Normaal gedrag? Puppy aangevallen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Bibiche (Gast)

Ik weet ff niet waar ik het moest plaatsen. Ik heb een puppy en mijn eerste hond voor mij. Ik heb hem nu al 2 maanden. Maar van de week 2 x iets heel vervelends meegemaakt met 2 verschillende honden. Een was herdershond en ander Mechelse herder. Ik liep met mijn puppy los in bos wat ik al maanden doe (alle honden lopen daar los). Ineens van achter rent herdershond achter mijn puppy aan en die van mij rent natuurlijk in blinde paniek weg. Baas van herder riep hem maar die luisterde niet. Op een gegeven moment heeft ze hem te pakken maar ik was mijn puppy 5 min kwijt. Gelukkig goed afgelopen maar schrok dat hond zomaar achter hem aanrende. En het leek niet op spelen. Vandaag liep ik met mijn hond achter bij mij en aangelijnd. En er komt een jongeman met zijn Mechelse herder (die liep los) en die valt mijn puppy aan. Pakt hem in zijn nek (zomaar uit het niets).  Ik ben nu even heel erg geschrokken en gelukkig heeft mijn puppy niks. Maar is dit normaal gedrag van volwassen honden om achter puppy aan te gaan. En wat kan ik doen om zoiets te voorkomen? Of andere tips. sorry heel verhaal maar heb ff heel hard gejankt. Die van mijn ouders is vorige jaar doodgebeten door herdershond Daar was ik niet bij. En ik liep gewoon buiten zelfverzekerd en totaal geen angst want zoiets overviel ons beide.   

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je hebt geluk dat je pup er niks aan over heeft gehouden. Echt fijne baasjes zijn dat niet lijkt me. Als je honden andere honden aanvallen, dan laat je je honden niet los lijkt me.

Ik zou echt vreselijk boos worden op deze mensen .

 

Het is niet normaal dat volwassen honden zomaar een pup bijten.

Maar er zijn nu eenmaal honden die echt een gruwelijke hekel hebben aan pups.

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Ik heb altijd herders gehad en ook van huis uit altijd herders. Ik zou dit absoluut geen normaal gedrag vinden als mijn herder een pup zomaar zou pakken. Klinkt voor mij als een herder die beter niet los kan lopen. Wat voor ras is je pup en hoe gaat het nu met hem? 

Bibiche (Gast)

een Jack Russel/chihuahua mix. Zit nu nog te janken omdat ik gewoon flashback heb wat vorige jaar gebeurde bij mijn ouders.

Bij de aanval reageerde man heel laconiek, deed niks eigenlijk. Zei oh dat is goed voor zijn socialisatie ????

Was zo geschrokken dat ik snel wegliep van hun. Vond die man ook eng.

puppy heeft gelukkig niks.

honden page profiel Lara & Gero  † Lara & Gero †

honden foto van Lara & Gero  †

" Ik weet ff niet waar ik het moest plaatsen.
Ik heb een puppy en mijn eerste hond voor mij. Ik heb hem nu al 2 maanden.
Maar van de week 2 x iets heel vervelends meegemaakt met 2 verschillende honden. Een was herdershond en ander Mechelse herder.
Ik liep met mijn puppy los in bos wat ik al maanden doe (alle honden lopen daar los). Ineens van achter rent herdershond achter mijn puppy aan en die van mij rent natuurlijk in blinde paniek weg. Baas van herder riep hem maar die luisterde niet. Op een gegeven moment heeft ze hem te pakken maar ik was mijn puppy 5 min kwijt. Gelukkig goed afgelopen maar schrok dat hond zomaar achter hem aanrende. En het leek niet op spelen.
Vandaag liep ik met mijn hond achter bij mij en aangelijnd. En er komt een jongeman met zijn Mechelse herder (die liep los) en die valt mijn puppy aan. Pakt hem in zijn nek (zomaar uit het niets). 
Ik ben nu even heel erg geschrokken en gelukkig heeft mijn puppy niks. Maar is dit normaal gedrag van volwassen honden om achter puppy aan te gaan. En wat kan ik doen om zoiets te voorkomen? Of andere tips.
sorry heel verhaal maar heb ff heel hard gejankt. Die van mijn ouders is vorige jaar doodgebeten door herdershond Daar was ik niet bij.
En ik liep gewoon buiten zelfverzekerd en totaal geen angst want zoiets overviel ons beide. 
  "

 Mijn   DH  is nu  10 maanden, 2 weken geleden liet ik haar voor het eerst los bij de Loonse  en Drunese Duinen , daar kwam ze toevallig  2 puppies tegen die ook los liepen, mijn hond reageerde goed, kwispelend met haar staart en snuffelend.

