Middenslag poedel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anne (Gast)

Hoi!  Ik ben nieuw op het forum een gelijk een vraag: ik vroeg me af of mensen zijn die dit lezen die een middenslag poedel hebben? Ik overweeg in de toekomst een poedel aan te schaffen, maar twijfel tussen middenslag en groot. Ik heb begrepen dat de grote poedel een rustiger en stabieler karakter heeft dan "de kleintjes", en vroeg me af of de middenslag qua karakter meer op de grote lijkt, of meer op de kleine broertjes ;) Ik zal straks account aanmaken trouwens! 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Middenslag: goedkoper in verzorging bij het kapsalon.

De grote laten toiletteren kost je echt heel veel geld.

Kwestie karakter heb ik nooit veel verschil gezien tussen de 2: ik heb ook al heel hevige grote poedels tegen gekomen.

Anne (Gast)

Die kosten zijn inderdaad een dingetje.. :) 

Fijn te horen dat je weinig verschil ziet qua karakter! Juist dat "statige" van de grote poedel vind ik prachtig, maar middenslag is net iets praktischer qua formaat haha. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ik heb ooit middenslagjes gekend die een ongelooflijke statigheid hadden (vooral de zwarte)

Hangt echt van de fokker en de bloedlijnen af.

Vooral de fokkers goed uitpluizen en natuurlijk nooit zonder stamboom kopen.

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

Heb sinds kort een grote (konings) poedel pup. Hij is nu 4,5 maand. Heerlijke hond !!! Zo'n makkelijke pup en slim. Hiervoor heb ik altijd een dwergpoedeltje gehad. Dus ik kan vergelijken.

De grote zijn inderdaad wat rustiger, vooral qua geluid. Onze dwergpoedel was vrij alert en reageerde op alles wat "abnormaal" was (in haar ogen dan).

Ik weet niet of je op facebook zit ? Maar daar zijn hele fijne fbpagina's waar je veel vragen kunt stellen. (bijvoorbeeld poedel-love of poedelfriends) Ook worden er veel poedelwandelingen gedaan, dus misschien ook eens leuk om mee te doen om te kijken wat jou het meeste aanspreekt.

 

 

 

Anne (Gast)

Alexandra wat een mooie pup heb je! Echt een plaatje.  

Ik ga eens kijken bij de fb-groepen die je noemde :) . Weet jij toevallig wanneer de volgende poedelwandeling is? Lijkt me geweldig een keer mee te wandelen

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

" Alexandra wat een mooie pup heb je! Echt een plaatje.  
Ik ga eens kijken bij de fb-groepen die je noemde :-) . Weet jij toevallig wanneer de volgende poedelwandeling is? Lijkt me geweldig een keer mee te wandelen "

Dank je !

Nee weet niet wanneer de volgende poedelwandeling is, maar het komt regelmatig langs in die fb pagina's die ik noemde.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Forumlid Karin heeft een middenslag poedel (abrikoos) Levi.

 

Zij loopt zeer veel landelijke wedstrijden behendigheid. Karin komt meestal na het weekend op het forum om verslag te doen van de wedstrijd(en).

 

http://www.hondenpage.com/baasjes/24935/Karin%20&%20Levi.php

 

http://www.hondenpage.com/hondenforum/191403/levi's-agility-topic---2/9-kc-scheldezoom.php

 

Karin doet met Levi ook Hoopers:

http://www.hondenpage.com/hondenforum/211378/levi's-hooper-topic---wedstrijd-vught-10/9.php

 

Forumlid Inge heeft o.a. een dwergpoedel abrikoos Flynn en een Grote Poedel abrikoos Wobbe. Inge komt niet regelmatig op het forum.

http://www.hondenpage.com/baasjes/34515/Inge,%20baasje%20van%20Gina,%20Flynn%20en%20Wobbe.php

 

 

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Hier een vrouwtje van een grote poedel.

Heerlijke hond, vriendelijk, een vrolijke pretletter, charmant en bescheiden.

In huis is hij heel rustig en relaxed, wel waaks.

Vroeger ( en dan praat ik over zo'n 35 jaar terug) had ik een dwergpoedel die veel drukker en nerveuzer was, ook heel lief maar had toch meer nodig dan een bank om te liggen.

Natuurlijk is niet iedere hond standaard, zo heb je ook stuiterende groten en relaxede kleintjes.

Het idee van een poedelwandeling is wel een goeie.

Deze zomer was ik bij de fokker van mijn Rasta op bezoek om lekker puppies te knuffelen.

