Chinese naakthond piept en jankt hoe dit afleren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PeterPeter

" Wat ik weet van Chinese naakthondjes is dat het vreselijk gevoelige hondjes zijn.
Echt abnormaal gevoelig.
 
  "

 we zijn in de loop van dat we de hond hebben een aantal eigenaren van chinese naakthondjes tegen gekomen. Deze wisten ons te vertellen dat ze het allemaal hebben. De 1 heeft er meer last van dan de ander, maar ze hebben het blijkbaar allemaal last van.  ze wisten allemaal te vertellen. Dat het in de loop van de jaren minder zal worden maar het niet helemaal over gaat. Weet niet wat ik ervan vinden moet. Volgens mij moet dit toch te verhelpen zijn? Al ga ik er in de loop wel aan twijfelen.

honden foto van Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant

Ik heb niet alle reacties hiervoor gelezen dus wellicht val ik in herhaling. Niet iedereen zal het waarschijnlijk ook met deze adviezen eens zijn... Maar als fokker en liefhebber van het Chinese Naakthond ras vind ik het persoonlijk echt not-done om deze honden in een andere kamer te laten slapen dan jijzelf. Er zullen vast wel Chineesjes zijn die dit kunnen en zich hier wel prettig bij voelen. Maar het overgrote merendeel van de hondjes van dit ras die ik ken slapen op z'n minst op de slaapkamer maar veelal ook in bed onder de dekens bij de eigenaar. Als je dat vervelend vindt of dit geen optie is om wat voor reden dan ook dan vraag ik me af of dit ras echt een goede match is, want dat is gewoon echt één van hun taken. Zelfs vanuit hun oorsprong lagen ze op schepen bij de bemanningsleden om als warme kruiken te dienen tijdens de koude nachten terwijl ze overdag ongedierte vingen op het schip. Feit is gewoon dat Chineesjes graag bij hun eigenaar zijn, en al helemaal tijdens de nachten. En het erg snel koud hebben!


Dat gezegd te hebben... Piepen kan vele redenen hebben maar bij Chineesjes is kou vaak één van de eerste dingen die bij mij opkomt. Zo heb ik hier een Chineesje rondlopen dat zelfs shirtjes van tafel af pakt als ze het koud heeft en gaat lopen jengelen als ze het niet warm genoeg vindt. Het heeft echt wel een tijdje geduurd voordat ik doorhad dat haar gedrag hiermee te maken had, want zo koud was het echt niet op die momenten. Maar even de kachel wat hoger of haar onder een dekentje instoppen bleek vaak al genoeg om haar rustig te krijgen. Draagt jouw Chinees dus kleding en is de temperatuur bij jullie in huis wel hoog genoeg? Dat zou voor mij één van de eerste dingen zijn om naar te kijken wanneer je een Chinese Naakthond in huis hebt.
Eén van de redenen waarom hier ook nog wel eens gejengeld of gepiept wordt door de Chineesjes is simpelweg communicatie. Ze hebben een hele aparte manier van communiceren en vaak gaat dit gepaard met heel wat geluid. Dit gebeurt zowel onderling (zie voorbeeld daarvan hier en hier) maar ook als ze met een speeltje bezig zijn of iets op tv zien of horen. Het hoeft dus niet altijd iets negatiefs te zijn maar kan ook op een heel andere manier bedoelt zijn. Maar dat is moeilijk te bepalen zo vanachter een computerscherm zonder beeld/geluid erbij natuurlijk.


Verlatingsangst is een lastig iets. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit totaal niet ken bij mijn Chinezen, zij hebben er geen enkel probleem mee om alleen te blijven, maar ik heb het met mijn Chihuahua wel meegemaakt helaas. Dit kwam deels door fouten van mij in haar opvoeding, maar gelukkig hadden wij de 'luxe' om haar ook niet/nauwelijks alleen te hoeven laten (ben zelf arbeidsongeschikt dus bijna altijd thuis).
Sowieso zou ik bij ieder symptoom van verlatingsangst eigenlijk weer van voor af aan beginnen. Dus net zoals je dit bij een pup zou aanpakken. Eerst ervoor zorgen dat het rustig is als je in een andere kamer bent, dan eens vijf minuten weg gaan, tien minuten, etc. En het zo opbouwen tot het vertrouwen er (weer) is. Dit kan heel lang duren en heel veel geduld vergen. Maar is bij extreme verlatingsangst echt nodig om iets te kunnen bereiken denk ik zelf. Zoek iets wat de hond geweldig leuk vindt en probeer dit te geven bij vertrek, een speeltje of lekkers bijvoorbeeld kan de associatie met weggaan al iets verminderen. Dit hoeft geen hondensnoep te zijn maar kan ook zoiets luxe zijn als rosbief bijvoorbeeld, om maar wat te noemen. Als ze door krijgen dat ze dit krijgen bij vertrek maakt dat het weggaan en blijven ook al minder erg. En eventueel kun je het geven hiervan uitstellen door dit te verwerken in een kong zodat ze er ook echt moeite voor moeten doen. Daarnaast is de hond uitputten voor vertrek vaak ook een handige methode. Dit kan met bijvoorbeeld een lange wandeling maar ook een hondenpuzzel, zoekspel of training thuis kan een hond al flink uitputten waardoor deze lekker moe is voor vertrek. Hier hebben we verschillende puzzels en balans ballen liggen bijvoorbeeld waarmee we de honden regelmatig bezig houden. Voor de baas een kleine moeite maar voor de hond een flinke uitputtingsslag als je dit correct aanpakt.
Het zijn basis tips dus wellicht heb je dit allemaal al geprobeerd maar dit is wel wat ik altijd als eerste aanraad als iemand bij mij aanklopt met dit probleem.