Een volwassen hond die een pup bijt spoort niet volgens mij.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou trouwens nog wel melding maken bij de wijkagent van deze twee voorvallen.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Niet meer los laten lopen, uit de buurt blijven bij honden die loslopen. Desnoods je pup optillen (is niets mis mee) als er een hond op hem af komt die je niet vertrouwt.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Tuurlijk is dat geen normaal gedrag.

Asociaal gedrag van r.thonden en eigenaren zonder verantwoordelijkheidsgevoel.

Jouw pup gaat er misschien een trauma van over houden en daardoor misschien leren uitvliegen uit angst op vreemde honden.

Je mag van mij de volgende keer als er zo'n hond op je pup afgestormt, komt hem een "piep"schop( sorry Hp) verkopen: zou ik toch doen.

Bibiche (Gast)

dus is niet normaal, leek net alsof ik mij aanstelde bij die man.

pfff ben er echt helemaal ziek van. Is 2 uur geleden en jank nog steeds. Ook omdat ik nu geen fijn idee vind om alleen de hond uit te laten

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Ik begrijp dat je erg geschrokken bent, gelukkig dat het goed is afgelopen.

Ik zal er niet van uit gaan dat iedere volwassen hond goed met pups is. Dus als er een los lopende hond op mijn pup af komt zal ik haar in bescherming nemen.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Neen hoor, die man reageert abnormaal.

Bibiche (Gast)

ja ga zeker melding maken van het laatste voorval.

 

eerste voorval was vrouw ook enorm geschrokken en zij hielp mij ook daarna. 

Bibiche (Gast)

maar beide keren was echt zomaar uit het niets dus geen waarschuwing of zo.

Ik ga hem zeker optillen nu bij loslopende grote honden.

Dank jullie wel. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Luz, als een hond mijn Puckje zou aanvallen, dan zou die hond ook echt wel kennis maken met mijn maatje 42 hoor!

 

Bibiche, nee het is echt niet normaal. Huilen kun je nu beter mee stoppen al snap ik dat je erg geschrokken bent.
Beter in de telefoon klimmen en een melding maken bij de wijkagent. Deze is dan op de hoogte van de gebeurtenissen.
Het kan wezen dat meerdere mensen al meldingen hierover hebben gemaakt. De wijkagent kan dan stappen ondernemen.

 

Ga wandelen op tijden waarvan je weet dat het rustig is in je straat en er weinig mensen met honden lopen. Dan kun jij weer vertrouwen krijgen in het rustig wandelen.

 

Als je doorgeeft welke omgeving je ongeveer woont, kunnen mensen van hier misschien doorgeven waar je wel rustig kunt wandelen.

Bibiche (Gast)

ja huilt niet bij de puppy. Zit nu boven ook. 

Ga nu bellen. 

 

Normaal is het hier rustig en hij was ook niet uit mijn buurt.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Het is helemaal niet verkeerd als jij je pup wilt beschermen als er vgde keer weer een losloper komt aangerend. 

 

Ga vóór je pup staan en roep keihard NEEN naar die andere , blokkeer zijn pad en desnoods geef je hem een duw of trap. 

 

Durf je dit niet dan neem je je pup op en keer je af van de andere hond. 

 

Een pup mag best beschermd worden tegen zulke onopgevoede projectielen, want wieweet vgde keer heeft je pup wél iets . 

Troost je eigen hond echter niet met sussende woordjes  , doe gewoon.....anders associeert jouw hond dat met gevaar voor in de toekomst. 

 

Voor die lompe bazen zou ik geen enkel sussend woord over hebben, die zou ik wel even vertellen dat ze geen bal kennen van opvoeding. 

 

 

Bibiche (Gast)

nee ik keek hem na maar ging inderdaad niet overdreven bij mijn puppy angstig doen. Hield mij groot voor hem en sprak normaal tegen hem. 

 

 

honden page profiel Chyta Chyta

honden foto van Chyta

In mijn ogen valt een volwassen hond,nooit een pup aan !

