Normaal gedrag? Puppy aangevallen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bentebente

Blijven oefenen!!! Onze honden zijn als pup gebeten door een grote hond en 1 is daar nooit meer overheen gekomen. Ik zou hier een oproep plaatsen, gezocht; grote rustige hond voor wandeling. 

honden page profiel Dutch Auti ...Dutch Auti ...

honden foto van Dutch Auti ...

" Ik weet ff niet waar ik het moest plaatsen.
Ik heb een puppy en mijn eerste hond voor mij. Ik heb hem nu al 2 maanden.
Maar van de week 2 x iets heel vervelends meegemaakt met 2 verschillende honden. Een was herdershond en ander Mechelse herder.
Ik liep met mijn puppy los in bos wat ik al maanden doe (alle honden lopen daar los). Ineens van achter rent herdershond achter mijn puppy aan en die van mij rent natuurlijk in blinde paniek weg. Baas van herder riep hem maar die luisterde niet. Op een gegeven moment heeft ze hem te pakken maar ik was mijn puppy 5 min kwijt. Gelukkig goed afgelopen maar schrok dat hond zomaar achter hem aanrende. En het leek niet op spelen.
Vandaag liep ik met mijn hond achter bij mij en aangelijnd. En er komt een jongeman met zijn Mechelse herder (die liep los) en die valt mijn puppy aan. Pakt hem in zijn nek (zomaar uit het niets). 
Ik ben nu even heel erg geschrokken en gelukkig heeft mijn puppy niks. Maar is dit normaal gedrag van volwassen honden om achter puppy aan te gaan. En wat kan ik doen om zoiets te voorkomen? Of andere tips.
sorry heel verhaal maar heb ff heel hard gejankt. Die van mijn ouders is vorige jaar doodgebeten door herdershond Daar was ik niet bij.
En ik liep gewoon buiten zelfverzekerd en totaal geen angst want zoiets overviel ons beide. 
  "

 Zonder andere honden bezitters van herders te veroordelen. Ik in de puppytijd volwassen herders altijd zo onopvallend mogelijk vermeden.

 

Met herders van eigen leeftijd geen probleem.

Maar herder staan er bekend om besluipen van achter. Uiteindelijk stond ik dus alleen contact toe met jonge herders, en bijvoorbeeld herders die ik kende, waarvan ik zowel de baas als gedrag van de hond kende.

 

Mijn gevoel is dat een jonge pup een behoorlijk trauma kan oplopen van dergelijke confrontaties. En zou daardoor bij herhaling later fel kunnen worden op herders of bang. 

 

Ik beschrijf hier puur hoe ik t deed. Inclusief mijn wantrouwen naar herders ook weet ik dat er ook heel lieve en stabiele herders zijn. Maar dat wil je dan wel voor de kennismaking met 100% zeker weten

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Het is nu 1 week geleden en hij is echt enorm angstig buiten. Ik laat hem absoluut niet meer los want hij rent weg uit pure paniek. Wanneer ik grote hond zie (loop ik of terug of loop er met een grote boog omheen maar hij trekt dus heel hard de andere kant op) Ik probeer wanneer ik hond al zie hem af te leiden. Ene keer lukt het wel andere keer niet. Maar ja ik moet toch echt de hond hier uitlaten en er zijn er hier heel veel.
Ik loop zo nu en dan met een aantal buren en hun grote honden. Maar het is wel heel triest om te zien dat het beestje nu zo angstig is.
Hebben jullie nog tips? Momenteel durf ik hem niet meer in het bos/weiland los te laten. Ik leer hem nu het hier commando maar als hij zo angstig is dan luistert hij absoluut niet naar hier of kom commando. "

 Na dat mijn hond was aangevallen, (ze was al volwassen, de eigenaresse van de aanvalende hond, wist nooit hoe haar hond reageerde en ik was even afgeleid door iemand die iets over mijn hond vroeg, had het niet zien aankomen, zo stom,) was ik zo bang. Ik ging weer daar lopen en had het niet meer. Luca ook bang.

Ik heb mijn gt gebeld en we zijn samen daar gaan lopen. Dat gaf me al een goed gevoel.

Hij ging me afleiden, praten.

Ik moest Luca steeds roepen ook als er een hond aankwam, ze kwam gelijk en eigenlijk, was ze weer als gewoon.

 

Na zo een aanval, ben je als baas geschrokken en bang en dat gevoel heeft invloed op je pup.

 

Eigenlijk, zou je als het lukt met iemand kunnen gaan lopen, die jou afleid, samen praten.