Nouwww, ik kwam daar amper aan toe hahaha, ik werd gelijk bestormd door zijn teven die zich met elkaar verdrongen om geknuffeld te worden. Zoooo liefffff

Anne (Gast)

 Wat klinkt Rasta als een heerlijke hond zeg! Ja juist dat allerte en nerveuze wil ik echt vermijden, kan daar zo slecht tegen hahah. Hoe je Rasta omschrijft klinkt echt perfect.

Hoeveel beweging heeft een grote poedel ongeveer nodig om voldaan op de bank neer te ploffen? :P 

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Hier een grote poedel. Eigenlijk het zelfde verhaal als Rasta. Heerlijke relaxte hond, een echte knuffel. Verder wel wat waaks, maar niet overdreven. En eigenwijs. Echt eigenwijs. Wilt heel graag samen dingen doen en ook graag voor mij werken maar wel de dingetjes die hij zelf leuk vind.. En ik het moment dat hij er zelf zin in heeft;-) hij is ook vriendelijk voor vreemde, maar is niet perse een allemans hond. Wilt het liefst bij mij zijn, en vind de mensen die hij goed kent duidelijk leuker dan vreemde. Luisteren doet hij dan ook niet zomaar naar iedereen, dan moet je wel eerst een beetje een band met hem hebben! Ik heb geen ervaring met kleinere poedels. Alleen andere grote poedels die eigenlijk allemaal wel dicht bij deze beschrijving in de buurt komen.

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Het gaat nog niet eens alleen om grote rondes, ik ga ook geen uren achter elkaar lopen, straks ga ik met ze naar de markt, lekker geurtjes opsnuiven, lekker kuieren.

soms laat ik ze ook uit op het weitje bij ons hertenkamp.

Officieel mogen ze daar niet loslopen maar die boa zei me zolang er geen klachten van komen gedoog ik het.

het is maar een klein wandelingetje maar dan doe ik oefeningetjes, speurwerk enz.

Het ligt daar soms vol met molshopen en daar genieten ze van, lekker graven, geurtjes opsnuiven.

Als ze dan thuiskomen zijn ze tevreden en ploffen ze op de bank.

spelletjes en hersenwerk is ook fijn voor ze alleen Ziggy mijn kleine ondeugd speelt vals met de snuffelmat, die tilt gewoon de onderkant op haha.

Je kunt ook als je dat leuk vind agilitie doen of hoopers, noem maar op maar hoeft niet altijd, daar is iedere hond weer anders in.

Rasta heeft zoiets van , pfffff véél te vermoeiend.

Toen ik hem tijdens een poedelmeeting over een hekje wou laten springen, ging hij braaf met zijn voorpoten er overheen maar bleef steken met zijn achterpoten LOLLL.

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Nog even wat foto's van duo klef en bef, de buitenfoto is gemaakt tijdens een poedelwandeling op de ginkelse heide.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Petra,

Wat een prachtig stel. Dat kleintje Ziggy is al net zo'n clowntje en slimmerik als een poedel. Snuffelmat uitschudden; doen wij toch ook met het tafelkleed!

 

Hoe krijgt Rasta het voor elkaar om zo met zijn poten tussen die witte latten te gaan staan? Lekker buikhangen!

 

Volgens mij is het elke dag feest met zulke honden. Als je zelf niet zo lekker bent of niet zo vrolijk, helpen de honden je wel om hier door heen te komen. Hier werkt dat wel zo met mijn dwerg clowntje!

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Ja het is een lekker stel.

Hoe Rasta het voor elkaar kreeg? 

Nou laat ik het netjes zeggen, toen ze de poedelhersens uitdeelden heeft hij zich verslapen en waren er alleen nog maar pindabreintjes over 

Ziggy is reteslim, eigenlijk slimmer dan goed voor me is maar allebeide zijn ze ontzettend lief en daar gaat het tenslotte om.

oja en voor Anne, Rasta knip ik vaak zelf, het is dan lang niet zo netjes als bij een trimsalon maar ach voor de hond zelf maakt het niks uit, het is maar haar en zolang hij er niet al te debiel uit ziet dan boeit het me niet zo.

Bij ons in de buurt zit een trimsalon die 75 euro vraagt en dat is voor een grote poedel een nette prijs dus af en toe breng ik hem daar naar toe.

mocht je een poedel aanschaffen investeer dan wel in een goede borstel want dat scheelt je een hoop werk en klitvorming.

Ik heb een activet (eerder lespooch) paars voor de zwaardere vacht, ze zijn behoorlijk aan de prijs maar het geld meer dan waard.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^