(regen)jas voor oudere hond? Foto's!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Hey

Penny heeft momenteel een hele lichte longontsteking (meer informatie hier) en ik en mijn ouders zijn hier wel een beetje van geschrokken. Wij weten dat longontsteking niet echt met kou te maken heeft, maar ondanks dat zitten wij er wel aan de denken om een regenjas voor haar te kopen.

 

Ik maak heel vaak lange wandelingen in de regen waarbij zij erg nat wordt en omdat ze al 10 is lijkt dat mij toch niet zo goed. Ik had op internet ook gelezen dat een jas voor oudere honden goed is. Haar tuig wordt ook altijd heel erg nat (ruffwear webmaster) en zonder tuig te wandelen is niet echt een optie. Ik wil dus graag deze kopen (gaat samen met haar tuig). Als ze het ooit echt koud krijgt kunnen daar ook nog fleece vesten onder.

 

Ik twijfel alleen een beetje of het niet overdreven is, ze heeft het namelijk nooit echt koud gehad, na wandelingen in de regen gaat ze wel helemaal opgerold op haar plaats liggen maar dat doet ze vaker. Ze heeft ook een goede vacht, maar ze heeft wel een grote kale plek op haar schouder en haar tuig wordt dus ook heel erg nat. Ook lijkt het mij niet goed voor haar gewichten als ze steeds zo nat en koud wordt.

 

Ik vroeg me af wat jullie er van vinden?

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

Ik vind het helemaal niet overdreven. Ik heb voor Ollie sinds kort ook een regenjasje, inderdaad omdat ze wat ouder wordt en het mij voor haar gewrichten fijner lijkt. Ollie heeft er helemaal geen last van, ik heb zelfs het idee dat ze het wel fijn vindt. Ook omdat ze een enorme hekel heeft aan regen 

 

(ze kijkt een beetje verwijtend op deze foto, maar dat heeft niets te maken met het jasje hahaha)

 

Ollie's jasje is heel dun, en houdt haar dus niet persé warm, maar wel lekker droog. 

 

Dus als jij het idee hebt dat het Penny kan helpen, zou ik het zeker doen :-)

Beterschap voor haar! 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Heel normaal beeld dat honden jasjes aan hebben, dun behaard , oud en ziek is het niet raar, alleen gezonde honden met een dikke vacht is het niet nodig, gecastreerde honden worden wel weer kledder nat, intacte honden hebben een goede bescherming wat kou en regen betreft.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Wordt net een jasje aangeboden bij ..vraag en aanbod, hier op het forum, kijk even...wie weet.

honden page profiel TukkerTukker 3 doggies

honden foto van Tukker

Hallo Melissa, ik heb het jasje dat je aangeeft ook voor Stiegel (hij heeft het front range tuig van Ruffwear). Scheelt toch behoorlijk nattigheid. Tijdens het wandelen valt de kou vaak wel nog wel mee (bij flink in beweging zijn) maar daarna komt de afkoeling... Hier ook nog een fleece trui van Ruffwear voor als het erg koud is. 

 

Lijkt me voor Penny toch fijn om droger te blijven... 

 

Edit: voordeel van deze Ruffwear jas is dat de aansluiting voor de lijn bereikbaar is via een uitsparing op de rug. Het tuig zit onder de jas en blijft dus ook droog. Ik vind em erg fijn.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Je moet het zo zien, als je hele lange wandelingen maakt en je hond is zeiknat, dan word het lichaam te koud om het lichaam warm te houden kost veel energie en dat kan ten koste van de weerstand gaan, en dan kan een hond inderdaad wel een longontsteking krijgen.  je hebt het over opgerold liggen, mijn hond ligt alleen opgerold als hij het koud heeft.

Oudere honden hebben er zeker wat aan, zeker als ze lang nat zijn regelmatig, ook voor de gewrichten is het fijn.

