Bange hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kevin van DijckKevin van Dijck

Sinds een maand of 6 hebben wij onze Vizsla pup "Pip" in huis. Ze is ondertussen bijna 8 maanden oud. Buiten de normale opvoedperikelen valt me sinds een paar "weken" wat op, wat me gewoon niet lekker zit.

Overdag werken wij. Hebben haar vanaf het begin geleerd dat wij overdag weg zijn en ze vind ze bench ook helemaal niet erg. Eerste paar weken 4x per dag terug naar huis om haar even eruit te laten, dit zijn we nu aan het afbouwen. Momenteel ga ik nog 2x per dag naar huis om een blokje met haar te lopen.

Als ik thuis kom en haar uit de bench laat, oogt ze erg bang! Staart tussen haar poten, kopje laag en een beetje schrikkerig. Tijdens en na de wandeling is er weer niets aan de hand. Ze gaat ook goed terug haar bench in en zo, allemaal geen probleem.

Vanavond kwam ik thuis van mijn werk. Normaal is ze dan altijd heel vrolijk, maar ook nu oogde ze een beetje bang. Na het eten en een speelgoedje lijkt het weer over te zijn. Ik vind dit erg vervelend, want niemand wil dat hun eigen hond bang reageert naar op baasje.

Is mijn hond echt bang van me? Wat kan ik hieraan doen? Is dit een fase?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ben je misschien gehaast en kom je daarom wat overweldigend op haar over?

 

Hoeveel uur zit ze in de bench dan? Kan het zijn dat het te lang is, of dat ze dingen hoort, geluiden van buren oid die haar angstig maken?

 

Zou een goede oppas misschien een betere oplossing voor haar zijn?

 

Een jonge hond heeft tijdens de groei wel verschillende angstfases, maar of dat nu meespeelt is lastig te zeggen.

 

 

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ja, mag toch hopen dat dat beestje niet de hele dag in de bench hoeft. Misschien hoort ze wel iets waar ze angstig voor is en kan ze zich nergens verstoppen. Waarom niet gewoon minstens los in de kamer? En anders zeker een oppas. Het zijn gezelschapsdieren. Mijn honden zijn max 3 uur alleen. Andeds oppas. En dan lopen ze ook altijd los zodat ze wel hun ding kunnen doen.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ze zit toch niet de hele tijd in de bench als jij weg bent? Daar zou ik ook panisch van worden. Het kan zijn dat ze geluiden hoort, en in de bench kan ze uiteraard niet plaatsen waar dit geluid vandaan komt. Laat haar lekker los! :) 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Een hond van 8 maanden kan toch ook niet zolang overdag in een bench zitten?

 

Dat kun je haar wel aan willen leren, maar het is totaal niet realistisch of diervriendelijk.

 

Misschien kun je een uitlaatservice regelen of een dagopvang waar je haar heen kan brengen.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Een jachthond een hele dag in zo'n kleine kooi...

Daar gaan gedragsproblemen in de toekomst van komen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Filmen als je weg bent. Dan zie je wat er gebeurd en hoe ze zich voelt.

 

 

honden page profiel Kevin van DijckKevin van Dijck

Bedankt voor jullie kritiek :-) er zijn vast héél veel andere mensen die overdag ook hun hond in de bench doen, die hier wat mee kunnen...

De hond meteen loslaten in de huiskamer, met het risico dat ze wat kapot maakt (ze is immers jong), vind ik niet echt nodig. Dit zou ik dan op willen bouwen. Maar meteen roepen "laat haar los", is erg kort door de bocht.

De enige reactie waar ik voor nu wat mee kan, is van "Suzanne en Luca". Die oppert een oplossing om te kijken wat de hond precies doet in haar bench, in plaats van meteen de gehele situatie te veranderen. De uitkomst van de camera geeft hoogstwaarschijnlijk een oplossing.

