Chinese naakthond piept en jankt hoe dit afleren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PeterPeter

Hallo,

Zit met een voor ons een moeilijke vraag. Ok voor ons dan. Onze chinese naakt hond piept en jankt vaak als ik niet in de buurt ben. Tjonge als ik allemaal moet gaan uitleggen wat we allemaal al uitgeprobeerd hebben ben ik morgen nog bezit met typen. Hond is nu 2.5 jaar en is een reu. Hebben thuis ook de situatie laten beoordelen en zijn met.een plan bezig gewwwst. Hond ook op trainingen geweest. Nu pillen tegen eenzaamheid ahum hem iets rustiger krijgen terwijl het al een rustige hond is. Is nu ook chemisch gecastreerd. Maar ook dat help niet. Buren klagen. Weer thuis situatie laten beoordelen helpt ook niet.  Nu heeft ons vannacht weer wakker gehouden met piepen en janken dit terwijl hij rustig met zijn broertje lekker in de bench ligt. Zit er heel erg aan te denken om een anti blafband te gaan gebruiken. Maar eigenlijk wil ik dat niet.  als ik moet werken breng ik ze ierere keer naar mijn dochter om op ze te pasaen. Maar zij wordt gek van mijn hond van al dat piepen van hem. En heeft al zo'n hoog piep geluid. Iemand een goed advies voor me?

 

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

In ieder geval géén anti-blafband. Daar doen we hier op dit forum niet aan.

Heeft de hond wel een leuk leven?  Maakt hij leuke wandelingen en wordt er met hem gespeeld? Of is hij vaak en lang alleen?

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Wat sneu voor de hond... Is er niet iets medisch aan de hand? 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik heb een hondje van Familie kapot zien gaan aan een blafband. Bovendien hielp het niet, ze blafte nog steeds maar kon alleen nog maar een soort kuchje produceren. Kreeg wel veel andere problemen ook door alle stress.

 

Ik zou gaan werken aan de zelfstandigheid van het hondje. Denkspelletjes bijv. die jij goed begeleid en zorgen voor succes.

Laat hem soms eens de wandeling kiezen, zowel de route als het tempo.

 

Voor de nachten zou ik hem bij me nemen.

 

 

Wat doen jullie met de hond, wat is ongeveer de dagindeling?

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Wie is de thuis situatie komen beoordelen en wat zeiden zij dat je moest gaan doen?


Misschien hij wat meer rust als hij wel(of meer/vaker) bij je mag zijn door hem in de nacht mee te brengen richting de slaapkamer,dan heeft hij dat stukje stress alvast niet te pakken en kan hij wellicht zijn dag anders beginnen.

honden page profiel PeterPeter

Dank jullie wel voor de reacties.

Hij Is super lief vindt het heerlijk om te knuffelen en bij je te zijn. Hij is bijna nooit alleen ivm het janken. Je hoort hem straten verder. Niet echt prettig. Zijn met hem op cursus geweest. Wandelingen en hardlopen. Gedrags therapeut aan huis gehad. Met speeltjes speelt hij niet echt. Heeft wel andere dingen waarmee hij wordt afgeleid en zich kan bezig houden. Tja de hele ratapla hebben we doorlopen. Lopen ook weer voor advies bij een dierenarts en gedrags therapeut. Tja en wat nu? Hebben al wat jullie nu aandragen al doorlopen en nog veel meer.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Dank jullie wel voor de reacties.
Hij Is super lief vindt het heerlijk om te knuffelen en bij je te zijn. Hij is bijna nooit alleen ivm het janken. Je hoort hem straten verder. Niet echt prettig. Zijn met hem op cursus geweest. Wandelingen en hardlopen. Gedrags therapeut aan huis gehad. Met speeltjes speelt hij niet echt. Heeft wel andere dingen waarmee hij wordt afgeleid en zich kan bezig houden. Tja de hele ratapla hebben we doorlopen. Lopen ook weer voor advies bij een dierenarts en gedrags therapeut. Tja en wat nu? Hebben al wat jullie nu aandragen al doorlopen en nog veel meer. "

 Ik haal uit dit verhaal niet echt wat die GT's hebben geadviseerd om met hem te doen..