Ik heb ook zo'n soort jasje voor Faro gehad, alleen bij wind vloog de achterflap steeds omhoog, daar moet je even op letten dat dat niet te los op de hond ligt.

Men vergeet ook dat een binnenhond in een aangename temperatuur leeft en dan ineens in de kou moet, als dat meer dan 10 graden scheelt en je hond is wat ouder, waarom geen jasje, lekker doen!

Veel beter voor de weerstand!

 

 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Bedankt voor de reacties! Ik heb nog even met mijn ouders overlegd en we zijn overtuigd. We hebben besloten het gewoon te doen. De reacties hier hebben daar ook bij geholpen.

 

Ik had dat jasje wat wordt aangeboden al gezien, maar wij willen liever gewoon diegene die ik eerder had genoemd van Ruffwear. Hun producten hebben gewoon een hele goede kwaliteit en hij past bij haar tuig.

 

@Tukker: bedankt voor het delen van je ervaring met deze jas, ik wist al dat hij gecombineerd kon worden met Ruffwear tuigen (Penny heeft de webmaster) maar het is fijn om te lezen dat jij er positief over bent

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

De achterflap van de jas ligt trouwens niet los op de hond, die zit vast met bandjes die om de achterpoten moeten

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" De achterflap van de jas ligt trouwens niet los op de hond, die zit vast met bandjes die om de achterpoten moeten "

 Oh die zitten bij de meeste honden os, afgeknipt omdat ze dat vaak niet fijn vinden, Faro ook niet, maar niet elk jasje flapt ophoog, dus misschien deze wel niet.

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

"  Oh die zitten bij de meeste honden os, afgeknipt omdat ze dat vaak niet fijn vinden, Faro ook niet, maar niet elk jasje flapt ophoog, dus misschien deze wel niet. "

 Ik heb het bij die van van Ollie ook afgeknipt, omdat ze het echt niet lekker vond zitten haha, ze ging er heel gek van lopen. Wel heb ik een extra band eraan genaaid die om haar buik gaat, zodat ie wel mooi blijft zitten.  

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Hij is besteld.

Ik denk dat Penny er wel aan went. Haar tuig vond ze eerst ook vreselijk, ze wilde gewoon niet lopen. Nu is ze er aan gewend en vind ze het prima. Ik ga er in ieder geval niet in knippen, daar vind ik hem te duur voor :)

honden page profiel TukkerTukker 3 doggies

honden foto van Tukker

Het zal wellicht ff wennen zijn voor Penny. Maar Stiegel was er snel overheen, vond het eerst ook vreemd en stond toen eerst in de achteruit. Een extra bandje om de buik kan bij een teefje natuurlijk ook (elastieken hoeven niet eens per se afgeknipt te worden) maar bij een reu loop je toch tegen een klein probleempje aan.

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi † 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Voor mijn oudste heb ik ook een regenjasje met bandjes om de achterpoten. Gaat prima. Ik merk ook nu ze ouder is dat ze zich niet zo druk meer om dingen maakt, ze vind alles wel best en accepteert het maar.
Dat verschilt natuurlijk wel per hond, maar ik denk dat juist oudere honden al zoveel hebben meegemaakt dat ze vaak 'toeters en bellen' zoals die bandjes makkelijker accepteren.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Met die bandjes lukt het wel, over de maat maak ik me wel een beetje zorgen. We hebben nu XS besteld, zelfde maat als bij haar tuig. De borstomvang is goed maar over de lengte twijfel ik een beetje. Ik kon het niet echt goed meten maar haar ruglengte zit tussen de 40 en 45cm. De lengte van de jas verschilt per site, Hondenoutlet zegt 44cm, Actievehonden zegt 39cm... Een S was niet echt een optie, Penny's borstomvang is ongeveer 45-50cm en die van de S is minimaal 56cm

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Kees

" Heel normaal beeld dat honden jasjes aan hebben, dun behaard , oud en ziek is het niet raar, alleen gezonde honden met een dikke vacht is het niet nodig,
 
gecastreerde honden worden wel weer kledder nat, intacte honden hebben een goede bescherming wat kou en regen betreft. "

 Je bedoelt gecastreerde honden die een castratenvacht hebben ontwikkeld.