Zoals ik al zei: onze hond vind het echt fijn in haar bench. Het is haar mand / veilige plek. Gaat er ook zonder problemen in zonder te "mopperen". Ik snap dat ze er niet de hele dag in hoort te zitten, maar ik ga ook niet voor niets naar huis om haar lekker uit te laten.

"Suzanne en Luca", bedankt voor de tip! Ga ik zeker wat mee doen.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Waarom dan niet een puppyren om de bench heenmaken, als je haar niet de vrijheid in huis gund, gun haar dan een klein beetje meer dan alleen een bench, zo kan ze toch even haar benen wat strekken, misschien wat spelen etc

 

Ps, ik gok (ik hoop) dat er vrij weinig mensen zijn die de hele dag hun hond in de bench hebben, tenminste niet op dit forum... 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik heb mijn pup van inmiddels 13 weken meteen los gelaten. Ze vond de bench niet fijn, dan niet. Dat je haar in de bench wil, oke, maar een hele dag??? Ik vind het niet normaal. Geef haar dan inderdaad een ren. Je zou zelf maar de hele dag op 1 plek moeten liggen. 

honden page profiel Kevin van DijckKevin van Dijck

Hoi Pascale&Kahlúa,

Goed idee hoor, ook iets waar ik normaal wat mee kan. Echter is een 8 maanden oude Vizsla niet tegen te houden door een puppyren haha. Daar gaat ze gewoon door-/overheen :-) Dan kan ik beter om-en-om doen met de vrijheid en dat opbouwen.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Hoi Pascale&Kahlúa,
Goed idee hoor, ook iets waar ik normaal wat mee kan. Echter is een 8 maanden oude Vizsla niet tegen te houden door een puppyren haha. Daar gaat ze gewoon door-/overheen :-) Dan kan ik beter om-en-om doen met de vrijheid en dat opbouwen. "

 Er bestaan ook stevige rennen. En, ik zou dan maar snel met dat opbouwen beginnen, een hele dag alleen, en dan ook nog in een bench is voor geen enkele hond fijn, en al helemaal niet voor zo'n jonge hond. Probeer het gewoon, misschien sloopt ze wel niets.. hoe doet ze het snachts? Ik neem aan dat ze dan niet ook nog in de bench zit? Anders besteed ze meer uren in de bench, dan los... 

 

Hier 2 pups, beide vanaf dag 1 los in huis, nooit een bench gehad, sloopte wel eens iets, maar dit was makkelijk te voorkomen. Gewoon oefenen dus! :) 

honden page profiel Kevin van DijckKevin van Dijck

Pip zit inderdaad 's nachts in de bench. Beestje slaapt langer dan wij en moet 's ochtends wakker gemaakt worden (!). Ik denk dat we het er over eens moeten zijn dat alle hondjes anders zijn.

Onze hond heeft helemaal 0,0 problemen met haar bench, vertoont nu alleen voor ons onbekend gedrag. Ik wil graag achter de oorzaak komen van dit gedrag en het oplossen, maar dat in het wilde "laat haar los" vind ik onzin.

Honden vinden het niet persé vervelend in de bench. Zoals ik al zei is dit voor véél honden hun veilige plekje. Sommige honden liggen DAGEN in hun mandje te slapen, wat is dan het verschil met een bench?

Ik bedenk me dat ik een fout heb gemaakt met dit item te posten, aangezien ik alleen kritiek krijg waar ik niks mee kan. Tot nu toe 2 reacties gehad waar ik wel wat mee kan, en daar ga ik ook wat mee doen.

Bedankt en een fijne avond!

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

".
Onze hond heeft helemaal 0,0 problemen met haar bench,  "

 Hij weet niet beter 

Jij hebt hem dat zo aangeleerd.

Je maakt jezelf wijs dat je hond er gelukkig bij is.

Sorry hoor, maar een hond verdient veel beter dan een leven bij iemand die hem dag en nacht opsluit in een vogelkooi.