 

Het is voor een hond heel belangrijk om buiten te mogen snuffelen, is dat iets waar hij aan toe komt tijdens het wandelen of bestaat de wandeling voornamelijk uit doorlopen?

Van (het mogen) snuffelen wordt een hond rustig en voldaan.

honden page profiel PeterPeter

Soraya

Laat zeer beslist mijn hond hond zijn in al zijn behoeftes. Weet echt wel hoe ik mijn hond moet verzorgen en behandelen. Heb al meerdere honden gehad en getraind. En tot dit moment hoor ik alleen dingen die we allemaal al lang hebben doorlopen. No offens hoor als ik misschien zo bot overkom. ???? ben bovendien al vele jaren een hele grote dieren vriend.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Soraya
Laat zeer beslist mijn hond hond zijn in al zijn behoeftes. Weet echt wel hoe ik mijn hond moet verzorgen en behandelen. Heb al meerdere honden gehad en getraind. En tot dit moment hoor ik alleen dingen die we allemaal al lang hebben doorlopen. No offens hoor als ik misschien zo bot overkom. ???? ben bovendien al vele jaren een hele grote dieren vriend. "

 Blijkbaar raak je zelf gepikeerd no offence taken.

 

Maar er zijn zat mensen die vinden dat een hond constant mee moet wandelen...en dan hebben ze ook nog naar Cesar Milan gekeken..en dan leren al helemaal dat een hond niet mag snuffelen wanneer de hond dat wil
Vandaar dat ik het maar even vraag,een hond kan er namelijk erg gestrest van worden...dus geen reden om gepikeerd te raken..je vraagt zelf om raadt,mensen kunnen geen raadt geven als ze niks weten hè

 

Edit:Ik denk dat het ook goed is om veel geduld te hebben,dat is denk wel op zijn plaats met dit hondje.

Ik durf het bijna niet te zeggen..maar je reactie op mijn vragen..komt op mij wel een tikkie ongeduldig over

 

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Oh ja...dat advies van die Gt's..wat was dat?

honden page profiel PeterPeter

Moet meer afstand nemen van de hond. Done that. Helpt niet. Mee naar slaapkamer nemen. Deden we al. Helpt niet. Slaapt nu in bench in slaapkamer naast ons. Heeft 2 jaar geduurd om tot deze stap te komen. Hond gaat vrolijk mee naar boven als we naar bed gaan en gaat uit zijn eigen heel vrolijk in de bench liggen met zijn broertje. Lopen met de hond en ja ook daar mag hij snuffelen wat hij wil. En vraag ach zal een goede vent zijn maar doe toch echt mijn eigen ding. Krijg een hond echt niet getraind in 2 aflevering. Heb zelfs border collier getraind en een aantal jaren schapen mee gehoed. Hele trouwe honden ofwel maatjes. Er was ook een advies om hond half jaar uit huis te plaatsen bij een honden therapeut. Niet opgevolgd.  Geen hond om deze door een ander te laten trainen en zo de hechting met je hond te verliezend. Ben ik de persoon niet voor.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

" Lopen ook weer voor advies bij een dierenarts en gedrags therapeut. "

 Maar....is de hond ook medisch onderzocht? 

honden page profiel PeterPeter

Soraya

Hehe je hebt gelijk. Komt omdat ik nu dingen hoor die ik tot in den treuren al heb gehoord. En ben eigenlijk een beetje ten einde.... aan mijn uhhh hoe zal ik het zeggen raad.  je moest eens weten wat we allemaal al hebben doorlopen. Willen hem voor geen goud kwijt. Verhuis nog liever. Maar ben wel blij hoort met de reacties. En de hondjes zijn zo lief en gehoorzaam.

honden page profiel PeterPeter

Ja. Geen afwijkingen en heel gezond.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Moet meer afstand nemen van de hond. Done that. Helpt niet.  "

 Hoe heb je dit gedaan?Hebben ze je ook uitgelegd hoe je dit in werking stelt?

