Welke brok voeren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bentebente

Hallo! Ik heb een vraagje. Eerst zal ik het even inleiden... 

 

Wij hebben Muis na wat andere soorten brok geprobeerd te hebben altijd markant (eigen merk coop) gevoerd. Hier deed ze het best goed op. Nadat Snoopy toentertijd geen zin meer had in eten, zijn we geswitched op natural health. Hier deed muis het echter slecht op qua stoelgang. Dus hebben we de brokken gemengd, ook dit ging een tijd wel goed. Toen Snoopy overleed zijn we toch maar weer teruggegaan naar markant, maar daar poept ze echt heel veel van.. we geven haar nu royal canin mini, maar ik weet dat royal canin veel graan bevat en dus niet veel beter is. (Onze vorige brokkeuzes waren ook slecht, I know). 

 

We willen geen kvv voeren. Althans, we willen het wel, maar ik weet niet hoe goed een maand “wennen” voor een oudere hond is, we hebben al eerder pens geprobeerd te voeren en dat zorgde voor veel diarree, en nu ben ik dus bang dat ze uitdroogt of gewoon ziektes krijgt, ze is al 14 dus ik ga het gewoon niet gokken. Bovendien vind ik kvv erg duur.

 

Nu vraag ik me dus af, of jullie een betere brok kennen? Het moeten niet te broke brokjes zijn, ik merk dat ze dat makkelijker weghapt. Ook wil ik er graag veel vlees in zien. Het liefst ook nog een brok die rekening houd met vacht en/of ouderdom.

 

Natuurlijk hoeft de brok niet alles te bevatten wat ze nodig heeft, ze krijgt altijd komkommer, rijst en vlees (bv. ham) dus daarr haalt ze extra vitaminen uit.

 

Iemand enig idee?

honden page profiel CodyCody 3 doggies

honden foto van Cody

Een oude hond van 14 moet je niet meer van voer wisselen als hij voer heeft waar hij het goed op doet. Echter....veel ontlasting betekent veel ballast. De RC bevat granen ja maar sommige honden hebben dat nodig om hun ontlasting goed te houden. Kijk eens bij RC senior...speciaal gemaakt voor oudere honden en darmen, vacht ed. https://www.royalcanin.nl/producten/honden/senior

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Je hebt een oude hond, blijf gewoon geven wat je nu geeft. Je hond doet het er toch goed op?

Eventueel kun je, zoals Cody zegt, kijken naar de senior brok van RC.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Alkeen maar pens geeft ook diarree.

 

Hou t op de brokken die je nu geeft, of geef er Renske gestoomd bij, dat verdraagt vrijwel elke hond.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^