 

Ik weet dat als wij 40 jaar geleden een hond in zo'n kleine kooi zouden opsluiten, dat de dierenbescherming dadelijk aan onze deur zou staan.

En tegenwoordig heet zo'n kooi een "veilig plekje"...

Maak jezelf toch niks wijs.

 

O ja, het grote verschil met een mand is dat een hond kan kiezen om eruit te komen.

Hij kan tenminste eens een toertje rond de tafel maken als als hij zijn heel leven moet wachten tot er iemand thuis komt.

 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Verschil met een bench is, dat een hond uit de mand kan stappen.

De bench zit dicht en de hond zit erin opgesloten.

 

Natuurlijk als je een pup koopt en die vanaf de allereerste dag altijd in de bench zet, de pup dit als een zekere plek beschouwt.

De hond weet niet beter, zijn leven speelt zich grotendeels in de bench af.

Daar draait alles om.

De baasjes liggen 's nachts in bed en zijn overdag aan het werk.

Dus de bench is een zeer belangrijk ding geworden.

De enige reden dat de baasjes een hond konden nemen, is de bench.

De pup/jonge hond moet zo snel mogelijk  vergeten hond te zijn en 16 uur per etmaal als een pop in een bench liggen.

Maar hoe kun je verwachten dat als je een hond 16 uur per etmaal in een bench stopt, dat je hond normaal kan opgroeien zonder gedragsproblemen?

 

Hier is de bench helemaal niet voor bedoeld, om er een hond zoveel in op te sluiten.

Het kan een hulpmiddel zijn voor hele jonge pups bij het zindelijk worden.

 

Wat vond je dan van mijn eerste reactie over de uitlaatservice of dagopvang?

Zou dat niet iets voor je hond zijn?

 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Eerst eens gaan filmen wat er gebeurt. Geluid + filmopname. 

 

Een echte pup is een hond van 8 maanden niet meer. Om overdag + nacht in een klein hokje opgesloten te zitten zonder mogelijkheid om even de benen te strekken of even op een andere plaats te liggen is niet goed voor een hond.


Hebben jullie geen kleinere ruimte, hal, of keuken scheiden van woonkamer o.i.d. waar de hond in kan verblijven. En gewoon eens kijken hoe het gaat (opnames), wat er gebeurt als je hond los loopt. 


 

Verder hoop ik dat je tussen de regels door wel even achter je oren krabt en hopelijk inziet dat het een goed idee is om op zoek te gaan naar een oppas of uitlaatservice. 


Een hond hebben gaat niet om het fijn vinden dat er een hond op je wacht als je 's avonds thuiskomt. Maar vanuit oogpunt van de hond bestaat het leven dus uit, overdag wachten niets dan wachten op de baas, Yes de baas is thuis!, oh nu alweer alleen voor de nacht. Nee dat kan niet en is puur menselijk egoisme. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  is puur menselijk egoisme.  "

 Echt!

Vraag me af of Ts wel weet wat een hond hebben in houdt...

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Pip zit inderdaad 's nachts in de bench. Beestje slaapt langer dan wij en moet 's ochtends wakker gemaakt worden (!). Ik denk dat we het er over eens moeten zijn dat alle hondjes anders zijn.
Onze hond heeft helemaal 0,0 problemen met haar bench, vertoont nu alleen voor ons onbekend gedrag. Ik wil graag achter de oorzaak komen van dit gedrag en het oplossen, maar dat in het wilde "laat haar los" vind ik onzin.
Honden vinden het niet persé vervelend in de bench. Zoals ik al zei is dit voor véél honden hun veilige plekje. Sommige honden liggen DAGEN in hun mandje te slapen, wat is dan het verschil met een bench?
Ik bedenk me dat ik een fout heb gemaakt met dit item te posten, aangezien ik alleen kritiek krijg waar ik niks mee kan. Tot nu toe 2 reacties gehad waar ik wel wat mee kan, en daar ga ik ook wat mee doen.
Bedankt en een fijne avond! "

 en waarom heb je dan voor een hond gekozen als ik vragen mag? Want dit leven is geen enkele hond waard. Waarschijnlijk wil jij niet eens zien wat dit met een hond doet, en maak je jezelf maar wijs dat je hond dit allemaal prettig vindt, dit is tenslotte een veel fijnere gedachten. 