 

Kan jij zelf door je huis lopen/opstaan/bewegen zonder dat de hond dan ook constant opstaat zodra jij opstaat?
Bijv. de hond ligt lekker in de mand of op de bank,jij staat op..en dan?
Blijft de hond dan lekker liggen en slaapt verder,of staat hij heel vaak ook op om jou achterna te lopen?

honden page profiel PeterPeter

Ja hij blijft lekker liggen en geeft totaal geen aanstalte of kenmerken om op te staan. Als je goed naar de tijd kijkt kun je zien dat ik/we alweer wakker zijn.  ja hoor jankt en piept weer. Dit alweer vanaf 00.45 uur. Pffffff. Is wel met tussen pozen. Waarschuwen vanuit andere kamer helpt niet, naar hem toegaan en aanspreken helpt niet, uitlaten helpt niet, speelgoed iets te knabbelen helpt niet, kamer in en uitlopen zonder aanspreken met tussenpozen helpt niet enz. Geeeuw. Geef niet zo snel op. Moet alleen weer vroeg op. Ja en honden gaan mee. Kan ze niet thuis laten. Ben dan ongeveer uurtje weg. Vanaf 8:45 ga ik sporten en moeten ze wel alleen thuis blijven. Laat ze eerst nog een keertje goed uit. Hebben speelgoed, eten gehad en hebben beide een kong en wat ander knabbel materialen. Hopen dat hij niet teveel herrie maakt thuis. Krijg anders weer de buren op mijn dak.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

En wat als je de hond bij je op bed laat slapen? Of evt een oud maar vers gedragen shirt bij je hond legt?

 

Ik zit te denken aan extreme verlatingsangst. Dan is het beter misschien om een oppas in huis te hebben voor de tijden dat je weg bent, of je hond meenemen. 

honden page profiel PeterPeter

Hallo Ruby,

Verlatingsangst zit erin. Weet je wat het is! We werken met z'n 2 en verder niemand thuis. Zit wel een overlap in de o ze afwezigheid is niet hele dagen. Dus waar moet ik hem laten als we weg zijn? Breng hem nu iedere keer naar mijn dochter in de buurt. Maar ook die wordt gek van het piepen de hele dag door. Ook al van alles op ondernomen. Ook zei moet af en toe weg. Soms stil bij afwezigheid en soms jankt hij heel de straat bij elkaar. Het is om moedeloos van te worden. Ook zei krijgt klachten van de buurt. We zijn denk ik wel aan het einde van alle acties die we ondernomen hebben. En je kan het zo gek niet bedenken wat wel al hebben ondernomen. Ook jouw advies al bijna 2.5 jaar uitgevoerd. Owww en hond meenemen naar het werk al eens geprobeert. Hehehe. Heeft daar de heleboel bij elkaar gejankt. Werden er gek van. Ze weten inmiddels wat we híer moeten doorstaan. Dus dat gaat niet meer.

Krijg goede respons hier. Maar kan niet overal uitgebreid op ingaan want dan krijg je verhalen van hier tot ginder. Ik ga hem echt niet weg doen, maar willen echt maar dan ook echt alles uit de kast halen om deze uitdaging op te lossen. Maar eens is de vriendelijke aanpak denk ik wel over en moeten we misschien iets draconische stappen ondernemen om uit te proberen met de uiterste zorg.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Ik heb sterk het vermoeden dat je hond in de bench zo jankt, of niet? 

Als dat zo is zou ik zeggen, gooi de bench de deur uit. 

2 honden in 1 bench zoals ik het lees. 

Heb je dat al eens geprobeerd? 

 

 

 

 

 

honden page profiel PeterPeter

Ja gabber al eens geprobeerd. Geen resultaat. Liggen nu samen te slapen op de bank. Hij zal wel moe zijn na bijna dat nachtbraker. Hij niet alleen breed ik. Geeuw.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik vind het echt gevaarlijk om twee honden in één bench te stoppen.

Als ze eens ruzie krijgen kunnen ze geen kant op.

 

Je zegt dat hij op je werk ook alles bij elkaar jankt. Maar is hij dan wel bij jou of opgesloten in een andere ruimte?

Heb je het al eens zonder bench geprobeerd?