 

Goed idee Melissa!

honden page profiel TukkerTukker 3 doggies

honden foto van Tukker

" ...We hebben nu XS besteld, zelfde maat als bij haar tuig. De borstomvang is goed maar over de lengte twijfel ik een beetje. Ik kon het niet echt goed meten maar haar ruglengte zit tussen de 40 en 45cm. De lengte van de jas verschilt per site...

 Ik denk dat het wel goed zit met die maat. Stiegel heeft voor zijn tuig S. Hij heeft een beetje vreemde verhoudingen: romp, hals ruglengte en poten lijken allemaal uit een ander bouwpakket te komen  Ik twijfelde ook over de ruglengte (hij heeft een lange rug). Toch past de S van de jas (en trui) prima. En beter dat de rug net iets minder bedekt is dan dat de borstwijdte te ruim is, dat zit beroerder.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Hij is binnen en zit helemaal goed! De ruglengte is ook goed, misschien net iets te kort maar hij bedekt wel bijna alles. Haar hele buik en borst is ook bedekt.

 

Penny is alleen helemaal niet blij, ze heeft mij nog nooit zo boos en verdrietig aangekeken. Ze wilde eerst ook echt niet lopen en deed raar met haar achterpoten. Maar nu gaat het beter, ik denk dat ze er snel aan went. Foto's plaats ik wanneer ik tijd heb, ik heb nu veel schoolwerk wat ik moet doen.

 

Ik hoop nu eigenlijk wel dat het heel veel gaat regenen de komende tijd, dan kunnen we hem uitproberen :)

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Het enige minpunt is trouwens dat de D-ring van het tuig en het gat in de regenjas niet helemaal op de goede plaats zitten. Ik moet nu best veel moeite doen om haar aan te lijnen. Ik ga nog even kijken hoe dat komt want het hoort niet

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Hij is binnen en zit helemaal goed! De ruglengte is ook goed, misschien net iets te kort maar hij bedekt wel bijna alles. Haar hele buik en borst is ook bedekt.
 
Penny is alleen helemaal niet blij, ze heeft mij nog nooit zo boos en verdrietig aangekeken. Ze wilde eerst ook echt niet lopen en deed raar met haar achterpoten. Maar nu gaat het beter, ik denk dat ze er snel aan went. Foto's plaats ik wanneer ik tijd heb, ik heb nu veel schoolwerk wat ik moet doen.
 
Ik hoop nu eigenlijk wel dat het heel veel gaat regenen de komende tijd, dan kunnen we hem uitproberen :-) "

 Daarom heb ik die elastieken er af gehaald, toen ging het beter en nu vind hij het niet erg meer.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Dat snap Ik maar ik ga niet in een jas van (normaal) €90 knippen

 

Penny went er wel aan, mijn moeder ging net met haar uit en toen liep ze normaal

honden page profiel TukkerTukker 3 doggies

honden foto van Tukker

" Het enige minpunt is trouwens dat de D-ring van het tuig en het gat in de regenjas niet helemaal op de goede plaats zitten. Ik moet nu best veel moeite doen om haar aan te lijnen. Ik ga nog even kijken hoe dat komt want het hoort niet "

 Soms kun je door de bandjes te verstellen (van tuig of jas) de ring en de opening in het tuig beter op elkaar afstemmen. Dat was bij ons ook even zoeken maar is goed gelukt en past perfect.

Ik neem toch aan dat de ring van de webmaster en de front range op dezelfde plaats zitten...

 

honden page profiel TukkerTukker 3 doggies

honden foto van Tukker

" Dat snap Ik maar ik ga niet in een jas van (normaal) €90 knippen
 
Penny went er wel aan, mijn moeder ging net met haar uit en toen liep ze normaal "

 Soms is het even wennen. Probeer zelf gewoon te doen en haar kordaat mee te nemen.