Als je een hond ziet, gewoon ruim van te voren optillen, niets zeggen, daarna op de grond en gewoon verder lopen.

Ze zal ze ervaren, dat andere honden haar niets doen.

 

Alleen bij bekende honden haar op de grond laten.

De angst zit ook bij jou.

 

honden page profiel BibicheBibiche

Ja klopt hoor maar ik moet toch overdag naar buiten en kan niet altijd met iemand meelopen. Maar ik ben nu niet meer bang hoor. Ik vind het alleen sneu voor hem. Angstig was ik zelf alleen de volgende dag. Daarna absoluut niet meer aangezien alle honden hier aangelijnd lopen en hier eigenlijk niemand dichtbij ons komt lopen (behalve die ene keer dan).

Ik loop dus zo nu en dan met de buren en hun honden. En ik ga vaak naar mijn schoonouders die hebben ook honden. Dus hij komt genoeg in contact met andere honden.


Optillen doe ik nu niet tenzij er dus een hond komt aanrennen maar anders stop ik even en probeer hem af te leiden. Hopelijk is hij snel weer de oude.

 

honden page profiel JMJM

honden foto van JM

In België moet elke hond op een openbaar toegankelijke weg aangelijnd zijn. In de meeste bossen is het verboden honden los te laten lopen om het wld te beschermen.

Ik duld met mijn nieuwe puppy geen enkel contact meer als een hond aangestormd komt.

"dat heeft hij nog nooit gedaan" en andere blaba ergeren me mateloos .

Onze hond is nu zeer sociaal, tolerant tegenover alle mensen en dieren. Ik zou dit graag zo houden.

 

honden page profiel BibicheBibiche

Ja dat zei de vrouw van de eerste herdershond ook. Dat doet ie noooooooooooooooit :-( maar ondertussen wel stiekem van achter als een trein aan komen stormen dat we dat beide niet eens gezien hadden. 

Ik laat mijn puppy nu zeker niet los want ik ben bang dat hij weg rent uit paniek en dat ik hem kwijt ben. Ik wandel nu even alleen in de buurt en straks als ik merk dat hij weer wat rustiger is dan wil weer naar het bos/weiland dan lijn ik hem nog wel aan even voor de zekerheid en dan zie ik het wel weer. Het is wel sneu dat 1 zo'n beet zo'n impact heeft :-( voelde echt de korstjes in zijn nek dus was wel hard gebeten. Niet super diep maar wel dat tanden erin zaten.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik ben dus niet de enige. En inderdaad, heel vaak zijn het verschillende types Herders. Elsa is ook wat te groot om even snel op te tillen nu.

 

Wel opvallend dat de reacties hier heel anders zijn dan op mijn gelijkende verhaal.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

" Het is nu 1 week geleden en hij is echt enorm angstig buiten. Ik laat hem absoluut niet meer los want hij rent weg uit pure paniek. Wanneer ik grote hond zie (loop ik of terug of loop er met een grote boog omheen maar hij trekt dus heel hard de andere kant op) Ik probeer wanneer ik hond al zie hem af te leiden. Ene keer lukt het wel andere keer niet. Maar ja ik moet toch echt de hond hier uitlaten en er zijn er hier heel veel.
Ik loop zo nu en dan met een aantal buren en hun grote honden. Maar het is wel heel triest om te zien dat het beestje nu zo angstig is.
Hebben jullie nog tips? Momenteel durf ik hem niet meer in het bos/weiland los te laten. Ik leer hem nu het hier commando maar als hij zo angstig is dan luistert hij absoluut niet naar hier of kom commando. "

Ik zal hem nu eerst gewoon aan de riem uit laten en na een tijdje in het bos/weiland aan een jachtlijntje dan kan hij wat verder bij je uit de buurt maar er niet vandoor gaan als hij schrikt.

En kijk uit dat je je angst/schrik niet op de pup over brengt. Een van mijn inmiddels overleden honden is ooit aangevallen door een andere hond. Ik ben sinds die aanval bang voor loslopende honden als ik mijn honden bij mij heb, ik vermijd ze en kan dit niet dan til ik mijn hondjes op. Ik merk aan mijn honden dat mijn stres zeker van invloed is op hun gedrag. Als ik een hond aan de riem met Balou passeer dan kan meneer helemaal uit zijn dak gaan. Kom ik een loslopende hond tegen dan raak ik gestrest en houd Balou zijn bek dicht.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Terry's update
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^