Wat ik wel nog zou willen weten... Hoe zit het met nestgenoten en de ouderdieren van deze hond. Vertonen zijn soortgelijk gedrag? Wat heeft de fokker hierover te zeggen? Want als het echt gevoeligheid is dan lijkt dat mij wel een belangrijk iets om rekening mee te houden bij eventuele dekkingen in het vervolg met deze lijnen (of het wellicht zelfs helemaal uitsluiten van deze lijnen voor verdere fok). Als er genetica bij komt kijken hebben zij wellicht ook hiermee te maken gehad en dan ook tips om dit te verhelpen/hiermee om te gaan.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Vindt het zelf ook niet nodig om de honden op mijn slaapkamer te laten slapen. Mits ze in het begin als ze pup zijn en wat verlatingsangst hebben. Dan langzaam naar de keuken verplaatsen. Hebben we ook al geprobeerd. Maar helpt niet. En niet 1 keer geprobeerd maar toch keren.  Zijn nu al meer dan 3 maanden bezig met deze aktie. "

Maar als het niet werkt, werkt het niet. Accepteer dat.

 

Ik ben het eens met de bovenstaande reactie van Wichita, dit moet je niet doen bij dit soort hondjes.

 

Het effect is alleen maar negatief als je het 'buiten slapen' blijft doorduwen. Dit is ook niet je grootste probleem. Het gepiep en de verlatingsangst zijn dat wel. En mijns inziens hangt dat weer samen met niet bij jullie mogen slapen. De hond krijgt daar enorm veel stress van, slaapt slecht, waardoor de stresshormonen door zijn lijfje gieren en er verlatingsangst en andere problemen ontstaan die vervolgens alleen maar groter worden omdat hij zich niet geborgen voelt.

 

Je zult eerst de stress moeten wegnemen voor je resultaten gaat boeken met de verlatingsangst en het gepiep.

 

honden page profiel Kaatje22Kaatje22

Hallo Peter 

Ik las jou titel en dacht o nee

Wat frustrend he ?

Ook wij hebben in zo een situatie gezeten

Met hond jaren zelfs Ik zal je niet vermoeien met wat we allemaal geprobeerd hebben , ik was opgeven moment ten einde raad en ben de hond helemaal als puppie op nieuw gaan opvoeden zelfs met buiten plasje doen weer belonen 

Ik gooide een flinke stuk worst in de kamer als ik even naar boven moest om hem maar stil te houden 

Tot ik iemand en het bos sprak 

Hij vertelde mij dat ik in het hele huis 

Oude opwind wekkers moest neer leggen 

Deze stopte ik in een washandje of deken 

Had er een stuk of tien bij de kringloop vandaan overal waar hij kon komen lag er een 

Bizar genoeg gaf het getik een vertrouwd gevoel en het hield het huilen op wel kon ik nooit meer weg zonder een aantal wekkers op te winden maar als dat het aller ergste is 

Ik hoop echt dat jou hondje hier wat aan heeft 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel PeterPeter

Ik heb nu 2 Chinese naakthondjes. Nou ja naakt. 1 Chinese naakthond en 1 powderpuff. Afkomstig uit het zelfde nest en zijn reutjes. Powderpuff nergens problemen mee alleen met de naakthond. We hebben nu 2 nachten goed geslapen. We hebben de bench afgedekt en deze open gelaten. Geen gepiep en gejankt meer s'nachts. Komen soms slaapkamer binnen om te snuffelen en wij geven aan dat alles goed is dan lopen ze weer naar de bench om te gaan slapen. Nu weer bezig om de rust er overdag in te brengen want dan doet hij bij mijn dochtr heel veel janken en bij afwezigheid veel janken. Ongeacht alle inspanningen. Ja en hij heeft een truitje aan binnen als hij het koud heeft en als het moet een jasjes boor buiten. Geeft zelf gowd aan als hij het koud heeft. Scheet van een hond. Honden gaan ook heel goed met elkaar om.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hele mooie en duidelijke uitleg over het ras zelf van Witchita.