 

Ik denk dat je inderdaad een fout hebt gemaakt met dit te posten, die arme hond heeft een baasje die nergens naar wil luisteren, en alleen de ideeën meeneemt waar hij het mee eens is. 

 

Je wil graag achter de oorzaak komen van dit gedrag; nou, ik denk dat een groot deel van de oorzaak de bench is, waarom gun jij jezelf wel alle vrijheid, en moet je hond 16 u per dag opgesloten zitten? 

 

Waarom heb je niet de ballen om hem eens los te laten, scherm bv de bank af met een hekje, de dingen die hij op kan eten, leg je weg. Misschien doet je hond wel niets! Misschien vind hij het heerlijk dat hij de ruimte heeft, of ligt hij alsnog de hele dag in de bench, dat kan, maar dan is dit wel zijn keuze, en kan hij eruit wanneer hij wilt. Is dit niet een veel prettigere gedachten? 

 

Ik hoop echt dat jij iets met ons advies doet, in het belang van je hond, die zijn er namelijk niet voor gemaakt om alleen opgesloten te zitten. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Wij dachten ook dat Ziva geen problemen had met de bench. 's avonds ging ze er braaf in, ik hoefde niets te zeggen. Als we terug kwamen van de laatste wandeling, klikte ik de riem los en liep ze zo de bench in. We hoorden haar 's nachts nooit. 's Ochtends stond ze te kwispelen als we beneden kwamen.

Ik ben echter van mening dat een hond best los in de kamer mag slapen als deze niets meer sloopt of plasjes binnen doet. Toen Ziva 7 maanden was heb ik mijn vriend over kunnen halen dat de benchdeur niet meer dicht hoeft 's nachts. Ziva heeft niet één nacht meer in de bench geslapen. Ze ligt veel liever vrij in de kamer, kan kiezen of ze op de vloer, op het kleed, in de keuken of onder de tafel gaat liggen. 

Dit ter illustratie in reactie op je uitspraak dat je hond de bench niet vervelend vindt. Je weet het niet, zelfs filmen (wat wel een hele goede tip is) geeft geen uitsluitsel, want mogelijk heb je een erg meegaande hond net als Ziva die zich hier gewoon bij neer legt en niets doet in de bench behalve slapen en zich vervelen. Het filmen van een hond die in de bench zit met de deur dicht, kan helpen om vast te stellen dat een hond de bench niét leuk vindt, niet dat hij hem fijn vindt.

Ik zou inderdaad de tijd in de bench afbouwen. Sloopt je hond? Zorg dat hij niet bij waardevolle of gevaarlijke spullen kan komen. Regel een uitlaatservice of ga zelf een tijd stevig wandelen om te zorgen dat je hond moe en voldaan wordt. En dan bedoel ik voor nu een half uur tot drie kwartier wandelen, later een uur tot anderhalf uur als je hond groter is.

 

 

Wat betreft het bang zijn: ik weet niet waarom je hond dit doet. Mogelijk schrikt hij in de bench van geluiden waar hij niet op kan reageren. Misschien dat je zelf inderdaad gehaast en daardoor onbedoeld agressief over komt. Wellicht is je hond onzeker, mag ik er nu echt uit? Of er is een keer iets gebeurd tijdens het uit de bench halen, waarvan hij schrok of wat pijn deed. Misschien ligt je hond te slapen (betekent niet meteen dat ze de bench fijn vindt!) en maak je haar per ongeluk wakker op een manier waar ze van schrikt (ziva kan al wakker schrikken van het geluid van sleutels in de deur en is dan eventjes onzeker). 

