Pup constant buiten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel melissamelissa

Goedenavond,

Elke dag loop ik mijn rondje met mijn hond. Nu zag enkele weken terug dat mensen met een vrijstaand huis met wat grond eromheen) een pup hadden genomen. Nu valt het me op dat het beestje dus altijd als ik langsloop buiten zit, alleen. De mensen hebben wel een hondenhokje maar dat ziet er behoorlijk kaal en koud uit... nou moet ik zeggen dat ik niet weet of ie s nachts wel binnen gehaald wordt maar dan nog vraag ik me af of dit niet hartstikke zielig voor de hond is? Het is een herder zo te zien maar precieze ras weet ik niet, misschien dat deze daar goed tegen kunnen? 

 

Nu loop ik dus elke keer met gemengde gevoelens voorbij :(. 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Als je twijfelt kun je het die mensen misschien aan geven dat je je daarom zorgen maakt en vraagt hoe en wat. Een buitenhok moet wel aan eisen voldoen, wettelijk. Als dat voldoet kan een hond buiten gehouden worden. Vraag is of je dat als eigenaar zou willen, zeker bij een pup die alleen zit. Beestje verdient ook aandacht. Krijgt hij dat geregeld of moet hij zich maar alleen vermaken? Wat jij ziet zijn natuurlijk momentopnamen...

Sommige mensen hebben zelfs een hondenluik dat de hond zelf kan beslissen of hij naar buiten wil of niet. Even verder kijken dan meteen iets zielig vinden. 

honden page profiel melissamelissa

Ja daarom durf ik ook niet zo goed aan te bellen of iets in die trant, het zijn natuurlijk moment opnames. Heb er 1 keer iemand mee buiten zien lopen en toen werd er behoorlijk aan de lijn getrokken terwijl diegene al druk bellend en tussendoor roepend hier hier hier en de hond meesleurde en vervolgens stug door liep, hond leek geen kans te hebben om ook maar enigzins te snuffelen of ze behoefte te doen op ze gemak.

Maar goed misschien ben ik te soft ik denk dat de zo en zo hond als waakhond is aangeschaft en hij heeft in principe wel wat ruimte maar mijn gevoel is gewoon niet goed bij de hele situatie. 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

En dan nog....een kleine pup hoort in dit weer (en zeker met het weer wat nog gaat komen) een degelijk verblijf te hebben. Het hok moet bv een tochtschot hebben en van de grond staan. Ook schoon drinkwater moet altijd aanwezig zijn en moet dusdanig bevestigd zijn dat het niet omgestoten kan worden. Als dat niet zo is (of je twijfelt - je kunt toch even kijken?) en je de omgang ook nog daarbij fout vind dan gewoon melding maken bij de dierenpolitie. Die gaan liever 1x te vaak dan 1x te laat ergens kijken. Zij kunnen van dichtbij eea goed bekijken en anders eisen stellen mbt de leefomgeving van de pup. Het kan niet zo zijn dat je nu twijfelt en later blijkt echt eea niet in orde te zijn. Of....Gewoon de stoute schoenen aantrekken en aanbellen. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ook al zit hij overdag buiten, dan moet hij nog een fatsoenlijk schuilhok hebben.

Gewoon even dierenpolitie op de hoogte brengen, zodat ze kunnen gaan controleren.

Is die mensen hun job.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier zitten ook mijn honden buiten, loopt men langs dan kan men ook wel denken van......je loopt langs en de pup zit buiten, hoe vaak kom je daar langs....?    En hoelang zit de pup buiten, je staat daar toch geen uren ....als je het wat bevreemd...bel aan, en vraag...ik zou daar niet boos om worden als men bij mij zou aanbellen met de vraag, of mijn honden buiten altijd zitten....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

 Ook een pup, Ogin, in de winter buiten...lekker slapen, zou men langslopen, en dat zien.....vandaar bel aan en vraag, als je het zielig vind, deze foto is van december...8 weken oud, zelfs in de sneeuw buiten....