Er is wel degelijk iets mis met hond en eigenaar . Zou het wel melden 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Ik heb het idee dat het wel een beetje bij herders hoort, achter (kleinere) honden aan gaan, vooral als die onzeker zijn of weg willen lopen. Penny is ook een keer op die manier aangevallen. Ze draaide zich om om van hem weg te lopen want ze vond hem eng, die herder ging meteen achter haar aan en beet haar toen hij haar had ingehaald in haar nek. Gelukkig waren er alleen wat kleine wondjes, maar Penny was daarna heel erg bang. Het heeft een jaar geduurd voordat ze niet meer voor andere honden weg vluchtte.

Ik heb dit niet alleen bij die herder gezien, ook andere herders die ik ken en die normaal sociaal zijn doen dit. Penny loopt nu ook bij onbekende herders aan de lijn, dan kan ze niet op een verkeerde manier reageren (weglopen) en gaan herders er niet achteraan. Als ik het dan nog niet vertrouw ga ik voor Penny staan en hou ik de hond op die manier tegen.

 

Ik bedoel dit trouwens niet vervelend naar herders of herder-eigenaren. Ik vind herders juist heel leuk en ik wil er later misschien ook een

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hier in de wijk juist een herder die enorm lief is tegen kleine hondjes. Puck liep eens los op het veld (mag officieel niet omdat het in de bebouwde kom is) en die herder liep ook los en ineens stond ie achter me.
We hadden elkaar niet gezien en we boden elkaar netjes excuses aan. De man zei, laat ze maar geworden, mijn hond is opgegroeid met kleine hondjes en dat gaat gewoon goed.

Puck vond die herder eng en liet dat horen, die herder bleef gewoon dom staan kijken haha. Om Puck te laten weten dat het niet eng was hebben we besloten nog even een paar minuten te blijven staan en daarna ieder zijnsweegs te gaan.

 

Het hoeft dus niet bij alle herders zo te zijn.

Bibiche (Gast)

Nee weet dat het niet alle herdershonden zo zijn hoor! Op vakantie ook een lieverd gezien en deed geen vlieg kwaad.

Ik heb in ieder geval online melding gemaakt aangezien ik hem niet te pakken kreeg. 

Bedankt voor jullie woorden en tips.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Toch is het normaal honds gedrag. Uiteraard is het niet wenselijk.

 

Een hond die gelijk op zijn doel afgaat, heeft al eerdere successen gehad met dat gedrag.

Schandalig dat die eigenaren niet op tijd ingrijpen! 

 

Een pup is een vreemde voor die hondenen er zijn honden, die vreemde honden weg jagen, of blaffen, om wat voor rede dan ook.

 

Dat een pup een puppy vergunning zou hebben is deels waar, genoeg pups die zijn aangevallen en zelf dood zijn gebeten.

 

Let goed op de reactie van andere honden, til je pup desnoods op, veiligheid van je pup gaat boven alles en jaag de andere hond weg.

Wees daarbij duidelijk naar de vreemde hond toe.

Bibiche (Gast)

Ja zal ik zeker doen nu. En dat ook tegen baas zeggen als ze uberhaupt normaal kunnen reageren en niet zoals die debiel van zonet. 

honden page profiel bentebente

Nee, dit is geen normaal gedrag. Van de honden niet, maar ook niet van de 'bazen'! Ik zou met je pup oefenen met het "kom" commando. Zo kan je hem terug roepen als je een grote hond ziet aankomen en dan optillen. 

 

Daar is niks mis mee hoor, hier een jack van 14 en die til ik nog steeds op omdat ze bang is van grote honden vanwege een traumatische ervaring. Als jij dat kan voorkomen zou ik dat zeker doen. 

 

Ik zou wel een oproepje plaatsen (bv hier) om op zoek te gaan naar rustige grote honden zodat je pupje deze niet eng gaat vinden. Het mag niet zo zijn dat hij/zij ze gaat ontwijken. 

Bibiche (Gast)

Gelukkig gaat dat goed met buurhond. Die is echt mega groot en super lief. En de honden van schoonouders/zwager zijn ook super lief met hem en iets groter. 

Ik ga zeker kom commando oefenen. 

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Hebben wij ook meegemaakt met onze Chloé. Ze was ook aan de lijn en uit niets rent er een hond op haar af en grijpt naar haar nek, duwde de hond weg en heb haar direct opgetild toen hij los liet, want hij was er nog niet klaar mee. Baasje reageerde heel raar, liep heel snel door en negeerde mij volkomen. Waarschijnlijk omdat hij zelf heel erg geschrokken was. Merkte wel dat ik daarna heel vaak te veel (onnodig) op mij hoede was met haar. Nu ze wat groter is en het al een tijdje geleden is, geen last meer van.

