Hoe huiselijk maak je de bench?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Nou oke. Wolf slaapt graag op het laminaat. Toen kwam ik met het geniale idee om laminaat in de draadbench te leggen. Wie weet vind ie het wat minder erg. De reisbench is misschien toch te benauwend en iedereen weet wat voor herrie die plaat van een draadbench geeft!

 

Dus we nemen;

Een draadbench.

Een pak laminaat.

Een stift.

Een zaagje.

Een nieuwschierige pup.

 

Je haalt de plaat eruit, legt er een plank op en tekent af. Dan ga je hem op lengte zagen. Na 3 planken denk je; even passen voor de lengte en breedte.

Nou, dat past gelukkig en je hoeft nog maar 1 plank! Hier komt de nieuwschierige pup bij kijken.

Dan wil je verder met plank 4 maar kom je erachter dat je handzaagje je toch echt niet verder wilt helpen.

En daar hebben we nieuwschierige pup weer die er maar alvast in gaat liggen want die had natuurlijk alweer door dat je het toch niet af ging maken.

Dan parkeer je de bench even op de plek die je voor ogen had, om vervolgens erachter te komen dat je het deurtje even moet draaien. 

 

Terwijl jij even aan het bedenken bent waar die grote goede zaag ookalweer ligt, komt de nieuwschierige pup weer in beeld met; zie je, je maakt het niet af. Nou, dan ga ik wel alvast liggen.

 

En straks nog even verder klussen zodat ie een heerlijk plekje heeft. Met een nieuwschierige puppenneus -en een heel lichaam- die overal even duwend, trekkend en snuffelend moet helpen.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Hahaha!


Nou, hier gewoon niet. Momo pleurt toch alles behalve haar voerbak uit haar bench. Het is dat de waterbak vast zit anders zou ze die er ook uit kiepen.

Elsa heeft sinds kort een soort matras in haar bench. Blijft tot nu toe heel en ze werkt hem er niet uit. Wel ligt ze meer uit eigen initiatief in de bench dus ik denk dat zij dat wel lekker vindt. Elsa pleurt dan weer haar voerbak uit de bench of trakteert de buurt op een orkest door hem tegen de wanden of het deurtje te gooien. Ook bij haar blij dat de waterbak vast zit want zij speelt graag voor waterbalerina.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Hahaha!


Nou, hier gewoon niet. Momo pleurt toch alles behalve haar voerbak uit haar bench. Het is dat de waterbak vast zit anders zou ze die er ook uit kiepen.

Elsa heeft sinds kort een soort matras in haar bench. Blijft tot nu toe heel en ze werkt hem er niet uit. Wel ligt ze meer uit eigen initiatief in de bench dus ik denk dat zij dat wel lekker vindt. Elsa pleurt dan weer haar voerbak uit de bench of trakteert de buurt op een orkest door hem tegen de wanden of het deurtje te gooien. Ook bij haar blij dat de waterbak vast zit want zij speelt graag voor waterbalerina. "

 Wolf tollereert ook niks. Hij zit alleen in de bench als ons werk overlapt (maximaal 2 uur) dus zit er gewoon niks in de bench. Er staat 24/7 2 bakken met water, dus 2 uurtjes heeft ie gewoon pech. De voerbak word idd ook alle kanten opgeslingerd met flink kabaal, dus zodra ik zie dat de laatste hap brokken erin gaan haal ik hem meteen weg. Maar dit maakt minder herrie dan die plaat die erin hoort en dekens en kussens vreet ie op. Gek genoeg ging ie er meteen in ook, dus wss een goede oplossing.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

 



Wat zijn die draden?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

 

Momo in haar bench. De foto vertekend wat: Ze kan er ook languit in liggen.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

"  

Wat zijn die draden? "

 Misschien kan hij daar zelf de verlichting mee aan en uit zetten?

 

 

Hahaha wat een schat van een hond om zo betrokken te zijn bij jouw werkzaamheden TS!

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  Misschien kan hij daar zelf de verlichting mee aan en uit zetten?
 
 
Hahaha wat een schat van een hond om zo betrokken te zijn bij jouw werkzaamheden TS! "

 Hahahaha neehoor, zó huiselijk gaat het niet worden. De achterste een hdmi kabel voor de tv, we hebben de tv op een andere muur dan de woning op ingericht is. En de voorste is mn oplader van mn telefoon. Gelukkig laat hij die met rust en die van mn telefoon is toevallig nu omdat ik hem vergeten ben op te laden vannacht.