honden page profiel melissamelissa

Bedankt voor de reacties, denk dat ik toch eens de dierenpolitie belt, al is het voor overleg. Zelf aanbellen durf ik niet zo goed die man ziet er niet bepaald vriendelijk uit... Hok kan ik niet heel goed zien want die staat op het balkon (balkon heeft een trap naar de tuin) zie alleen dat het zo simpel hondenhok is die vooral tegen de regen dient , voor de rest niet afgeschermt of iets.  Loop er toch wel 4 keer daags langs en altijd zie ik de pup dus ergens zitten ik ze uppie. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Bedankt voor de reacties, denk dat ik toch eens de dierenpolitie belt, al is het voor overleg. Zelf aanbellen durf ik niet zo goed die man ziet er niet bepaald vriendelijk uit... Hok kan ik niet heel goed zien want die staat op het balkon (balkon heeft een trap naar de tuin) zie alleen dat het zo simpel hondenhok is die vooral tegen de regen dient , voor de rest niet afgeschermt of iets.  Loop er toch wel 4 keer daags langs en altijd zie ik de pup dus ergens zitten ik ze uppie.  "

 Gewoon aanbellen, mensen worden niet zo gauw boos hoor........

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Ik snap TS wel. Niet iedereen is gecharmeerd van mensen die zich ergens mee bemoeien. Vooral in de steden... In dat geval de dierenpolitie. Die geven je naam niet door en je kunt er rustig blijven wandelen. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Bedankt voor de reacties, denk dat ik toch eens de dierenpolitie belt, al is het voor overleg. Zelf aanbellen durf ik niet zo goed die man ziet er niet bepaald vriendelijk uit... Hok kan ik niet heel goed zien want die staat op het balkon (balkon heeft een trap naar de tuin) zie alleen dat het zo simpel hondenhok is die vooral tegen de regen dient , voor de rest niet afgeschermt of iets.  Loop er toch wel 4 keer daags langs en altijd zie ik de pup dus ergens zitten ik ze uppie.  "

 Als jij met je hond door mijn tuin zou wandelen (ja heus, sommige mensen doen dat hier) dan zie je mijn honden ook altijd buiten zitten op het balkon. Zonder hok zelfs en ook als het vriest en er sneeuw ligt.

 

Wat jij niet kunt zien van beneden is dat ik een hondenluik heb en als mijn honden een andere hond in de tuin horen, staan ze meteen buiten om te kijken.

 

Nog zo'n gevalletje.. Dan zie je mij opeens bij het bos, op het doodlopende weggetje naar de parkeerplaats van het losloopgebied. En dan zie je dat ik mijn auto halverwege parkeer, de motor laat lopen, even uitstap en één van mijn honden even achter de auto laat poepen en plassen, weer instap en wegrijd.

 

Natuurlijk denk jij dan: Arme beesten. De hele dag (en nacht???) buiten op het balkon.. Eentje gaat niet eens uit en de andere mag alleen even langs de weg achter de auto poepen en plassen.  Ze ziet er niet zo aardig uit... laat ik de dierenpolitie maar even bellen.

 

Maar die ene hond is versleten. Versleten van veel werken en heel erg veel buiten zijn. En ouderdom. Dat is een oudje. Die gaat alleen voor korte poep en plasrondjes naar het bosje achter het huis anders krijgt ze pijn en dat is zoo zielig. Verder gaat ze regelmatig mee stukjes rijden met de auto want dat vindt ze erg leuk en veroorzaakt geen pijn.

 

Die andere is nog erg jong. Ruim zeven maanden oud. Heeft dagelijks een lange wandeling. Wordt strak in de gaten gehouden of ze een goede balans heeft tussen rust/mentaal/fysiek. Op zaterdag doet ze een lange wandeling met een groep, daarna gaat ze naar de schapen waar ze aan het drijven mag snuffelen, niet meer dan dat. Maar ze vindt dat allemaal zo leuk en geweldig dat ze daar niet voldoende poept en plast. Dus op weg naar huis laat ik haar nog eventjes achter de auto poepen en plassen voor ze thuis gaat slapen na zo'n 5 uur buiten te zijn geweest met de baas. We zijn dan beide moe, dus misschien zie ik er daarom wel 'niet zo aardig' uit.

