Chinese naakthond piept en jankt hoe dit afleren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PeterPeter

Hallo Alaska,

Op mijn werk wilt nog niet zeggen dat ik bij hem ben. Was ik dus niet. Als ik bij hem ben piept en jankt hij niet. Ongeacht waar. Op het moment zit ik op de bank en liggen ze beide bij me. Als ik ergens anders heen ga blijven ze liggen. Maar als ik naar boven ha blijven ze ook nog liggen, maar wordt hij onrustiger al zie je dat niet zo. Ik wel aan kleine gebaren van de hond. Hij komt me na een bepaalde tijd achter na. Als ik bv een tussendeur sluit gaat hij liepen en over in janken.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Als ik bij hem ben piept en jankt hij niet. Ongeacht waar. Peter

 Okee. Wat bedoel je dan precies met dat het niet helpt als ie bij jou op de slaapkamer slaapt? Dat is me niet echt duidelijk...

honden page profiel PeterPeter

As hij bij me is piept of jankt hij niet ook niet als hij bij me op de slaapkamer slaapt. Dan slaapt hij gewoon in zijn mand en geen bench.

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" As hij bij me is piept of jankt hij niet ook niet als hij bij me op de slaapkamer slaapt. Dan slaapt hij gewoon in zijn mand en geen bench.
  "

 Dan is dat toch alvast een prima oplossing voor 's nachts? Zo krijgt ieder weer z'n nachtrust, dat scheelt al een pak aan nachtelijke frustraties en vermoeidheid. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"  Dan is dat toch alvast een prima oplossing voor 's nachts? Zo krijgt ieder weer z'n nachtrust, dat scheelt al een pak aan nachtelijke frustraties en vermoeidheid.  "

 Helemaal mee eens, dat is alvast de oplossing voor de nachten.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Nou Peter, jij hebt vast al een paar nachten heerlijk geslapen met het hondje naast je bed in een mandje

honden page profiel PeterPeter

Nou Saraya om eerlijk te zeggen heb ik afgelopen mag weer eens redelijk geslapen. Slechts om 02:42 weer ff gejankt. Commando gegeven en stil was hij weer. Dat was de enigste keer dat hij iets van zich heeft laten horen. En nee ze liggen nog steeds niet op onze slaapkamer. Het is voor onze nachtrust misschien wat minder maar we vinden dat we weer ff door de zure appel moeten bijten

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Vraag me eigenlijk af waarom mensen hun honden niet op een slaapkamer willen laten slapen....

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Vraag me eigenlijk af waarom mensen hun honden niet op een slaapkamer willen laten slapen.... "

 

Luchtwegproblemen. Hoe koud het ook is; ik slaap met de ramen open anders krijg ik het benauwd. Hoe meer mensen/dieren op mijn kamer, hoe sneller ik het benauwd krijg.

honden page profiel PeterPeter

Vindt het zelf ook niet nodig om de honden op mijn slaapkamer te laten slapen. Mits ze in het begin als ze pup zijn en wat verlatingsangst hebben. Dan langzaam naar de keuken verplaatsen. Hebben we ook al geprobeerd. Maar helpt niet. En niet 1 keer geprobeerd maar toch keren.  Zijn nu al meer dan 3 maanden bezig met deze aktie.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Vindt het zelf ook niet nodig om de honden op mijn slaapkamer te laten slapen. Mits ze in het begin als ze pup zijn en wat verlatingsangst hebben. Dan langzaam naar de keuken verplaatsen. Hebben we ook al geprobeerd. Maar helpt niet. En niet 1 keer geprobeerd maar toch keren.  Zijn nu al meer dan 3 maanden bezig met deze aktie. "

 Ik begrijp niet waarom je het jezelf zo moeilijk maakt.

Het probleem is dat je geen nachtrust krijgt en gek wordt van een piepende hond. Er bljijkt een zeer makkelijke oplossing te zijn die werkt en waarbij ieder lekker kan slapen. Maar in plaats van daar dan voor te kiezen, blijf je maar aanmodderen met allerlei andere dingen die 'niet helpen'. Waar draait het dan in wezen nog om?

Wil je nu gewoon je nachtrust en klaar, of wil je per se een hond op 1 bepaalde plek stouwen ook al lig je daar dan wakker van?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Eens met alaska's finest. 

