Epilepsie aanval?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Softy (Gast)

Hallo iedereen,  Deze ochtend liet ik de honden buiten en ik had me nog geen 2 minuten omgedraaid en de oudste lag op de grond te spartelen, toen ik wat dichterbij kwam zag ik ook dat zij in een plas urine lag. Hierna was ze ook agressief tegenover mij/andere hond. Ik heb me er gewoon naast gezet en na enkele minuten was zij weer normaal en kwam ze al kwispelend naar me toe gelopen. Kan dit epilepsie zijn?  Gisteren heeft ze anti-vlo middel gekregen, kan dit hiervan komen? Ook het feit dat ze kanker heeft kan hiermee misschien een rol spelen? Alvast bedankt voor de hulp!   

honden page profiel JinJin

honden foto van Jin

Ik zou even de dierenarts bellen als ik jou was. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Zou ook even langs de DA gaan. Onze vorige hond had epilepsie, tijdens een aanval liet ze vaak haar plas lopen en was ook wild in haar bewegingen, maar agressie heb ik nog nooit gezien.

honden page profiel toto

honden foto van to

Ja dat was een epileptische aanval... de na fase zoals dat heet is de fase dat een hond niet weet wie er is, waar hij is , wat hij doet en ziet niet veel..

En ja agressie kan daarbij horen..

De dag na een aanval zijn de honden erg moe, een aanval kost net zoveel als een marathon lopen zeg maar. Ook hebben ze de eerste paar dagen na een aanval extra veel honger.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Had de hond soms BRAVECTO gekregen?  Daarvan zijn dergelijke bijwerkingen bekend.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Eerlijk gezegd... naar de dierenarts zal niet bijzonder veel zin hebben. Tenminste, dat hebben dierenartsen mij altijd verteld. Één aanval zo, daar doen ze niets mee. Pas als er binnen 6 weken wéér een komt, dan pas krijgt de hond medicatie en/of onderzoek om te kijken wat de oorzaak is. Onderzoek gebeurt niet altijd, omdat sommige dierenartsen vinden dat zelfs bij een hersenscan/foto, er tóch epilepsie is, maar geen oorzaak te bespeuren is op scans/onderzoek.


Tip voor een eventuele volgende keer: film het, of als je geen telefoon met camera hebt, neem de tijd op en observeer nauwkeurig het verloop. Bijv. de mijne ging eerst als een dronken man lopen, en binnen een minuut kon hij dan niet meer lopen, dan liet ik hem ter zelf bescherming liggen. Dan binnen een paar minuten spande hij al zijn spieren aan, ging heel erg kwijlen. Dat hield dan ongeveer 5 minuten aan, en dan kon hij bijv. zijn kop weer optillen. Een paar minuten later kon hij dan weer staan, en een paar minuten daarna weer lopen. Heel langzaam. Door zo'n beschrijving te geven kreeg de dierenarts toch beeld van het verloop van de aanval - ik had 7 jaar geleden toen geen telefoon met camera, dus filmen kon ik niet.

Softy (Gast)

Hey iedereen, 

Bedankt voor de hulp! Ze heeft nu al 3 aanvallen gehad op 5 uur.. 

Hebben de DA gebeld en zij denkt aan nier/long falen door medicatie of uitzaaiingen naar de hersenen (ze heeft namelijk kanker aan de lymfe). Ze zijn nu met haar naar de DA voor bloedonderzoek en dergelijke, hopelijk krijgen we dan een beter beeld van wat er gaande is..

Het anti-vlo middel dat ze gekregen heeft was advantix. 

Bedankt iedereen!

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Wat een naar verhaal!

Heel veel sterkte gewenst.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Was zeker een epileptische aanval, heel veel sterkte.

Softy (Gast)

We hebben jammer genoeg afscheid moeten nemen, er hebben zich op zeer korte tijd 2 grote tumoren ontwikkeld op de lever die op het punt stonden te barsten. Hierdoor is de lever gaan falen.. we hebben haar laten inslapen want het was echt verschrikkelijk om haar zo te zien. Ze heeft 4 aanvallen gehad op 7 uur tijd en ze was zeer uitgeput, de DA had er helemaal geen goed oog op en wist zelfs niet of ze volgende dag nog ging halen. We wouden haar ook niet onnodig in coma houden..

Bedankt voor de steun!

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Zo erg heel veel sterkte verder 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

" We hebben jammer genoeg afscheid moeten nemen, er hebben zich op zeer korte tijd 2 grote tumoren ontwikkeld op de lever die op het punt stonden te barsten. Hierdoor is de lever gaan falen.. we hebben haar laten inslapen want het was echt verschrikkelijk om haar zo te zien. Ze heeft 4 aanvallen gehad op 7 uur tijd en ze was zeer uitgeput, de DA had er helemaal geen goed oog op en wist zelfs niet of ze volgende dag nog ging halen. We wouden haar ook niet onnodig in coma houden..
Bedankt voor de steun! "

 Heel erg veel sterkte gewenst.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Och dat is snel gegaan. Heel veel sterkte voor nu en de komende tijd.

honden page profiel Baasje van Spaiky† en OdieBaasje van Spaiky† en Odie

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Heel veel sterkte! 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Had de hond soms BRAVECTO gekregen?  Daarvan zijn dergelijke bijwerkingen bekend. "

Het kan ook komen door 'onschuldiger' middelen, zoals Fipronil (wat in o.a. FrontLine zit), hoewel het heel zeldzaam is. Sommige hondebn zijn nou eenmaal gevoeliger. Het risico op epileptische aanvallen is groter wanneer een hond het oplikt. Kan dat gebeurd zijn?

 

EDIT: dat was een beetje mosterd na de maaltijd.... Heel veel sterkte met het gemis, TS!

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Heel veel sterkte.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ach, wat verdrietig dat jullie deze verstandige beslissing hebben moeten nemen.  Heel veel sterkte gewenst met het gemis van Softy.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^