 

Niet zo chill om dan de dierenpolitie op je dak te krijgen door iemand die maar een klein deel van het verhaal ziet.

 

Wees sowieso voorzichtig met aannames en bemoeizucht. Had diegene die mijn IJslands paard in de wei zag staan maar even aangebeld ipv haar te gaan bijvoeren omdat ze op een kaalgevreten prikveldje stond. Dan had ik uit kunnen leggen dat dat ras erg slecht tegen overvoeren kan, dat ze tweemaal daags een strookje gras erbij kreeg, dat ik haar dagelijks bevoelde of ze niet te mager of te dik werd. Dat ze geen vet gras of hooi mocht omdat ze daar ziek van zou worden. Dat je zo'n paardje niet van alles mag voeren omdat veel dingen giftig voor ze zijn. Dan had die persoon misschien geluisterd en gedaan wat op de bordjes bij de wei stond: Niet voeren. Dan had ik mijn paard niet hoeven in te laten slapen omdat ze in één keer te veel en het verkeerde voer had gekregen en was mijn paard een lijdensweg bespaard gebleven.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Idd, hier ook al 2 maal de dierenbescherming aan de deur gehad. Waar moeien mensen zich toch mee?

Pups zitten hier ook buiten, zelfs als ik een nest heb, gaan ze vanaf een week of 5 buiten en komen dagelijks per 2 even binnen.

Mijn honden die buiten zitten, hebben in alle geval veel meer fysiek dan de gemiddelde huis hond.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

......hier heb ik dat ook meegemaakt, dit is Bams, maar heb ook een newfoundlander gehad die buiten op een vlonder lag lekker onder de sneeuw, daar stond ook de dierenbescherming aan de deur, ik woonde tegenover een flat en die vonden ook dat dit niet kon....tuurlijk heb ik de dierenbescherming binnen gelaten, ik was er niet boos om, en de dierenbescherming miest er ook wel om lachen.......nu woon ik zo dat de honden uit zicht liggen....en heb ik geen last meer van mensen die het zielig vinden...en ik snap het wel hoor, maar kom dan even aan de deur, en vraag.....ik zou er niet boos om worden, mijn honden mogen altijd binnen.....

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ik ben heel blij dat er mensen zijn die goed rondkijken of dieren hulp nodig hebben. Er moesten er veel meer van dat soort zijn.

Zelfs als over mijn dieren een onterechte klacht binnen zou komen, zou ik daar absoluut niet boos over worden.

Die mensen doen goed werk.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik vind dat dus allesbehalve plezant dat de dierenbescherming een huiszoeking uitvoert omdat iemand beweert dat ik een kelder vol pups heb. (Moet je zelfs nog weten dat ik helemaal geen kelder heb naar mijn weten)

Het is ontzettende tijds verspilling van de dierenbescherming hun tijd en mijn tijd, als je halsoverkop naar huis mag vliegen omdat je honden in beslag kunnen genomen worden, daarnaast weet je net zo goed als ik dat dergelijke praatjes gauw ontzettende verhalen worden waar niets van aan maar maar waar men dan van uitgaat dat 'waar rook, vuur is't

Het is dom gemoei en nog eens zo ontzettend laf dat het anoniem moet gebeuren.

Ja, daar kan ik dus nog steeds ontzettend pissig over worden.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

" Idd, hier ook al 2 maal de dierenbescherming aan de deur gehad. Waar moeien mensen zich toch mee?


Pups zitten hier ook buiten, zelfs als ik een nest heb, gaan ze vanaf een week of 5 buiten en komen dagelijks per 2 even binnen.