Ik denk dat je beter naar je hond moet kijken en datgene doen waar je hond zich goed bij voelt. Niet waarvan jij vindt dat goed is, want blijkbaar voelt je hond zich daar niet goed bij.

honden page profiel PeterPeter

Ok.

Volgens mij lezen jullie het begin van dit topic niet. De nachten tja is kl.... daar komen we uit. Is niet fijn maar pik ik van de hond. De grootste uitdaging is dat de hond altijd ergens anders moeten onderbrengen ivm piepen en janken. Maar zelfs die mensen krijgen klachten van omwonende. Krijg dat maar eens onder controle. De topic lezen luitjes.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Ik dacht al zoiets. 

Kijk naar je hond en kies de makkelijke weg want de oplossing is zo eenvoudig. 

 

Verder kan je wel werken aan het alleen zijn en dat kan je op verschillende manieren. 

Je moet wel weer van voor af aan beginnen. 

 

Laat je hond iets lekkers zien en leg dat in het zicht maar zo dat hij er niet bij kan. Ik zou zeggen, doe het in een soort snoeptrommeltje van je hond. 

Leer je hond dan, even wachten. 

Het is geduld aan leren. 

In het begin geef je het na bv 1 minuut en dan ook gelijk het trommeltje uit het zicht. 

Dit ga je opbouwen, steeds langer en steeds verder ga je weg. 

Het kan een redmiddel zijn voor honden die niet alleen hebben leren te zijn. 

Trommeltje mag dus niet in zicht als je niet traint, dan staat het in de kast zodat je hond het niet ziet. 

 

Je gaat weg en zegt, even wachten of zo terug, net wat je wil aanleren. 

Zet het trommeltje klaar en gaat uit zicht. 

Komt terug en begroet niet je hond maar loop gelijk naar het trommeltje en zegt goed zo en geef iets lekkers. 

Trommeltje weg. 

Als je het goed uit voert dan kan je hier veel plezier aan hebben. 

 

 

honden page profiel PeterPeter

Hebben het op die manier nog niet geprobeerd gabber. Is het proberen waard. Thanks. Maar dat geeft nog geen garantie dat als je la ver weg bent de hond niet piept of jankt. Want piepen doet hij ook bij andere als ik er niet bij ben. En die worden er gek van. Hebben ook al alles geprobeerdom dit te tackelen.

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Ik weet hoe frustrerend het is als je al heel veel geprobeerd hebt en op het forum om hulp komt vragen. Het is enorm veel werk om alles op te schrijven, en mensen doen suggesties van dingen die je al gedaan hebt.


Maar... zonder dat wij weten wat er geprobeerd is, gaan we natuurlijk gewoon de dingen af die wel vaker een probleem zijn.

honden page profiel PeterPeter

Je slaat de spijker op zijn kop Wilma. Zijn hier al 1.5 jaar mee bezig. Kan je je voorstellen wat we allemaal al uitgeprobeerd hebben.

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Jazeker. Ik heb een Golden uit het asiel waar ik 3 jaar mee bezig geweest ben om water obsessie een beetje houdbaar te krijgen. Meerdere hondenscholen, meerdere trainers binnen die scholen, hier op het forum, eigen ervaring want dit is de 3e hond, echt zo veel.


De enige tip die ik nooit heb gebruikt is om de hond een nep eend te laten apporteren, zeg maar om van zijn probleem een spel te maken. Maar aangezien hij zijn favo bal al gewoon laat drijven... zag ík in dat die tip geen kans maakte.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Ok.
Volgens mij lezen jullie het begin van dit topic niet. De nachten tja is kl.... daar komen we uit. Is niet fijn maar pik ik van de hond. De grootste uitdaging is dat de hond altijd ergens anders moeten onderbrengen ivm piepen en janken. Maar zelfs die mensen krijgen klachten van omwonende. Krijg dat maar eens onder controle. De topic lezen luitjes. "

 De nachten en de dagen hangen samen. Je moet eerst naar de basis, en dat is rust. Zodat je hond eindelijk eens kan kalmeren.

Als je hond zich tijdens de nachten al ontspannen en lekker voelt, dan doorbreek je zo alvast het patroon, en van daaruit kan je dan ook aan de dag gaan werken (ook hier eerst weer: rust door aanwezigheid, en dan opnieuw opbouwen).