 

 

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en ze vragen vaak om een tegenover gestelde aanpak. Om te beginnen zou ik zorgen dat je hond de ruimte heeft en voldoende beweging krijgt. Als je haar niet helemaal los in de kamer wilt laten, kun je misschien een stuk van het huis afzetten door een deur dicht te doen, een puppyren te maken of in ieder geval de grootste maat bench te nemen (als je die niet al hebt). Zorg voor lange wandelingen zodat je hond moe is als je thuis komt en lekker gaat slapen. Of ze nou de ruimte heeft of niet, het lijkt me wel zo eerlijk te zorgen dat ze zich zo min mogelijk verveelt. Zorg desnoods voor een uitlaatservice als je zelf niet zo lang weg mag/kan van je werk. Mogelijk lost het probleem van bang zijn zich zo vanzelf op. 

 

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Veel slapen (typisch voor honden die zoveel uren opgesloten zitten in een bench) kan ook een teken van depressie zijn.

Zie je ook veel bij honden die constant alleen in een ren zitten.

honden page profiel DylanLoaPipDylanLoaPip

Als je hond thuis gaat slopen is het 99% van de gevallen dat er niet voldaan wordt aan alle behoeftes van de hond. Dus dan is het "soort van" je eigen schuld. Je reden: "maar anders gaat de hond slopen" gaat dus niet op.

 

Lekker op pad met je hond en lichamelijk en geestelijk voldoende uitdagen, dan slapen ze zo goed als 80% van de tijd dat je weg bent en de andere 20% is even de benen strekken,af en toe wat water drinken en lekker naar buiten "tv" kijken.

 

Mensen benadrukken de situatie van de bench zo erg omdat dit (als dit nu nog niet al het geval is) vaak tot probleemgedrag gaat/kan leiden.

 

Kan je trouwens nog wat meer informatie geven, over hoe je hond precies op je reageert als je thuis komt?

Filmen wat je hond doet als je van huis bent is sowieso een aanrader.

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Ook wij gebruiken de bench tot een bepaalde leeftijd.

Rond de 7 a 8 mnd weet een hond ongeveer hoe zijn leventje in elkaar zit wat wel en niet mag.

Rond deze leeftijd hebben we de bench steeds opgeruimd.

Moet toegeven ik werk niet mijn echtgenoot werkt voor 2.Doet dat heel graag.

Onze dochter vergelijkbaar met ts.

Tot haar jonge hond los kan.

Tussen de middag ook naar huis om de honden 2, 1oudere en deze jonge hond van 6 mnd uit te laten.

Dochter en schoonzoon zijn ook allebei 1 dag vrij.

 

Met dit verschil snachts mogen deze honden los in hun slaapkamer.

 

Teveel in een bench is echt niet goed.

Probeer met korte pozen je hond los te laten ruim alles op waar je zuinig op bent.

honden page profiel DylanLoaPipDylanLoaPip

" Veel slapen (typisch voor honden die zoveel uren opgesloten zitten in een bench) kan ook een teken van depressie zijn.
Zie je ook veel bij honden die constant alleen in een ren zitten. "

 Klopt. Des te meer honden slapen des te meer slaap ze ook nodig gaan hebben. Soort vicieuze cirkel.

Maar we weten ook weer niet precies hoe de uitlaat rondjes van de hond eruit zien. Als de Topic starter bijvoorbeeld onderstaande voorbeeld doet, dan heeft de hond (lijkt mij) meer dan voldoende beweging:

-voor het werk rondje park (30-40min)

-2x tijdens het werk naar huis voor een rondje (30-40min)

-na het werk (20min)

honden page profiel DylanLoaPipDylanLoaPip

" Veel slapen (typisch voor honden die zoveel uren opgesloten zitten in een bench) kan ook een teken van depressie zijn.
Zie je ook veel bij honden die constant alleen in een ren zitten. "

 Klopt. Des te meer honden slapen des te meer slaap ze ook nodig gaan hebben. Soort vicieuze cirkel.