Mijn honden die buiten zitten, hebben in alle geval veel meer fysiek dan de gemiddelde huis hond. "

 



Precies dit dus. Tenzij er echt gerede twijfel is omtrent het welzijn van de hond gewoon die mensen met rust laten. Zit de pup de hele tijd voor de deur te jammeren? Zit hij te rillen van de kou? Oogt hij ziek en zwak? Pup heeft gewoon een hok en dus beschutting. Als je zorgen hebt moet je gewoon bij die mensen aanbellen en navragen. De dierenbescherming erop afsturen terwijl je niet eens weet of het dier mishandeld of verwaarloosd wordt omdat je bang bent die man onder ogen te komen vind ik persoonlijk nogal laf. Ik zou er in elk geval niet van gecharmeerd zijn als de dierenbescherming opeens voor mijn neus staat.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik ben heel blij dat er mensen zijn die goed rondkijken of dieren hulp nodig hebben. Er moesten er veel meer van dat soort zijn.
Zelfs als over mijn dieren een onterechte klacht binnen zou komen, zou ik daar absoluut niet boos over worden.
Die mensen doen goed werk. "

 Net wat je zegt: Een onterechte klacht.

 

Anders wordt het wanneer er meer van die snotneuzen zijn die denken het allemaal zo goed te weten maar geen idee hebben waar ze het over hebben.

Ik heb je wat voorbeelden uit mijn leven gegeven en hoe gemakkelijk het is om een verkeerd idee te krijgen als het gaat om dierenverzorging. Na een aantal meldingen ben je dat toch echt wel zat kan ik me voorstellen. Bij mij zou dat resulteren in een dicht hondenluik en een vermoeide pup die nog even 'echt uitgelaten' moet worden na uren buiten geweest te zijn omdat anders de goegemeente er weer iets over te zeggen denkt te moeten. Worden mijn honden niet beter van.

 

Om nog maar te zwijgen over die snotaap die dacht mijn paard te moeten gaan voeren. Ik kan je vertellen; dat ben je na één keer al spuugzat.

 

En dan heb je nog de verhalen van mensen met heel oude dieren of dieren die herstellende zijn van een uitputtende ziekte. Die verhalen ken ook. Die krijgen de dierenbescherming bijna wekelijks op de stoep want, bureaucratisch als dat soort organisaties zijn, die kijken ook niet even in hun archieven voor ze op hoge poten hun neuzen weer even in andermans zaken komen steken.

 

Dat 'beter weten' is als het om dieren gaat ook een soort van ziekte of massahysterie. Hoe vaak ik wel niet uit moet leggen dat men van mijn honden af met blijven... Doodziek wordt je er van.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  

Precies dit dus. Tenzij er echt gerede twijfel is omtrent het welzijn van de hond gewoon die mensen met rust laten. Zit de pup de hele tijd voor de deur te jammeren? Zit hij te rillen van de kou? Oogt hij ziek en zwak? Pup heeft gewoon een hok en dus beschutting. Als je zorgen hebt moet je gewoon bij die mensen aanbellen en navragen. De dierenbescherming erop afsturen terwijl je niet eens weet of het dier mishandeld of verwaarloosd wordt omdat je bang bent die man onder ogen te komen vind ik persoonlijk nogal laf. Ik zou er in elk geval niet van gecharmeerd zijn als de dierenbescherming opeens voor mijn neus staat. "

 We hebben hier toch wel meer van dergelijke topics gehad, vooral van onze jongere leden. Het begint met één ding en gaanderweg worden er hele verhalen omheen verzonnen waar ze zelf nog in geloven ook. En helaas praat een deel dan nog mee, van ach en wee, ook. Men ziet wat men wil zien en zo komen de valse aantijgingen de wereld in.

 

Oftewel: Vraag je dit aan de TS dan kan je er de donder op zeggen dat zij voor haar geestesoog opeens een heel erg bange, onzekere en vereenzaamde pup ziet.

Beter raad je haar aan gewoon aan te bellen.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Neen, ik ging zeker niet zelf aanbellen.

1. omdat er enorm veel agressieve mensen bestaan: voordat je het weet krijg je een stoot. Heb jaren een bijberoep gehad waar ik er dagelijks mee te maken had. 