Dus daarom: gun jezelf en de hond een goeie nachtrust. Het opbouwen doe je daarna.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

De topic lezen luitjes. "

 Ik denk juist niet dat dát het probleem is, maar wat Alaska hier net boven uitlegt is een patroon doorbreken en je hond ( en jezelf) rust geven, deze hond heeft in principe geen rust en dat werkt door, waardoor je in die negatieve cirkel blijft.
Ik hoop dat je nu beter begrijpt waarom we het slapen naast je bed een goed plan vinden.

honden page profiel PeterPeter

Dat slapen naast het bed ok. Ook al sliep hij voorheen al tijden naast het bed zonder problemen. Waarom jankt hij dan overdag en piept hij tot je er gek van wordt. Je moest de mensen eens horen die op hem passen. Die hebben soms de neiging om hem buiten te gooien want ze worden gek van hem. Er is totaal geen afwijkend gedrag bij hem vast gesteld tijdens het verblijf bij andere. We begeleiden de hond al tot Sint juttenus met 1001 adviezen. Maar tot nu toe hoor ik nog geen ei van columbus.  om alles uit de doeken te doen via deze flora is eigenlijk goed onmogelijk. Maar desondanks ben ben ik heel blij met jullie reacties.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Dat slapen naast het bed ok. Ook al sliep hij voorheen al tijden naast het bed zonder problemen. Waarom jankt hij dan overdag en piept hij tot je er gek van wordt. Je moest de mensen eens horen die op hem passen. Die hebben soms de neiging om hem buiten te gooien want ze worden gek van hem. Er is totaal geen afwijkend gedrag bij hem vast gesteld tijdens het verblijf bij andere. We begeleiden de hond al tot Sint juttenus met 1001 adviezen. Maar tot nu toe hoor ik nog geen ei van columbus.  om alles uit de doeken te doen via deze flora is eigenlijk goed onmogelijk. Maar desondanks ben ben ik heel blij met jullie reacties. "

 Het ei van Columbus gaat hem vooral zitten in GEDULD en ik zou dat ook doorgeven aan de mensen die op hem passen...en voor de hond weer verder kan leren, zal hij uitgerust moeten zijn.

 

Ik vond het goed en positief om te lezen dat hij lekker blijft liggen en slapen als jij door het huis beweegt.

 

Heeft de hond een eigen rustig plekje, een echte mand bij je dochter?


Een hond gaat de eerste 2 levensjaren door meerdere angstfases, mits deze goed begeleid worden door ons komen ze er oke doorheen,maar als er toch een te lange nare ervaring aan kleeft voor de hond of dat er op dat moment direct iets verkeerds mee is aangeleerd en ingesleten, kan het zijn dat bepaald gedrag blijft en moeilijk weer weg te trainen is.
Eerlijk gezegd vind ik de eerste 2 levensjaren(incl. alles leren,alles goed willen doen wat wij ze leren, angstfases,gierende hormonen die alles in je hoofd en lijf veranderen en zorgen voor een nerveus gevoel) voor een hond best een moeilijke periode als je je inleeft op alle ontwikkelingen in die tijd.
Wat er ook voor zorgt dat ze iets wat ze perfect konden ineens  niet meer goed onder controle hebben.

 

Door je hond op zijn minst (en jezelf) een goed nachtrust te geven,ga je al de goede kant op,zijn (stress)emmertje moet weer leeg..en dus eerst leger raken.

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Waarom jankt hij dan overdag en piept hij tot je er gek van wordt.
Er is totaal geen afwijkend gedrag bij hem vast gesteld tijdens het verblijf bij andere. 

 Omdat de kern van het probleem niet gaat over hoe hij zich gedraagt, maar hoe hij zich voélt.

Het piepen is niet meer dan een uiting van het probleem, niet het probleem zelf.

Dus zolang je je alleen concentreert op dat piepen, ga je niks verhelpen. Hem naar een andere lokatie/bij ander mensen brengen, gaat niks helpen.

Je moet naar de basis gaan en je openstellen voor zijn emotie (die hij uit door te piepen). En als je daar dan aan wil werken, kan dit alleen door vanuit volstrekte rust en ontspanning te vertrekken.