 

Fijn dat hij zich nu in de nacht al beter voelt en normaal door kan slapen met een gerust hart,omdat hij nu de vrijheid heeft om even te kijken waar hij naar wil kijken. Dat kan zoveel schelen voor een hond.

honden page profiel PeterPeter

" Hele mooie en duidelijke uitleg over het ras zelf van Witchita.
 
Fijn dat hij zich nu in de nacht al beter voelt en normaal door kan slapen met een gerust hart,omdat hij nu de vrijheid heeft om even te kijken waar hij naar wil kijken. Dat kan zoveel schelen voor een hond. "

 Ja dat weet ik. Maar de kunst is en blijft vindt maar eens de juiste trigger. Owww en ze slapen echt niet buiten. Dat kan echt niet met dit ras. Nu even rust erin brengen en daar gaan we lekker een maandje voor nemen. En indien nodig nog langer. Dan ook eens kijken hoe hij het overdag gaat doen. Al blijven we door zoeken naar oplossingen.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"  Ja dat weet ik. Maar de kunst is en blijft vindt maar eens de juiste trigger. Owww en ze slapen echt niet buiten. Dat kan echt niet met dit ras. Nu even rust erin brengen en daar gaan we lekker een maandje voor nemen. En indien nodig nog langer. Dan ook eens kijken hoe hij het overdag gaat doen. Al blijven we door zoeken naar oplossingen. "

 Ik heb nergens gezegd of ze buiten slapen....of was dat tegen iemand anders?

 

Wat ga je na die maand doen dan? De bench weer dicht?

honden page profiel PeterPeter

Hehe iemand anders had het over buiten. Maar maakt niet uit. Nee bench gaat niet meer dicht. Zoek ook een andere oplossing voor de bench. Wat vriendelijker oplossing.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Hehe iemand anders had het over buiten. Maar maakt niet uit. Nee bench gaat niet meer dicht. Zoek ook een andere oplossing voor de bench. Wat vriendelijker oplossing. "

 Misschien een cosy cave?

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

"  Misschien een cosy cave? "

 Daar dacht ik ook aan! Lekker warm!

 

honden page profiel PeterPeter

Is een idee. Maar wel 1 waar ze met z'n 2tjes in kunnen. Willen niet zonder elkaar slapen. Iemand ook een idee waar je kleding voor een chinesenaakthond kunt kopen. Krijg hier alleen maar standaard spul.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Is een idee. Maar wel 1 waar ze met z'n 2tjes in kunnen. Willen niet zonder elkaar slapen. Iemand ook een idee waar je kleding voor een chinesenaakthond kunt kopen. Krijg hier alleen maar standaard spul. "

 Lastig inderdaad, het meeste is een een dekje over de rug met een rien onderlangs. Truitjes zijn er in 'jouw' maat volop te vinden, maar iets dat winddicht is en het hele lichaam goed beschermt, is al vrij lastig. Ik heb zelf een hond waarvan de vacht ernstig beschadigd was waardoor zijn flanken en buik vrijwel kaal waren, hij moest dus een jas aan de eerste winter. Hij is een flinke middelmaat, dus dan is het nog lastiger om iets te vinden dat borst en buik ook goed bedekt. Ik heb uiteindelijk zelf iets gemaakt, patroon had ik op internet gevonden...

 

Er zijn best leuke ideëen te vinden.... misschien kun je iemand vinden die iets voor je kan maken?

https://www.pinterest.com/pilkatore/knitted-suits-for-chinese-crested/

 

en op de website Etsy kun je vaak erg leuke handgemaakte dingen vinden die mensen verkopen, veel 'fleece pajamas', daar kun je eventueel zo'n regendekje overheen doen die je wel overal kunt kopen:

https://www.etsy.com/search?q=chinese%20crested%20clothes

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

https://nl.aliexpress.com/category/200036016/dog-coats-jackets.html?spm=a2g0z.search0104.2.7.SBmH0P

 

Ik heb al meerdere producten bij aliexpress besteld. Deze werden zonder verzendkosten geleverd binnen ca. 2 weken. De jasjes zijn voor mijn dwergpoedel niet allemaal in de juiste maat verkrijgbaar, de verhouding rug/borst klopt niet altijd. Er loopt op dit forum een topic over aliexpress; de meeste forumleden, die daar besteld hebben, zijn tevreden.