 

De elastieken zou ik er ook niet meteen afhalen, ze hebben een functie  en gun Penny eerst even tijd om te wennen.

Geregeld oefenen, ook al regent het niet (als het wel regent moet het voor Penny normaal zijn dat ze een jasje aankrijgt).

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Ik krijg de d-ring nog steeds niet op de goede plek, het is heel moeilijk om er bij te komen. Ik heb het jasje en het tuig al groter en kleiner gemaakt maar het werkt niet. Ik denk dat het bij Penny gewoon zo zit. Wel een beetje onhandig met loslopen, maar anders doe ik er nog een karabijnhaak aan, dan kan het wel.

 

Ze draagt hem nu in huis en ze loopt weer normaal

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Je kan de elastieken ook gewoon laten hangen, wij knippen ze af omdat het zonder ook prima werkt.

90 euro, zit er een gouden randje aan?

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

" Je kan de elastieken ook gewoon laten hangen, wij knippen ze af omdat het zonder ook prima werkt.
90 euro, zit er een gouden randje aan? "

 Normaal is hij 90 euro, wij hebben hem via Hondenoutlet voor 60 euro. 90 euro vind ik hem ook niet waard maar 60 euro vind ik wel te doen. De kwaliteit van Ruffwear is gewoon heel goed (vooral van de nieuwste versies van producten), de garantie is ook goed (vorige versie webmaster tuigen rafelde snel, ik heb twee keer een nieuw tuig gekregen), ik denk dat dat het wel duurder maakt.

Wij kopen trouwens bijna nooit wat voor Penny, ze heeft maar één halsband, tuig, riem en nu regenjas. We vervangen pas iets als het niet meer gebruikt kan worden

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

En het tuig boven het jasje aandoen? Doe ik ook zo

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

" En het tuig boven het jasje aandoen? Doe ik ook zo "

 Dat kan inderdaad ook nog. Het tuig wordt dan wel nat maar bij loslopen is het wel handiger, dan kan ik het handvat ook nog gebruiken

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

"  Normaal is hij 90 euro, wij hebben hem via Hondenoutlet voor 60 euro. 90 euro vind ik hem ook niet waard maar 60 euro vind ik wel te doen. De kwaliteit van Ruffwear is gewoon heel goed (vooral van de nieuwste versies van producten), de garantie is ook goed (vorige versie webmaster tuigen rafelde snel, ik heb twee keer een nieuw tuig gekregen), ik denk dat dat het wel duurder maakt.
Wij kopen trouwens bijna nooit wat voor Penny, ze heeft maar één halsband, tuig, riem en nu regenjas. We vervangen pas iets als het niet meer gebruikt kan worden "

 Faro zijn jas was ook 60 euro, maar dat kwam omdat ik het snel wilde hebben, in de dierenwinkel gekocht, terwijl internet 2 keer goedkoper bleek, maar die jas is inderdaad wel heel goed, Faro heeft 3 jassen hahah 1 regenjas, een herfstjas en een echte warme winterjas, die was zo duur.

Maar het blijft goed hoor, niet te vaak wassen maar gewoon luchten en je doet er lang mee.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Vigo heeft ook een jas,waterafstotend,dikke voering ,makkelijk aan te doen,een warme buikflap. Heb er 16 euro voor betaald bij zooplus. Hij is niet blij er mee. Nog even goed aanpassen en de winter kan beginnen.

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

" En het tuig boven het jasje aandoen? Doe ik ook zo "

 Precies , dat deed ik bij een aantal van mijn vorige honden ook

En als het goed is gaan ze het echt wel waarderen hoor . Zeker als ze wat ouder zijn
Mijn vorige oudjes vonden een jasje heerlijk

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Huig slaat vast en hondje benauwd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^