Maar we weten ook weer niet precies hoe de uitlaat rondjes van de hond eruit zien. Als de Topic starter bijvoorbeeld onderstaande voorbeeld doet, dan heeft de hond (lijkt mij) meer dan voldoende beweging:

-voor het werk rondje park (30-40min)

-2x tijdens het werk naar huis voor een rondje (30-40min)

-na het werk (20min)

-voor het slapen (5-15min)

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Tussen de 12 weken en 6 maanden zitten pups in een angstfase. Bij sommige honden merk je er niks aan, bij andere wel. Maar ik weet niet of dit er mee te maken hebben. Vaak zijn ze dan banger en terughoudend naar vreemde voorwerpen of situaties, niet voor de baas. 
De houding die je noemt klinkt wel echt als angst inderdaad. Geen idee of het een fase is, ik hoop het voor jullie allebei. Maar dat is lastig te zeggen. 

 

Qua bench; het kan zeker wel dat een hond zich hier prettig en veilig in voelt. Puck sliep hier graag in. Inmiddels is de bench weg want ze heeft hem niet nodig, en vindt het een lelijk lomp ding die in de weg staat. Maar als de bench weer klaargezet wordt voor een opvanger, ligt ze er meteen weer in. Dus zo'n drama hoeft het nou ook weer niet te zijn. 

 

Wel vind ik het niet kunnen als een hond hier overdag een uur of 8 in moet. Dat is wel heel lang. Misschien heb ik er overheen gelezen, maar hoe lang moet je hond overdag in de bench?? 

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Tuurlijk kan een hond lekker slapen in een bench, maar met het deurtje OPEN.

Deze hond zit echt opgesloten.

Groot verschil.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Als ze er geen problemen mee heeft, kun je toch de deur open laten en zal ze er vrijwillig een ganse dag in slapen en niet slopen?

Of oops... Ze heeft er toch wel problemen mee...

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Laat je de radio aan als je weggaat, zodat de hond weinig geluid van buiten hoort?

Als ze het zo fijn vindt in de bench,vindt ze het misschien nog wel fijner als ze zelf kan beslissen wanneer ze er in gaat. Dus laat het deurtje eens open als ze alleen thuis is.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Dit is dus de rede dat ik een gruwelijke hekel heb aan een bench!

Perfect in de puptijd als veilige plek, rust plekje.

Maar dag en nacht opgesloten zitten en als de baas thuis is even eruit daar kan een hond toch niet blij van worden.

Niet je benen kunnen strekken, niet je heerlijk kunnen uitrekken, niet een lekker koel plekje kunnen zoeken.

Nee want je zou als baas wel eens een andere kleur op je plinten kunnen vinden.

Sorry dat ik zo reageer maar ik denk echt dat een hond niet gelukkig kan zijn op zo'n manier.

Kun je als oplossing niet bv de bench in de gang zetten met het deurtje open.

Vaak kunnen ze in de gang het minste kwaad, of een andere plek in huis wat je kunt afsluiten waar hij weinig kwaad kan.

Zo is er met bewegingsvrijheid voor de hond. 

Ik denk aan je verhaal dat je hond al een stukje aangeleerde hulpeloosheid laat zien en denk dat je daar echt en oplossing voor moet zoeken.

Zou de hond niet bv 2-3x per week met een uitlaatservice mee, lekker rennen, spelen en wandelen en dan moe en voldaan uitrusten.

Ik heb geen problemen mee als mensen werken, mits er maar aan de behoefte van de hond voldaan word.

Hoop dat je toch eens wel nadenken over het onderkomen, de bench is voor ons als mens gemaakt de hond zal hier zelf nooit voor kiezen.

 

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Baasje is helaas verwijderd.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Toegeven aan pup of niet
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^