Eigen shampoo lijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AmberAmber

honden foto van Amber

Hallo!

Sinds maart dit jaar heb ik mijn eigen hondentrimsalon geopend. :-D Nu ben ik op zoek gegaan naar shampoo en alles. Maar dat bleek nog lastiger dan gedacht! Ik vind ze namelijk of, erg chemisch ruiken, of heel zoet maar eigenlijk niet echt natuurlijk. Ook weet je nooit precies wat er allemaal in zit.

Nu was ik op het idee gekomen om een eigen lijn te ontwikkelen, lijkt me super leuk en ik kan mijn klanten ook een eerlijk advies geven. Nu kan ik hier ontzettend weinig over vinden op internet. Weten jullie hier misschien meer over? Of dit überhaupt mogelijk is, en waar dit kan.

Ik ben benieuwd!

Groetjes,

Amber

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik weet dat de fokker van één van mijn honden samen met zakenpartners een lijn met shampoos en conditioners heeft ontwikkeld. Maar dit heeft bakken met geld gekost evenals jarenlang plannen. Haar zakenpartners zitten in het buitenland, Maleisië geloof ik, en daar worden de producten dus ook gemaakt. Chemisch ruiken ze overigens totaal niet, juist heel lekker, maar goed dat is weer een ander verhaal... Maar simpel was het dus zeer zeker niet en om het te laten uitgroeien tot het rendabele merk dat het nu is heeft ook heel wat jaren gekost. Op kleine schaal is wellicht dus wel wat mogelijk, maar ik vrees dat je voor verkoop toch echt wel een goede businesspartner moet hebben wil het een succes worden. Bovendien houd je dan ook nog het probleem dat je voor verschillende vachten verschillende producten nodig hebt dus je eigenlijk aan één lijn niet genoeg hebt maar er meerdere moet hebben. Ik denk dat het dus een prachtige droom is maar wel eentje die heel wat doorzettingsvermogen, geld, ervaring en kennis vraagt.

honden page profiel AmberAmber

honden foto van Amber

Bedankt voor je reactie. Hmm, dat klinkt inderdaad niet heel gemakkelijk. Misschien toch maar eerst even nog wat meer verdiepen in wat er nu op de markt is!

honden page profiel AagjeAagje

Je kan toch eigen shampoo maken en verkopen in je salon? Daar hoeft geen heel investeringsteam achter te zitten, voor een kleine markt. Ik zie heel veel mensen die zelf zeep/shampoo/gezichtscreme etc. maken, oke niet voor honden maar dat moet toch ook geen probleem zijn? Misschien dat je eerst kan kijken wat er in de gemiddelde fles shampoo zit en kijken of er een huid-haar-hondvriendelijker ingredient er tegenover staat.

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Zelf zeep maken met natuurlijke olie en ingrediënten is op zich niet zo moeilijk, daar kun je een cursus voor doen en je hebt het snel onder de knie.

 

Wat lastiger is, is om de pH-waarde goed te krijgen voor de huid van een hond. Ook moet je een recept ontwikkelen waarbij het haar niet te stug wordt of vettig blijft. Ook is het fijn als de consistentie van de shampoo uit een fles goed is, niet te waterig en niet te dik waardoor je het goed kunt verdelen. Als je antiklit-lotion wilt maken, is dat geloof ik nog lastiger en zit je al snel aan chemische ingrediënten, of relatief dure natuurlijke ingrediënten.

 

Een geurtje kun je ontwikkelen uit een mengeling van etherische oliën, maar als je wilt dat de geur langer in de vacht blijft, moet je eigenlijk alweer naar synthetische geuren gaan kijken, etc... best lastig dus!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^