Welk tuigje?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Marjolein (Gast)

Kan even niet inloggen maar toch even hulp nodig. Ik zie door de bomen het bos niet meer.     Ik wil graag een tuigje aanschaffen voor Binkie. Hij is een shih-tzu van n kilo of 6.   Eisen: -Moet makkelijk aangaan (niet pootjes optillen etc.).   -Als hij stopt/achteruit loopt mag het niet af gaan over zijn hoofd (hoeft ook niet super ontsnap proof te zijn).   -Niet te groot op zijn lijf (zoals bijv K9).   -Ligt er een beetje aan maar heb rond de 35 euro als max. prijs in m'n hoofd.   Wat voor tuigjes kunnen jullie aanraden :)?

anti trektuig (Gast)

^^

|  |

|  |

Marjolein (Gast)

Hij trekt niet dus een anti trek tuig is zeker nergens voor nodig.

Lotje (Gast)

ik heb deze vraag van het wekend ook gesteld. En met de tips tuigjes gaan passen. Wij hebben een kaninchen teckel moeilijk om passend tuigje te vinden..... maar het is gelukt ! We hebben gekozen voor het puppia tuigje ! En het zit super moei en fijn bij haar!!

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Perfect fit tuigje aan laten meten

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

 

Raiko heeft deze K9, is makkelijk aan en uit, gewoon over de kop en de gesp sluiten rond de buik. Het is een simpel zonder zo'n rugbedekking en zit comfortabel, als hij speelt in het park met de bal of een andere hond en hij gaat rennen zijn zen schouders ook vrij, bij de K9 met zoveel stof op de rug niet.. deze is ook niet zo warm. 1 nadeel ; hij is minder 'mooi' dan de klassieke k9, op mijn profielfoto heeft hij nog zijn oude tuigje, je ziet het verschil hoe makkelijk dit zit en kostte me nog geen 20euro, was 17euro ofzo, zelf de grootste maat was niet erg duur

 

honden page profiel Marjolein & Toby Marjolein & Toby

honden foto van Marjolein & Toby

Ruffwear tuig.

Had eerst een tuig van Hunter, ook fijn, maar de Ruffwear is de overtreffende trap. Fijne pasvorm en goed te verstellen. 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik vind het Hunter neopreen tuig erg fijn.

Neopreen zit daar waar het nodig is, buikband, oksels. De sluitingen zitten bovenop en niet in een oksel. Je hoeft geen pootjes op te tillen. Het kan een nadeel zijn, maar mijn hondje vind het helemaal niet erg, je moet het tuig wel over het hoofdje aan doen, er zit dus geen sluiting in de hals.

Het is een y tuig, wat voor mij sowieso een must is.

Verstelbaar stuk tussen de voorpoten dus het past vaak ook bij hondjes met een afwijkende borst.

Ze zijn te koop bij de pets place en je kan dus lekker passen. In 5 leuke kleuren combinaties. En kost idd rond de 35 euro.

 

Volgende forumvraag: hotspot nog niet genzen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^