honden foto van Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant

Qua kleding zweer ik persoonlijk echt bij het merk ForMyDogs. Dit merk is gemaakt door een fokker van het ras en past de meeste Chineesjes dan ook echt geweldig goed. Ik heb ook wat dingen van de Wibra, eBay e.d. liggen evenals zelf gebreid spul maar eigenlijk valt het allemaal in het niet bij dat merk. ForMyDogs is o.a. te koop bij Shopvoorjehond en Exclusive For Dogs.
Qua manden/caves hebben zij trouwens ook een erg goede collectie. Hier is deze topfavoriet, wel een éénpersoons mand maar allemaal maken ze er hier gebruik van.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Best l*llig weer voor dit ras..wij mensen fokken ze (half) kaal, vervolgens hebben ze het ook nog eens veel te snel koud, piepen ze snel.. en moeten ze een trui of zelfs liever een compleet dekkend pakje aan..go figure

honden page profiel PeterPeter

" Best l*llig weer voor dit ras..wij mensen fokken ze (half) kaal, vervolgens hebben ze het ook nog eens veel te snel koud, piepen ze snel.. en moeten ze een trui of zelfs liever een compleet dekkend pakje aan..go figure "

 maar desondanks ben ik er dol op!

honden foto van Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant

" Best l*llig weer voor dit ras..wij mensen fokken ze (half) kaal, vervolgens hebben ze het ook nog eens veel te snel koud, piepen ze snel.. en moeten ze een trui of zelfs liever een compleet dekkend pakje aan..go figure "

 Tja dat is één manier om de situatie te bekijken...

honden page profiel PeterPeter

Had me al ingelezen en informatie ingewonnen voordat we aan dit ras begonnen. Maar gezien onze huidige informatie is het ietsjes meer afzien dan we gedacht hadden. Maar zoals ik al eerder vermelde zou ik het zo weer doen. Is een heel mooi en lief ras. Met iets meer werk met meer doorzettings vermogen. En daar is jullie bijdragen in dit topic een zeer dankbaar onderdeel van. Om hopelijk voor ons tot een goede oplossing te komen voor de hond.

honden page profiel PeterPeter

Op zaterdag gelijk wat extra kleding online gekocht. Hebben nu een aantal nachten kunnen doorslapen. De honden komen er zo nu en dan uit, maar gaan uit hun zelf weer terug naar hun slaapplaats. Ook op zaterdag even weg geweest met de honden en ja hoor janken kan hij nog als de beste. Was op ongeveer 30 mtr. afstand en daar ging hij weer los met janken terwijl hij me gewoon zag staan. Pfff.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Op zaterdag gelijk wat extra kleding online gekocht. Hebben nu een aantal nachten kunnen doorslapen. De honden komen er zo nu en dan uit, maar gaan uit hun zelf weer terug naar hun slaapplaats. Ook op zaterdag even weg geweest met de honden en ja hoor janken kan hij nog als de beste. Was op ongeveer 30 mtr. afstand en daar ging hij weer los met janken terwijl hij me gewoon zag staan. Pfff. "

 Zag hij jou buiten staan terwijl hij in de bench zat? Of stond hij voor het raam te turen.

Ik zou er zelf nooit voor kiezen dat een hond alles kan zien wat er buiten gebeurt,als ik weg ben en zeker niet dat de hond ziet dat ik verdwijn. Gordijnen dicht of raamfolie gebruiken.

Geef hem een gevulde Kong.

 

Ik zou ook gebruik maken van je eigen geur.

Neem de tijd om van sokken te wisselen en na een lange wandeling en leg deze achter de laatste deur waar de hond nog kan ruiken...dan hangt je geur daar rond en lijkt het voor de hond alsof je nog daar bent.

honden page profiel PeterPeter

Was op een camping Soraya. De honden kunnen dan vrij in en uit lopen. Heb al meer dan ahum 30 jaar honden om me heen gehad, maar nog nooit rekening gehouden waar of hoe ik ze moest achter laten. Laat staan kleding achter laten. Heb ik trouwens al wel geprobeerd hoor maar helpt niet. Hebben daar wel een bench maar die staat continu open.

honden page profiel PeterPeter

Zo weer even een update na een paar weken.

Sinds 2 weken heeft hij dagelijks kleren aan. Slaapt hij s'nachts door. Overdag gaat hij nog steeds naar mijn dochter. Daar is hij wat rustiger al kan hij nog steeds piepen en soms jankt hij nog steeds als mijn dochter eventjes weg is. Thuis kan hij iets beter alleen zijn al jankt hij bij tijd en wijlen nog steeds, maar met tussen pozen. Al bij al gaat het wel beter maar zijn we er nog niet.

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^