Het is zeker onacceptabel gedrag wat de hond vertoonde, dus nee je stelde je zeker niet aan. Heb altijd (Duitse) herders gehad en waren juist heel lief en voorzichtig met andere honden. Maar deze honden bij jullie voorval hebben duidelijk vaker succes gehad met een pup of kleine hond grijpen en moeten juist daarom aan de lijn wanneer meer honden los lopen.

Op rustige plekken en momenten uitlaten. Zorg er gewoon voor dat als je ergens bent waar veel honden los lopen, jij juist jouw hondje vast doet, als er dan één raar reageert, trek je de pup gewoon mee, anders ben je straks aan het rennen achter de honden. Kat en muis spel kan namelijk heel naar en traumatisch zijn voor een pup en een spel voor de andere hond. Dominantie en rangorde bepaling tussen twee honden is vrij normaal, maar kan inderdaad ook veel te ver gaan. 

Je hoeft zeker niet bang te zijn of worden voor andere honden! 

honden page profiel HiskeHiske

honden foto van Hiske

Bij mijn weten is het gèèn natuurlijk gedrag van een volwassen hond... Ook wij hebben dit meegemaakt maar dan met een duitse èn een mechelse herder tegelijk! En dat terwijl mijn pup zich duidelijk onderdanig gedroeg... Misschien dat dát juist de trigger was? Ze gaat nu nog steeds (na 4.5 jaar) honden uit de weg die groter zijn dan haar.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Het gedrag op zich, is honds gedrag. 

Wij vinden het uiteraard niet wenselijk.

 

Je ziet honden, die zelf een slechte ervaring hebben gehad, of waarbij andere honden keer op keer hun grens overgaan, dat het ze zelf ook gaan uitvallen.

 

Aanval is immers een goede verdediging.

 

Als honden succes met dat gedrag hebben, zullen ze het steeds sneller en vaker gaan inzetten, tot ze „uit het niets" op een onschuldige hond klappen.

 

De meeste honden, zijn vergevings gezind bij pups, de accepteren een hele hoop, maar dit geld niet voor alle honden.

 

Een hele hoop honden, die niets van pups moeten hebben.

 

Wat is aanvallen: communiceren op een hondse manier

honden page profiel BibicheBibiche

Het is nu 1 week geleden en hij is echt enorm angstig buiten. Ik laat hem absoluut niet meer los want hij rent weg uit pure paniek. Wanneer ik grote hond zie (loop ik of terug of loop er met een grote boog omheen maar hij trekt dus heel hard de andere kant op) Ik probeer wanneer ik hond al zie hem af te leiden. Ene keer lukt het wel andere keer niet. Maar ja ik moet toch echt de hond hier uitlaten en er zijn er hier heel veel.

Ik loop zo nu en dan met een aantal buren en hun grote honden. Maar het is wel heel triest om te zien dat het beestje nu zo angstig is.

Hebben jullie nog tips? Momenteel durf ik hem niet meer in het bos/weiland los te laten. Ik leer hem nu het hier commando maar als hij zo angstig is dan luistert hij absoluut niet naar hier of kom commando.

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

" Het gedrag op zich, is honds gedrag. 
Wij vinden het uiteraard niet wenselijk.
 
Je ziet honden, die zelf een slechte ervaring hebben gehad, of waarbij andere honden keer op keer hun grens overgaan, dat het ze zelf ook gaan uitvallen.
 
Aanval is immers een goede verdediging.
 
Als honden succes met dat gedrag hebben, zullen ze het steeds sneller en vaker gaan inzetten, tot ze „uit het niets" op een onschuldige hond klappen.
 
De meeste honden, zijn vergevings gezind bij pups, de accepteren een hele hoop, maar dit geld niet voor alle honden.
 
Een hele hoop honden, die niets van pups moeten hebben.
 
Wat is aanvallen: communiceren op een hondse manier "

 Ik sluit me helemaal hierop aan. 

 

Lucky is al pup flink opgejaagd door een andere hond. Nu begon hij vanaf ongeveer 1 jaar ook te doen bij onzekere en jonge honden. Met een hoop gegrom en lawaai. Wist de eerste keer niet wat er gebeurde. Dit komt bij hem dus echt voort uit onzekerheid. Een grammetje halen bij een andere hond die hij aankan. Helemaal niet netjes maar wel heel logisch. Heb het er een heel eind uit kunnen trainen. Maar blijf altijd scannen en goed opletten want wat ik absoluut niet wil is dat een pup een trauma oploopt door dat zwarte monster van mij. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Terry's update
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^