 

En jahoor, super lief om elke keer met zn dikke kont op precies die plank te gaan zitten die ik net aan een andere wil klikken of alvast erop te gaan liggen vlak voor ik het de bench in wil schuiven. En wanneer ik dan wil kijken of het overal aan zit gaat ie voor mn beeld staan met zn poten op mn schoot hahaha.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  
Momo in haar bench. De foto vertekend wat: Ze kan er ook languit in liggen. "

 Jij gebruikt ook een reis bench? Ik vind hem nu wel beetje krap worden en misschien gewoon benauwd. Is ook altijd warm in huis door de grote ramen en de zon de hele dag erop.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Heb je al verse soep gemaakt ? Samen even bekomen van de inspanning toch ? 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Heb je al verse soep gemaakt ? Samen even bekomen van de inspanning toch ?  "

 Hij doet nu even een schoonheidsslaapje en dan lopen we samen naar dr schuur voor de andere zaag. Dan kan ie er weer fris tegenaan hahaha

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik kijk nu al vol verwachting uit naar je behangkeuze voor de bench.


Maaruhmmm je hebt door al dat laminaat zitten ploeteren met zo'n zaagje? Respect hoor, ik had de decoupeerzaag erbij gepakt.... O-)

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Jij gebruikt ook een reis bench? Ik vind hem nu wel beetje krap worden en misschien gewoon benauwd. Is ook altijd warm in huis door de grote ramen en de zon de hele dag erop. "

 Voordeel van een reisbench vind ik dat ze prikkelarm zijn. En vol in de zon in een draadbench is ook warm. En ze zijn prettiger om in te liggen; niet van die tralies die in hun lijfjes drukken.

 

Die van Momo staat uit de zon, voor Elsa heb ik speciaal dikke gordijnen op gehangen zodat ik die dicht kan trekken als de zon op haar bench kan schijnen. Dat is alleen vanuit de achterdeur dus ik heb dan nog voldoende licht in huis.

honden page profiel toto

honden foto van to

als de bench op zijn kop staat zit het deurtje toch automatisch aan de goede kant???

 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  Voordeel van een reisbench vind ik dat ze prikkelarm zijn. En vol in de zon in een draadbench is ook warm. En ze zijn prettiger om in te liggen; niet van die tralies die in hun lijfjes drukken.
 
Die van Momo staat uit de zon, voor Elsa heb ik speciaal dikke gordijnen op gehangen zodat ik die dicht kan trekken als de zon op haar bench kan schijnen. Dat is alleen vanuit de achterdeur dus ik heb dan nog voldoende licht in huis. "

 Dat was ook mijn motivatie, minder prikkels. Maar denk dat het hem benauwd. Hij ziet nu helemaal niks terwijl ie wel graag alles ziet. Dan is het prima. En er staat geen volle zon op hoor haha, heb verduisterende gordijnen, toch is het gemiddeld 24 graden hier in huis. De kachel hoeft, op zonnige dagen in de winter, ook niet eens aan.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" als de bench op zijn kop staat zit het deurtje toch automatisch aan de goede kant???
  "

 Mijn god! Hahahhaa zo simpel! Dankjewel haha. Wat stom dat ik daar zelf niet aan denken hahaha.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Ik kijk nu al vol verwachting uit naar je behangkeuze voor de bench.


Maaruhmmm je hebt door al dat laminaat zitten ploeteren met zo'n zaagje? Respect hoor, ik had de decoupeerzaag erbij gepakt.... O-) "

 Nou.. Al dat laminaat valt mee. Was zo gepiept. Heb idd ook een decoupeerzaag liggen, maar had geen zin om in de schuur te zagen (dus alles 2 hoog naar beneden slepen en om het huizenblok heen lopen) want mn vriens slaapt nu vanwege nachtdienst. Dus dan maar met de hand, ben je leker bezig hahaha. 

 

Behang.. hmm.. Misschien gordijnen maar behang niet hoor. Laminaat leggen ken ik wel maar behangen niet hahaha

honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova

honden foto van Elianne | Bailey & Nova

Ik heb zelf een kleed over de zijkanten van de bench, zodat hij echt zijn eigen afgescheiden hoekje heeft en niet continu prikkels krijgt van om hem heen. De bench staat in een hoek van het huis, waar geen zonlicht op staat. Heb een kleedje van het formaat van de bench, tussen de onderplaat en de bench in gelegd. Hierdoor is het geluid onwijs gedempt en hoor je hem bijna niet meer. ;) Enige wat er standaard in blijft is een kleedje voor de helft waar hij op kan liggen en verder staat zijn drinkbakje er altijd in met 2 knuffels en een kong. Die knuffels overleven het tot nu toe gek genoeg ook echt nog, omdat hij er lekker op de ligt te slapen altijd. Het is echt zijn plekje geworden, want overdags als de bench open staat, kruipt hij er ook regelmatig even in terug. 

honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova

honden foto van Elianne | Bailey & Nova

Heerlijk "doe het zelf" verslag trouwens 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  Nou.. Al dat laminaat valt mee. Was zo gepiept. Heb idd ook een decoupeerzaag liggen, maar had geen zin om in de schuur te zagen (dus alles 2 hoog naar beneden slepen en om het huizenblok heen lopen) want mn vriens slaapt nu vanwege nachtdienst. Dus dan maar met de hand, ben je leker bezig hahaha. 

 

Behang.. hmm.. Misschien gordijnen maar behang niet hoor. Laminaat leggen ken ik wel maar behangen niet hahaha "

 



Misschien ook nog zo'n onder vloertje erin tegen het door schokken op de metalen plaat? ;-)

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  

Misschien ook nog zo'n onder vloertje erin tegen het door schokken op de metalen plaat? ;-) "

 Er zit geen plaat meer onder, die is er uit haha. Maar misschien dat ik wel nog een ondervloer eronder doe haha. Maar het is gewoon alsof ie op de echte laminaat vloer loopt, hij is ook veel in en uit aan het lopen en dan een tukkie in de bench en dan weer in de woonkamer. Alsof er gewoon een hekje staat ofzo. Dat was ook precies de bedoeling.

 

Dankjewel elianne. Ik weet dat de bench een lekker holletje moet zijn maar wolf sloopt alles. Vandaa zo'n kale bench die nu iets minder kaal is haha.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Er zit geen plaat meer onder, die is er uit haha. Maar misschien dat ik wel nog een ondervloer eronder doe haha. Maar het is gewoon alsof ie op de echte laminaat vloer loopt, hij is ook veel in en uit aan het lopen en dan een tukkie in de bench en dan weer in de woonkamer. Alsof er gewoon een hekje staat ofzo. Dat was ook precies de bedoeling.
 
Dankjewel elianne. Ik weet dat de bench een lekker holletje moet zijn maar wolf sloopt alles. Vandaa zo'n kale bench die nu iets minder kaal is haha. "

 Kan je de plaat er niet weer onder doen? Eventueel met een stuk oud tapijt er in? Toch fijn als je hond opeens heftige diarree heeft... Stroomt het niet door je kamer.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Je hebt ook kunststofbakken voor in de bench inplaats van die stalen. Vond de stalen zo kil en ze maakte zoveel herrie :P dus voor kunsstof gekozen makkelijk schoon te maken en Maybe ligt er graag op (:

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Tja.. Die kans zit er sowieso in dat er nog een ongelukje kan gebeuren. En dan ligt het op mn eigen vloer. Hij loopt altijd vrij rond behalve als werk overlapt, wat gelukkig erg weinig is. Daarnaast is die laminaat vloer groter dat de orginele plaat omdat die platen kunnen schuiven, dit stukje laminaat dus niet. 

 

Na Wolf zn schoonheidsslaapje en een lunch met een cracker lever kaas (kwam erachter dat die nog goed wat tot vandaag dus hij moest op) gingen we even plasje doen en de grote zaag halen. (Jeetje, wat zaagt dat makkelijker en sneller dan dat kleine dingetje haha) en hebben we het even snel afgemaakt.

 

Wolf is helemaal verbaasd dat het af is!

 

Hij vroeg nog of er ook plinten kwamen, maar heb dat maar snel uit zn koppie gepraat. Hij voelt zich meteen de koning haha

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Een ex collega van mij heeft een heel huiselijke bench! Zo leuk 

honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova

honden foto van Elianne | Bailey & Nova

" Een ex collega van mij heeft een heel huiselijke bench! Zo leuk  "

 Oh dit is echt heel leuk gedaan!! 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

"  Oh dit is echt heel leuk gedaan!!  "

 Ja, vooral dat bordje er boven   

 

Hier nooit een bench gehad. Maar zoiets vind ik wel heel leuk. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Hopelijk zijn ze niet van plan de kaars daar aan te steken O-)

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Beer zijn bench is niet zo huiselijk  Maar hij ligt er graag.

 

 

Dus, welk behangetje wordt het? Krijgt 'ie nog een nachtkastje? Een lamp in de hoek?

honden page profiel Marjolein & Toby Marjolein & Toby

honden foto van Marjolein & Toby

Een ombouw voor de bench laten maken van steigerhout.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: goede methode?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^