 

Om het even in praktijk om te zetten: bijvoorbeeld als een hond piept, jankt of blaft omdat ie zich oncomfortabel voelt als je niet in zijn buurt bent, dan kan je alleen aan het probleem gaan werken als je vertrekt vanuit een situatie waarin ie zich volstrekt geborgen, ontspannen en op zijn gemak voelt. Dus eerst moet je er 100% zijn voor hem. Pas als zijn gemoedstoestand zo is dat ie volledig (!) tot rust is gekomen, kan je vanuit dat gevoel voorzichtig het alleen-laten gaan opbouwen, er over wakend dat je niet te snel gaat, en je hond dus in zijn comfortabele gevoel blijft hangen. Zo breidt je zijn comfort-gevoel uit in tijd en ruimte. Met als gevolg: zijn reden (de oorzaak) om te piepen valt weg.

Maar dat kan dus enkel als je naar de kern van het probleem gaat, en niet als je aan symptoombehandeling doet.

honden page profiel PeterPeter

Ja hij heeft een eigen mand is zeer meegaand naar andere personen en honden. Vrees dat ik nog wel een TIJDJE met hem bezig zal zijn. Hopen dat we de buren nog van ons af kunnen houden. Maar zoek naar een trigger bij hem en is nog niet gevonden. Hoop dat ik die hier kan vinden.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Ja hij heeft een eigen mand is zeer meegaand naar andere personen en honden. Vrees dat ik nog wel een TIJDJE met hem bezig zal zijn. Hopen dat we de buren nog van ons af kunnen houden. Maar zoek naar een trigger bij hem en is nog niet gevonden. Hoop dat ik die hier kan vinden. "

 Dé trigger ben jij..als je weg gaat. Ergens is dat niet goed aangeleerd, mis gelopen.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Even heel in het kort:

 

- Hond piept niet thuis overdag.

- Hond heeft rust in het blijven liggen als jij opstaat.

- Hond ervaart onrust als hij 'nachts opgesloten wordt en niet in jouw buurt kan slapen en/of niet zelf mag kiezen waar hij ligt.

- Hond piept bij oppas/dochter in huis wel de hele dag.

- Hond piept/jankt bij alleen thuis blijven.

 

Deze hond heeft rust in zijn eigen huis met jou erbij, maar niet als hij alleen is.

 

Als de hond alleen thuis is moet hij dan ook in een gesloten bench?

Heb je het weleens geprobeerd om ze los in huis te laten, maar wel bijv. alleen in de woonkamer,niet het hele huis geven, want dat kan een hond ook paniekerig maken. Gordijnen dicht,radio aan.
Van te voren lekker 45 min uitlaten, eten geven,wachten tot hij zelf gaat liggen,niks meer tegen hem zeggen niet meer naar hem kijken en dan weg gaan.

 

 

honden page profiel PeterPeter

Heb je het weleens geprobeerd om ze los in huis te laten, maar wel bijv. alleen in de woonkamer,niet het hele huis geven, want dat kan een hond ook paniekerig maken. Gordijnen dicht,radio aan. Van te voren lekker 45 min uitlaten, eten geven,wachten tot hij zelf gaat liggen,niks meer tegen hem zeggen niet meer naar hem kijken en dan weg gaan.

Ja ook al geprobeerd. Maakt niks uit Soraya.

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Heb je dat 1 keer geprobeerd of weken achter elkaar?

Het kan heel goed dat het nu wel zal werken, omdat hij nu ouder is en hij krijgt zylkène.

 

Het kan dat het alleen blijven gewoon weer vanaf het nulpunt moet worden aangeleerd.

Is het voor jouw dochter mogelijk om bij jou thuis op te passen? In de periode van het weer opnieuw en langzaam opbouwen.

 

Hoe ben je ooit begonnen?En met welke leeftijd?

honden page profiel PeterPeter

" Heb je dat 1 keer geprobeerd of weken achter elkaar?
Het kan heel goed dat het nu wel zal werken, omdat hij nu ouder is en hij krijgt zylkène.
 
Het kan dat het alleen blijven gewoon weer vanaf het nulpunt moet worden aangeleerd.
Is het voor jouw dochter mogelijk om bij jou thuis op te passen? In de periode van het weer opnieuw en langzaam opbouwen.
 
Hoe ben je ooit begonnen?En met welke leeftijd? "

 we zijn hier ruim een jaar mee bezit. Dus rijkelijk lang genoeg. Mijn dochter kan niet bij mij thuis zijn ivm school gaande kids. Alle stappen zijn geleidelijk gestart om de hond voldoende tijd te geven om te wennen.

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Wat ik weet van Chinese naakthondjes is dat het vreselijk gevoelige hondjes zijn.

Echt abnormaal gevoelig.

 

 

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^