 

Verder heb ik geen advies. Alleen zijn leer je een puppy, een volwassen hond met verlatingsangst zal je nooit meer echt goed alleen kunnen laten.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Heb je dan de deur van de bench open of dicht? 

 

(Voor het geval dat ik het niet goed begrijp.)

honden page profiel PeterPeter

Het zijn geen al te grote hondjes. En ja bench open of dicht maakt niet uit. De 2 verdragen elkaar prima. We hebben de naakthond al als pup en toe deed hij al piepen en janken. Dus kan je nagaan hoelang we hier al mee bezig zijn.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wat ontzettend sneu.

 

Is er ook een hersenscan of beter MRI gemaakt?

 

Je zou nog eens kunnen proberen om een week pijnstillers te geven. En anders kijken naar medicatie tegen angst.

 

Sterkte hoor. Lijkt me vreselijk.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

Misschien eens naar een holist gaan..

Een goede bloesemmix op maat om de hond van binnen uit te helpen veranderen..evt acupunctuur om de stress /onrust kwijt te raken

Misschien moet de hond eerst zelf  inwendig rustig worden voor die vatbaar wordt voor training.

 

en dan misschien trainen met de relaxopet

 

 

 

honden page profiel PeterPeter

Zo net thuis van mijn ochtend training. Honden alleen gelaten in de keuken met ieder een kong, eten, snoepjes en speelgoed. Tevens tv aangeslagen. Bij aankomst stil. De gewacht en ja hoor daar begint de sirene weer. Duur 30 sec. Paar minuten stil en begint weer enz.

De hond mankeerde op medisch gebied niets. Heeft nu ook Zylkene. Dit helpt iets maar dat is ook alles.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Zo net thuis van mijn ochtend training. Honden alleen gelaten in de keuken met ieder een kong, eten, snoepjes en speelgoed. Tevens tv aangeslagen. Bij aankomst stil. De gewacht en ja hoor daar begint de sirene weer. Duur 30 sec. Paar minuten stil en begint weer enz.
De hond mankeerde op medisch gebied niets. Heeft nu ook Zylkene. Dit helpt iets maar dat is ook alles. "

 zylkene haalt alleen de scherpe randjes eraf

Je moet het wel gebruiken met training anders schiet je er niks mee op...normaal wordt het medicijn aangeraden met GT

een hond die verlatingsangst heeft kan je niet alleen laten..

behalve wat succesvol getraind is..wat de eerste tijd maar hooguit  paar minuten is dus daar schiet je zelf weinig mee op nog..

elke keer dat je de hond wel alleen laat dan kan je weer bij de start van de training beginnen

 

Heb je mijn antwoord over de holist gelezen?

aan de geestelijke gezondheid van je hond valt daar zeker te sleutelen op een manier dat je hond van binnen uit helpt kalmeren en veranderen

Hierdoor worden ze beter trainbaar ivm ze daar de ruimte voor hebben in hun koppie...ivm ze zich beter voelen vanuit hun basis

 

 

 

honden page profiel PeterPeter

Hallo Roos,

Ja heb het gelezen. Weet alleen niet wat ik ervan moet vinden. Dat verlatingsangst in het spel is lijkt me wel zeker. Al zijn er momenten dat het aandacht trekkerij is. En helaas zullen er altijd momenten zijn dat hij zonder baasjes ahum mensen is.

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Je zou idd bachbloesem op maat eens kunnen proberen. 

Mijn hondje heeft dat heel goed geholpen toen de eerste hond wegviel en hij helemaal alleen was.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Je schrijft dat je al geprobeerd hebt de hond bij jou te laten slapen, en je hem ook al mee naar het werk hebt genomen, maar dat dit niet hielp. Hij piept en jankt dan nog steeds.

Dan denk ik dat verlatingsangst de lading niet dekt. Want je bent dan gewoon bij hem, en toch piept ie.

 

Als de hond naast je bed ligt, en hij piept... wat wil hij dan? Wil hij dat je wakker wordt (dus komt ie ook naar je toe, je wakker maken), of blijft ie gewoon op z'n plek liggen piepen? Ziet hij er dan onrustig uit op dat moment, of net niet? Loopt ie rond? Hoe reageert de andere hond op al dat piepen?

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^