niet op zolder maar daar komt ze ook nooit als er geen mensen zijn. 

Ziva kan de hele dag doen wat ze wil. Wil ze spelen dan is er altijd wel iemand, een van de werknemers of klanten. Ze is gek op bezorgers en chauffeurs, sinds die haar lekkers voeren elke keer dat ze er zijn. Wil ze slapen dan zijn er genoeg donkere hoekjes. In het kantoor een bank waar ze op mag. 

 

Het zijn geen uren in de bossen en buitenlucht, geen gigantische hoeveelheid uitdaging maar het is wel de manier waarop we ervoor kunnen zorgen dat ze vrijwel nooit alleen is. Niet dat ze verlatingsangst heeft maar we wilden geen hond als we die overdag thuis moesten laten. Dit is voor ons de manier waarop we een hond konden nemen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Eerder kon het op de woongroep waar ik werkte wel. Helaas kwam er toen een andere groepssamenstelling en werd de woonkamer anders ingericht. Toen kon puck er niet meer bij.

Ze zat eerder aan de lijn vast aan de tafelpoot die tegen de muur stond en konden bewoners niet over haar heen vallen en kon ze niet bij de bewoners komen.

 

Nu werk ik sinds gisteren op een nieuwe groep en ook daar kan puck niet mee naar toe helaas.

Te onvoorspelbare bewoners qua gedrag en beweging, daarnaast een aantal die bang voor honden zijn.

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke

Wij hebben kantoor aan huis, dus Milly kan lekker in haar mandje liggen. Ze wordt ook wel eens alleen in de huiskamer gezet in de bench, ze moet ook alleen kunnen zijn, maar dat is geen probleem. Hier ligt ze lekker bij mij.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Freggle ging vroeger wel vaker mee, dagopvang voor demente ouderen.

Hij ging rustig ergens liggen en trok zich weinig aan van alles wat er om hem heen gebeurde.

Liet zich ook aaien door de bewoners.

Nu al jaren niet meer omdat hij er te oud voor is.

 

Black is af en toe een kwartier tot een uur mee geweest op de afdeling in het verpleeghuis, maar dan heeft ie er al genoeg van.

Hij laat zich ook aaien maar het kost hem allemaal erg veel energie.

Voor hem is het niet echt wat hoewel hij erg vriendelijk is.

 

honden page profiel MarjoleinMarjolein 3 doggies

honden foto van Marjolein

Eerder ging mijn hond vaak mee naar het werk. Toen werkte ik op een paardenbedrijf en ik woonde ook op dat terrein. Sochtends kon ze dan van 6.30 tot 08.00 uur mee en dan naar huis. (was te druk met jonge paarden en veel mensen) met de koffiepauze even 20-30minuten mee en van 13 tot 17 mee. En savonds nog een laatste ronde samen doen.

 

In de winter kon ik dan smiddags wandelen en was ik een uur later klaar met werken. Maar kon ik altijd wel in het licht wandelen overdag.

 

Mijn kleine binkie die kon niet goed mee, als er een deur open stond dan ging hij daar op avontuur en moest ik zoeken haha en hij houdt teveel van paardenpoepjes. 

Nu werk ik een-op-een met kinderen en gaan we wel eens samen wandelen. 

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

Ik nam mijn vorige honden weleens mee , maar toen had ik nog een andere werkkring
Met het werk wat ik nu doe vind ik het niet verantwoord om mijn hondje mee te nemen vanwege agressie en/of onvoorspelbaar gedrag , soms ligt er medicatie op de grond . Dat soort dingen dus . Ik heb mijn ogen en oren hard nodig en kan hierdoor niet adequaat genoeg op mijn hondje letten . En agressie is voor een hond natuurlijk verre van fijn

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Helaas niet, ik werd ik de thuiszorg dus dat gaat niet. Ik zou wel heel graag een baan willen waarbij ze meekan, dit is in de toekomst zeker het plan. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Toen ik Momo kreeg werkte ik met paarden in natuurgebieden. Ideaal om een Border Collie mee te nemen. De hele dag buiten. Ik had een quad voor het werk en daar had ik achterop een plastic hondenmand op vast gezet. Een autotuigje voor honden er in. Als het regende zette ik er een paraplu boven vast. Toen ze ouder werd liet ik haar ook weleens even achter in de enige stal die we hadden.

 

Daarna kreeg ik een kantoorbaan en daar mocht ze op de kamer van de directeur in een bench liggen. Niet echt ideaal want ze wilde liever bij mij zijn en dat mocht niet omdat er veel moslims lang kwamen.

 

Daarna werd ik officemanager elders en mocht ze op mijn kantoor los rond lopen. Wel had ik een bench bij me onder mijn enorme bureau waar ze in kon als ik bezoek kreeg dat bang was voor honden.

 

Weer een andere baan (balen met tijdelijke contracten), als projectmanager en HRM-er, maar die was ver weg en mijn oudste dochter zat toen niet meer in de opvang en wilde liever dat Momo thuis bleef zodat zij niet alleen was tot ik met haar zusje thuis kwam. En zo is dat gegaan.

honden page profiel Miss CMiss C 3 doggies

honden foto van Miss C

Luna gaat altijd mee naar het werk. Ik werk in een verpleeghuis op een gesloten afdeling. Voor zowel luna als mijn bewoners is het erg leuk.
Ze mag gewoon vrij rond lopen in de huiskamer en vind alle aandacht natuurlijk super..

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe 3 doggies

honden foto van Eef en Tjibbe

Bij mijn afstudeerstage ging Tjibbe altijd mee. Daar had ik ook een eigen kantoor. Inmiddels zijn we jaren verder en werk ik op een groot overheidskantoor. Veel mensen hebben honden en we hebben ook allergische mensen. Geen honden mee naar kantoor dus. Zou een iets te dolle boel worden.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^