2. omdat het een beetje naïef is om te denken dat mensen aan de voordeur de waarheid gaan vertellen aan de eerste en de beste jonge vreemdeling.

Als je toch een beetje dierenliefhebber bent dan besef je dat controle nodig is  (de opgenoemde voorbeelden interesseren me niet) 

Om dan zo beledigd te doen als er een onrechtmatige klacht komt op jouw naam vind ik een beetje kinderlijk.

Ik heb het zelf ook al meegemaakt. Inspectie en ik (we kenden elkaar)moesten er heel hard om lachen.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Ik vind dat dus allesbehalve plezant dat de dierenbescherming een huiszoeking uitvoert omdat iemand beweert dat ik een kelder vol pups heb. 

. "

 Raar, is er geen goedkeuring nodig van een onderzoeksrechter om een huiszoeking te mogen doen?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Raar, is er geen goedkeuring nodig van een onderzoeksrechter om een huiszoeking te mogen doen? "

 In Nederland weet men dat te omzeilen door gevolgen te verbinden aan het geen toestemming verlenen voor zo'n huiszoeking en met toestemming van de eigenaar heb je heen onderzoeksrechter nodig.

 

Bij bijstandsgerechtigden zet men gewoon de uitkering stop bij weigering. Bij een melding van dierenmishandeling nemen ze gewoon je dieren in beslag als je weigert.

 

Simpel.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Dacht dat degene die het postte van België was (kan me natuurlijk vergissen)  en hier is de goedkeuring van een onderzoeksrechter voor een huiszoeking altijd nodig...

Tuurlijk heb je dat niet nodig als je toestemming geeft maar dan is het woord "huiszoeking" een beetje misplaatst, of beter gezegd: te zwaar.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

" Ik ben heel blij dat er mensen zijn die goed rondkijken of dieren hulp nodig hebben. Er moesten er veel meer van dat soort zijn.
Zelfs als over mijn dieren een onterechte klacht binnen zou komen, zou ik daar absoluut niet boos over worden.
Die mensen doen goed werk. "

 Inderdaad hier idem.  Als je weet dat je dieren goed verzorgd worden kun je dat gewoon aantonen. Dus geen probleem als er een dierenpolitie langs komt. Zou zelf ook niet boos zijn. De wereld verhard steeds meer. Wie kan het dan raar vinden als mensen voor alle zekerheid dierenpolitie bellen als ze twijfelen. Beter 1x te vaak dan 1x te weinig. Hoeveel dierenleed is er wat gewoon door niemand gemeld wordt omdat mensen simpelweg niet durven. Juist door diegene die zich vreselijk aangesproken voelen. Men durft het niet....bizar toch....

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

"  In Nederland weet men dat te omzeilen door gevolgen te verbinden aan het geen toestemming verlenen voor zo'n huiszoeking en met toestemming van de eigenaar heb je heen onderzoeksrechter nodig.
 
Bij bijstandsgerechtigden zet men gewoon de uitkering stop bij weigering. Bij een melding van dierenmishandeling nemen ze gewoon je dieren in beslag als je weigert.
 
Simpel. "

 Er is wetgeving voor betreden van woningen  daar komt geen rechter aan te pas bij bepaalde misdrijven. Een (hulp)officier wel. Die kan bij weigering toestemming verlenen aan politieagenten om naar binnen te gaan voor controle (dierenwelzijn)

 

En....bij geen toestemming tot toegang van de woning verlenen meteen de dieren in beslag nemen? Dan zullen ze toch eerst naar binnen moeten? Ben verder benieuwd waarop dat gebaseerd is, door wie dan, of dat kan als er met de dieren niks aan de hand blijkt te zijn en... op basis van welke wetgeving?

honden page profiel OdiOdi

Ik zou ook, zoals de meeste aanbellen. Vragen hoe het precies zit en aangeven dat je er zorgen om maakt. Ik vind het ook een goede zaak dat er mensen zijn met een hart voor dieren. Er zijn steeds meer verontrustende berichten over dierenmishandeling in het nieuws. Dan is het zeker goed om een oogje in het zeil te houden. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^